جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
واقعيت هاي جالب سياره زمين
-(5 Body) 
واقعيت هاي جالب سياره زمين
Visitor 285
Category: دنياي فن آوري

شما تمام عمر خويش را در اين سياره سپري نموده ايد، اما چقدر در مورد زمين زير پاي خويش مي دانيد؟ شايد حقايق زيادي در مورد زمين در ذهن تان هم اکنون خطور کند، ولي ما در اينجا 10 واقعيت ديگر را براي شما معرفي مي کنيم، شايد برايتان تازه باشد.

صفحات هموار زميني، اين سياره را محل مناسبي ساخته
 

زمين يگانه سياره داراي صفحه هموار در منظومه شمسي است. پوسته يا قشر بيروني زمين به مناطق مختلف بنام صفحه هاي هموار زمين ساختي تقسيم شده اند. اين مناطق بر فراز ماگما يا خمير مواد معدني داخلي زمين شناور بوده و مي توانند برخلاف هم حرکت کنند. هر گاه دو صفحه با هم برخورد کنند، امکان دارد يک صفحه زير صفحه ديگر برود. اين پروسه بسيار مهم است. زمانيکه گياه هاي ميکروسکوپي در آبها مي ميرند به عمق ابحار سقوط مي کنند. طي مدت بسيار طولاني، بقاياي اين نوع حيات که سرشار از کاربن شده اند، دوباره به قسمت داخلي زمين مي روند و بازسازي مي شوند. اين گياهان کاربن را از اتموسفير زمين تخليه مي کنند و در نتيجه ما را در برابر اثرات گلخانه اي نجات مي دهند و مانع آنچه که در زهره اتفاق افتاده، مي گردند.
بدون صفحه هاي هموار زميني، هيچ راهي براي بازسازي کاربن وجود نداشته و در نتيجه زمين بيش از حد داغ مي گردد.

زمين تقريبأ يک کره يا گوي است
 

شکل زمين را مي توان بصورت کره اي که در قطبين پهن شده تصور نمود. در واقع يک گوي است، اما گردش زمين باعث مي گردد تا در استوا متورم شود. بدين معني است که اندازه گيري از قطب تا قطب ديگر حدود 43 کيليومتر کمتر از قطر زمين در استواي آن مي باشد.

واقعيت هاي جالب سياره زمين

با اينکه بلندترين کوه روي زمين البرز، اما دورترين کوه از مرکز زمين کوه چيمبورازو در اکوادور مي باشد.

زمين اکثرأ از آهن، اکسيژن و سيليکون ترکيب شده
 

اگر بتوانيم زمين را به ستون هاي جداگانه مواد معدني تقسيم کنيم در آنصورت 32.1 درصد آهن، 30.1 درصد اکسيژن، 15.1 درصد سيليکون و 13.9 درصد مگنيزيم مي باشد. طبعأ اکثر اين مقدار آهن در هسته زمين قرار دارد. اگر بتوانيد به زير زمين برويد و هسته آن را بررسي کنيد، مي بينيد که 88 درصد از آهن تشکيل شده است.
47 درصد پوسته يا قشر زمين را اکسيژن تشکيل داده.
70 درصد سطح زمين را آب پوشانيده
وقتيکه فضا نوردان براي اولين بار به فضا رفتند و با چشم سر به زمين ديدند، آن را سياره آبي ( آبي رنگ) ناميدند و اين جاي تعجب نيست. زيرا 70 درصد سياره ما را اقيانوس ها پوشانيده و 30 درصد باقيمانده آن زمين خشک و سفت است که بالاتر از سطح بحر قرار دارد.

واقعيت هاي جالب سياره زمين

اتمسفر زمين تا 10 هزار کيلومتر گسترده است.
 

اولين 50 کيلومتر يا اندکي بيشتر اتموسفير بسيار غليظ و متراکم است، اما کل اتموسفير تا 10 هزار کيلومتر بر سطح زمين امتداد دارد. خارجي ترين لايه اتموسفير را، جو خارجي (exosphere) مي نامند که در ارتفاع 500 کيلومتر از زمين آغاز مي شود. چنانچه گفته شد اين پوشش تا 10 هزار کيلومتر بالا مي رود و در آن قسمت، ذرات يا عناصر آزاد و خودگردان مي توانند از کشش يا گرانش جاذبه اي زمين فرار کنند و توسط باد هاي خورشيدي پراکنده شوند.
اما اين قسمت بالائي به شدت رقيق و نازک است. قسمت عمده اتموسفير زمين پائين نزديک زمين قرار دارد. در واقع، 75 درصد اتموسفير زمين در 11 کيلومتر اول بالاي سطح زمين مي باشد.

هسته مذاب آهني زمين يک ميدان مقناطيسي ايجاد مي کند
 

زمين شبيه يک مقناطيس بزرگ است که در بالا و پائين و در واقع نزديک به قطب هاي جغرافيايي داراي قطب هاي مقناطيسي مي باشد. اين ميدان مقناطيسي از سطح زمين تا هزاران کليومتر به دور امتداد يافته و منطقه اي را ايجاد کرده که بنام مقناطيس کره ( مگنتوسفر) ياد مي شود. ما بايد مديون مقناطيس کره باشيم، زيرا در نبود آن ذرات باد هاي خورشيدي با زمين برخورد نموده و سطح آن را در معرض مقدار زياد تشعشعات يا تابش هاي خورشيدي قرار مي دهد. اما مقناطيس کره باد هاي خورشيدي را به دور زمين هدايت نموده و ما را در برابر آسيب آن محافظت مي کند.

