جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
جهاني شدن و کارآفريني
-(0 Body) 
جهاني شدن و کارآفريني
Visitor 364
Category: دنياي فن آوري
به اعتقاد تحليلگران جهاني سازي وارد مرحله پختگي و جاافتادگي خود شده است و اين پديده اکثر جنبه هاي زندگي انسان ها را تحت تاثير قرار داده است. تعدادي از سياستمداران و کارشناسان به گونه اي درباره جهاني سازي سخن مي گويند که گويي روند آن کند شده يا حتي در حال معکوس شدن است اما هيچ کس نمي تواند تاثير عظيم آن بر ساختارهاي اقتصادي، مديريت و روابط صنعتي در سرتاسر جهان را انکار کند.
لازم به يادآوري نيست که هند، ويتنام، چين و بسياري از اقتصادهاي بزرگ و کوچک ديگر جهان از باز شدن بازارهاي جهاني به روي محصولاتشان سودي عظيم برده و زمينه رونق اقتصادي شان را فراهم کرده اند. در اين ميان جهاني شدن پديده کارآفريني موضوعي بسيار جذاب است. براي مثال هيچ کس در دنياي غرب به سهم نرم افزارهاي هند يا کالاهاي چيني در اقتصاد منطقه خود بي توجه نيست.
جهاني شدن به چين، هند و بسياري از ديگر کشورها اجازه داده محصولات خود را در بازارهاي جهان فروخته و زمينه کاهش فقر را در کشور خود فراهم کنند. به اين ترتيب جهاني شدن به تغيير الگوهاي اقتصادي، جريان هاي سرمايه، پيشرفت هاي تکنولوژيک و دگرگوني هاي عظيم فرهنگي و اجتماعي منجر شده است.
اما پرسشي که مدت ها مطرح بوده اين است که آيا مي توان تاثير کسب وکارهاي کوچک در اقتصاد جهان را صرفاً به دليل کوچک بودن آنها ناديده گرفت؟ پاسخ درست به اين پرسش اين است که در حقيقت اين جهان است که کوچک است و کسب و کارهاي کوچک و متوسط به سبب تاثير عظيم خود در اقتصادهاي ملي عملاً بزرگ هستند.
امروزه به طور متوسط 70 درصد بازده اقتصادي در کشورهاي توسعه يافته حاصل فعاليت کسب و کارهاي کوچک و متوسط است. همچنين اين شرکت ها بخش بسيار بزرگي از فرصت هاي اشتغال را در اقتصادهاي ملي به وجود آورده اند.
از سوي ديگر تعداد قابل توجهي از کارآفرين ها با بهره گيري از امکانات تکنولوژيک قادرند در خانه به انجام مسووليت هاي شغل خود پرداخته و ارزش افزوده به وجود آورند. اين تحولات حاصل رشد تکنولوژي پيشرفته و نيز جهاني شدن اقتصاد است. جهاني شدن از طريق محو موانع اجتماعي و فرهنگي به هر کس در هر جاي جهان اجازه مي دهد از ايده هاي ديگران بهره ببرد و ايده هاي خود را در اختيار ايشان قرار دهد. ارتباط مستقيم کسب و کارهاي کوچک از طريق اينترنت به انجام پروژه هاي بزرگ، نوآوري و خلاقيت منجر مي شود.
جهاني شدن کارآفريني به ايجاد شغل هاي کاملاًً جديد از جمله تشکيل بانک هاي اطلاعاتي، سايت هاي مرجع، نشريات تخصصي و... کمک کرده است. - جهاني سازي و کارآفريني منطقه اي کاملاً مشخص است که محيط تجاري، فرهنگي و اقتصادي هر کشور شامل مجموعه هاي منحصر به فردي از عناصر است که باعث مي شود هر کشور راه خاص خود را براي توسعه کسب و کارهاي کوچک داشته باشد اما در اين ميان هر کشور براي دستيابي به اهداف توسعه اي خود چاره اي جز توجه به روندهاي جهاني و تاثير آنها بر اقتصاد ملي خود ندارد.
