جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تمامي اطلاعات در مورد نسل جديد سنترينو
-(7 Body) 
تمامي اطلاعات در مورد نسل جديد سنترينو
Visitor 597
Category: دنياي فن آوري

نسخه جديد سنترينو نه تنها از لحاظ فني بسيار جديد مي‌باشد ، مثلا داراي يك پردازنده Dual-Core و همچنين يك باس سريعتر سيستم مي‌باشد ، بلكه بايد به اسم آن نيز عادت كرد چرا كه پنتيوم خوب و قديمي ديگر كار خود را انجام داده است.
در اين مقاله تمام اطلاعات فني در مورد Napa را به شما خواهيم گفت. ما به شما خواهيم گفت كه چگونه اينتل موفق به ساخت پردازنده Core Duo به گونه‌اي كه سريعتر باشد و با اين حال در مصرف برق نيز صرفه‌جويي شود.
به جز اين ، اطلاعاتي نيز در مورد چيپ‌‌ست‌هاي جديد گروه 945 و همچنين شبكه بي‌سيم مدل 3945 ABG از Napa به شما خواهيم داد.
 

? Core Duo: پردازنده جديد
 

نسل جديد سنترينو مانند مدل‌هاي قبلي داراي يك چيپ‌ست، پردازنده و مدل شبكه بي‌سيم مي‌باشد. تمام قطعات تشكيل دهنده آن محصول اينتل مي‌باشند. اصلي‌ترين بخش در اين مجموعه كه به نام Yonah معروف است يك پردازشگر توسعه يافته با دو هسته پردازشي مي‌باشد كه در اصل به نام Core Duo خوانده مي‌شود.
بدينوسيله دوران Dual-Core در نوت‌بوك‌ها نيز شروع شد. نام اين سيستم‌هاي قابل حمل كه داراي دو هسته پردازشي مي‌باشند ، معروف به Centrino Duo Mobile Technology مي‌باشد.

?آيا دو هسته بودن مساوي با دوبرابر شدن قدرت اجرا مي‌باشد؟
 

اين كار را حتي اينتل هم نمي‌توان عملي كند. اما جا دارد گفته شود كه نوت‌بوك‌هايي كه داراي Yonah مي‌باشند در سرعت تفاوت قابل توجهي نسبت به كامپيوترهاي ديگر پيدا كرده‌اند. كساني كه خواهان قيمت‌هاي ارزانتري مي‌باشند ، بايد به طرف پردازشگرهاي يك هسته‌اي Yonah بروند. اين نوت‌بوك‌ها نام معمول Centrino Mobile Technology را دارا مي‌باشند. اينتل به پردازشگر جديد نام جديدي را داده است. پردازشگر دو هسته‌اي نام Core Duo Processor و مدل Yonah و با يك هسته به نام Core Solo Processorمعروف شده‌اند.
پس بايد با اسم پنتيوم خداحافظي كرد چرا كه در دنياي جديد دو هسته‌اي اين اسم ديگر قادر به خدمت نيست. Yonah در اوايل كار با فركانس ساعت 1.66 گيگاهرتز تا 1/16 گيگاهرتز وجود خواهد داشت اما در مدل‌هاي رسمي پردازشگر‌هاي Core-Duo/Solo مانند پنتيوم M كه نوع مدلش توسط كد سه عددي با بقيه تفاوت داشت ، ديگر فركانس ساعتي وجود نخواهد داشت.
بدينوسيله اينتل خبر مي‌دهد كه قدرت و كارايي يك پردازشگر تنها بوسيله فركانس ساعتي آن نمي‌باشد. با كمك اين تئوري اينتل از سوال و صحبت در مورد اينكه چرا مدل جديد Yonah كه داراي 2.16 گيگاهرتز مي‌باشد از پنتيوم M780 كه داراي 2.26 گيگاهرتز است و مدت زيادتريست كه به بازار مصرف ارائه شده است، كندتر كار مي‌كند، جلوگيري كرد.
شماره مدل پردازشگرهاي Core-Duo/Solo از يك حرف الفبا و چهار عدد تشكيل شده است. حرف موجود نشان دهنده ميزان مصرف برق پردازشگر مي‌باشد ، T به منزله مدل استاندارد، L براي Low-Voltage (LV)i و U براي Ultra-Low-Voltage(ULV)i كه بيشتر قابل ديد در نوت‌بوك‌ها مي‌باشد ، به كاربرده مي‌شوند.
ULV-Yonahs و همچنين نسخه سلرون مدت بيشتري را صرف خواهند كرد تا به بازار مصرف ارائه شوند. عدد چهاررقمي قدرت كارآيي پردازنده را نشان مي‌دهد. هر چه بيشتر ، بهتر. تمام شماره مدل‌هاي پردازنده‌هاي Yonah را در ليست زير مي‌بينيد:
در ابتدا نوت‌بوك‌هاي ارزان قيمت كه براي مبتديان كاربردي‌تر مي‌باشند و متعلق به نسل جديد سنترينو هستند با مارك Core Solo T1300 و دستگاه‌هايي كه براي افراد نيمه پيشرفته مي‌باشند با مارك Core Duo T2300 يا T2400 علامتگذاري شده‌اند. همانند پنتيوم M، اينتل مدل‌هاي بهتر Core Duo را با افزايش قيمت به فروش مي‌رساند.
به همين علت نيز Core Duo T2500 و T2600 را تنها مي‌توان در بخش نوت‌بوك‌هاي گرانقيمت پيدا كرد.

