جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
جوجه كشي (4)
-(6 Body) 
جوجه كشي (4)
Visitor 380
Category: دنياي فن آوري

چيلرهاي خنک کننده آب
 

حال مقداري به وضعيت چيلر خنک کننده آب در هچري بپردازيم در صورتي که خنک کنندگي دستگاه خيلي زياد باشد باعث هدر رفتن نيروي برق و استهلاک دستگاه خواهد شد درجه حرارت آب بايد به طور فصلي و به نسبت باز بودن شيرهاي آب تنظيم گردد و به اندازه اي خنک باشد که خنک کنندگي کافي براي دستگاه ستر بوجود آورده و باعث به صدا درآمدن آژير ستر نگردد. نصب يک دماسنج روي خط لوله آخرين ستر مفيد خواهيد بود اين دماسنج درجه حرارت واقعي آب خنک را پيش از ورود به ستر نشان مي دهد در اغلب موارد در صورتي که اب خنک ورودي حدود 2/22 درجه سانتي گراد برودت داشته باشد مناسب خواهد بود شرايط سالن ستر روي عملکرد صحيح ستر تاثير بسزايي دارد درجه حرارت سالن ستر نيز همانند سالن هچر بايد بين 24 و 5/25 درجه سانتي گراد بوده و بين 60 تا 65 درصد رطوبت نسبي داشته باشد هزينه گرم کردن سالن ستر خيلي کمتر ازهزينه روشن بودن دائم هيترهاي الکتريکي سترها خواهد بود .

انتقال راکهاي ستر
 

کولرهاي تبخيري و هيترها نبايد هواي خود را مستقيما در محل ورودي هواي سر بدمند به همين ترتيب توليد کننده هاي رطوبت نيز نبايد به ورودي هواي ستر خيلي نزديک باشند حال بيائيد به دلايل ديگر ضعف قابليت جوجه درآوري اشاره کنيم اگر در برخي از انواع سترها راکهاي ستر را به مدت طولاني در راهرو سالن ستر رها کنند به علت تفاوت جريان هوا بين ستونهاي تخم مرغ و بوجود آمدن نواحي سردو گرم مدت انکوباسيون تخم مرغها متفاوت خواهد شد نکته بسيار مهم آنکه اين مسئله باعث بوجود آمدن جنين هاي ضعيف و نيز منجر به هچ غيريکنواخت مي گردد راکهاي ستر بايد درکوتاهترين زمان ممکن به داخل ستر برده شوند در زمان انتقال و چيدن تخم مرغ درحالي که فن هاي ستر روشن هستند دربهاي ستر را باز نگذاريد اين کار باعث خروج هواي گرم و مرطوب از درون ستر به سالن ستر و تغيير شرايط سالن ستر و همچنين کشيده شدن هواي بيرون به داخل ستر خواهد شد باز بودن دربها موجب خنک شدن بيش از حد ستر مي شود و اين بدان معناست که زمان بيشتري براي بازگشت به حرارت مورد نياز ستر لازم خواهد بود خنک شدن بيش از حد ستر باعث طولاني تر شدن دوره هچ خواهد شد مشکل شناخته شده ديگر دراين ارتباط سردشدن تخم مرغهايي است که نزديک به درب ستر قرار گرفته اند اگر ميزان مرگ و مير زودرس جنيني زياد باشد بايد به اين مسئله توجه داشت که احتمالا درب ستر به مدت طولاني باز نگه داشته شده است .

