جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
جوجه كشي (2)
-(8 Body) 
جوجه كشي (2)
Visitor 402
Category: دنياي فن آوري

الف ) بيماري عفونت کيس زرده :
 

اين بيماري باکتريايي در طول تفريخ و بعد از آن بر روي جوجه ها تاثير مي گذارد . عفونت ناف را مي توان از پوست اطراف ناحيه ي ناف ، وضعيت شل و ول بودن شکم ، انسداد مقعد و خروج بوي بد در هنگام تشريح لاشه تشخيص داد.

جوجه كشي (2)

ب ) بيماري اسهال سفيد :
 

يک عفونت حاد و بيماري باکتريايي کشنده در جوجه ها مي باشد که علائم آن خشن بودن پر ، اسهال سفيد ، به سختي نفس کشيدن ونهايتا مرگ است .

ج ) سالمونلا :
 

يک گروه از بيماري هاي حاد مي باشد که سريعا منتشر شده و بر روي همه ي گروه هاي سني تاثير مي گذارند و با علائمي چون تب ، عفونت خوني ، عفونت کيسه زرده ، هپاتيت ، بزرگ شدن طحال ، تورم مفاصل و مرگ به همراه مي باشد .

د ) کلي باسيلوس :
 

يک عفونت خوني حاد بوده که بوسيله باکتري E.Coli ايجاد مي شود و بر روي همه ي گرو ه هاي سني تاثير گذار است که با علائمي چون تبديلات غذايي ضعيف و مرگ شناخته مي شود .

راهنمايي هايي براي جلوگيري از ECM :
 

پيشگيري بهتر از درمان است . اين مسئله در مورد مرگ ومير جوجه هاي تازه تفريخ شده نيز صادق مي باشد . کنترل ECM نياز به يک روش چندگانه در دوره هاي مديريتي ، تغذيه اي و پيشگيري از بيماري دارد .
• انتخاب يک جوجه با کيفيت خوب وسالم در جوجه کشي
• نگهداري شايسته و مديريت جوجه ها در سالن ها
• محل يابي سالن ها و دور نگهداشتن از پرنده هاي مسن تر تا جايي که امکان دارد
• اجتناب از تجمع جوجه ها با گروه هاي سني مختلف در يک مکان مشابه
• خوب تمييز کردن وضدعفوني نمودن سالن جوجه ها و سنجش امنيت زندگي آنها
• سالن هاي پرورش بايد محل امن براي جوجه ها و با راهرومحدود شده باشند ويا ورود پرندگان وحشي و حيوانات و ... کنترل شود
• اگر مسافت کارخانه جوجه کشي از محل پرورش زياد باشد منجر به ايجاد استرس ، آبزدايي ،نقرس و مرگ جوجه ها مي گردد
• ازدحام جايگاه پرورش باعث افزايش مرگ ومير مي شود
• اعمال خشونت در زمان واکسيناسيون ، وزن کردن و ... منجر به ايجاد استرس و مرگ ومير مي شود
• اگر در مورد وضعيت ايمني مواد اطلاعاتي نداشته باشيم بهتر است واکسيناسيون جوجه ها را بر عليه بيماري عفونت برونشيت وبيماري نيو کاسل ( ND ) انجام دهيم .

توليد نگهداري و بهداشت تخم مرغ هاي جوجه کشي
 

اولين و مهمترين گام در بهداشت تخم مرغ توليد انها در لانه هاي تميز وبهداشتي ميباشد که تحقيق اين مسئله بستگي به رعايت برنامه مديرييتي دقيقي دارد0 نکات مديريتي زير راهنماي خوبي در خصوص توليد تخم مرغ هاي تميز ونگه داري صحيح آنها تا زمان قرار دادن در ماشين هاي جوجه کشي مي باشد.
1- تا آنجا که ممکن است مرغ ها در روي سيم , پلاستيک ويا نرده هاي چوبي که فضولات دفع شده روي آنها جمع نميشوند نگهداري کنيد هر چند که بايد به اين نکته توجه کرد که بعضي از سويي هاي مرغ تخم گذار عادت به گذاشتن تخم در روي اين نوع بستر ها راندارند وبايد براي آنها لانه هاي تخم گذاري در يک جاي مشخص ويا نقاط مختلفي درداخل سالن تعبيع کرد.

