اخيرا شرکت مايکروسافت در يک نمايش ويدئويي اختصاصي اطلاعات تازه اي در مورد سيستم عامل آينده اين شرکت که هشتمين ويندوز به حساب آمده و در حال حاضر از آن بعنوان Windows 8 ياد مي شود را منتشر نمود. در مقاله پيش رو سعي خواهيم نمود تا تمامي اطلاعات ساختاري در دسترس در مورد اين اينترفيس جديد را زير پوشش قرار دهيم. با ما همراه شويد.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9011.JPG)
شايد براي بسياري از کاربران کامپيوترهاي حانگي بخصوص کاربران ايراني که هنوز از سيستم عامل ويندوز XP براي سيستم دسک تاپ خود استفاده مي کنند خبر توليد هشتمين سيستم عامل مايکروسافت همانطور که در مورد ويستا و Seven اهميتي نداشت اين بار نيز چندان مهم جلوه ننمايد جائيکه مسئله ارتقا قطعات سخت افزاري و هزينه هاي ناشي از اين ارتقا همواره مانع اصلي دستيابي خيل عظيمي از استفاده کنننده گان از نسخه هاي جديدتر سيستم عامل ها تلقي مي شود البته در دنياي مدرن که تناسبي منطقي مابين هزينه و درآمدهاي افراد وجود دارد قيمت سيستم عامل نيز مي تواند بعنوان يک عامل بازدارنده در اين راستا عنوان شود بطوريکه پس از پرداخت هزينه اي نزديک به 200 دلار براي يک ورژن سيستم عامل احتمالا درصد کمتري از کاربران حاضر به پرداخت نزديک به سه چهارم اين هزينه براي ارتقا سيستم عامل خود به ورژن بالاتر خواهد بود البته همانطور که گفتيم اين مسئله ارتباط چنداني با شرايط تاسف بار کاربران وطني نداشته و حضور يک شبه نسخه هاي جديد سيستم عامل با قيمتي کمتر از يک دلار در بازارهاي رسمي و غير رسمي داخلي امري کاملا عادي و نرمال تلقي مي شود. گذشته از اين موارد مايکروسافت در نسخه هاي پس از ويندوز XP تغيير چشمگيري در حداقل قطعات مورد نياز براي اجراي اينترفيس هاي خود داده و بدين ترتيب دايره کاربران خود را بار ديگر تنگ تر نموده است. سخت گيرانه ترين تغييرات در اين زمينه به ويندوز ناموفق ويستا باز مي گردد که به يک باره حداقل نيازهاي خود براي اجراي بدون مشکل را به چندين برابر موارد حاضر در XP ارتقا داد بطوريکه حداقل فرکانس پردازنده و حافظه RAM در ايکس پي که 233 مگاهرتز و 64 مگابايت بود به يک باره در ويستا به 1 گيگاهرتز و 1 گيگابايت ارتقا پيدا کردند؛ پس از ويستا که در مدت زماني کوتاه با ويندوز روان و موفق Seven جايگزين شد اين نيازمندي ها تغيير چنداني نداشتند و بجز يکي دو مورد کوچک و نچندان با اهميت غالبا تمامي کاربران ويستا به راحتي امکان مهاجرت به ويندوز هفتم را پيدا نمودند. اما اين بار و پس از گذشت بيش از يک سال از حضور نسخه نهائي Seven و پس از رونمائي نسخه نهائي سيستم عامل رقيب مايکروسافت يعني MAC OSX Lion بار ديگر نگاه ها به مايکروسافت و قدم بعدي اين شرکت در اين زمينه دوخته شده است گام بلندي که به احتمال قوي بار ديگر نيازهاي سخت افزاري مورد انتظار براي ارتقا را کاملا افزايش مي دهد. مايکروسافت اين تغيير بنيادي را تصوير گري دوباره ويندوز "از چيپ ست تا اينترفيس" بيان مي کند امري که به روشني خانه تکاني گسترده اي را در هر دو بخش نرم افزاري و سخت افزاري PC ها نشان مي دهد.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9012.JPG)
