جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کامپيوتر مردانه نيست
-(5 Body) 
کامپيوتر مردانه نيست
Visitor 323
Category: دنياي فن آوري

? «سخت افزار؟!.. .
 

دختر و مهندسي سخت افزار؟!.. .. برو تايپ ياد بگير، گرافيک کامپيوتري يا حسابداري. اين چيزها به دردت ميخورد... حالا اگر هم ميخواهي مهندس بشوي حداقل مهندس نرمافزار بشو. يک چيزي بخوان که مناسب دخترها باشد...»
اين حرفها را پدر نرگس سال گذشته موقع انتخاب رشته دانشگاه گفته بود. نرگس ميگويد: «پدرم نميتوانست قبول کند من رشته سخت افزار بخوانم، فکر ميکرد چون کلمه سخت در اسم آن وجود دارد پس حتما سخت و خشن است و مناسب پسرهاست.»
به نظر ميرسد شمار کساني که مثل پدر نرگس فکر ميکنند کم نباشد. آمارهاي جهاني حکايت از استفاده بيشتر مردان از کامپيوتر و امکانات فضاي مجازي دارد. نتايج تحقيقي در سال 2002 نشان ميدهد 38 درصد از کاربران اينترنت در آمريکاي لاتين زنان هستند، در حالي که در اتحاديه اروپا اين رقم 25 درصد، در روسيه 19 درصد، در ژاپن 18 درصد و در خاورميانه فقط 4 درصد است. گفته ميشود علت اين امر، عدم آموزش، فقر و دسترسي نامناسب زنان به تکنولوژي است. در نتيجه در کل جهان زنان کمتر از کامپيوتر استفاده مي کنند.

? تکنولوژي نوين، ديدگاه سنتي
 

مهروش ذاکري کارشناس ارشد ارتباطات دراين باره ميگويد :«شکاف ديجيتال يا به عبارت سادهتر نابرابري در استفاده از کامپيوتر سه بعد اقتصادي، آموزشي و زباني و جنسيتي دارد و بالاترين ميزان شکاف در رابطه با جنسيت ديده ميشود. زيرا ابعاد اقتصادي و آموزشي در رابطه با جنسيت تشديد ميشوند. يعني زنان هم از لحاظ اقتصادي و آموزشي محرومترند و هم بايد با نابرابريهايي که به واسطه زن بودن به آنان تحميل ميشود مقابله کنند.»
بنابراين در کنار نبود منابع اقتصادي و آموزشي، هنجارهاي اجتماعي و فرهنگي نيز نقش مهمي در عدم دسترسي زنان به تکنولوژيهاي ارتباطي بويژه کامپيوتر و اينترنت دارد.
هرجا که صحبت از کمبود امکانات به ميان ميآيد زنان اولين گروهي هستند که از دسترسي محروم ميشوند و هرجا صحبت از آموزش ميشود مردان اولين گروهي هستند که در اولويت قرار ميگيرند.
از سوي ديگر نگاهي به آگهي هاي استخدام نشان ميدهد در حوزه آي.تي به طور معمول از مردان براي خدمات سخت افزاري، طراحي صفحات وب، نصب و راه اندازي سيستم و شبکه و از زنان براي تايپ، کارهاي گرافيکي و اپراتوري دعوت به کار ميشود. بنابراين ديدگاه هاي سنتي در مورد مردان و زنان دررابطه با تکنولوژي هاي جديد هم بازتوليد مي شود.

? به سوي آينده اي بهتر
 

با اين حال روند پيشرفت زنان در فضاي مجازي بسيار سريعتر از جهان واقعي بوده است. زنان هر زمان که به امکانات آموزشي دسترسي دست پيدا کردهاند از کامپيوتر براي آموزش استفاده کرده و با ديگران شبکههايي را تشکيل دادهاند. همچنين فرصتهاي شغلي و اقتصادي براي خود و ساير زنان به وجود آورده و ديگران را در معلومات خود شريک کردهاند.
سايت يونسکو به عنوان نمونه به گروه زنان فعال در مکزيکوسيتي اشاره ميکند که با برقراري ارتباط با گروه زنان همفکر خود در کاليفرنيا از طريق پست الکترونيکي اطلاعات مفيدي را در مورد کارخانه نساجياي که در آن مشغول به کار بودند کسب کرده و از آن براي بهبود شرايط کاري و احقاق حقوق خود سود بردند.
در ايران نيز زنان زيادي توانسته اند از طريق اينترنت براي مشکلات حقوقي يا پزشکي خود راه حلي پيدا کنند يا از ديگران کمک بگيرند. فاطمه ابويي يکي از اين زنان است که با استفاده از سايتهاي پزشکي متوجه وجود علائم سرطان در خود شده است. او ميگويد: «سال گذشته به طور اتفاقي وارد يک سايت پزشکي شدم و مطلبي در مورد سرطان سينه ديدم. با خواندن آن مطلب احساس کردم من هم علائم اين بيماري را دارم. اين بود که به پزشک مراجعه کردم و خوشبختانه با مداواي بموقع بهبود يافتم.»
به نظر ميرسد زنان بسياري به اهميت آشنايي با تکنولوژيهاي جديد و استفاده از قابليتهاي آنها پيبرده و با وجود موانع موجود قدمهاي بلندي در راه دستيابي به آنها برداشتهاند. به گزارش روابط عمومي مرکز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران سال گذشته از 1055 نفري که از کلاسهاي آموزشي فرهنگسراي آي.تي استفاده کردهاند 546 نفر زن و 509 نفر مرد بودهاند.
با وجود اين در سراسر جهان تا دستيابي به تعادل جنسيتي فاصله زيادي مانده است. اين فاصله بخصوص در آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين چشمگيرتر است. به طوريکه در حال حاضر در آسيا در مقابل هر 78 مرد تنها 22 زن از کامپيوتر استفاده ميکنند.
ما تغيير اين وضع با کمک انجمنهاي غيردولتي مرتبط با امور زنان و تلاش براي رفع عقبماندگيهاي آموزشي و اقتصادي زنان و البته تلاش براي تغيير ديدگاههاي سنتي و مردسالارانه ميسر خواهد شد. اين تغيير بيش از هر چيز عزم خود زنان را براي برداشتن فاصلهها و کاهش نابرابري ميطلبد.
امسال نرگس سال اول مهندسي نرمافزار را تمام کرده و دراين يکسال در يک آموزشگاه دوره سختافزار، مونتاژ، تعمير و عيبيابي کامپيوتر را گذرانده است. او ميگويد «ميخواهم بعد از تمام شدن درسم يک شرکت خدمات کامپيوتري راهاندازي کنم. اميدوارم تا آن زمان بتوانم ديدگاه پدرم را درباره کارهاي زنانه و مردانه تغيير دهم.»
منبع:http://aftab.ir
ارسال توسط كاربر محترم:amirpetrucci0261
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image