با خطوط پرسرعت ADSL - ASYMMETRIC DIGITAL SUBSCRIBLER LINE به اينترنت متصل شويم
محبوبترين تکنولوژي باند پهن در جهان يعني DSL بيش از 30 ميليون مشترک تا پايان بهار 2004 به کاربران اينترنت افزوده و تعداد بهرهمندان جهاني را به 78 ميليون در کل رسانده که اين رشد بيش از دو برابر ديگر روشهاي متکي بر پهناي باند بوده است. تکنولوژي DSL يکي از انواع انتقال پرسرعت بوده است که با تلفن معمولي شما را قادر ميسازد تا ضمن دسترسي به اينترنت پرسرعت از امکان دريافت صدا و تصوير با کيفيت بالا استفاده کنيد. نوع ديگر همين تکنولوژي ADSL است که يکي از انواع فن آوري DSL است، که در اين روش سيستمهاي سختافزاري ويژه (DSLAM) بايد در پستهاي مراکز مخابراتي نصب گردند. پس از نصب اين سيستمها و با استفاده از کابلهاي تلفن، سرويس قابل راهاندازي ميشود، بدين لحاظ از نظر هزينه براي دو*لت و مصرفکننده بسيار قابل قبول است. زيرا هزينه کابلکشي مجدد به هيچيک از طرفين تحميل نميشود. مصرفکننده اين سرويس تنها به يک مودم ADSL احتياج دارد.
اين کلمه مخفف عبارت خط اشتراک ديجيتال نامتقارن است که بنا به تعريف، فن آوري ارتباطي پيشرفته اي با پهناي باند وسيع مي باشد که براي استفاده در تلفنهاي معمولي ساخته شده است. اما ؛ اينترنت، Dial up و … احتمالا شما هم از آن دسته از کاربران اينترنت هستيد که ازDial up يا همان سيستم شمارهگيري استفاده ميکنيد، يک مودم معمولي برروي سيستم خود داريد، زمان زيادي از وقت شما هر روز بايد صرف شمارهگيري واتصال به اينترنت و قطع وصلهاي متواليشود، در زمان استفاده از اينترنت خط تلفن شما مشغول است و هزينه تلفن را هم بايد پرداخت کنيد براي اتصال به اينترنت با استفاده از خطوط تلفن استاندارد (زوج سيم مسي ) در کنار سيستم معروف و آشناي Dial up، روشهاي ديگري هم وجود دارد، مانند استفاده ازمودمهاي کابلي، شبکه محلي و يا فناوري (DSL)Digital Subscriber Line و بيسيم (Wireless). فناوري ADSL يکي از مناسبترين و باصرفهترين راهکارهاي دسترسي به اينترنت پرسرعت و مقابله با مشکلات سيستمهاي اتصال معمولي Dial up است.
? فنآوري ADSL - ASYMMETRIC DIGITAL SUBSCRIBLER LINE
در اختيار داشتن سرعت همان چيزي است که هميشه در پي آن هستيم. فنآوري ADSL پاسخي است به آنها که به سرعت احتياج دارند تا با استفاده از آن زودتر به هدف برسند، و از ديگر روشهاي دسترسي با استفاده از مودمها و خطهاي تلفن به ستوه آمدهاند و در پي آن هستند تا با استفاده از اين راهکار و با سرعت مطلوب به پاسخ خود برسند. ADSL تکنولوژي جديدي است که بر بستر کابل تلفن قديمي و آشناي خودمان عمل ميکند. نصب يک سيستم ويژه در داخل پست مخابراتي هر منطقه، مشترکين تلفن آن منطقه را به سادگي و بدون نياز به هر نوع دخل و تصرف سختافزاري و يا نرمافزاري، از اين سرويس بهرهمند مينمايد. خطوط پرسرعت اينترنت ADSL چيست؟ (ADSL)ASYMMETRIC DIGITAL SUBSCRIBLER LINE اين کلمه مخفف عبارت خط اشتراک ديجيتال نامتقارن است که بنا به تعريف، فن آوري ارتباطي پيشرفته اي با پهناي باند وسيع مي باشد که براي استفاده در تلفنهاي معمولي ساخته شده است. اين فن آوري قادر است اطلاعات را در طول خطوط معمولي تلفن، با سرعتي معادل 40 برابر سريعترين مودم آنالوگ موجود در بازار انتقال دهد.