معايب
 

از معايب حرارت دادن تخم مرغها پيش از چيدن آنها در ستر ايجاد قطرات بر روي آنهاست که معمولا رخ مي دهد عرق کردن در اثر پايين بودن درجه حرارت پوسته تخم مرغ اتفاق مي افتد اگر تخم مرغها خيلي کثيف باشند احتمالا دراين شرايط باکتريها به داخل تخم مرغ نفوذ مي کنند و اين واقعه منجر به مرگ جنين وانفجار تخم مرغ در مراحل بعدي انکوباسيون خواهد شد بنابراين فقط تخم مرغهاي تميز بايد قبل از چيده شدن در ستر حرارت ببينند .
بهر حال اگر درجه حرارت سالن نگهداري تخم مرغ خيلي پايين نبوده و سالن ستر خيلي گرم و مرطوب نباشد احتمال شبنم زدگي به حداقل خواهد رسيد داشتن يک اتاق مخصوص براي حرارت دادن تخم مرغها قبل ازچيدن آنها در ستر ايده آل است درجه حرارت سالن ستر بين حدود 24 تا 5/25 درجه سانتي گراد مطلوب است . روش حرارت دادن تخم مرغها قبل ازچيدن آنها درستر بسيار مهم است براي مثال اگر تخم مرغهاي داخلي راک خيلي مجاور ديوار قرارگيرند گرم شدن تخم مرغها به طور يکنواخت صورت مي گيرد اين مسئله نهايتا منجر به هچ هاي غير يکنواخت مي شود که در اين شرايط بعضي از جوجه ها آماده تخليه ازهچر هستند ولي برخي هنوز در حال شکستن تخم مرغ مي باشند .

نگهداري تخم مرغ براي مدت طولاني
 

تخم مرغهايي که براي مدت طولاني نگهداري مي شوند بايد در درجه حرارتهاي پايينتر قرار گيرند و گرم کردن آنها قبل ازچيدن درستر نيز به مدت طولاني تري انجام مي پذيرد گرم کردن تخم مرغهاي ذخيره شده پيش از چيدن آنها در ستر به فعال شدن جنين در تخم مرغهاي کهنه و کاهش زمان انکوباسيون کمک مي کند و بدين ترتيب قابليت جوجه دراوري تخم مرغها بالا مي رود طول مدت زمان لازم براي گرم کردن تخم مرغ قبل از چيدن در ستر به شرايط سالن و توان آن در رسانيدن درجه حرارت تخم مرغها به حدود 24 درجه سانتي گراد بستگي دارد زمان سه تا شش ساعت معمولا قابل قبول است زمانهاي طولاني تر ممکن است باعث بروز مشکلاتي ناخواسته گردند .

خنک نگه داشتن
 

تخم مرغها از زمان جمع آوري از لانه هاي تخمگذاري تا چيده شدن در داخل ستر بايد خنک نگه داشته شوند هرگونه افزايش حرارت تا 6/26 درجه سانتي گراد باعث شروع رشد جنين مي شود اگر تخم مرغها تا اين حد گرم شوند نبايد مجددا خنک شوند زيراجنين درحال رشد ممکن است بميرد گرم کردن تخم مرغ قبل از چيدن در ستر معايب و مزايايي دارد موضوع مهمي که بايد به خاطر داشته باشيم آن است که براي داشتن يک هچ يکنواخت تمام تخم مرغها بايد تحت شرايط مشابه حرارتي قرار داشته باشند به همين جهت زمان چيدن زمان انتقال خارج کردن جوجه ها از هچر بايد طوري تنظيم شود که بهترين نتايج کيفي هچ را داشته باشيم بنابراين اگر گرم کردن تخم مرغ قبل ازچيدن به خوبي انجام شود بسيار مطلوب بوده و منتج به کسب نتايج دلخواه خواهد شد وقتي سترها جديد هستند وبراي اولين بار روشن مي شوند و يا پس از تعمير براي اولين بار روشن مي گردند پايين بودن درصد جوجه درآوري وافزايش مدت انکوباسيون معمولا دور از انتظار نيست چون ستر در اين حالت براي کسب حرارت کار مي کند ولي وقتي درزمان چيدن يک سري تخم مرغ ، ستر حاوي تخم مرغهاي مسن تر باشد دراين حالت ستر براي کسب برودت بيشترکار ميکند .