واقعيت هاي جالب سياره زمين

دانشمندان فکر مي کنند که ميدان مقناطيسي توسط هسته بيروني مذاب زمين؛ جائيکه گرما، باعث ايجاد حرکت انتقالي گرماي ذرات هدايت شده مي گردد. اين امر باعث ايجاد جريان هاي الکتريکي مي گردد که ميدان مقناطيسي را بوجود مي آورد.

گردش زمين بدور محورش 24 ساعت زمان نمي برد
 

در واقع 23 ساعت و 56 دقيقه و 4 ثانيه است. اين مدت زماني است که زمين يکبار بدور محور اش مي چرخد و اخترشناسان آن را يک روز نجومي مي نامند. پس حالا متوجه شديد که يک روز 4 دقيقه کمتر از مدتي است که قبلأ فکر مي کرديد. شما فکر مي کنيد که اين زمان با گذشت هر روز زياد مي شود و طي چند ماه روز شايد شب گردد و شب روز گردد.
اما به ياد داشته باشيد که زمين بدور خورشيد مي گردد. هر روز، خورشيد در مقايسه با ستار هاي ديگر حدود 1 درجه ( به اندازه ماه در آسمان) حرکت مي کند. حالا، اگر شما اين گردش کوچک خورشيد را که بخاطر گردش زمين بدور آن متوجه مي شويم نيز اضافه کنيد در آنصورت با گردش زمين بدور محور اش 24 ساعت کامل را بدست مي آوريد.

يک سال زميني 365 روز نيست
 

در واقع 365.2564 روز است. اين بار اضافه شد. 0.2564 روز، نياز براي سال کبيسه را تکميل مي کند. به همين خاطر است که حالا در گاهنامه ميلادي هر سال با عدد 4 مانند 2004، 2008 و غيره قابل تقسيم است و تا اينکه بين 100 (1900، 2100 و غيره) قابل تقسيم باشد... و چنين ادامه خواهد داشت تا زمانيکه بين 400، (1600، 200 و غيره) قابل تقسيم گردد.

زمين تنها يک قمر و دو سياره هم مدار دارد
 

چنانچه ميدانيد، زمين يک قمر (ماه) دارد. اما آيا ميدانيد که دو سيارک ديگر در يک مدار مشترک به دور زمين قفل شده اند؟ اين سيارک ها بنام 3753 کرويتين و 200229AA ياد مي شوند. در مورد ماه زياد توضيح نمي دهم، زيرا مطمئن ام که همه شما آن را به خوبي شناخته ايد.
اما سيارک 3753 کرويتين که قطر آن 5 کيلومتر است بنام قمر يا ماه دوم زمين ياد مي شود. در واقع بدور زمين نمي گردد، بلکه يک مدار هماهنگ شده با زمين دارد. اين قمر داراي يک مداري است که گويا زمين را در مدار اش دنبال مي کند، اما در حقيقت در يک مسير جداگانه بدور خورشد، مدار خودش را طي مي کند.
سيارک 200229AA فقط 60 متر قطر دارد و مدار آن بدور زمين شبيه نعل اسب است که هر 95 سال آن را به زمين نزديک تر مي سازد. طي حدود 600 سال، بنظر ميرسد که زمين را در مداري شبيه مدار يک ماهواره دور بزند. دانشمندان پيشنهاد مي کنند که اين سيارک مي تواند يک هدف خوب براي يک مأموريت اکتشافي فضايي باشد.

زمين تنها سياره اي است که در آن حيات وجود دارد
 

ما وجود آب را در گذشته هاي مريخ و ذرات لازم براي ايجاد حيات را در تيتان قمر زحل کشف نموديم. ما مي توانيم آمونيو اسيد ها را در يک سحابي در اعماق فضا ببينيم، اما زمين يگانه جاي است که حيات در آن کشف شده است.
اما اگر در سيارات ديگر هم حيات وجود داشته باشد، دانشمندان در حال آزمايشاتي اند تا ما را در يافتن اين حيات کمک کند. يک مدارگرد ديگر بنام آزمايشگاه علمي مريخ، طي چند سال آينده به سوي اين سياره مي رود و با تجربياتي مجهز مي باشد که مي تواند حيات را در خاک اين سياره کشف کند. آنتن هاي بزرگ راديويي با بررسي ستاره هاي دور دست، سعي مي کنند تا انواع سيگنال هاي حيات هوشمندي را که از فضاي ميان ستاره اي عبور کند، بشنوند. و حالا تلسکوپ هاي فضايي مانند مأموريت داروين ايسا (سازمان فضايي اروپا) چنان قوي اند که مي توانند حضور حيات را در دنيا هاي ديگر حس کنند.
اما فعلأ همه ميدانيم که زمين يگانه جاي است که حيات در آن وجود دارد و اين خود يک واقعيت جالب است
منبع : آسمان پارس.
ارسال توسط کاربر محترم سايت : mojtaba68
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image