يو.اس.بي يک استاندارد براي باس يا گذرگاه سخت افزاري است که به يوزرها امکان ميدهد تا وقتي دستگاههاي جنبي کامپيوتر را از طريق پورت فوق به کامپيوتر وصل ميکنند، عمل اتصال و پيکربندي دستگاه بصورت خودکار انجام شده و دستگاه جانبي آماده مصرف در کامپيوتر شود.
براي پيدا کردن پورت USB در کامپيوتر خود به پشت، جلو يا اطراف آن نگاه کنيد. USB، پورت کوچکي است که ممکن است کمتر به چشم آيد. شکلهاي اين مقاله به شما کمک ميکنند تا اين پورت را بيابيد.
![](/userfiles/Article/1389/06esfand/04/00048801.JPG)
يو.اس.بي يا USB همان Universal Serial Bus است که مشکل اتصال دستگاههاي جنبي به کامپيوتر را حل کرده و اينکار را بصورت خودکار انجام ميدهد. مسئله اي که چنين ساده بنظر ميرسد يکي از معضلات دنياي کامپيوترهاي شخصي محسوب ميشد که با معرفي و تکميل USBها حل شد. هرچند که اين سيستم هميشه به درستي جواب نميدهد اما زندگي در کنار کامپيوترها را بمراتب ساده تر ميکند.
اکثر کامپيوترهاي توليد شده بعد از سال 1995 ميلادي داراي پورتهاي USB هستند و ويندوزهاي بعد از 95 نيز آنرا بکار ميگيرند. کامپيوترهاي اپل نيز از اين پورت پشتيباني مينمايند. يو.اس.بي سه مشخصه جالب دارد که عبارتند از : سرعت، قدرت و سادگي مصرف.
براي آشنايي با پورت USB لازم است اول عبارت پورت را بشناسيم. پورت ارتباطي است که طي آن دستگاههاي خارجي را ميتوان به کامپيوتر وصل کرد. کامپيوترهاي شخصي اوليه IBM با دو پورت (يکي سريال و يکي موازي) عرضه شدند. دستگاههايي مانند مودم به پورت سريال و پرينترها به پورت موازي وصل ميشدند. بعدها پورت ديگري به نام SCSI معرفي شد که هرچند مصرف زيادي در کامپيوترهاي مک يافت اما براي دنياي PC جذابيتي ايجاد نکرد.
پورتها نه تنها محلي براي اتصال دستگاههاي خارجي به کامپيوتر هستند بلکه سرعت ردوبدل شدن ديتا را هم بين آنها تعريف ميکنند. اينجاست که USB ارزش خود را نشان ميدهد. پورت USB بطور متوسط ده بار سريعتر از پورتهاي موازي، ديتا را منتقل ميکند و به مراتب سريعتر از پورت سريال است. معناي اين گفته آنست که يک اسکنر يا پرينتر USB سريعتر از اسکنر يا پرينتري که به پورت موازي وصل شده است عمل مينمايد. متوسط سرعت انتقال پورت سريال معادل 150 کيلوبيت در ثانيه است. اين سرعت براي پورت موازي 1.2 مگابيت در ثانيه است در حاليکه سرعت انتقال ديتا براي پورت USB معادل 12 مگابيت در ثانيه ميباشد که البته بستگي به نوع دستگاه اتصالي هم دارد. بعضي از دستگاهها، مخصوصا پرينترها قابليت اتصال به دو نوع پورت موازي و USB را دارند.
براي پيدا کردن پورت USB در کامپيوتر خود به پشت، جلو يا اطراف آن نگاه کنيد. USB، پورت کوچکي است که ممکن است کمتر به چشم آيد. شکلهاي اين مقاله به شما کمک ميکنند تا اين پورت را بيابيد.
به مرور زمان در پورتهاي USB تحولي ايجاد شد و پورت USB2 با حداکثر سرعت انتقال 480 مگابيت در ثانيه به بازار آمد که توانست 40 بار سريعتر عمل کند و اين در حاليست که سازگاري کامل خود با USB1 را نيز حفظ کرد. بعبارتي اگر کامپيوتر جديدي خريديد که داراي USB2 است، دستگاه قديمي USB1 شما ميتواند با آن کار کند، فقط سرعت به USB1 محدود خواهد شد.
![](/userfiles/Article/1389/06esfand/04/00048802.JPG)
براي بهره گيري از سرعت بالا، هر دو دستگاه بايد مجهز به USB2 باشند. سرعت بالاي USB2 براي بسياري از دستگاهها مانند دوربينهاي ديجيتال، هاردديسکها و درايوهاي DVD ارزشمند بوده و مورد مصرف يافته است.
هرچند که پشتيباني از USB2 در ويندوزهاي غير از XP تعبيه نشده است اما USB بخوبي با ويندوز 98 به بالا کار ميکند. اين ويندوز XP است که پشتيباني لازم براي USB2 را داراست. اگر يک کارت USB را به کامپيوتر داراي ويندوز XP وصل کنيد، پشتيبانيهاي لازم از طريق سايت Windows Update موجود است. لينک به اين سايت در سايت کامتونت موجود است.
در اکثر مواقع اگر سيستم خود را با يک کارت جديد ارتقاء دهيد، سي دي نصب آن کارت نيز همراه کارت ارائه ميشود که با ويندوز 98 و Me بخوبي کار ميکند.
از جمله قابليتهاي پورت USB آنست که تعداد 127 دستگاه را ميتوان فقط به يک پورت USB وصل کرد. پورتهاي USB، تغذيه را از خودشان تامين ميکنند پس دستگاه مربوطه نيازي به منبع تغذيه اضافي ندارد. البته اگر چند دستگاه را با هم به يک پورت وصل کنيد براي تغذيه آنها نياز به self-powered hub داريد. نحوه اتصال دستگاههاي USB ، اتصال زنجيره اي است. هر دستگاه USB داراي يک پورت USB ديگر هم هست که ميتوان دستگاه بعدي را بدان وصل کرد. بعضي از کيبوردهاي USB داراي چند اتصال USB اضافي براي اينکار هستند. بعضي از مونيتورهاي USB تا سه اتصال اضافي USB دارند. مثلا يک ماوس USB را ميتوان به کيبورد يا مانيتور وصل کرد.
دستگاههاي USB قابليت hot swappable دارند يعني ميتوان آنها را هنگام روشن بودن کامپيوتر، بدان وصل کرد يا از آن جدا ساخت. آنهايي که در گذشته با کامپيوتر زياد کار کرده اند ارزش اين قابليت را ميدانند. اين مشخصه براي دستگاههايي مانند دوربينها مهم است.
انواع دستگاههاي USB مانند کيبورد، دوربين عکاسي، ماوس، جوي استيک، مودم، درايو زيپ، پرينتر، اسکنر و حتي بلندگو وجود دارد. به جرات ميتوان گفت که پورتهاي سريال و موازي در کامپيوترهاي جديد مرده اند.
اگر کامپيوتر شما فاقد پورت USB است و ميخواهيد يکي اضافه کنيد حتما USB2 باشد. کارتهاي آداپتور ويژه ارزان قيمتي وجود دارند که در اسلات PCI داخل کامپيوتر مينشينند و قابليت USB را به کامپيوتر شما ميدهند.
براي کامپيوترهاي نت بوک، پورت USB ويژه اي وجود دارد که داخل اسلات کارت جا ميشود. فقط بخاطر داشته باشيد که پورتهاي USB مصرف کننده برق نت بوک شما هستند که ميتواند براي نت بوکها مشکل ساز باشد.
* ارسال مقاله توسط عضو محترم سايت با نام کاربري : rasekhooner