جوجه كشي (2)

2- جهت کاهش تعداد تخم مرغ هاي گذاشته شده درروي بستر که به کثيفي شکسته شدن بيشتر آنها مي انجامد , تعداد کافي لانه تخم گذاري در نظر بگيريد , در اين رابطه يک لانه تخم گذاري براي هر 4 قطعه مرغ کفايت مي کند اين لانه هاي تخم گذاري بايد قبل از شروع تخم گذاري در محل هاي مورد نظر درداخل سالن قرار داده شوند.
3- لانه هاي تخم گذاري بايد فضاي کافي داشته وبه خوبي تهويه شوند وطوري طوري باشند که ورود وخروج مرغ ها از انها به راحتي صورت گيرد.
4- کف لانه ها بايد با استفاده از مواد بستر مناسب نظير: تراشه نجاري , کاه و... پوشيده شود.
5- شلي مدفوع درصد آلودگي پوسته تخم مرغ ها را افزايش مي دهد با اتخاذ تدابير لازم از جمله مديريتهاي بهداشتي و تغذيه اي از آن جلوگيري کنيد.اولين ومهمترين گام در بهداشت تخم مرغ توليد انها در لانه هاي تميز وبهداشتي ميباشد که تحقيق اين مسئله بستگي به رعايت برنامه مديرييتي دقيقي دارد0 نکات مديريتي زير راهنماي خوبي در خصوص توليد تخم مرغ هاي تميز ونگه داري صحيح آنها تا زمان قرار دادن در ماشين هاي جوجه کشي مي باشد.
1- تا آنجا که ممکن است مرغ ها در روي سيم , پلاستيک ويا نرده هاي چوبي که فضولات دفع شده روي آنها جمع نميشوند نگهداري کنيد هر چند که بايد به اين نکته توجه کرد که بعضي از سويي هاي مرغ تخم گذار عادت به گذاشتن تخم در روي اين نوع بستر ها راندارند وبايد براي آنها لانه هاي تخم گذاري در يک جاي مشخص ويا نقاط مختلفي درداخل سالن تعبيع کرد.
2- جهت کاهش تعداد تخم مرغ هاي گذاشته شده درروي بستر که به کثيفي شکسته شدن بيشتر آنها مي انجامد , تعداد کافي لانه تخم گذاري در نظر بگيريد , در اين رابطه يک لانه تخم گذاري براي هر 4 قطعه مرغ کفايت مي کند اين لانه هاي تخم گذاري بايد قبل از شروع تخم گذاري در محل هاي مورد نظر درداخل سالن قرار داده شوند.
3- لانه هاي تخم گذاري بايد فضاي کافي داشته وبه خوبي تهويه شوند وطوري طوري باشند که ورود وخروج مرغ ها از انها به راحتي صورت گيرد.
4- کف لانه ها بايد با استفاده از مواد بستر مناسب نظير: تراشه نجاري , کاه و... پوشيده شود.
5- شلي مدفوع درصد آلودگي پوسته تخم مرغ ها را افزايش مي دهد با اتخاذ تدابير لازم از جمله مديريتهاي بهداشتي و تغذيه اي از آن جلوگيري کنيد.
6- تخم مرغ ها را به دفعات در روز جمع کنيد0 (حداقل 4 بار در روز )
7- در شب مواظب باشيد که مرغ ها در داخل لانه هاي تخم گذاري استراحت نکنند0(ماندن مرغ ها به مدت زمان طولاني تر در داخل لانه هاي تخم گذاري موجب کثيفي بيشتر لانه ها وشروع عمل کرچي در آنها مي شود.)
8- در تمامي اوقات بستر را خشک نگه داشته وهر از چند گاه آن را تعويض نمايد0 تهويه صحيح به خشک نگه داشته شدن بستر کمک شايان توجهي مي کند
9- با اعمال مديريت تغذيه اي مخصوصا درالوج توليد ودر فصول گرم سال از کاهش ضخامت پوسته و توليد تخم مرغ هاي غير استاندارد , تا آنجا که مقدور است بکاهيد.
10- با استفاده از وسايل مناسب و بهداشتي تخم مرغ ها را جمع اوري وحمل نمايد.
11- تخم مرغ هاي نا مرغوب وغير استاندارد از قبيل ترک برداشته بي رنگ ويا داراي لکه رنگي خيلي برزگ وکوچک وزياد کثيف را از بقيه جدا کنيد.
12- پس از جمع اوري تخم مرغ ها را در اولين فرصت با استفاده از ضد عفوني نماييد به خاطر داشته باشيد که در اين عمليات تنها آن عده از اجرام ميکربي کهدر روي پوسته هستند از بين ميروند در حالي که ميکرب هاي دلخل تخم مرغ ها همچنان زنده باقي مي مانند.
13- قبل از جمع اوري و انتقال تخم مرغ ها دست هاي خود را با استفاده از اب و ماده ي شوينده موثر کاملا شستشو و ضد عفوني نمائيد.
14- تخم مرغ هاي جمع اوري شده را قبل از گذاشتن کارتون هاي نگهداري در وسايلي که جمع کرده ايد در شب نگهداري کنيد فردا مي توانيد آنها را در محل هاي ذخيره قرار دهيد اگر قرار است تخم مرغها براي مدتي ذخيره شوند بايد انها رادر اطاق هايي که درجهي حرارت انها بين 13تا 18 درجه ي سانتي گراد ونيز روطوبت شان 75درصد است نگهداري شود.
15-از عرق کردن تخم مرغ ها جلو گيري کنيد اين عرق کردن در زماني که انها از محل هاي سرد به اطاق هاي گرم انتقال مي يابد مي تواند اتفاق بيفتد که مي توان انها را در اطاق هايي که درجه ي حرارت انها کنترل مي شود نگه داري کرد.

