جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
صفحه کليـد
-(11 Body) 
صفحه کليـد
Visitor 370
Category: دنياي فن آوري
صفحه کليـد يکي از مهمترين ابزارهاي ورود اطلاعات در کامپيوترها مي باشد که ، بر روي بدنه اصلي آن تمامي حروف الفبا ، ارقام صفر تا 9 و برخي کاراکترهاي نشانه گذاري خاص نظير علائم نقل قول ، کاما ، نقطه ،علامت تعجب و ... تعبيه شده است . بسته به نحوه قرارگيري اين ارقام ، حروف و نشانه ها در کنار يکديگر ، طرح بنديهاي مختلفي ايجاد مي شود که در زير 2 نوع رايج از آنها توضيح داده مي شود:

1- طرح QWERTY Keyboard
 

اين طرح بندي که در سال 1878 توسط کريستوفر شولز(مخترع ماشين تحرير در سال 1868) ايجاد گرديد ، به دليل ارزان و سهل الوصول بودن و همچنين مشکلات استفاده از طرح بنديهاي جديد، تا به امروز ،رسمي ترين و پراستفاده ترين طرح صفحه کليد بشمار مي رود.علت نامگذاري آن به اين نام نزديکي کليدهاي حرفي Q,W,E,R,T,Y در رديف بالائي بخش الفبائي صفحه کليد مي باشد.

2- طرح Dvorak Keyboard
 

اين طرح بندي در سال 1936 و جهت رفع مشکلات مدل QWERTY ، توسط August Dvorak ابداع گرديد. ويژگي اين صفحه کليد استقرار حروف صدادار انگليسي در کنار يکديگر و در سمت چپ صفحه کليد مي باشد.با آموختن نحوه استفاده صحيح از اين نوع طرح بندي ، به دليل وضعيت خاص قرار گيري کليدها در کنار يکديگر، مي توان در زمان ورود اطلاعات کار کمتري انجام داده و در مجموع سرعت عمل تايپ را بالا برد.

?فاکتورهاي مهم در طرح بندي صفحه کليدها:
 

علاوه بر نحوه خاص قرارگيري کليدها بر روي صفه کليد ،اصول طراحي بهينه صفحه کليدها بر اساس مطالعات آرگونوميکي است به اين مفهوم که طرح بندي صفحه کليد بايستي به گونه اي باشد که :
1- ميزان فشار وارد آمده در زمان تايپ به هر دو دست يکسان باشد.
2- بيشترين فشار وارد آمده بر روي کليدهاي رديف مياني صفحه کليد باشد.
3- تناوب تايپ توسط يک انگشت خاص بايستي حداقل و تناوب حرکت دستها بايستي حداکثر باشد.در غير اين صورت انجام امور تکراري و يا کار مداوم با کامپيوتر، موجب پيدايش بيماري سندروم مچ دست (Carpal Tunel) در افراد مي گردد.سندروم مچ دست نوعي اختلال حاد مي بــــــاشد که عامل بروز آن ، فشارهاي مکرر ، ضربات فيزيکي ، وضعيتهاي خاص ارثي و يا برخي بيماريها ست. اين اختلال بر بخشي از يک عصب خاص در مچ دست اثر گذاشته و غلاف احاطه کننده زردپي مچ دست را ملتهب مي نمايد. با التهاب رگهاي کوچک خوني ،فشار زيادي به عصب موجود در آن ناحيه وارد شده که اين عمل موجــــــــــب قطع فعاليت عصب مي گردد.نتيجه اين امر احساس درد، از دست دادن سرعت عمل ، حالت کرخي در ناحيه مچ دست و يا مورمور کردن در زمان خواب در ناحيه مچ دست مي باشد. طبق تحقيقات صورت گرفته در ارتباط با تاثير استفاده از طرح بنديهاي مختلف صفحه کليد در پيدايش اين بيماري ، محققان دريافته اند که استفاده از طرح بندي QWERTY به دليل نزديکي دستها در زمان تايپ با يکديگر و توزيع نامناسب فشار بر هرکدام ،يکي از عوامل ايجاد سندروم مـــــــچ دست مي باشد .در عين حال جهت کاربران دائمي کامپيوتر نيز استفاده از صفحه کليدهاي NATURAL KEYBOARD توصيه مي گردد که کليدهايي نرم داشته و بدليل وضعيت خاص قرارگيري کليدها در شيب ، اصول آرگونوميک 3 گانه به خوبي رعايت مي گردد.البته روشهاي درماني متعددي جهت بيماري سندروم مچ دست وجود دارد که از جمله آنها مي توان به داروها ، اسپيلتهاي مچي و در شديدترين حالت به عمل جراحي اشاره نمود.
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت :masoudranjbar
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image