کنترل درجه حرارت
 

در برخي ازانواع سترها وقتي درجه حرارت به کمتر از 5/37 درجه سانتي گراد برسد سيستم حرارتي ، ووقتي درجه حرارت به بالاتر از7/37 درجه سانتي گراد برسد سيستم خنک کننده بکار مي افتد هرچه سيستم خنک کننده به نحو بهتري عمل کند براي تخم مرغهاي چيده شده در دستگاه بهتر است وقتي ستر با ظرفيت کامل تخم مرغ کار ميکند و گاهگاهي نياز به خنک شدن پيدا مي کند بهترين شرايط حرارتي در انکوباسيون وجو دارد . بالارفتن درجه حرارت حباب مرطوب تا اين حد اجازه از دست رفتن رطوبت و کاهش وزن را به تخم مرغ نمي دهد در اين موارد اگر پس از هچ تخم مرغهاي هچ نشده را بشکنيد مواردي چون مرگ و مير در مراحل آخر موقعيت نامناسب جنين و تخم مرغهاي نوک زده اي را که جوجه آنها فرصت خارج شدن پيدا نکرده مشاهده خواهيد کرد اگر اين تخم مرغها را کندل کنيد خواهيد ديد که اتاقک هوايي تخم مرغ کوچک بوده و هنوز مقدار زيادي مايع اطراف جنين را گرفته است گاهي جنين آنقدر بزرگ به نظر مي رسد که درپوسته نمي گنجد وقتي در مراحل انکوباسيون به علت تغييرات ناگهاني وطبيعي ، ريه ها و قلب جوجه نياز به هوا پيدا مي کند نوک خود را به داخل اتاقک هوايي وارد مي کند و در مايعات اضافي غرق مي شود و بالاخره جنين هاي خيلي بزرگ معمولا در موقعيت غير طبيعي قرار گرفته و نمي توانند پوسته را نوک بزنند اين مشکل تابستانه يکي ازعلل افت قابليت جوجه درآوري تخم مرغها دراين فصل از سال است که بايد به يکياز طرق ذيل اصلاح گردد :
- شير برگشتي آب سردسترها را باز کنيد تا به رطوبت گيري هوا کمک شود وقتي به طور دائم مقدارکمي آب سرد درکوئيل هاي خنک کننده جريان يابد قطرات شبنم بوجود آمده و رطوبت به صورت قطراتي بر کوئيل خنک کننده خواهد نشست و رطوبت هوا پايين مي آيد .
- اگر اقدام اخير باعث نياز به اسپري بيشتر در ستر شود شير بازگشت آب سرد سترها را کمي ببنديد .
- هيترهاي ستر ممکن است گاهي بکار افتند ولي به عنوان يک مشکل مطرح نيست زيرا در طول دوره انکوباسيون درجه حرارت طبيعي مورد نياز حفظ مي شود هزنيه بکارافتادن هيترها و مصرف آب اضافي به وسيله توليد بيشتر جوجه جبران خواهد شد .

مناسب ترين برودت آب خنک کننده
 

درجه حرارت مناسب آب خنک کننده به رطوبت گيري هواي ستر و کاهش رطوبت هوا درآن کمک ميکند آب با درجه حرارت 2/22 درجه سانتيگراد در مبدا ورود کوئيل خنک کننده باعث مي شود رطوبت اضافي هوا روي کوئيل خنک کننده به صورت شبنم بنشيند وطي سيکل طبيعي دستگاه اين آب خارج خواهد شد اين واقعه وقتي رخ مي دهد که درجه حرارت لوله ها پايين تر از نقطه شبنم هواي داخل ستر باشد هر چه درجه حرارت آب مورد استفاده درخنک کننده کمتر باشد خنک کردن و رطوبت گيري هواي ستر به نحو بهتري انجام مي شود چنانچه نتوان درجه حرارت آب مورد استفاده را پايين تر از 2/22 درجه سانتي گراد حفظ کرد ممکن است نصب يک سيستم خنک کننده آب درمسير آن ضروري باشد

بهبود قابليت جوجه درآوري
 

يکي ديگر از موارد استفاده سيستم خنک کننده آب درمواردي است که آژير درجه حرارت بالا درستر بکار مي افتد و احساس مي شود که براي کاستن درجه حرارت داخل ستر بايد درب آن را باز کرد اين عمل آژير دستگاه را خاموش خواهد کرد ولي به افزايش قابليت جوجه درآوري کمک نخواهد کرد اگر تلاش کنيد که مسائل انکوباتور را بفهميد و اين ايده ها را بکار بنديد قابليت جوجه درآوري تخم مرغها و کيفيت جوجه ها بهبود خواهد يافت .
تزريق اسيدهاي آمينه به تخم مرغ مادران گوشتي و اثر آن بر درصد جوجه درآوري