و اين در حالي است که سرعت متوسط آنرا 1/5 mbps درنظر بگيريم و اگر سرعت آن به 8Mbps برسد سرعت آن به مراتب بيشتر از 140 برابر مودمهاي آنالوگ خواهد بود. درADSL سرعت ارسال اطلاعات با سرعت دريافت اطلاعات مساوي نخواهد بود بدينخاطر ازADSL بانام نامتقارن ياد ميشود. با استفاده از تکنولوژي Asymmetric Digital Subscriber Line - ADSL ) خط ديجيتال غير متقارن مشترک ) ميتوان از خطوط معمولي تلفن موجود به طور هم زمان براي انتقال داده نيز استفاده نمود. با اين تمهيد نه تنها خط تلفن يا فکس به طور عادي به کار خود ادامه ميدهد بلکه انتقال داده با سرعت بالا نيز امکان پذير ميگردد. اگر سيم مسي تلفن معمولي را به صورت يک لوله مجسم کنيم مکالمات صوتي تنها قسمت اندکي از فضاي لوله را اشغال ميکنند: حال به سادگي ميتوان از فضاي استفاده نشده در سيمها دادهها را با سرعت بالا به طور هم زمان همراه اطلاعات صوتي منتقل نمود: تنها تجهيزات مورد نياز در محل مشترک يک دستگاه مودم ADSL Modem و يک دستگاه تفکيک کنندهSplitter ميباشد.
? امتيازات خطوط پرسرعت اينترنت اي دي اس ال ADSL 1.
? ارتباط پر سرعت ( حد اقل 40 برابر سرعت ارتباط Dial up ) 2. ? ارتباط پر سرعت بدون نياز به کابل اختصاصي جديد 3. ? ارتباط پر سرعت بدون نياز به شماره گيري 4. ? ارتباط پر سرعت بدون هزينه پالس مکالمه 5. ? ارتباط پر سرعت بدون اشغال نمودن خط تلفن شما 6. ? ارتباط پر سرعت براي ايجاد شبکه مجازي خصوصي V*PN 7. ? ارتباط پر سرعت براي مصارف ويديو و صوت و ويديو کنفرانس 8. ? ارتباط پر سرعت در حين مکالمه از تلفن (هم زمان با مکالمه به طور عادي( 9. ? ارتباط پر سرعت بدون قطع اتصال و به طور دايم (هميشه وصل مي باشد.( 10. ? هزينه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه ميشود و ربطي به استفادهاز خط ADSL ندارد.
معايب خطوط پرسرعت اينترنت اي دي اس ال ADSL در فناوريهاي DSL کيفيتوسرعت انتقال اطلاعات وابستگي زيادي به مسافت ميان کاربر مشترک با مرکز تلفن ارائه خدماتDSL دارد. هرچقدر مشترک از مرکز تلفن مسافت دورتري داشته باشد به همان نسبت از سرعت و کيفيت پايينتري برخوردار خواهد بود. در مسافتهاي بالاتر از 5 کيلومتر عملا ارائه سرويس اينترنت پر سرعت امکانپذير نيست. عدم تقارن سرعت ارسال و دريافت اطلاعات درADSL نيز براي شرکتهاو سازمانهاي بزرگ مشکل ساز خواهد شد. ضعيف و فرسوده بودن زيربناي ارتباطي مخابراتي و عمدتا عمر بالاي خطوط تلفن که تاثير مستقيمي برکيفيت و سرعت خدماتADSL خواهند داشت. فناوري خطوط پرسرعت اينترنت اي دي اس ال ADSL Asymmetric-DSL ياADSL، يکي از فناوري هاي رده xDSL است.DSL ياخطوط اشتراک ديجيتاليبا استفاده از کابلهاي تلفن معمولي،امکان بهرهگيري از سرعت بالا را براي اتصال به اينترنت فراهم ميکندDSL. امکانات و روشهاي گوناگوني براي مصارف خانگي فراهم ميکند که مناسبترين آنها روش خطوط ديجيتال نامتقارن ياADSLاست. در اين روش با بهرهگيري از نوعي خاص مدولاسيون، پهناي باند قابلاستفاده برروي کابل تلفن به باندهاي فر*کا*نسي متفاوتي تقسيم و هر سيگنال فر*کا*نسي (صوت ، ارسال و دريافت دادههاي ديجيتالي) در يک باند صورت ميپذيرد. بدينصورت در هنگام اتصال به اينترنت ديگر خط تلفن براي مکالمات صوتي اشغال نخواهد بود و امکان تبادل صوت و تصويرنيز وجود خواهد داشت .
