اتصال به اينترنت ممکن است تا چند وقت ديگر از طريق اتصال به خروجي هاي برق به آساني ميسر شود . مخابرات خط قدرت از خطوط الکتريکي موجود به منظور انتقال پهناي باند مخابراتي به درون محيط هاي شبکه خانگي و ارائه سرويس هاي مخابراتي درون خانه ها و شرکت ها استفاده مي کند .
با وجود مزايايي که مخابرات خط قدرت مي تواند ارائه دهد ، اموري همچون چگونگي استاندارد سازي و مشکلات اقتصادي باقي مي ماند که توسعه اين تکنولوژي را به عقب انداخته است .
بدون تکامل و توسعه در ايجاد استاندارد هاي مناسب و رگولاسيون به صورت جهاني ، نمي توان مخابرات خط قدرت را به عنوان يک تکنولوژي درخور و بدون خطر مورد استفاده قرار داد .
![](/userfiles/Article/1389/06esfand/04/00083651.JPG)
ايده بکارگيري شبکه هاي قدرت براي اهداف مخابراتي به زماني حدود 8 دهه قبل بر مي گردد . اگرچه شبکه هاي الکتريکي آن زمان اساساً براي انتقال انرژي با کمترين تلفات ، و بدون در نظر داشتن نياز هاي مخابراتي طراحي شده بودند اما خيلي زود دانشمندان موفق شدند هر دو کار يعني انتقال انرژي با اتلاف کم و ارسال اطلاعات به صورت حقيقي را به صورت عملي و در حد رضايت بخشي ممکن سازند .
در ابتدا تنها PSU ها قادر بودند به صورت مفيدي از اين امکان بهره ببرند اما اين وضعيت اخيراً تغيير کرده است . تغيير قاعده اي که در بازارهاي انرژي و مخابرات در سال 1998 انجام شد به نوعي يک ابتکاري بود که به پيشرفت تکنولوژي مخابرات خط قدرت کمک خواهد کرد .
به اين ترتيب ، PSU ها در آينده نزديک با رقبايي مواجه خواهند شد که مي خواهند زمينه هاي کاري جديد را در بازار مخابرات و با توجه به پتانسيل اين تغيير قاعده فراهم کنند .
توليد الکتريسيته مي تواند گسترده تر شده به وسيله سرويس هاي value-added خاص ، همچون قرائت خودکار اندازه از راه دور (دور سنجي) ، طرح هاي شناسايي تعرفه و تنوع تعرفه ، يا ديگر سرويس هايي به منظور اتوماسيون ساختمان و نهايتاً به منظور تقويت مصرف کنندگان .
مبحث مايل آخر در حوزه اتصال شبکه هاي الکتريکي به درون يک محيط بسته نيز يکي از مباحث جذاب در اين تکنولوژي به شمار مي رود ، از طرفي اين تکنولوژي قادر است به عنوان يک جايگزين حقيقي براي شبکه هاي مخابرات بين المللي موجود ، از همه نوع از جمله سرويس هاي صوتي ، سرويس هاي ديتا و خصوصاً فاکس و دسترسي به اينترنت پر سرعت- کم هزينه براي تمامي منازل مورد استفاده قرار گيرد . بنابراين هدف اصلي ارائه روشي براي بهره برداري از خطوط قدرت داخلي به عنوان شبکه هاي گسترده محلّي پر سرعت که بتوانند اطلاعات صوتي و تصويري ديجيتال را در کنار ديگر اطلاعات حمل کنند مي باشد .
اين موضوع به واسطه جذابيت بالاي آن بسيار گسترده مورد توجه قرار دارد چنانچه در ايالت متحده گام هاي رو به جلويي توسط Home Plug Alliance برداشته شده و اتحاديه اروپا نيز در طرح تکنولوژي هاي جامعه اطلاعاتي ISI به آن مي پردازد .
مطالعات بيشمار و آزمايشات پايکار بسيار زياد نشان داده است که با ارائه يک رنج فرکانسي در حدود 20 مگاهرتز مي توان نرخ ديتا را تا حداکثر چند صد مگابيت بر ثانيه با استفاده از ظرفيت کانال شبکه هاي توزيع در مراحل ولتاژ ضعيف و ولتاژ متوسط بدست آورد .
اين نتيجه به صورت بالقوه يک نوآوري بزرگ است که مي تواند ارزش اقتصادي قابل ملاحظه اي داشته باشد . به عنوان يک نمونه امکان دسترسي به اينترنت از طريق پريزهاي برق روي ديوار را مي توان نام برد . امري که باعث خواهد شد عظيم ترين علوم و دانش بشري در تمامي جهان و در يک زمان براي همگي در دسترس باشد و از طرفي هزينه هاي دسترسي بالاي اينترنت که هم اکنون مانع بزرگي براي کاربران است به طرز قابل توجه اي تغيير خواهد کرد .
در مقابل انتشار راديويي ، کاربران اينترنت قادر خواهند بود موضوعات مورد نظرشان را خودشان انتخاب کنند و به اين ترتيب رسانه هاي گران بهاي کنوني به زودي به رسانه هاي پيش پا افتاده بدل خواهد شد اينها همگي به دليل آسان و ارزان بودن دسترسي به اينترنت از طريق خروجي هاي الکتريسيته روي ديوار خواهد بود . با همزماني استفاده از توان الکتريکي از طريق خروجي هاي ديواري امکان خريد و تجارت ، دستيابي به اطلاعات و همچنين مخابرات جهاني در يک زمان ممکن خواهد شد .
البته استفاده از شبکه هاي الکتريکي بدون محدوديت نيز نمي باشد ، زيرا سرويس هاي موجود همچون باند هاي راديويي موج بلند –کوتاه و متوسط و باند هاي راديويي آماتور فعلي يک باند فرکانسي از حدود 9KHZ تا 20 KHZ را پوشش داده اند .
براي اختصاص فرکانس و تعيين سطح محدوديت ها ، راه حل هايي پيدا شده است . نظر به اينکه مخابرات روي شبکه هاي قدرت بطور اساسي Wire borne است ، مقياس هاي مناسبي براي جلوگيري از تشعشع سيگنال هاي غير مجاز نيز پيدا شده است . هم اکنون تلاش هاي اصلي براي پيدا کردن راه حل هايي که نتيجه آنها سازگاري الکترومغناطيسي (EMC) باشد در جريان است
ارسالي از طرف کاربر محترم : sm1372