همکاري با نشريات و سايتهاي علمي
 

مرغ هاي بزرگتر جنين هاي بزرگتري نسبت به تخم مرغ هاي کوچک دارند يک گرم تفاوت وزن تخم مرغ منجر به ايجاد 10 گرم اختلاف وزن در 56 روزگي مي شود همبستگي بين وزن تخم مرغ و جوجه وجود دارد تخم مرغهاي حاصله از مادران گوشتي به دليل وزن کم تخم مرغ درابتداي توليد جوجه هايي با وزن پايين توليد مي کنند همچنين نتايج ازمايشات مختلف نشان مي دهد که تخم مرغ هاي حاصله از گله هاي مادر مسن تر سنگين تر هستند و لذا داراي در صد بيشتري زرده مي باشند مشابه با آن نسبت بيشتري آلبومين و پوسته درمقايسه با تخم مرغ هاي حاصله از گله هاي مادر جوان داشتند جوجه هايي که از تخم مرغ هاي بزرگتر حاصل مي شوند بزرگتر بوده و ذخاير غذايي بيشتري به همراه دارد ثابت شده است که وزن تخم مرغ و وزن جوجه د رهنگام درآمدن ازتخم رابطه نزديکي با يکديگر دارند البته اندازه جنين قبل و طي جوجه درآوري ممکن است تحت تاثير وزن تخم مرغ وشرايط انکوباسيون تغيير کند نسبت بين وزن جوجه هاي از تخم در آمده و اندازه تخم مرغ ها از 615/0 تا 760/0 تغيير پيدا ميکند اين نسبت به دو علت درتخم مرغهايي باوزن بيشتر بزرگتر است :
الف – در طول مدت انکوباسيون ميزان از دست دادن آب کاهش مي يابد .
ب- دومين علت مربوط به اثر پوسته مي باشد زيرا نسبت سطح پوسته به حجم تخم مرغ هاي بزرگ کاهش مي يابد. با اين حال تاثير وزن تخم مرغ تا زمان عرضه به بازار نيز همچنان باقي مي ماند به طوري که هر گرم اضافه وزن جوجه ها در هنگام خروج از تخم باعث مي شود که وزن جوجه در سن 6 هفتگي 2 تا 13 گرم سنگين تر باشد از آن جا که رشد مرغ ها کمتر از رشد خروس ها است تاثيروزن تخم مرغ بر وزن مرغ ها نيز به اندازه خروس ها نيست به طور متوسط هر تخم مرغ از 5/58 درصد سفيده و 31 درصد زرده و 5/10 درصد پوسته تشکيل شده است البته اين نسبت ها ثابت نبوده بلکه بسته سن مرغ و زمينه ژنتيکي قابل تغيير مي باشد وزن تخم مرغ با افزايش سن مرغ زياد شده اين مورد باعث افزايش نسبت زرده به سفيده ميگردد همچنين تفاوت هاي ژنتيکي در مرغ ها مي تواند در نسبت بين زرده ، سفيده و پوسته تغييراتي ايجاد کند آب بيشترين در صد محتويات تخم مرغ را تشکيل ميدهد سفيده حاوي بيشترين ميزان آب 8/88 درصد ، زرده 5/47 درصد وپوسته 1 درصد آب دارا مي باشد بيشترين ميزان پروتئين تخم مرغ درسفيده قرار گرفته در حاليکه چربي ها تقريبا به طور کامل در زرده يافتمي شوند حداکثر ميزان کربنات کليسم در پوسته يافت مي شود . سفيده شامل چند پروتئين است وبيش از 90/0 ماده خشک آن را تشکيل ميدهد که شامل پروتئين هاي ساده هستند .اووگلوبولين ها و ليزوزيم ها که در ساختمان خود ئيدارت کربن نيز دارند به ترتيب 8 و 5/3 درصد باقي مانده را تشکيل ميدهند ماده خشک زرده شامل پروتئين و چربي تقريبا به نسبت 2 به 1 مي باشد و عمده ماده خشک شامل يک ليپوپروتئين با چگالي بسيار کم است که باعث آبکي شدن زرده مي شود اين ليپوپروتئين عمدتا ً درکبد توليد شده و مقدار کمي از منشا روده اي دارد فسفوويتين دومين يپوپروتئين اصلي زرده است که در حدود 11 درصد وزنش را فسفر تشکيل مي دهد چربي هاي زرده شامل 5/72 درصد تري گليسريد ، 4/24 درصد فسفوليپيد و 95/3 درصد کلسترول مي باشد اکسيد اسيون اين اسيدهاي چرب منبع بزرگي براي تامين انرژي مورد نياز جنين محسوب مي گردد اما اغلب فسفوليپيد به خصوص لستين ممکن است در طول رشد و تکامل جنين بدون تغيير باقي بماند.
در آزمايشاتي که صورت گرفته گزارش شده است که تفاوت هاي حاصله از سن گله مادر به دليل تاثيري که بر روي ميزان مواد مغذي موجود در زرده مي گذارد مي تواند مهم باشد چون جوجه هاي حاصله از گله هاي خيلي جوان داراي مرگ ومير بيشتر و عملکرد حياتي کمتري بدليل کمبود مواد مغذي زرده مي باشند دليل مرگ و مير زياد جنيني در جوجه هاي حاصل از مرغ هاي جوان با کاهش متابوليسم چربي هاي زرده در سن 19 روزگي جنيني همبستگي نشان داده است اين امر تکامل جنين را طي هفته آخر انکوباسيون کاهش مي دهد ثابت شده است که زرده تخم مرغ هاي حاصل از مرغ هايي با سن 41 هفته فسفوليپيد و کلسترول کمتري نسبت به تخم مرغ هاي حاصله از گله مادر با سن 25 هفتگي دارد زيرا در سن بالا چربي ها بيشتر به صورت تري گلسيريد مي باشد.