? DSL چگونه کار ميکند؟
با استفاده از زوج سيمهاي مخابرات براي تلفن خانگي، ما تنها از يک پانصدم امکانات بالقوه اين سيمها استفاده ميکنيم و مابقي بلااستفاده ميماند. ADSL پهناي باند 1.1 مگاهرتزي خطوط مسي را به کانال هاي 4 کيلوهرتزي تقسيم مي کند و آخرين کانال را جهت ارسال صدا و فاکس معمولي تخصيص مي دهد و 256 کانال ديگر را براي انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده مي کند; به اين ترتيب که 64 کانال را براي خط ارسال اطلاعات و 128 کانال ديگر را جهت دريافت اطلاعات استفاده مي کند. در بهترين حالت اگر 192 کانال 4 کيلو هرتزي موجود را استفاده کند، در تئوري سرعت بايد به حدود 9 مگابيت در ثانيه برسد. در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترين حالت 2 مگابيت در ثانيه مي باشد.در عمل، اين خطوط اطلاعات زنجيره وار ديجيتال را به اطلاعات پارالل در دو سر انتقال اطلاع تبديل مي کنند. دقيقا مشابه کاري که در مودم هاي خطوط عادي انجام مي شود. سرعت انتقال اطلاعات در محدوده ذکر شده به عواملي از جمله فاصله ارتباطي و نوع سيم استفاده شده بستگي دارد. حال با استفاده از سختافزارهايي که بتوانند دادهها را فشردهسازي، ارسال و دريافت نمايند ميتوانيم اين قابليت بلااستفاده را هم به کار بگيريم. يکي از اين سختافزارها در پست مخابرات نصب و ديگري در محل استفادهکننده نصب ميشود. ارتباط از طريق سيم تلفن قبلي شما برقرار ميشود بدون اينکه اختلالي در ارتباطات تلفني بوجود آيد. حالا به شرط اينکه مودم هميشه به خط وصل و روشن باشد ارتباط شما با اينترنت هميشه برقرار خواهد بود در عين حال اينکار براي مکالمات تلفني مشکلي پيش نميآورد. برتريهاي فني DSL: 1. ـ اتصال دائم و بيوقفه و مطمئن به شبکه مخابرات و شبکه جهاني اينترنت برقرار است و فاصله زمان درخواست تا تحويل سيستم کوتاه ميشود 2. ـ از حداقل تجهيزات در محل کار يا خانه استفاده ميشود 3. ـ سرعت سيستم به قدري بالا خواهد بود که سرويسهاي ديگر اينترنت نيز مانند صوت و تصوير متحرک، براي استفاده در دسترس خواهند بود 4. ـ نياز به کابلکشي مجدد نيست 5. ـ مي توان بيش از يک نفر از هر اتصال استفاده نمود 6. ـ در شرايط ايدهآل (نبود نويز بر روي سيمها، فاصله کم تا مرکز مخابراتي) حداکثر سرعت دريافت 8Mbps و سرعت ارسال 1Mbps خواهد بود 7. ـ اداره و کنترل کارهاي چنين اتصالي نيز به سادگي همان کاري است که با تلفن منزل انجام ميدهيم 8. ـ به علت سرعت بالا (دريافت و ارسال) امکان برقراري جلسات و سمينارهاي مجازي باسهولت ميسر است 9. ـ بازشدن راه براي انجام پروژههايي مانند دو*لت الکترونيک، پزشکي الکترونيک، آموزش سمعي بصري الکترونيک، شبکه اختصاصي الکترونيک و مجموعه وسيعي از ديگر کاربردهاي الکترونيک 10. ـ مسافت 8/1 کيلومتري تحت پوشش شبکه براي تامين سرعت 8 Mbps 11. ـ ارائه انواع سرويسهاي مختلف براساس بستر شبکه DSL مانند VODSL، Video on demand، VOIP.