?دو هسته- سرعت بيشتر:
 

دو هسته موجود در پردازنده Core Duo Yonah مهمترين بخش جديد شده در Napa مي‌باشند. با كمك Dual Core پردازنده داراي دو واحد عملياتي مي‌باشد كه به موازات هم دستورات نرم‌افزارها را عملي‌ مي‌كنند.
بيشترين سود از اين سرعت را نرم‌افزارهايي خواهند برد كه به گونه‌اي برنامه ريزي شده‌اند كه پردازنده با دو قسمت از برنامه همزمان كار كند.
مثلا نسخه جديد Adobe Photoshop و Adobe Premiere و همچنين برنامه‌هاي Encoding مانند Nero Recode مي‌توانند از اين سود استفاده كند. هم اكنون بيشتر سازندگان نرم‌افزارها سعي دارند تا برنامه‌هاي خود را با عملكرد پردازنده‌هاي Dual -Core تنظيم و تهيه كنند به خصوص كه پردازشگرهاي Dual-Core كه متعلق به اينتل مي‌باشند وهمچنين AMD براي كامپيوترهاي دسك تاپ حدود بيش از شش ماه است كه به بازار ارائه شده‌اند
حتي اگر نرم‌افزار مورد نظر از Hyper-Threading حمايت كند، يك پردازنده دو هسته‌اي مي‌تواند راه را كاملا باز كند:
به جاي استفاده از دو پردازشگر همزاد (منطقي) مانند: Hyper-Threading ، دستورات برنامه‌ها اكنون از دو واحد پردازشگر فيزيكي استفاده مي‌كنند. حتي اگر از برنامه‌هايي استفاده مي‌كنيد كه براي Dual-Core ساخته نشده‌ باشند، پردازشگر دو هسته‌اي داراي سودهايي براي آن مي‌باشد: مي‌تواند به جاي كار كردن براي دو قسمت از يك نرم‌افزار، براي دو نرم‌افزار مختلف در آن واحد كار كند كه به نام Multi-Tasking معروف است. براي مثال هنگامي كه شما در حال بازي كردن با كامپيوتر مي‌باشيد، در كنار آن ويروس‌ياب نيز فعال باشد.
خود پردازنده Core Duo علاوه بر اينكه داراي شكلي دو هسته‌اي با اندازه 90,3qmm مي باشد تنها كمي از پنتيوم M جديد با اندازه 87,69mm بزرگتر مي‌باشد. Yonah مي‌تواند با توجه به طرح ساخت 65 نانو متري خود 151 ميليون ترانزيستور را بر روي اين صفحه جاي دهد.
در پنتيوم Dothan)M) كه تكنولوژيي در 90 نانومتر بود ميزان ترانزيستورها 140 ميليون بودند. اطلاعات لازمه را در جدول زير مي يابيد:

?تكنيك كاشه ارزشمند:
 

اينتل به Yonah موارد اضافه‌اي بخشيده كه او را علاوه بر اينكه داراي فركانس ساعتي كمي مي‌باشد، قابل مقايسه با بردارانش به نام Dual-Core در كامپيوترهاي دسك تاپ مي‌سازد.
براي مثال Core Duo داراي يك كاشه L2 كلي با دو مگابايت براي هر دو پردازشگر مي‌باشد. در پنتيوم D هر هسته داراي يك كاشه L2 يك مگابايتي مي‌باشد. كاشه كلي Yonah بسيار سودمندتر است به خصوص در زماني كه به هر دو هسته پردازشگر به طور كامل فشاري وارد نمي‌شود چراكه در اين صورت آن هسته‌اي كه بيشتر تحت بار و كار قرار دارد ميزان كاشه مورد نياز خود را بر مي‌دارد در حاليكه هسته ديگر به ميزان كمي‌از كاشه نياز دارد چون كار كمتري دارد و يا ممكن است اصلا كاري به او محول نشده باشد.
در پنتيوم D به يك هسته بيش از يك مگابايت كاشه تعلق نمي‌گيرد حتي اگر هسته كناري به كاشه خود اصلا احتياج نداشته باشد.
علاوه بر اين اگر يك هسته در پنتيوم D نياز به اطلاعاتي داشته باشد كه در كاشه هسته كناري قابل يافتن باشد، بايد اين اطلاعات توسط BUS در پردازشگر انتقال يابند كه اين كار از كيفيت كاسته و مصرف برق را بالا مي‌برد. در كاشه كلي Core Duo چنين عملي لازم نمي‌باشد.
Yonah تنها به نوت‌بوك‌ها اختصاص ندارد بلكه در كامپيوترهاي Mini نيز دست به كار براي راحتي خانه و خانواده شده است. براي اينكه بتوانيد از موسيقي و تلويزيون و تصاوير لذت ببريد، بايد قدرت پردازش مولتي‌مديا كه در پردازشگر قرار دارد، به اندازه باشد.
اينتل مي‌گويد كه Yonah به خصوص در زمينه گفته شده در بالا از پنتيوم M بهتر است و از لغتي به نام Digital Media Boost در Core Duo صحبت مي‌كند. اين اسم نشانگر آن است كه براي مثال در Yonah ده دستور جديد SSE3 Multimedia اضافه شده است.
پنتيوم 4 و همچنين پردازشگر نوت بوك‌هاي AMD از نوع Turion 64 زمان طولاني‌تري است كه با SSE3 آشنايي دارند. به جز اين Yonah مي‌تواند دستورات مولتي‌مديا را سريعتر باز كند و در هنگام كار با آنها، با كيفيت بالاتري آنها را ارائه دهد.
اينتل اينگونه گفته است كه براي نرم‌افزارهاي مولتي‌مديا، قدرت كارايي floating point را در Core Duo بالا برده است. بالا رفتن سرعت در Yonah همچنين از سرعت FSB يا Front-Side-Bus مي‌باشد.
ارتباط بين پردازشگر و سري چيپ در پنتيوم M تنها با 533 مگاهرتز بود در صورتي كه در Yonah سرعت FSB هم اكنون با 667 مگاهرتز مي‌باشد.