براي روشن شدن موضوع بهتر است ساختار کنوني کارآفريني بين المللي را به مسابقه دو تشبيه کنيم. در نظر بگيريد همه بازيکنان در حال آماده کردن خود هستند. يک دهه پيش هنوز مسابقه کارآفريني آغاز نشده بود اما اکنون از شروع مسابقه مدتي گذشته است. آن دسته از بازيکنان که هنوز دويدن را آغاز نکرده اند چند مرحله عقب تر هستند. در اين بازي قواعد بازي را همان جهاني شدن تمام پديده ها تعيين مي کند.
بازيکناني که با اين قواعد آشنا نيستند حتي اگر با تمام انرژي بدوند در مسابقه مقام نخواهند آورد. تکنولوژي هاي پيشرفته ارتباطاتي و نهادهاي بين المللي اکنون وجود دارند و هر کشور که از آنها به نفع اقتصاد خود بهره نبرد به جايي نخواهد رسيد. تحقيقات نشان مي دهد در کشورهايي که از اين ابزارها و نهادها استفاده نمي شود سرعت رشد کارآفريني و اشتغال بسيار کندتر از ديگر کشورها و تنوع مشاغل بسيار کمتر است.
در کشورهاي پيشرفته دولت ها به شکل مناسب توانسته اند بر تفاوت هاي فرهنگي و جمعيتي مديريت کرده و از پتانسيل هاي موجود جهت ارتقاي فرهنگ فعاليت مستقل اقتصادي استفاده کنند. اين فرآيند در تعدادي از کشورهاي درحال توسعه با رشد اقتصادي بالا نظير چين، هند، برزيل و مکزيک نيز در حال وقوع است. به اين ترتيب مشاهده مي شود در کشورهاي ياد شده دولت نقش تنظيم کننده و سياستگذار کلان را ايفا مي کند و موانعي را که شرکت ها به تنهايي قادر به رفع آنها نيستند از سر راه کارآفرين هاي خود برمي دارند.
روند جهاني مسلماً اينترنت موانع ورود به حوزه کارآفريني را در سرتا سر جهان براي تمام مشتاقان کاهش داده است. در پاکستان اينترنت با هزينه اي نسبتاً پايين زمينه اشتغال جوانان تحصيلکرده را فراهم کرده است، مهم نيست در کجاي جهان قرار داشته باشيد دسترسي به اينترنت به شما امکان مي دهد کسب و کار خود را توسعه دهيد يا کاري را آغاز کنيد.در پاکستان رشد کارآفريني در مقايسه با هند کمتر بوده است. در اين کشور شرکت هايي که در اينترنت حضور دارند يا اساساً اينترنتي هستند از فروش کالا يا گرفتن تبليغات درآمد کسب مي کنند اما در هند توليد نرم افزار براي شرکت هاي بزرگ غربي از مهم ترين موارد استفاده از اينترنت جهت کارآفريني است. در بسياري از کشورهاي کمتر توسعه يافته متخصصان طراحي سايت و تکنولوژي اطلاعات در حال اداره کسب و کارهاي کوچک هستند و مشتري هاي آنها در بسياري از موارد خارج از مرزهاي جغرافيايي اين کشورها هستند.
به نظر مي رسد اينترنت درحال کنار هم آوردن تمام قاره ها، نژادها، شهرها و روستاها و تشکيل شبکه اي جهاني از تجارت و ارتباطات است. از سوي ديگر جهاني شدن سبب شده جوانان در کشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته براي ادامه فعاليت اقتصادي مجبور نباشند کسب و کار پدري يا خانوادگي خود را ادامه دهند. به اين ترتيب نوعي گسست ضروري و مفيد به وجود آمده که در نهايت اقتصادها را در اين کشورها مدرن خواهد کرد. در حالي که در چند دهه قبل نسل هاي مختلف توسط قوانين و مقررات دست و پاگير دولت ها محدود شده بودند. امروزه جوانان فراتر از مقررات، از طريق اينترنت عمل مي کنند و مدل هاي تجاري بين المللي را براي فعاليت اقتصادي و تجاري خود برمي گزينند. براي مثال در هند دو دهه پيش راه انداختن کسب و کار بدون وجود ارتباط با دولت غيرممکن بود و توليد شديداً توسط دستگاه اداري به شدت فاسد کنترل مي شد اما طي چند سال اخير تکنولوژي پيشرفته دستگاه اداري هند را متحير کرده است زيرا کنترل آنچه در اينترنت در حال وقوع است امکان پذير نيست.