تزريق اسيد آمينه به تخم مرغ :
 

Al-Murrani (2002 ) اعلام کرد که تزريق مخلوطي از اسيدهاي آمينه به جنين هاي در حال رشد باعث افزايش وزن بيشتر جوجه ها در هنگام خروج از تخم و همچنين در 56 روزگي مي شود صنعت طيور ايالت متحده آمريکا تزريق واکسن به داخل تخم مرغ را تاييد کرده است و اين موضوع که آيا ميتوان ساير مواد مغذي را به داخل تخم مرغ تزريق کرد نياز به تحقيقات و بررسي هاي بيشتري دارد . OHTa در سال 1999 آزمايشي بر روي تخم مرغ هاي حاصله از نژاد Cobb انجام داد جنين تخم مرغ هايي که طي 24 ساعت جمع آوري شده بودند در درجه حرارت 8/37 و رطوبت نسبي 60% نگهداري شدند .
آزمايش اول : بررسي انتقال مواد مغذي از تخم مرغ به جنين در روزهاي مختلف جوجه کشي مي پردازد .100 تخم مرغ به طور تصادفي انتخاب و به 4 گروه 25 تايي تقسيم شدند ميانگين وزن هر تخم مرغ 3/0 گرم بود و در روزهاي 0و 7و14و19 جوجه کشي ،20 تخم مرغ از هر گروه وزن شدند و محتويات تخم مرغ و جنين جمع آوري شد جنين ها از مايع آمنيوتيک جمع آوري و کيسه زرده آنها جدا شد سپس محتويات 5 جنين با هم ترکيب و نمونه ها فريز شد وبراي پروتئين خام و چربي خام ورطوبت و اسيد آمينه اناليز شدند پروتئين خام تخم مرغ و جنين توسط روش ميکروکلدال اندازه گيري و چربي خام توسط روش عصاره گيري تعيين شد رطوبت نيز توسط روش A0Ac که مواد در 105 سانتي گراد به مدت 24 ساعت خشک وتعيين شد تمامي اسيدهاي آمينه به جز متيونين و سيستين اندازه گيري شد متيونين و سيستئين قبل از تعيين توسط اسيد پرفرميک هيدروليز شدند .
در آزمايش دوم : محلول 5/0 ميلي ليتر اسيد آمينه که کاملا منطبق با الگوي اسيدهاي آمينه تخم مرغ بود به 9 کيسه زرده يا اتاقک هوايي 15 تخم مرغي که ميانگين وزني آنها 8/3 گرم بود در روز 0 و 7 جوجه کشي تزريق شده Al-Murrani گفته بود که تفاوت د رمحتواي پروتئين تخم مرغ ها در روز هفتم جوجه کشي بر رشد جنين موثر است .
Elaouss و همکاران پيش ساز ويتامين D را در روز اول جوجه کشي به تخم مرغ بلدرچين ژاپني تزريق کردند اگر امکان تزريق اسيد آمينه به تخم مرغ قبل از قرار دادن تخم مرغ در ماشين جوجه کشي ممکن باشد اين کار بهتر و مطمئن تر خواهد بود .
در تمامي اين آزمايشها : اسيدهاي آمينه در روزهاي 0 و 7 جوجه کشي از از انتهاي بزرگ تخم مرغ به داخل تخم مرغ تزريق شدند تخم مرغ ها قبل از تزريق با اتانل 70/0 استرليزه شده بودند محلول تزريقي شامل ml 5/0 از اسيد آمينه و ml 5/0 آب استريل بود . ميزان تريپتوفان نيز از نسبت تريپتوفان به ليزين تخم مرغ محاسبه شد. تزريق ml 5/0 از محلول فوق به مدت 5 بار در طي 24 ساعت صورت گرفت و هر بار ml1/0 محلول به اتاقک هوايي تزريق شد چون اتاقک هوايي کوچکتر از آن است که تمامي ml 5/0 محلول مورد نظر به داخل آن تزريق شود در روز صفر انکوباسيون محل تزريق در پوسته بلافاصله توسط پارافين پوشانده شد و سپس تخم مرغ ها در ماشين جوجه کشي قرارگرفتند .