?صرفه جويي Core Duo در مصرف برق
 

هنگامي كه پردازشگر يك نوت بوك سريع مي‌باشد، براي ما بسيار لذت‌بخش است. اما مورد مهم در اين ميان صرفه‌جو بودن پردازشگر در مصرف برق است چرا كه هنگامي كه باطري خالي شود ديگر قدرت پردازشگر هيچ نقش اساسي را نخواهد داشت. Yonah با توجه به اينكه داراي دو هسته مي‌باشد، در مقايسه با پنتيوم M برق زيادي را مصرف نمي‌كند:
قدرت طرح گرمايي Thermal Design Power: Yonah يا TDP سي‌و يك وات مي‌باشد، بدينوسيله اينتل توضيح داده كه بالاترين سطح قدرت گرمايي پردازشگر كه فن نوت بوك از چهارچوب بايد آن را دور كند چقدر مي‌باشد.
در پنتيوم M با FSB 533 MHz ميزان TDP، بيست و هفت وات و در پنتيوم M با FSB 40MHz اين ميزان 21 وات است.
TDP تنها بازگو كننده بدترين شرايط يعني هنگامي كه پردازشگر زير فشار باشد، است و گرنه براي كار روزانه ميانگين مصرف برق پردازشگر قابل توجه‌تر مي‌باشد. اينتل بنا به ادعاي خود، با كمك‌ ترفندهايي اين ميانگين را در Core Duo پايين نگهداشته است.
در Yonah يك مكانيزم منطقي باعث مي‌شود كه هر دو هسته در مصرف برق، صرفه‌جويي كنند. اينتل به اين مكانيزم Dynamic Power Coordination مي‌گويد.
Core Duo داراي تكنيك Speed-Step نيز مي‌باشد كه توسط آن فركانس ساعتي و ولتاژ پردازشگر بنا به ميزان فشار وارد بر آن تنظيم مي‌شود. درجه تنظيم فركانس ساعتي و ولتاژ كه به نام P-State معروف مي‌باشند، در Yonah براي هر دو هسته پردازشگر مي‌باشند. پس يك هسته نمي‌تواند با فركانس ساعتي و ولتاژ كامل كار كند در صورتي كه هسته ديگر با درجه‌اي متفاوت در فركانس ساعتي و ولتاژ مشغول كار است.
توجه داشته باشيد كه اگر هسته‌هاي پردازشگر كار كمي انجام دهد و يا اصلا كاري براي انجام نداشته باشند (Idle-State) مي‌تواند با حالت‌هاي مختلفي از صرفه‌جويي روي آورند (C-Ststes)
براي مثال زماني كه يك هسته پردازشگر تنها كمي در برق صرفه‌جويي مي‌كند يعني به اين صورت كه گاهي يك دستور C1-State)HALT) را اجرا مي‌كند و البته بنا به احتياج بسيار سريع دوباره فعال مي‌شود، هسته ديگر در حالت C3-State) Deep-Sleep) قرار داشته و كمترين مصرف برق را دارد.
با Deep-Sleep و Deep-Sleep به توسعه يافته Yonah حالت‌هاي Sleep ديگري را هم كه باعث صرفه‌جويي در برق مي‌شوند را شناسايي كرده است. اين حالات را هر دو هسته مي‌توانند تنها در آن واحد قبول كرده و به خود بگيرند.
كاشه L2 در Core Duo نيز قسمتي از كار را براي صرفه‌جويي در برق انجام مي‌دهد. اگر پردازنده تنها كمي و يا حتي هيچگونه داده و اطلاعاتي از كاشه L2 نخواهد، مي‌تواند آن را در حافظه نگهداري كرده و بخش‌هاي مربوطه به كاشه L2 را خاموش كند. در اين صورت Yonah در برق كمي صرفه‌جويي كرده است.
اگر Core Duo تمام كاشه L2 كلي را خالي كند، مي‌تواند خود را به حالت توسعه يافته Deeper Sleep تبديل كند.

?Core Duo فاقد يك مورد است:
 