تمامي اطلاعات جديد در مورد Windows 8 از يک فايل ويدئويي که توسط يکي از مهندسان مايکروسافت از اتاق طراحي اين سيستم عامل تهيه شده است سرچشمه مي گيرد در اين اتاق ايده ها و گزينه هاي احتمالي قابل جايگيري در سيستم عامل بصورت صدها طرح انتزاعي و در قالب برگه هائي رنگارنگ به سرتاسر ديوارها چسبانده شده است. در اولين برخورد با سيستم عامل جديد يک نکته مشهود و غير قابل انکار خود نمائي مي کند جائيکه شباهت تمام و کمالي مابين بخش هائي از اينترفيس و سيستم عامل Windows Phone 7 اين شرکت وجود دارد، استفاده از پنل ها، ساختار لمسي اينترفيس و حتي رنگ پس زمينه سيستم عامل همگي از موارد مشترکي هستند که بگونه اي دست نخورده از Windows Phone 7 به عاريت گرفته شده اند در اين حالت حتي از منوي استارت هميشگي که از نسخه هاي اوليه سيستم عامل تا به امروز دست نخورده باقي مانده است نيز خبري نيست. اما خوشبختانه اين همه ماجرا نيست و مايکروسافت علاقه اي به از دست دادن يک شبه تمامي کاربران خود ندارد! داستان از اين قرار است که اين تنها يکي از وجوه سيستم عامل جديد بوده و براي کاربران نرمال اين سيستم عامل پوسته ديگري براي ويندوز هشتم در نظر گرفته شده که از همان عناصر کلاسيک هميشگي يعني ساختار مبتني بر منوي استارت، taskbar، منوها و مواردي از اين دست استفاده شده است.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9013.JPG)
در زمينه قطعات سخت افزاري مورد نياز براي اجراي اين سيستم عامل هنوز تنها اظهار نظرهاي رسمي به گفته هاي شرکت اينتل و تکذيبيه مايکروسافت در اين مورد تعلق دارد. در ماه مارچ 2011 شرکت اينتل در يک اظهار نظر نسبتا صريح اعلام نمود که ويندوز هشت در دو ورژن متفاوت که يکي بروي پردازنده هاي ARM و ديگري بروي سري بخصوصي از پردازنده هاي اينتل اجرا مي شود طراحي شده است اين اعلام صريح که به روشني به دو دسته تبلت ها و دسک تاپ ها اشاره دارد البته در کمتر از يک روز با تکذيبيه مايکروسافت که آن را "داده هائي غلط و هدايت اشتباه" خواند روبرو شد البته مايکروسافت به نکات غلط موجود در اين اطلاعيه اشاره ننمود و تنها به اين نکته اکتفا نمود که "ما در حال حاضر تنها در مرحله نمايش تکنولوژي هستيم و هيچ اطلاعات و جزئيات ديگري در اين مرحله موجود نيست" بدين ترتيب در اين لحظه نتيجه گيري صريح و کاملي در مورد قطعات و پلتفرم هاي سخت افزاري مورد نياز براي اجراي ويندوز هشت نمي توان نمود.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9014.JPG)
همانطور که در ابتدا اشاره شد ويندوز جديد با اينترفيسي لمسي ارائه مي شود البته اين بدان معني نيست که ديگر ابزارهاي کلاسيک کار با سيستم عامل همچون موس و کيبورد در اين سيستم عامل قابل استفاده نخواهند بود بلکه في الواقع اين کاربران هستند که در مورد نحوه تعامل با سيستم عامل از طريق ابزارهاي کلاسيک يا ساختار لمسي صفحه نمايش تصميم مي گيرند. بگفته رئيس بخش ويندوز مايکروسافت، Julie Larson-Green "تجربه دگرگون شده اينترفيس جديد شامل حفظ قدرت سيستم عامل، انطباق پذيري و اتصالات هميشگي ويندوز در کنار محيطي روان و ديناميک خواهد بود" ليست موارد اصلي اعلام شده از سوي مايکروسافت در مورد المان هاي حاضر در ويندوز هشت شامل اين موارد مي شوند:
- اجراي سريع برنامه ها از منوي استارت به فرم tile-based (به همان صورت آيکوني در ويندوز فون هفت) که جايگزين منوي استارت سنتي شده و علاوه بر امکان تغيير سايز و ظاهر آيکون، نماي زنده اي از اپليکيشن مورد نظر را نيز بصورت full screen به نمايش مي گذارد.