بهداشت تخم مرغ ها :
 

روش هاي مختلفي جهت حفظ سلامت و بهداشت تخم مرغ ها اعمال مي شود .روش مورد استفاده بستگي ته عوا ملي نظير تعداد تخم مرغ . نوع استفاده از جوجه ها تاريخچه وقوع بيماري ها و قيمت وسايل و مواد مصرفي دارد. در مزارع کوچک ممکن است حتي برنامه ضدعفوني کردن در بين نباشد وتخم مرغ ها را در انها در اطاق هاي تميزي براي مدت کوتاهي ذخيره کرد وبعد به موسسات جوجه کشي مي فرستند .براي مزارع پرورشي بزرگ بهتر است که انها براي اتخاذ تدابير لازم در خصوص نگهداري ضد عفوني وحفظ موارد بهداشتي با دامپزشکان متخصص با تجربه و ساير متخصصين دست اندرکار مشورت کنند .در زير به روش هاي رايج در زمينه ضد عفوني تخم مرغ هاي جوجه کشي اشاره مي شود.

دود دادن:
 

استفاده از دود حاصل از واکنش شيميائي ايجاد شده بين فرمالين و پرمنگنات , براي مدت هاي مديدي است که در ضدعفوني وکاهش بار ميکربي تخم مرغ ها مورد استفاده قرار مي گيرد. هر چند که در سال هاي اخير به علت تاثيرات سو اين گاز در روي انسان , مرغ داران تمايل کمتري به استفاده از ان از خود نشان مي دادند
ولي امروزه دوباره با اهميت بيشتري که در زمينه ضد عفوني تخم مرغ ها پيدا کرده از ان در زمينه گندزدايي از تخم مرغ ها , مخصوصا تخم مرغ هاي جوجه کشي استفاده مي شود.

اسپري نمودن مواد ضد عفوني
 

يکي ديگر از روش هاي مورد استفاده در زمينه ي ضد عفوني تخم مرغ ها ميباشد وبدين ترتيب اعمال مي شود که بعد از جمع اوري تخم مرغ ها انها را روي تخم مرغ ها مي پاشند که مي تواند در صورتي که با نظر متخصصين نوعي اسپري انتخاب شده و به اندا زه مجاز اسپري گردد مفيد باشد.

