جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
انواع هوش از ديدگاه ثرندايک
-(16 Body) 
انواع هوش از ديدگاه ثرندايک
Visitor 2547
Category: دنياي فن آوري
ثرندايک رفتار هوشمندانه را متشکل از توناييهاي خاص گوناگون مي‌داند. او از سه نوع صحبت مي‌کند که افراد مختلف در هر يک از اين انواع مي‌توانند متفاوت باشند.
•هوش انتزاعي: اين نوع از هوش با انديشه و نهادها سروکار دارد. در ک روابط اجزا و پديده‌ها با اين نوع از هوش ارتباط دارد. توان درک نظريه‌ها ، رياضيات و ... به اين نوع هوش مرتبط است.
•هوش مکانيکي: به ويژگيهايي ارتباط دارد که به بهره‌گيري موثر از ابزارها و انجام اعمال و فعاليتها مربوط مي‌شود. افرادي که از نظر انجام فعاليتها و مهارتهاي عملي بازده خوبي دارند، از هوش مکانيکي بالايي برخورداند.
•هوش اجتماعي: به توناييهاي فرد که ايجاد روابط اجتماعي مناسب را ميسر مي‌سازد اطلاق مي‌شود.

انواع هوش از ديدگاه اسپيرمن
 

اسپيرمن معتقد است که در همه کارکردهاي رواني يک حامل کلي هوشي (g) و شماري از عوامل اختصاصي هوشي (s) وجود دارد. به عبارتي او هوش را به يک نوع هوش کلي و تعدادي هوش اختصاصي تقسيم مي‌کند.

انواع هوش از ديدگاه ترستون
 

ترستون برخلاف اسپيرمن معتقد است که نوعي از هوش به نام هوش کلي وجود ندارد و بلکه هوش از انواعي از استعدادهاي نخستين رواني تشکيل يافته است. که شامل هوش کلامي ، استعداد عددي ، درک روابط فضايي ، درک معناي کلامي ، حافظه ، استدلال و ادراک را شامل مي‌شود. هوش کلامي روابط واژگان ارتباط کلامي و استعداد عددي سرعت و دقت در عمليات حساب را شامل مي‌شود. درک روابط فضايي به استعداد پي بردن به بازشناسي و همگوني شکلها به ياري بينايي اطلاق مي‌شود و منظور از درک معناي کلامي عبارت از به خاطر سپردن واژه‌هاي منحصر به فرد است.
منظور از حافظه ، حفظ کردن هر گونه طرح و نقشه ، شعر و قطعه يا اعداد و ارقامي ، به صورت طولي‌وار است و استدلال به استنتاج قاعده و اصول از موارد مختلف و همچنين توانايي در حل مسائل اطلاق مي‌شود. ادراک عبارت است از تمييز دادن اختلافهاي اندازه ، شکل ، طول و عرض يا جاي خالي واژه‌ها و اندامها در شکلها.

تقسيم بندي هوش به انواع کلامي و عملي (غير کلامي)
 

اين نوع تقسيم بندي در آزمونهايي چون استنفر و پيته و آزمون هوشي و کسر ديده مي‌شود. در سال 1937 ترمن با همکاري مريل تجديد نظري در آزمون هوش استنفرد - بينه به عمل آوردند و آنرا به دو دسته M و C (کلامي و عملي) تقسيم نمودند. هر چند اين دسته بندي در تجديد نظر سال 1960 چهار گستره عمده استدلال کلامي ، استدلال انتزاعي ، استدلال کمي و حافظه کوتاه مدت را در انواع هوش که مورد سنجش قرار مي‌داد شامل شد.
آزمون وکسلر نيز دو نوع هوش کلامي و عملي را اندازه گيري مي‌کنند. 6 نوع آزمون که هوش کلامي را در اين آزمون مي‌سنجند، عبارتند از اطلاعات عمومي ، درک مطلب محاسبه عددي ، تشابهات ، فراخواني ارقام يا حافظه عددي و اجزا آزمونهاي مربوط به هوش شعاعي عبارتند از: تکميل تصويرها ، تنظيم تصويرها ، طراحي با مکعبها ، الحاق قطعات رمزگرداني يا رمزنويس.

انواع هوش از ديدگاه اشترن برگ
 

اشترن برگ که نظريه خود را در دهه 80 ميلادي مطرح کرده به اجزاي عاليه ، عملياتي و اجزا کسب معلومات در هوش اشاره مي‌کند و بر اين اساس وي نيز هوش را به انواع هوش کلامي ، هوش کاربردي و هوش اجتماعي تقسيم مي‌کند.
•هوش کلامي: در اين نوع هوش فرد مطالب را به سرعت مي‌خواند و مي‌فهمد و در سخن گويي واژگان بيشتر و دقيقتري بکار مي‌برد.
•هوش کاربردي: با استفاده از اين نوع هوش فرد هوشمند همواره موقعيتها را خوب بررسي مي‌کند و مسائل خود را به نحو مطلوب و موفقيت آميز حل مي‌کند.
•هوش اجتماعي: فرد هوشمند با اين نوع از هوش را آن گونه که هستند مي‌پذيرد، پيش از سخن گفتن مي‌انديشد و رفتار و کردارش با سنجيدگي و ژرف نگري همراه است.

انواع هوش از ديدگاه گاردنر
 

هاوردگاردنر روان شناس آمريکايي را در هفت نوع جداگانه مشخص کرده است: هوش زباني يا کلامي ، هوش هنر موسيقي ، هوش منطق رياضي ، هوش فضايي ، هوش حرکات بدني ، هوش اجتماعي و هوش درون فردي يا مهار نفس. گاردنر معتقد است که افراد آدمي براي هر مساله خاصي ، هوش مربوط به آن مساله را بکار مي‌برند.
منبع:daneshnameh.roshd.ir
ارسالي از طرف کاربر محترم : omidayandh
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image