کاهش وزن پوسته بعد از روز هفتم جوجه کشي بيشتر نمايانگر مي باشد مجموع وزن جنين تخم مرغ و پوسته تا 88 درصد وزن اوليه در روز 19 جوجه کشي کاهش مي يابد. با افزايش زمان جوجه کشي ميزان پروتئين خام وچربي خام ورطوبت تخم مرغ کاهش وبه همان نسبت ميزان پروتئين خام وچربي خام و رطوبت جنين افزايش مي يابد تغييرات پروتئين با افزايش زمان جوجه کشي رطوبت تا 90 درصد کاهش مي يابد و چربي خام نيز کاهشي برابر با 60 درصد در تخم مرغ را نشان مي دهد . ميزان انتقال پروتئين خام و چربي خام ورطوبت به جنين در روز 19 انکوباسيون به ترتيب 58 و 29 و 64 درصد تخم مرغ بود که کمترين انتقال براي چربي خام ميباشد به اين دليل که چربي خام به عنوان منبع انرژي توسط جنين مورد استفاده قرار مي گيرد الگوي اسيدهاي آمينه تخم مرغ در طول مدت انکوباسيون ثابت مي باشد اسيدهاي آمينه آلبومين تخم مرغ با يک نسبت مشابه به جنين منتقل مي شوند آلبومين جذب کيسه زرده مي گردد و اسيدهاي آمينه آلبومين و زرده در يک نسبت ثابتي ممکن است مصرف شود با افزايش مدت زمان انکوباسيون تمامي اسيدهاي آمينه تخم مرغ هاو جنين ها به استثنا گليسين و پرولين به طور مشابهي تغيير مي کنند واين مطلب بيانگر اين است که الگوي اسيدهاي آمينه تخم مرغ يک الگوي ايده آل براي رشد جنين مي باشد اگر چه نسبت گليسين و پرولين ممکن است از ساير اسيدهاي آمينه در طول مدت انکوباسيون سنتز شوند پرولين از چندين اسيد امينه سنتز مي شود در حاليکه پيش ساز گليسين تنها به ترئونين و سرين محدود مي شود کل وزن مولکولي گليسين ، سرين وترئونين در طول مراحل انکوباسيون ثابت مي ماند و از اين مطلب مي توان نتيجه گيري کرد که الگوي اسيدهاي آمينه تزريقي به تخم مرغ بايد مطابق الگوي اسيد آمينه تخم مرغ قبل از انکوباسيون باشد البته تحقيقات اندکي در مورد زمان ومحل مناسب تزريق اسيد آمينه به تخم مرغ انجام شد نتايج آزمايش دوم مشخص کرد که تزريق محلول اسيدهاي آمينه به داخل زرده تخم مرغ ممکن است به طور فزاينده اي باعث افزايش اندازه جوجه بدون کاهش درصد جوجه درآوري شود بهترين نتيجه زماني حاصل مي شود که تزريق اسيد آمينه به زرده در روز هفتم انکوباسيون صورت گيرد علت تفاوت هاي ناشي از تزريق بهکيسه هوايي وزرده بدين صورت مي باشد که جنين مواد مغذي از غشا کيسه زرده جذب ميکند و اکسيژن مورد نياز را از کوريون اتاقک هوايي جذب ميکند و ثابت شده است که غشا کوريون اتاقک هوايي نسبت به اسيدهاي آمينه حساس مي باشد و لذا ميتوان تفاوت ها را به اين شکل توجيه کرد ميزان اسيدهاي آمينه تخم مرغ به طور معني داري بر درصد جوجه دراوري موثر است . تزريق اسيد آمينه منجر به افزايش مصرف اسيد آمينه توسط جنين شده و از اين رو بر روي افزايش وزن جوجه هاي از تخم خارج شده و وزن پايان پرورش موثر خواهد بود.