در مقايسه با پنتيوم Core Duo، M از لحاظ فني با وجود كارايي بهتر در مولتي‌مديا و تكنيك ظريفتري در صرفه‌جويي در برق قدم بزرگي را به جلو گذاشته است.
اما باز هم در Yonah بعضي از مشخصه‌ها كه در مدل‌هاي دسك‌تاپ و يا پرتابل با پردازشگر AMD وجود دارند، ديده نمي‌شود.
پنتيوم Extreme Edition براي مثال داراي Hyper-Threading-Technique علاوه بر دو هسته خود مي‌باشد. اگر اين پردازشگر را در كامپيوتر داشته باشيد در سيستم عامل كلا چهار پردازشگر ديده مي‌شود.
تكنيك مجازي كردن (Vanderpool(VT در گروه پنتيوم‌هاي D-900 و پنتيوم چهار 672 و 662 قابل ديد است اما در Yonah نه. در هر حال Yonah توانايي 64 بيت را نيز كه در پردازشگرهاي دسك‌تاپ دو هسته‌اي پنتيوم D و همچنين پردازشگر نوت بوك Turion 64 از AMD وجود دارد، ندارد.
تمام اين عملگرها را به احتمال زياد اينتل براي جانشين Yonah به نام Merom نگه داشته است.
اين پردازشگر در پاييز 2006 به بازار عرضه مي‌شود و طرح پردازشگر آن نيز كاملا جديد بوده به گونه‌اي كه اينتل آن را "Next Generation Power-Optimized Architecture" مي‌نامد.
اين متد مي‌خواهد بهترين خصوصيات پنتوم 4 و پنتيوم M را در سيستمي قدرتمند و در عين حال صرفه‌جو در برق به كار برد.

?چيپ ست 945
 

از متعلقات نسل جديد سنترينو با 945PM و 945GM ست‌هاي چيپ جديد نيز مي‌باشد كه اينتل آنها را با اسم Calistoga توليد كرده است. اين چيپ‌ست‌ها از حافظه DDR2 كه با FSB با سرعت 667 مگاهرتز كار مي‌كند، پشتيباني مي‌نمايد.
همانند مدل‌هاي قبلي، 945PM/GM نيز با حافظه مناسب از Dual-Channel-Modus استفاده مي‌كنند. به جز اين، حداكثر تا چهار گيگابايت حافظه را نيز پشتيباني مي‌كند.
نوت‌بوك‌هاي Nap كه به عنوان جانشين‌ و يا مكملي‌براي دسك‌تاپ‌ها عمل مي‌كنند، عموما با 45PM تكميل شده‌اند و داراي كارت گرافيك مخصوصي از ATI يا NVidia كه از نوع PCI-Express مي‌باشند، هستند.
براي مشتريان تاجر و يا بعضي از كاربران ديگر كه ساعت باطري برايشان مهمتر از كارايي 3D مي‌باشد، سيستم عامل‌هاي قابل حمل با 945GM پيشنهاد مي‌شود.
اين چيپ‌ست داراي يك عملكرد گرافيك نصب شده مي‌باشد كه اينتل به آن نام Graphics Media Accelerator(GMA)950 را داده است. GMA950 با 400 مگاهرتز كار مي‌كند و نسبت به مدل قبلي خود به نام GMA900 كمي سريعتر مي‌باشد.
به جز آن، اين چيپ‌ست از كيفيت تصوير HDTV نيز پشتيباني مي‌كند، اما قابل توجه است كه نمي‌تواند پردازشگر را در هنگام رمزگشايي فيلم‌هاي HD كه با كد H264 فشرده شده‌اند كمك كند.
هنگام اجرا كردن فيلم‌هاي گفته شده از Blu-Ray يا HD-DVD بايد پردازشگر همه فشار را به تنهايي تحمل كند. در نوت‌بوك‌هاي Napa با اين چيپ‌ست، حافظه و پردازشگر اجزا ديگر تشكيل دهنده نوت‌بوك را Southbridge ICH7M به هم مرتبط مي‌كند.
ICH7M دو انشعاب را براي ديسك درايوهاي Serial-ATA و يك پورت را براي دستگاه‌هاي ATA به موازات آن قرار مي‌دهد. در كنار توسط او 6 انشعاب PCI-Express قابل استفاده قرار داده مي‌شوند كه براي مثال اجزا تشكيل دهنده Gigabit-Ethernet و WLAN يا Express card مي‌توانند از آنها استفاده كنند. به هر حال حداكثر هشت پورت USB-2.0 توسط ICH7M مي‌توانند وارد عمل شوند.
نسخه‌هاي خاصي از ICH7M مي‌خواهند در آينده در كنار تكنولوژي Matrix-Raid كه در خود اينتل وجود دارد. از 1 و RID0 نيز حمايت كنند.