- حضور Live tiles با اطلاعات جديد و به روز در مورد برنامه مورد نظر (درست همانند اتفاقي که براي برنامه هاي مشابه در ويندوز فون مي افتد)
- سوئيچ سريع و وران مابين برنامه ها
- امکان گرفتن و تغيير سايز (snap and resize) يک اپليکيشن و کناره هاي تصوير براي اجراي مولتي تسکينگ
- قابليت هاي لمسي کاملا بهينه شده براي استفاده از تمامي ظرفيت هاي اينترنت اکسپلورر 10
اين ساختار منوئي جديد بگفته مايکروسافت فارغ از سايز صفحه نمايش و رزولوشن تصوير در تمامي پنل ها از نمونه کوچک حاضر در تبلت ها تا صفحه نمايش هاي بسيار بزرگ All in One ها و پنل هاي غول پيکر حاضر در کلاس هاي درس و Presentation ها قابل استفاده و بکارگيري ست.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9015.JPG)
سه هدف اصلي مايکروسافت در طراحي ويندوز جديد را مي توان در افزايش فوق العاده ثبات، پاسخگوئي و حساسيت بالاي سيستم و افزايش چشمگير سرعت خاموش و روشن شدن PC خلاصه نمود. ويندوز 8 در يک ساختار گرافيکي جذاب زمان بوت و خاموش شدن سيستم همراه با سرويس هائي که اين دو زمان را به تاخير مي اندازد را نشان مي دهد و بدين ترتيب اگر کاربر به بعضي از اين سرويس هاي زمان بر احتياجي نداشته باشد زمان بوت و خاموش شدن دستگاه را مي تواند با خاموش کردن آن سرويس ها کاملا بهبود ببخشد. ديگر نکته قابل اشاره در اين قسمت به ترکيب جديد گزينه هاي Logoff و Hibernate براي پرهيز از سردرگمي کاربران در حين خاموش کردن دستگاه باز مي گردد؛ بر طبق يک تحقيق انجام شده تنها 9 درصد از کاربران فعلي PC از گزينه ارزشمند Hibernate که قبل از خاموض کردن دستگاه اطلاعات موجود در RAM را بروي هارد ذخيره کرده و سپس بوت بسيار سريع و بلافاصله اي را براي سيستم فراهم مي آورد استفاده مي کنند. از اين رو در ترکيب جديد با اينکه در هنگام Shut down کليه برنامه هاي باز، بسته مي شوند و در هنگام Restart بار ديگر سيستم همچون حالت عادي بالا مي آيد اما در حقيقت اطلاعات درايوها، سرويس هاي سيستمي و بسياري ديگر از اطلاعات اينترفيس به مانند حالت Hibernate کش شده و سرعت بوت سيستم به نصف حالت قبل بهبود پيدا مي کند. اين گزينه جديد که بصورت پيشفرض در ويندوز 8 فعال است بجاي گزينه هاي گيج کننده اي نظير Logoff، Hibernate، Sleep و Shut down از اين پس به راحتي PC off نام گرفته است. امکان استفاده از يک هارد درايو Encrypt شده براي بوت کردن ويندوز 8 و بهبود چشمگير مصرف باتري با تغييرات متعدد در هسته کرنل از جمله ديگر موارد قابل اشاره در اين قسمت هستند. استراتژي کاهش مصرف انرژي در ويندوز 8 به پايان دادن پروسه هاي خواندن و نوشتن از روي ديسک نوري، محدود کردن دسترسي به CPU و نهايتا خاموش کردن کامل اسلات هاي PCI در زمان هائي که از دستگاه استفاده نمي شود باز مي گردد. در ويندوز 7 امکان روشن شدن اتوماتيک دستگاه در زماني که به منبع تغذيه وصل نشده باشند را ندارند اما ويندوز 8 يک سيستم هوشمند براي اين موضوع طراحي نموده که مي تواند براي برخي موارد همچون اسکن آنتي ويروس دستگاه را بصورت خودکار روشن کند البته در اين حالت نيز باز به اتصال به منبع تغذيه نياز است.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9016.JPG)