مديريت تخم مرغهاي قابل جوجه کشي
 

براي رسيدن به جوجه هاي گوشتي با رشد سريع ، تخم مرغهاي قابل جوجه کشي مطلوب ، مرغهاي مادر در طول دوره توليد بايستي دائما از نظر وزن ، اندازه و همچنين وزن بدن مرغهاي مادر مولد کنترل گردند زيرا يکي از فاکتورهاي اصلي انتخاب در آميخته هاي گوشتي در سال هاي اخير وزن تخم مرغ است . تحقيقات سالهاي اخير نشان داده است که بين وزن تخم مرغ و ماندگاري توليد نسبت مستقيم وجود دارد بررسيها نشان داده اند که اگر ماندگاري توليد کاهش يابد وزن تخم مرغ افزايش خواهد يافت براي حل اين مشکل و حفظ بدن مرغ و در نتيجه تداوم ماندگاري توليد لازم است برنامه کاهش دان اجرا شود زمان و کاهش دان به عوامل متعددي بستگي دارد از جمله :
- وزن بدن مرغ و تغييرات آن از شروع توليد .
- توليد روزانه و روند ادامه آن .
- وزن تخم مرغ روزانه و روند ادامه آن
- تغييرات در زمان برداشت دان .
- وضع گله از نظر سلامتي .
- درجه حرارت و شرايط محيطي .
- وضع جيره غذايي از نظر ترکيب ( انرژي و مقدار پروتئين )
- مقدار جيره (انرژي دريافتي ) در پيک توليد .
- تاريخچه گله ( وزن گله در دوره پرورش و عملکرد آن قبل از پيک توليد .)
از آنجائيکه عوامل ياد شده بالا در تمام گله ها يکسان نيستند لذا برنامه کاهش دان در هر گله متفاوت خواهد بود.
توصيه عمومي براي کاهش دان بشرح زير مي باشد.
از هفته 27 تا 34 دادن حداکثر دان ( پيک توليد ) .
از هفته 35 تا 50 کاهش تدريجي تا 150 گرم در روز براي هر قطعه بعبارتي دادن 412 کيلوکالري انرژي براي هر مرغ در 50 هفتگي .
از هفته 50 به بعد ثابت ماندن مقدار دان .

