غنيسازي اورانيوم عملي است که بواسطه آن در يک توده اورانيوم طبيعي مقدار ايزوتوپ 235U بيشتر شود و مقدار ايزوتوپ 238U کمتر. غنيسازي اورانيوم يکي از مراحل چرخه سوخت هستهاي است.
اورانيوم طبيعي (که بشکل اکسيد اورانيوم است) شامل 3/99? از ايزوتوپ 238U و 0/7? از 235U است. ايزوتوپ 235U اورانيوم قابل شکافت و مناسب براي بمبها و نيروگاههاي هستهاي است.
238U باقيمانده را اورانيوم ضعيف شده مينامند و نوعي زباله اتمي است. بخاطر سختي زياد و آتشگيري و ويژگيهاي ديگر از آن در ساختن گلولههاي ضد زره استفاده ميکنند. اورانيوم ضعيف شده نيز همچنان پرتوزا است.
انواع اورانيوم
«اورانيوم با غناي پايين» که ميزان 235U آن کمتر از 25? ولي بيشتر از 0/7? است. سوخت بيشتر نيروگاههاي هستهاي بين 3 تا 5 درصد 235U است.
«اورانيوم با غناي بالا» که 235U در آن بيشتر از 25? و حتي در مواردي بيش از 98? است و مناسب براي کاربردهاي نظامي وساخت بمبهاي هستهاي است.
روشهاي غنيسازي اورانيوم
• روش انتشار (پخش) حرارتي
• روش انتشار (پخش) گازها
• روش الکترومغناطيسي
• روش مرکزگريز گازي
• روش مرکزگريز گازي زيپه
• روشهاي ليزري
• روش شيميايي
• روش پلاسمايي