صوت و داده در علم مخابرات، به محيطي که داده ها از آن انتقال مي يابند Media يا رسانه گفته مي شود. زوج سيم، کابلهاي کواکسيال (مثل کابل آنتن تلويزيون)، موجبر ها (لوله هايي فلزي با سطح مقطع مستطيل يا دايره شکل)، هوا و فيبرهاي نوري مهمترين رسانه هاي مخابراتي هستند. براي هر رسانه پارامترهايي به نام فر*کا*نس قطع بالا و پايين تعريف مي شود. و منظور از آنها حداکثر و حداقل فر*کا*نسي است که آن رسانه مي تواند با کيفيت مطلوب از خود عبور دهد. به اختلاف اين دو فر*کا*نس پهناي باند يا Band Width مي گويند. زوج سيم که در سيستم تلفن شهري استفاده مي شود، ضعيفترين رسانه مخابراتي از اين نظر مي باشد و محدوده عبور فر*کا*نسي آن از صفر تا حدود 2 مگاهرتز مي باشد. لکن در سيستمهاي تلفن شهري (PSTN) فقط از 4 کيلو هرتز اين محدود براي عبور صدا استفاده مي شود و بقيه باند فر*کا*نسي آزاد است، که موضوع ايده اوليه ساخت و استفاده از DSL مي باشد.در سيستمهاي Diap-Up از همان 4KHz پهناي باند صوتي جهت انتقال داده استفاده مي شود و با استفاده از پيشرفته ترين روشهاي مدولاسيون ديجيتال و فشرده سازي اطلاعات، مي توان حداکثر 56 کيلو بيت اطلاعات را در يک ثانيه منتقل نمود. حال فرض کنيد باند فر*کا*نسي ما از 4KHz به 2MHz افزايش پيدا کند، يعني تقريبا 500 برابر شود، واضح است که ميزان انتقال داده را مي توان به شدت افزايش داد. کيفيت دريافت و ارسال اطلاعات از طريق DSL ، به مسافت موجود بين استفاده کننده و شرکت ارائه دهنده سرويس فوق بستگي دارد. ADSL از يک تکنولوژي با نام " تکنولوژي حساس به مسافت " استفاده مي نمايد. بموزات افزايش طول خط ارتباطي ، کيفيت سيگنال افت و سرعت خط ارتباطي کاهش پيدا مي نمايد. ADSL داراي محدوديت 18.000 فوت ( 5.460 متر ) است . کاربراني که در مجاورت و نزديکي شرکت ارائه دهنده سرويس DSL قرار دارند، داراي کيفيت و سرعت مناسبي بوده و بموازات افزايش مسافت ، کاربران اينترنت از نظر کيفيت و سرعت دچار افت خواهند شد. تکنولوژي ADSL قادر به ارائه بالاترين سرعت در حالت " اينترنت به کاربر " (Downstream) تا 8 مگابيت در ثانيه است .( در چنين حالتي حداکثر مسافت 6.000 فوت و يا 1.820 متر خواهد بود ) . سرعت ارسال اطلاعات " از کاربر به اينترنت" (Upstream) داراي محدوده 640 کيلوبيت در ثانيه خواهد بود. در عمل ، بهترين سرعت ارائه شده براي ارسال اطلاعات از اينترنت به کاربر ، 5/1 مگابيت در ثانيه و سرعت ارسال ارسال اطلاعات توسط کاربر بر روي اينترنت ، 640 کيلوبيت در ثانيه است . توجه داشته باشيد كه مسافت هاي ارائه شده تقريبي هستند. ميرايي سيگنال و نرخ سيگنال