از سوي ديگر تا چند سال پيش رفاه و آموزش مخصوص افراد ثروتمند بود در حالي که با رشد سريع شرکت هاي مشاوره اي در اينترنت و آموزش از راه دور، نسل جديدي از افراد داراي مهارت هاي شغلي و کارآفريني در حال شکل گيري هستند. نکته جالب توجه اين است که آموزش مهارت هاي مديريتي و کارآفريني با استانداردهاي بين المللي صورت مي پذيرد بنابراين مديران و کارآفرين هايي که با بهره گيري از اين برنامه ها وارد عرصه تجارت مي شوند قابليت رقابت را در سطح جهاني دارند. جهاني شدن باعث شده کسب و کارها مجبور باشند بالاترين استانداردها را رعايت کنند. تا چند سال پيش کالاها و خدمات با هر کيفيت مورد استفاده قرار مي گرفت اما اکنون شدت رقابت بين ا لمللي راهي جز توليد محصولات و کالاها با کيفيت بالا براي کارآفرين ها باقي نگذاشته است.
اين يک فشار بزرگ براي کسب و کارها محسوب مي شود اما در کنار اين فشارها، جهاني شدن اقتصاد و تجارت بازارهاي بزرگ و بي انتهايي را براي صاحبان کسب و کارها پديد آورده است. کارشناسان معتقدند در مقايسه با قبل وظيفه دولت ها و نهادهاي تصميم گير بسيار بزرگ تر شده است. افزايش تعاملات کشورها و ظهور روندهاي جديد بين المللي از مهم ترين عوامل مسووليت جديد و گسترده دولت ها براي مديريت اقتصاد در عصر حاضر هستند. کسب و کارهاي کوچک و متوسط در کنار ارتباط هاي مستقلي که با مشتري ها و ديگر شرکت ها در فراسوي مرزهاي جغرافيايي دارند، براي ادامه حيات خود به حمايت دولت ها نيازمند هستند. مسووليت بعدي دولت ها هدايت کارآفرين ها در مسيرهايي است که بيشترين سود را براي اقتصاد ملي دارد.
براي مثال در روسيه منابع طبيعي به وفور وجود دارد. دولت براي بهره برداري از اين پتانسيل بايد مشوق هايي را براي شرکت هاي فعال در اين حوزه در نظر بگيرد تا ديگر کارآفرين ها نيز در اين حوزه فعاليت کنند.
برون سپاري، تهديد يا فرصت بسياري از تحليلگران معتقدند نقشه تقسيم کار جهان به سرعت در حال تغيير است. اين به آن معناست که کشورهاي در حال توسعه به سبب نيروي کار ارزان (متخصص يا ساده) توانايي تصاحب شغل هاي کشورهاي پيشرفته را پيدا کرده اند. براي مثال حقوق يک برنامه نويس هندي گاه يک پنجم يک مهندس غربي است. طبيعي است که در اين شرايط شرکت هاي توليد کننده نرم افزار در غرب براي انجام پروژه هاي خود در استفاده از متخصصان هندي ترديد نخواهند کرد. همزمان هندي ها از خدمات مشاوره اي تخصصي شرکت هاي غربي در حوزه هاي گوناگون استفاده مي کنند.
امروزه بهتر از هر زمان ديگر مي توان معناي جمله «هيچ کشوري يک جزيره نيست» را درک کرد. برون سپاري که مبناي جديدي براي توليد شغل و کارآفريني است ،شبکه اقتصادي و تجاري نوظهوري را در جهان پديد آورده است. به اين ترتيب انعطاف اقتصادها افزايش مي يابد و همه مجبور نيستند در تمام زمينه ها تخصص پيدا کنند. روند جهاني شدن اقتصاد بدون ترديد طي سال هاي آينده نيز ادامه خواهد يافت. کشورهايي که تهديدهاي حاصل از آن را رفع و از فرصت هاي آن بهره مي برند در عرصه رقابت جهاني پيشرو خواهند بود.
منبع:نشريه کارآفريني و توسعه2007 و سازمان بين المللي کار
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت :alirezarajabipoor
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image