اينترنت اکسپلورر، مرورگر وب مايکروسافت پر کاربرد ترين مروگروبي است که ميليون ها نفر از سراسر جهان به وسيله آن به جستجو در اينترنت مي پردازند. اين نرم افزار در عين سهولت استفاده که رمز موفقيت آن نيز مي باشد رمز و رازهاي فراواني را نيز به همراه خود دارد که با دانستن آنها زندگي اينترنتي شما راحت تر و دلپذيرتر مي گردد.
1- وقتي ماوس را روي تصويري از يک صفحه وب مي بريم، خط جديدي به نام image bar ظاهر مي شود که داراي آيکون هايي براي ذخيره چاپ، ارسال از طريق email و باز کردن فولدرmy picture (شايد براي اين که ببينيم آيا قبلأ تصوير را ذخيره کرده ايم يا نه) مي باشد. اگر معمولأ تصاوير را ذخيره نمي کنيد و فکر مي کنيد image bar مزاحمت ايجاد کرده، مي توانيد از طريق منوي tools، گزينه internet options و صفحه advanced آن را غير فعال کنيد. در اين صفحه، به قسمت multimedia برويد و علامت گزينه enable image toolbar را برداريد.
2- بعضي از سايت هاي عکس هاي ديجيتالي داراي تصاويري با وضوح و کيفيت بالا هستند، ولي اگر عکس در پنجرهمرورگر جا نشود توليد دردسر مي کند. در صورت مواجهه با تصويري که به علت بزرگ بودن آن نتوانستيد تمام عکس را يکجا در صفحه مشاهده کنيد، به جاي اين که صفحه را به بالا يا پايين (يا به چپ و راست) اسکرول کنيد،کمي صبر کيند تا ie اندازه آن را براي شما تنظيم کند. (ie 6 ,7 قادر به انجام اين کار هستند) اگر ترجيح مي دهيد عکس را در اندازه واقعي خود ببينيد، ماوس را به گوشه پائين در سمت راست برده و روي دکمه مربوطه کليک کنيد.
3- وقتي تصويري را از طريق پست الکترونيک مي فرستيد، مي توانيد آن را کوچکتر کنيد تا سريعتر به مقصد برسد. در اين راستا، مي توانيد وضوح 480×640، 600×800 يا 768×1024 را انتخاب و کاري کنيد که تمام تصاويري که مي فرستيد کوچکتر شوند. دوستاني که به صورت تلفني با اينترنتارتباط دارند حتما از اين توجه شما ممنون خواهند شد.
4- اگر براي خود صفحه وبي را دست و پا کرده ايد و از ايده ظاهر شدن خط ابزار تصاوير و تشويق بازديدکنندگان به ذخيرهتصاوير شما خوشتان نمي آيد، مي توانيد اين خط ابراز را براي تک تک تصاوير يا همه آنها غير فعال کنيد، براي اين منظور با دستور خط ابراز را به طور کامل از کار بيندازيد و يا خط galleryimg=”no” را در برچسب هاي img خود اضافه کنيد.
5- خط ابراز image براي تصاوير کمتر از 130×130 پيکسل ظاهر نمي شود،به همين دليل براي ذخيره اين نوع تصاوير بايد از همان روش مرسوم کليک راست استفاده کيند.
![رمز و رازهاي اينترنت اكسپلورر](/userfiles/Article/1389/09%20Azar/001/00070551.jpg)
6 - ieهاي 6 و 7 ابزارهايي بهتري براي کار با کوکي ها دارد تمام امکانات موجود را مي توانيد از صفحه privacy کادر محاوره internetoptions (که از طريق منوي tools باز مي شود) مشاهده کنيد. به علاوه، بد نيست سري به آدرس http://www.w3.org/p3p بزنيد و اطلاعات بيشتري درباره p3p(قوانين زير بنايي براي اولويت هاي حفظ حريم خصوصي) که مايکروسافت ابزارهاي جديدش را بر اساس آنها بنا نهاده به دست بياوريد.
7- بعضي کوکي ها مفيد هستند. مثلأ سايتهاي فروشگاهي از جمله amazon.com به کمک اين کوکي ها از خريدهاي شما مطلع شده و محصولات جديد را به شما پيشنهاد مي دهند، يا سايتmicrosoftsupport با استفاده از آنها اطلاعات کاملي از جستجوهاي اخير شما به دست مي آورد. اين کوکي ها به کوکي هاي «شخص اول» موسومند. کوکي هاي طرف سوم از وبسايتي متفاوت (طرف سوم) پديد مي آيند که معمولأ جنبه تبليغاتي دارند (مثل doubleclick يا aol).
اين شبکه هاي تبليغاتي براي بسياري از سايت هاي وبتبليغات مي کنند، پس مي توانند بفهمند که شما به کدام يک از اين سايت ها سر زده ايد. اگر دوست نداريد چنين اطلاعاتي درباره شما در جايي نگهداري شود، ie 6 مي تواند کوکي هاي تمام شرکت هاي طرف سوم، يا شرکت هايي که تعهدي در رعايت حفظ اطلاعات خصوصي شما نمي دهند را مسدود کند.