به نويز از مشخصه هاي مهم سيگنال هستند كه به مسافت وابسته نيستند (براي مثال كابل غير مسي و ضخامت كابل). عملكرد سيگنال به امپدانس خط نيز وابسته است كه مي تواند با توجه به وضعيت آب و هوا و جو تغيير كند (مخصوصا در خطوط قديمي) و به تعداد و كيفيت اتصالات در طول كابل نيز بستگي دارد. ممکن است اين سوال در ذهن خوانندگان مطرح گردد که اگر تکنولوژي DSL داراي محدوديت فاصله است ، چرا محدوديت فوق در رابطه با مکالمات صوتي صدق نمي کند ؟ در پاسخ بايد به وجود يک تفويت کننده کوچک که Loading coils ناميده مي شود ، اشاره کرد.شرکت هاي تلفن از تفويت کننده فوق، بمنظور تقويت سيگنال صوتي استفاده مي نمايند. متاسفانه تقويت کننده فوق با سيگنال هاي ADSL سازگار نيست . لازم به ذکر است که سيگنال هاي ADSL ، در صورتيکه بخشي از خط ارتباطي تلفن از فيبر نوري استفاده گردد ، قادر به ارسال و دريافت اطلاعات نخواهند بود. تجهيزات مورد نياز خطوط پرسرعت اينترنت اي دي اس ال ADSL فارغ از تجهيزات مخابراتي تکنولوژيهاي DSL بطور ساده در يک نگاه ميتوان گفت ADSL از دو دستگاه خاص استفاده ميکند: يک دستگاه معروف به مودمهاي DSL در محل مشترکين و دستگاه DSL Access Multiplexer (DSLAM) در محل شرکت ارائه دهنده خدمات ADSL مودمهاي DSL که با نام ATU-R نيز از آنها يادميشود، مسئوليت برقراري اتصال ميان کامپيوتر مشترک را با خط DSL برعهده دارند. اين نوع از مودمها معمولا با USB و يا پورت اترنت 10base-T به کامپيوتر کاربر متصل ميشوند DSLAM با جدا سازي باندهاي فر*کا*نسي 4کيلوهرتزي از ديگر پهناي باند براي هر خط اتصالي ADSL امکان ارتباطات کاربران و اتصال به تجهيزات مجتمع پرسرعت را براي اينترنت در مراکز ارائه خدماتADSL فراهم ميکند. فر*کا*نس باند 4kbps نيز به سمت سوئيچهاي مخابراتي هدايت ميشود. به هر DSLAM صدها زوج سيم متصل ميشود که درنهايت بسوي يک اتصال اينترن چگونه كار مي كند
ADSL
اين سرويس از دوباند فركانسي مجزا استفاده مي كند كه باند بالا و باند پايين معروف هستند. باند پايين كه براي دانلود كردن اطلاعات مورد استفاده قرار مي گيرد ارتباط از دفتر مركزي به كاربر را برقرار مي كند. باند بالا نيز براي برقراري ارتباط از سمت كاربر به سمت دفتر تلفن مركزي مورد استفاده قرار مي گيرد. بين ظرفيت اي دي اس ال و تعداد كانال هاي موجود رابطه مستقيم وجود دارد ظرفيت داده در هر كانال به روش مدولاسيون به كار گرفته شده وابسته است .ADSL استانداردهاي
نرخ آپلود نرخ دانلود نام معمول نام استاندارد 1.0 Mbit/s 8 Mbit/s ADSL
منبع:دانشنامه آزاد ويکي پديا ارسالي از طرف کاربر محترم : fizicyar /ع