جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بنيانگذار شيمي امروز
-(8 Body) 
بنيانگذار شيمي امروز
Visitor 254
Category: دنياي فن آوري
- `رابرت بويل` بسياري از فرضيه هاي قديمي در شيمي را در هم ريخت و مجهولات بسياري را کشف کرد. رابرت، در سال 1627 ميلادي ديده به جهان گشود. او فرزند يک ماجراجو بود که املاک وسيعي را در ايرلند در تصرف داشت. در کودکي وي را به اروپاي مرکزي فرستادند و او علاوه بر فراگيري زبانهاي مختلف با بسياري از مسائل علمي آشنا شد. در 17 سالگي با فوت پدر به انگليس بازگشت و به کشاورزي و طب روي آورد.
طب او را به سوي شيمي کشاند و با علاقه اي که به آن داشت، بزودي در آن استاد شد. در سالهاي 1650 تا 1659، بويل سخت مجذوب علم شيمي شد و با گردآوري مطالب توانست مجموعه اي در 12 جلد در خصوص فرضيه ماده به نام `فلسفه مکانيکي` ارائه دهد. اين فلسفه فرضيه ديرين `ارسطويي` را در مورد ماده به نفع فرضيه ديگري بر پايه اصول جديد علم مکانيک `گاليله` و `دکارت` رد مي کرد.
او همچنين مبتکر برتري روش آزمايش بر استدلال است. اين فکر که به يک فرضيه علمي را مي توان با آزمايش ثابت کرد، فکر بکري بود که به هيچ وجه براي متفکرين قرن هفدهم قابل قبول نبود. اما بويل به روشني نشان داد که چگونه صحبت يک فرضيه در اثر آزمايش مشخص مي شود.
رابريت بويل در الهيات و علوم نويسنده اي پر کار بود. نخستين کتاب وي تحت عنوان `عشق ملکوتي` در سال 1659 با تحسين مردم روبرو شد. آثار ديگر او درباره خداشناسي نيز همگي ارتباط مستقيم يا غيرمستقيم با اين نکته داشت که دانش کفر نمي آورد. بدنبال اين آثار و در سال 1664، بويل يکي از مهمترين آثار خود به نام `آزمايش ها و بررسي هاي مربوط به رنگها` را منتشر ساخت. وي از پديده سفيدي وسياهي آغاز کرد و آنها را نتيجه انعکاس و جذب کامل نور توسط اشياء اعلام داشت. سپس با مطالعه در تغييرات رنگ حاصله از آميختن مواد شيمايي، براي نخستين بار در شيمي دست به طبقه بندي مواد شيميايي زد. به عقيده اومواد مرکب شيميايي از ترکيب مواد شيمايي ساده تري ساخته مي شوند. تشريح او از مواد شيميايي شامل مواد ساده نظير اسيد، قليا و... بود. اين نظريه در قرن هجدهم در جهان پذيرفته شد و بدين ترتيب مسير علم شيمي تغيير يافت.
از ديگر فعاليت هاي بويل مي توان به انتشار دو کتاب به نامهاي `شب تاب هوايي` و `شب تاب يخي` در سالهاي 1680 و 1681 اشاره کرد. او در اين کتابها تمام خواص عنصر فسفر و تشکيل اسيد فسفريک را تشريح کرده است. وي همچنين در سال 1662، نخستين پمپ (تلمبه) بادي را ساخت و نظريه هايي در خصوص انبساط و تراکم هوا را ارائه کرد. اين شيميدان معروف، در سال 1691 ديده از جهان فروبست.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image