8- وقتي ie پيامي ظاهر مي کند مبني بر اينکه کوکي خاصي را بپذيرد يا رد کنيد، به ie بگوئيد اين کوکي را براي دفعات بعد در خاطر خود حفظ کند تا هر دفعه مجبور نباشيد کوکي هاي همان سايت را قبول يا رد کنيد.
9- با تعيين سطح امنيتي مناسب براي خود مي توانيد مشخص کنيد که چه نوع کوکي هايي را دوست داريد دريافت کنيد. براي اين منظور، از طريق منوي tools، گزينه internet options صفحه privacy و دکمهsettings اقدام نمائيد. پيش فرض اين سطح امنيتي medium است، که کوکي هاي طرف سومي را مسدود مي کند که يا از هيچ قانوني براي حفظ اطلاعات خصوصي تبعيت نمي کنند يا از اطلاعات معرفي کننده شما بدون کسب اجازه از خود شما بهره برداري مي نمايند. سطح mediumکوکي هاي شخص اول را که از اطلاعات معرفي کننده شما بدون کسب اجازه از خود شما استفاده مي کنند مي پذيرد، اما در پايان جلسه آنها را حذف مي کند.
10- سطوح امنيتي در خصوص حفظ حريم خصوصي در شش دسته ارائه مي شوند که از پذيرش تمام کوکي ها تا رد تمام کوکي ها متغيرند. به علاوه، چهار استراتژي از پيش تعيين شده ارائه مي شوند که مي توانيد براي پذيرش يا رد انواع کوکي ها مورد انتخاب قرار دهيد.
11- اگر هيچ يک از اين سطوح رضايت شما را جلب نمي کند، روي advanced و پس از آن override automaticcookiehandlingکليک کنيد. سپس مي توانيد کوکي هاي شخص اول و سوم را قبول يا مسدود کنيد و يا از ie بخواهيد هر دفعه از خود شما سوال کند.
12- کادر محاوره advanced علاوه بر کوکي هاي شخص اول و سوم، از کوکي هاي «جلسه اي» هم سوال مي کند؛ يعني کوکي هاي موقتي که فقط تا زماني نگهداري مي شوند که حداقل يکي از پنجره هاي ie باز باشد. اين کوکي ها خطري ندارند، زيرا بعد از قطع ارتباط و بستن برنامهie به کلي حذف شده و در نتيجه سايت نمي تواند بعدها به آنها مراجعه کند.
13- اگر نظرتان درباره سايتي خاص تغيير کرد و خواستيد به آن اجازه ساخت کوکي در کامپيوتر خود را بدهيد، مي توانيد به صفحه persiteprivacy برگشته و آن را از ليست حذف کنيد.
14- اگر مي خواهيد براي سايت هاي favorite خود استثناء قائل شويد، از طريق منوي tools کادر محاوره internet options را باز کرده و به صفحه privacy برويد. سپس روي دکمهwebsites و پس از آن editکليک کنيد. در اين حالت، url هايي را وارد کنيد که مي خواهيد کوکي ها از آنها «هميشه» قبول يا رد شوند.
15- اگر سايتي هيچ حرفي از خط مشي خود در حريم خصوصي بازديدکنندگان نزده يا خط مشي آن باتنظيمات و اولويت بندي شما مطابقت نداشته باشد، آيکون کوچکي به شکل يک چشم باعلامت ايست در خط وضعيت (پائين پنجره) ظاهر مي شود که با کليک مضاعف روي آن، گزارشي تحت عنوان privacy report به نمايش در مي آيد که ضمن نشان دادن تمام محتويات آن صفحه، ليستي از کوکيهاي ارسالي از طرف آن سايت و پذيرش يا عدم پذيرش آنها از طرف شما نمايش داده مي شود. اگر چنين آيکوني را نديديد، از منوي view گزينه privacy report را انتخاب کنيد.
16- تنظيمات مربوط به حريم خصوصي شما فقط در وب سايت هايي عمل مي کنند که در منطقه امناينترنت تعريف شده باشند. اگر سايتي را در منطقه سايت هاي معتمد (trusted) قرار دهيد، ie تمام کوکي هاي آن سايت را پذيرفته و اجازه خواندن کوکي ها را از کامپيوتر شما به سايت مي دهد و اگر سايتي را در منطقه سايت هاي «ممنوعه» (restricted) بگذاريد، ie تمام کوکي هاي ارسالي آن سايت را بر مي گرداند.
17- تعداد سايت هايي که تاکنون نسبت به ارائه خط مشي خود در زمينه حفظ حريم خصوصي بازديدکنندگان اقدام کرده اند بسيار کمتر از آن چيزي است که بايد باشد (اولين آمار 53 مورد را گزارش داد). اين خط مشي بايد نشان دهد که سايت با اطلاعات کاربر چه خواهد کرد،کاربر چگونه مي تواند از تعهدات سايت مطمئن شود، آيا کسي سايت را ضمانت مي کند، در صورت تشکيک با چه کسي بايد تماس بگيريد و او در اين باره چه اقدامي خواهد کرد. سايتي که بخواهد خط مشي خود را ارائه دهد بايد آن را به دو زبان تهيه کند: يکي به زبان انسان براي مطالعه بازديدکننده و ديگري به زبان xml براي مطالعه internetexplorer مي باشد.
منبع:www.iritn.com ج/