جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بررسي مشکلات باغداري از نظر باغداران
-(1 Body) 
بررسي مشکلات باغداري از نظر باغداران
Visitor 327
Category: دنياي فن آوري

مقدمه :
 

هر يک از شغلها مشکلات خواص خود را دارد ، باغداري از شغلهاييست که بايد در آن ريسک کرد و مشکلاتي که از قبيل برف و ... پيش خواهد آمد رو تحمل کند . يكي از اين معضلات وجود سيب درختي و برخي از محصولات كشاورزي در دست كشاورزان و سياست بسيار غلط و نامناسب مسئولان مربوط به اين بخش در خصوص قيمت گذاري و بررسي اين محصول و ايجاد فرصت براي دلالان و سلف خرهاست كه بسياري از باغداران و كشاورزان منطقه را با مشكل اساسي مواجه ساخته است .
هر چند وجود مشكلات فراوان بخش كشاورزي از جمله سوخت ،كود شيميايي،نبود بيمه محصولات ،خشكسالي موجود و از همه مهمتر نبود توجه اساسي دولت به اين بخش و عدم پرداخت بموقع خسارت هاي خشكسالي و نبود سبد حمايتي از سوي آنها براي كشاورزان بطور عمده ،پايين بودن قيمت محصولات كشاورزي، بالا رفتن بي رويه قيمت نهاده ها و ماشين آلات كشاورزي و ادوات باغباني ،كاهش توليدات كشاورزي و اشباع بسياري از مواد توليدي ، نبود اعتبارات مناسب در اين بخش ، كمبود صادرات و تجارت و غيره همه و همه باعث شده تا كشاورزان با مشكلات زيادي سر كنند .

br /> حتي بخش باغباني با سرمايه اندك باغداران و شركت هاي تعاوني و نيز فساد پذيري محصولات باغي و نداشتن امكانات لازم جهت نگهداري محصولات و غيره دست و پنجه نرم مي كند .
اما انجام كار هاي اصولي و زير بنايي از جمله احداث انبار هاي سر دخانه ،توجه به كارخانجات صنايع تبديلي ،تهيه ماشين آلات بسته بندي و حمل و نقل سردخانه اي، لوازم آبياري قطره اي از توان بخش باغداري خارج بوده و دستيابي به اعتبارات بانكي هم به لحاظ بالابودن نرخ كار فرد و اخذ وثيقه و بطور كلي مقررات حاكم بر بانكها و سيستم بانكي ،مقدور نيست و بخش خصوصي هم با مقايسه سوددهي سرمايه در سايربخش ها حاضر به سرمايه گذاري در اين بخش نيست .
البته اختصاص اعتبارات بلاعوض و يا با كارمزد كم و به دور از تشريفات و بروكراسي اداري مي تواند امور زير بنايي ياد شده را تسريع بخشد و همچنين حمايت سازمانهاي مرتبط از جمله بازرگاني ،جهاد كشاورزي وتوسعه تجارت خارجي به منظور بازاريابي و صادرات محصولات به نظر مي رسد .

البته برخي از كشاورزان خواستار تجديد نظر در ميزان و قيمت نهاده ها هستيد و مي گويند : به لحاظ بالا بودن قيمت ها و عدم امكان خريد و تهيه كود شيميايي ،سبب كاهش ميزان و كيفيت توليد شده و علاوه بر اينكه كودها نيز نه تنها جوابگوي نياز باغداران نيست بلكه در فصل مصرف هم تامين نمي شود .
با همه اين اوصاف امسال مثل سالهاي قبل سيب درختي وبرخي از محصولات كشاورزي باز در دست كشاورزان و باغداران مانده است و به لحاظ عدم بازار يابي و عدم توجه مسئولان امر و نبستن قرار داد با كشورهاي همجوار ونبود يك برنامه ريزي مدون وكارآمد الان كه فصل برداشت محصول است سيب درختي با 50 تومان خريداري مي شود و گويا برخي از كارخانجات با حمايت دلالان و سلف خر ها تباني كرده اند تامحصول را با قيمت پايين بخرند و همچنين قيمت گذاري توسط سازمان جهاد كشاورزي به مبلغ 70 تومان باعث شده سيب زير درختي با نرخ پايين عرضه شود و همچنين باغداران را با مشكل اساسي مواجه خواهند شد ،ناگفته نماند برخي از كشاورزان اذعان داشته اند كه سيب روي درخت هم مشتري ندارد و منتظرند كه سيب ها بر زمين بيافتد و به زير درختي تبديل شود تا با قيمت پايين به دست برخي از دلالان برسد .
حتي نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي هم چندي پيش خواستار توجه بيشتر به مشكلات باغداران اين استان و حمايت از آنان شدند . و درآخر : حال با اين وضعيت بايد ديد مسئولان چه تدابيري براي حل اين معضلات ومشكلات انديشد ه اند وبا توجه به اينكه كشاورزي بعنوان يكي از پايه هاي اساسي توسعه در كشور ومنطقه همچنان بايد مورد كم لطفي وبي مهري قرار گيرد .
ارسال مقاله توسط عضو محترم سايت با نام کاربري : mobe205
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image