استفاده از اشعه ماورا بنفش
 

استفاده از خاصيت گند زدايي اشعه ماورا بنفش يکي ديگر از روش هاي ضد عفوني نمودن تخم مرغ ها مي باشد که امروزه وسايل و لوازم مورد نياز براي اين روش دراغلب مرغداري ها فراهم است که انها مي توانند درزمينه ضد عفوني کردن تخم مرغ ها از انها با رعايت اصول توصيه شده استفاده نمايند .

شستشوي تخم مرغ ها
 

بعضي از توليد کنندگان ترجيح مي دهند که تخم مرغ هارا بشويند .اگر وسايل و امکانات لازم موجود باشد شستشو کردن مي تواند روش موثري در بهداشت تخم مرغ هاي جوجه کشي مي تواند محسوب شود . ولي اگر ذرجه ي حرارت اب مورد استفاده پايين تر از ميدان توصيه شده برسد ويا تعداد اجرام ميکروبي موجود يشتر از قدرت ضد عفوني کنندگي اب باشد مي تواند خود آب به انتشار عوامل بيماري زا کمک کند . درجه ي حرات آب مصرفي بايد هميشه بيشتر از درجه حرارت تخم مرغ باشد . آب مورد استفاده نبايد دوباره برگشت داده شده وبار دوم از ان به منظور ضدعفوني کردن استفاده شود اگر ازروش غوطه ور کردن استفاده مي شود بايد اب مصرفي به دفعات و بهطور منظم عوض گردد و بيشتر از 200 عدد تخم مرغ را در يک گالن اب حاوي مادهخي ضد عفوني قبل از تعويض ان شستشو نشود . غوطه ور کردن تخم مرغ ها نبايد بيشتر از 3 دقيقه طول يکشد واين غوطه ور کردن به صورت کامل انجام پذيرد و قبل از اينکه در داخل کارتن جايگاه مخصوص نگهداريقزاز داده شوند کاملا خشک گردند . براي استفاده از ابي که مجددا برگشت مي نمايد با يد از وسايلي که سطح ماده ضد عفوني کننده رابه طور مرتب تنظيم مي نمايند استفاده شود که اين نوع شوينده ها بايد مجهز به سيستم ضد عفوني کننده نهائي با استفاده از محلول هايي که دوباره برگشت داده نشداند باشد.(براي کاهش آلودگي) در زمينه شستشوي و ضد عفوني تخم مرغ ها امروزه لوازم و دستگاهاي موثري به بازار آمده که موثر بودن انها بستگي به نحوه استفاده وبه کار گيري نکات توصيه شده در اين مورد دارد. براي شستشوي تخم مرغ ها بايد تنها از آبي که داراي کيفيت بالايي است استفاده شود که ميزان آهن موجود در آن کمتر از 2 قسمت در ميليون است.

مواد ضدعفوني کننده:
 

مواد ضد عفوني کننده مختلفي توسط کارخا نه جات سازنده ي اين نوع مواد ساخته شده ودر بازار با اسامي و مارکهاي
متفاوت وجود دارند. ضدعفوني کننده هاي بر پا يه کلرين از جمله مهمترين اينهاست که در سطح گسترده براي ضد عفوني نموده وسايل وتخم مرغ ها مورد استفاده قرار مي گيرند.
نشان داده شده است که ترکيبات چهار تايي آمونيوم از جمله ضد عفوني کننده هايي هستند که مي توانند در زمينه گندزدايي تخم مرغ ها مورد استفاده قرار گيرند ودر کل داراي مزاياي زير مي باشد :