برنامه هاي کنترل
 

- وزن کشي و کنترل تغييرات وزن که معمولا استاندارد 15 تا 20 گرم افزايش در هفته است .
- وزن روزانه تخم مرغ و تغييرات آن با توجه به وزن استاندارد .
- شرايط فيزيکي مرغ يعني وضع عضله سينه – وضع چربي بدن – وضع پرها و پوشش عمومي شرايط پا ، تاج ، سروصورت و رنگ پريدن بدن و وضع عمومي توليد .
مقدار جيره بايد طوري تنظيم گردد که بتواد در مقابل تغييرات غير قابل انتظار احتياجات طيور را برآورده کند بطور مثال وقتي درجه حرارت بيش از حد بالا باشد با توجه به احتياجات انرژي حيوان بتوان در مقدار جيره تعديل انجام داد . عدم کنترل و در نتيجه شکست در کنترل وزن بدن از هفته 30 به بعد بطور مشخص تداوم توليد را تحت الشعاع قرار خواهد داد .

جمع آوري و مديريت تخم مرغهاي قابل جوجه کشي
 

يک تخم مرغ حدود 22 تا 24 ساعت زمان لازم دارد که از مجراي تخم عبور کرده وتوليد گردد تقسيم سلولي از مجراي تخم شروع شده بطوريکه در موقع توليد هر تخم مرغ نطفه دار داراي 60000 سلول است که در ادامه در گروه هاي مختلف اقدام به وجود آوردن اندامها خواهدنمود. هر تخم مرغ نطفه دار که توليدمي گردد داراي موجود زنده است بنابراين بايد در نظر داشت که جمع آوري و نگهداري نادرست تخم مرغ از لحظه تخمگذاري به بعد ممکن است توليد جوجه يکروزه درجه يک را تحت تاثير قرار دهد. تقسيم سلولي از درجه حرارت 27 درجه به بالا ادامه مي يابد و 26 درجه سانتي گراد کمتر کند مي گردد در نهايت در درجه حرارت 20-21 بطور کامل متوقف مي شود اين نقطه را صفر فيزيولوژيک مي نامند اگر تقسيم سلولي تا 5 ساعت پس از تخمگذاري ادامه يابد و سپس تخم مرغ به سردخانه انتقال يابد شاهد افت در صد هچ بدليل جنين مردگي خواهيم بود بنابراين بايد شرايطي ايجاد کرد که تخم مرغها هرچه سريعتر به سردخانه با درجه حرارت 20-18 درجه سانتي گراد درجه انتقال يابند در اين رابطه بايد گفت که جمع آوري متعدد موجب خنک شدن يکنواخت تخم مرغها شده ولذا اين موضوع اهميت جمع اوري 6 تا 8 بار در روز را روشن مي نمايد.

جمع آوري در سيستم لانه هاي اتوماتيک
 

شرايط نوار جمع آوري در لانه هاي اتوماتيک بايد ازنظر حرارت کنترل گردد که نه خيلي گرم و نه خيلي سد گردد نوار جمع آوري و پوشال اين گونه لانه ها بايد مرتبا تميز گردد پس از تميز کردن نوار جمع آوري تخم مرغ بايد دقت کرد که نوار خشک شده باشد و پس از اتمام جمع آوري قسمت انتهايي يعني خروج از سالن خوب بسته باشد که ايجاد کوران نگردد در غير اينصورت نوار فوق بوسيله کوران هوا بسيار سرد خواهد شد .
اين لانه ها موجب کاهش نيروي کارگري خواهد شد وليکن مانند بسياري از سيستم هاي اتوماتيک لازم است از نظر نگهداري واستفاده بهينه از آن دقت لازم صورت گيرد در اين لانه ها بايد مدييت طوري عمل نمايد که اکثر تخم مرغها در لانه ها گذاشته شوند و از نظر رسيدگي و تاسيساتي بايد دقت کرد که از شکستگي بيش از حد جلوگيري شود نداشتن اين لانه ها همانطوريکه گفته شد در خصوص کاهش نيروي کار موثر مي باشند ولي دليلي براي نداشتن افراد مسول نمي باشند توصيه مي گردد که نوار جمع اوري دو هفته قبل از توليد هر روز يکبار کار کند که طيور به صداي آن عادت کنند .
ارسال توسط کاربر محترم سايت : mashhadizadeh
ادامه دارد...
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image