?شبكه بي‌سيم Napa: شبكه بي‌سيم مدل 3945ABG
 

پلاتفرم سنترينو جديد با شبكه بي‌سيم مدل 3945ABG كه در كد شركتي آن به نام "Golan" معروف است تكميل مي‌شود. اين پلاتفرم مانند مدل‌هاي قبل از خودش شبكه‌هاي بي‌سيم استاندارد 802.11a و 802.11g و 802.11b را حمايت مي‌كند.

?فايده بزرگ:
 

اين مدل شبكه بي‌سيم تنها نصف بزرگي مدل‌هاي شبكه بي‌سيم هم نوع خود را دارا مي‌باشد زيرا داراي فرمت PCI-Express-Mini-Card مي‌باشد.
علاوه بر اين مدل 3945ABG انتقال اطلاعات را به جاي انتقال از طريق PCI-Bus مانند مدل‌هاي شبكه بي‌سيم موجود در فرمت‌هاي Mini-PCI از طريق ارتباط سريع PCI-Express انجام مي‌دهد.
به گفته اينتل مدل جديد شبكه‌هاي بي‌سيم بيشتر اختصاص به ارتباطات از طريق Voice-over-IP دارد تا در هنگام تلفن زدن از طريق نوت بوك كيفيت صدا بالا برده شود.
گفته شده كه مدل 3945ABG زياد حساس نيست تا اختلالات ميان شبكه‌اي، خللي در دريافت سيگنال بوجود آورد و همچنين مدل‌هاي شبكه بي‌سيم ديگري كه مشكل دارند و بر روي شبكه قرار دارند و درهم مرزي شبكه مدل جديد، انتقال اطلاعات را انجام مي‌دهند و مشكلي براي او ايجاد نمي‌كنند.

?چكيده مطالب:
 

نسل جديد Centrino قدم بزرگي را از لحاظ فني به جلو بر مي‌دارد. توسط پردازشگر Dual-Core، اينتل قول سرعت بيشتر و در عين دو هسته‌اي بودن پردازشگر مصرف برق كمتر بخصوص در نوت‌بوك‌ها را مي‌دهد.
يك نوت بوك استاندارد كه بتواند ظرفيت باطري 8 ساعته‌اي را داشته باشد، هنوز در قدرت و توانايي پلاتفرم‌هاي Centrino نمي‌باشد، البته اين عدم توانايي به خاطر اجزا تشكيل دهنده اينتل در پرداشگرها، چيپ‌ست و مدل شبكه بي‌سيم نمي‌باشد بلكه بيشتر به تكنيك روز باطري و صفحه نمايش بستگي دارد.
ابتدا پس از توليد صفحه نمايش‌هاي صرفه‌جو و باطري‌هاي پرتوان، ظرفيت باطري نوت‌بوك‌ها مي‌تواند قدمي به جلو بردارد. اينتل مي‌خواهد با Yonah مرز كارايي بين كامپيوترهاي دسك‌تاپ و نوت بوك را نزديك‌تر كند بخصوص در بخش مولتي مديا. "بدينوسيله Yonah نه تنها براي توليد كنندگان نوت بوك بلكه براي توليد كنندگان كامپيوترهاي خانگي هم جالب خواهد شد". اينتل نيز مي‌تواند بازار آينده را پر بار كرده و از آن بهره‌برداري كند.
Mini-PCها كه در خانه قابل استفاده هستند، مي‌توانند جلوه خوبي را در مقابل پردازشگرهايي كه قدرتمند بوده در عين حال ميزان كمي برق مصرف مي‌كنند، از خود نشان داده و جايگزين عالي در مقابل پرداشگرهاي دسك‌تاپ باشند.

?موردي ناخوشايند براي خريداران نوت بوك:
 

خريداران نوت‌بوك بايد عادت استفاده از نام پنتيوم را ترك كنند و به Core Duo و Core Solo به عنوان اسم پردازشگر عادت نمايند. قابل ذكر است كه اينتل درصدد آوردن نام‌هايي مي‌باشد كه توسط آنها ديگر تفاوت بين پردازشگرهاي مختلف و نسل‌هاي سنترينو قابل ديد نخواهد بود.
ارسالي از طرف کاربر محترم : sm1372
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image