در ادامه به بررسي روشنتري از حملات DOS و آشنايي با چگونگي عملكرد پروتكل TCP ميپردازيم. سپس انواع حملات DOS را طبقهبندي كرده و تشريح ميكنيم و ابزاري كه نفوذگران از آن براي ايجاد اين حملات استفاده ميكنند را معرفي خواهيم كرد.
D.O.S (Denial Of Service Attack)
حملهاي كه باعث جلوگيري از كار يك سرويس يا مانع دسترسي به منابعي شود را حمله DOS گويند . به عنوان مثال حملات D.O.S بر روي ماشينهاي سرويس دهنده وب ممكن است منجرب به اين شود كه سرويس دهنده قادر به سرويس دهي به مشتريان نباشد. يا پر كردن پهناي باند يك ماشين باعث قطع ارتباط اين ماشين با شبكه اصلي مي شود.
براي بررسي دقيقتر و بيان نحوه عملكرد حملات D.O.S احتياج به بررسي پاكتهاي TCP و چگونگي برقراري ارتباط تحت پروتكل TCP/IP است كه در اين مقاله به بررسي اجمالي از آن مي پردازيم . بررسي اجزاي داخل يك پكت TCP :
![](/userfiles/Article/1390/mazaheri/11/00159181.JPG)
اجزاي داخلي يك پكت TCP شامل اطلاعاتي در مورد درگاه مبدا درگاه مقصد شماره رشته داده ها و... ميباشد كه باعث ميشود اطلاعات در مسير اينترنت جا به جا شوند.
بررسي عملكرد پروتكل TCP
سه مرحله اصلي دست دادن يا برقراري ارتباط بين يك سرويس دهنده و يك مشتري:
در اين شكل سرويس دهنده(Server) با اسم TCP B و مشتري(Client) با اسمTCP A نشان داده شده است. 1- مشتري پكت TCP را با علامت SYN براي سرويس دهنده ارسال مي نمايد . اين پكت باعث مي شود سرويس دهنده متوجه گردد كه مشتري درخواست ارسال اطلاعات را دارد. در اين هنگام مشتري منتظر جواب از سوي سرويس دهنده باقي ميماند تا در صورت برگشت جواب اطلاعات را ارسال كند .
2- سرويس دهنده پس از دريافت در خواست مشتري يك پكت را با علامت SYN/ACK در پاسخ براي مشتري ارسال مينمايد. اين پكت نشان دهنده اجازه برقراري ارتباط و ارسال اطلاعات ميباشد.
3- مشتري پس از دريافت پكت از سوي سرويس دهنده يك ACK براي سرويس دهنده ارسال ميكند .
4- سپس مشتري اقدام به ارسال اطلاعات ميكند.
![](/userfiles/Article/1390/mazaheri/11/00159182.JPG)
ادامه دارد... منبع:www.p30world.com