بي ضرر براي تخم مرغ هاي جوجه کشي
 

داشتن حداقل باقي مانده مواد سمي در روي تخم مرغ ها
بي ضرر براي افراد ووسايل
داشتن قيمت مناسب
صنعت جوجه كشي جهان هر ساله ميلياردها جوجه يكروزه توليد مي كندكه هر جو جه پس از تفريخ تعيين جنسيت مي شود. جوجه هاي نر از همان ابتدا به تدبير انسان جدا شده و جوجه هاي ماده براي توليد تخم مرغ پرورش داده مي شوند. معدوم ساختن جوجه هاي نر باعث سلب حقوق حيوانات و صرف كردن مباحث گوناگون حول محور ذكر شده در صنعت مرغداري مي شود. با استفاده از فن آوري رو به رشد جاري مي توان جوجه ها را پيش از تفريخ بصورت اتوماتيك تعيين جنسيت نمود و جنين هاي درون تخم ها را به جاي قرباني كردن جوجه هاي يكروزه ، به شيوه أي معقول و مقبولِ عام معدوم ساخت. علاوه بر آن تعيين جنسيت جوجه ها بصورت خودكار باعث كاهش استرس ناشي از تعيين جنسيت دستي مي شود كه نهايتا منتج به كاهش دورة انتظار جوجه ها شده و دسترسي سريع تر به آب و دان را ميسر مي سازد. اصول اوليه روش مذبور عبارت از تعيين استروژن در مايع آلانتوئيكِ موجود در تخمِ جنين هاي ماده است. ابزارهاي اوليه ويژه اي براي نيل بدين مقصود ابداع شده اند كه به شرح ذيل ميباشند:
• ابزار اوليه جهت جمع آوري نمونه هاي مايع آلانتوئيك از تخم ها در آخرين مراحل رشد جنين
• ابزار اوليه جهت تعيين ميزان استروژن در نمونه هاي مايع آلانتوئيك
• ابزار اوليه جهتِ دسته بندي و انجامِ واكسيناسيون تخمي و در آخر انتقالِ تخم هاي تعيين جنسيت شده ابداع و تكميل اين نوع دستگاه ها در مقياس تجاري در مرحله آزمايش است.

اصول تعيين جنسيت به روش دستي
 

اصول اوليه تعيين جنسيت به روش ژاپني يا ركتال در سال 1920 ميلادي پايه گذاري شد. با اين روش ژاپني ها در يافتند طي يكي دو روزِ ابتداي زندگي جوجه مي توان از روي برجستگي ها ، خطوط و چين هاي ركتوم پي به جنسيت جوجه برد ( Jull, 19 34; Masui &Hasimoto ,1933 ). تعيين جنسيت به روش ركتال تغريبا نوعي هنر است كه اغلب توسط آسيايي ها انجام مي شود و مهارت و تمركز ويژه أي همچون تمركز زِن ( Zen ) را مي طلبد ( Hoh,1997 ). به علت سرعت عمل بالاي سِكسرها اغلب حدود 4/1% تا 8/1% وازدگي (اشتباه)و 5/0% تا 0/1% ميزان مرگ و مير بالا مي رود. آن ها معمولا كارگرهاي قراردادي هستند و مدام از يك جوجه كشي به جوجه كشي ديگر مي روند. آن ها در جوجه كشي اغلب ساعات كسل كننده أي را مي گذرانند. آمد و شدِ اين افراد بين جوجه كشي ها همواره صنعت مرغداري را در معرض انتقال بيماري ها بين مراكز توليد طيور قرار مي دهد.
روش ديگر تعيين جنسيت استفاده از سرعت رشد پرها در جوجه هاي هم خون است كه عامل اصلي آن ژن K است ( Warren,1976 ) . در اين روش با آزمايش طول نسبي پوشش اوليه و پرپوشِ بال در جوجه هاي يكروزه اي كه حامل ژن K هستند جنسيت جوجه تعيين مي گردد. در اين روش همواره فرض بر آن است كه جوجه هاي مذكر ژن رشد كند پر و جوجه هاي ماده ژن رشد سريع پر را حمل مي كنند. اين روش نسبت به روش ژاپني ارزان تر بوده ونياز به نيروي كارٍ ماهر نيز ندارد. اما ژنٍ K كه سرعت رشد پرها را تعيين مي كند با نوعي ويروسٍ اندوژن ( ويروسي از خانوادهء اونكورنا ـ مترجم ) (Bacon et al., 1988 ) ارتباط دارد. اين ويروس باعث نوعي مقاومت ايمو نولوژيك (مصونيت) در برابر بيماري لوكوز لمفوئيد (Crittenden et al., 1987) مي شود و لذا در پرورش انبوه نوعي نقص محسوب مي شود.
ارسال توسط کاربر محترم سايت : mashhadizadeh
ادامه دارد...
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image