از موارد قابل توجه ديگر در ويندوز جديد حضور يک نرم افزار پيشفرض براي خواندن پرونده هاي PDF است که اين مي تواند تهديدي جدي براي اصلي ترين رقيب حاضر در اين رده يعني Adobe Reader تلقي شود چرا که ديگر استفاده کنندگان از ويندوز جديد نيازي به اين نرم افزار براي مشاهده اين محتوا را نخواهند داشت. اين برنامه جديد Modern Reader نام داشته و از نوع جديد پکيج هاي نرم افزاري AppX استفاده مي کند که دقيقا همان پکيج قابل نصبي ست که در ويندوز فون 7 بکار گرفته شده است.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9017.JPG)
امکان ران کردن ويندوز از روي يک فلش مموري قابليت ديگري در ويندوز 8 است که از آن با عنوان Portable Workspace ياد مي شود و البته تنها در نسخه Enterprise Edition ويندوز 8 حضور دارد. در اين قابليت کاربران قادر خواهند بود تا نسخه اي از سيستم عامل خود را بروي يک USB Drive ذخيره کرده و آن را در يک PC ديگر اجرا کنند. براي اجراي اين قابليت نياز به يک درايو USB با حداقل حجم 16 گيگابايت خواهد بود تا تمامي فايل ها و تنظيمات ضروري براي اجراي سيستم عامل بروي آن ذخيره شود. از نکات قابل تامل در اين امکان جديد ويندوز بجز کاهش سطح امنيت اطلاعات مي بايست به تغيير سياست اين شرکت در قبال نسخه هاي کپي که از اين طريق ايجاد مي شود اشاره نمود امري که به هيچ عنوان در مايکروسافت سابقه نداشته است.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9018.JPG)
Windows Store يا فروشگاه اپليکيشن هاي ويندوزي يکي ديگر از موارد نسبتا شناخته شده در ويندوز جديد است اين فروشگاه که به مانند تمامي ديگر نسخه هاي متعددي که براي اينترفيس هاي گوناگون نوشته شده است به همان منظوري که اولين فروشگاه از اين دست يعني App Store اپل راه اندازي شد کار خود را آغاز خواهد کرد. در اين فروشگاه برنامه هاي مختلف برحسب سازندگان متعدد PC ها دسته بندي مي شوند بعنوان مثال برنامه هاي دسک تاپ HP در تاپيکي به همين عنوان در دسترس قرار مي گيرد که البته براي ورود به آن نيز مي بايست از HP ID استفاده نمود. هدف مايکروسافت از راه اندازي Windows Store بر طبق گفته هاي رسمي اين شرکت کسب درآمد و تجارت از اين طريق نيست و هدف اصلي اين بخش جذب Developer ها و ايجاد برنامه هاي متعدد براي ويندوز 8 که همزمان به احتمال قريب به يقين در نسل آينده ويندوز فون نيز قابل اجرا خواهند بود مي باشد.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/9019.JPG)
گزينه هاي مولتي مديائي ويندوز جديد نيز تغييرات مناسبي را تجربه خواهند کرد در اينجا و در هنگام نمايش ويدئو تعادل هوشمندي مابين استفاده از شتاب دهنده سخت افزاري (Hardware accelerator) و يا گزينه هاي پردازشي CPU بسته به موقعيت ايجاد مي شود که در مصرف باتري موثر خواهند بود. در پردازش صدا البته استفاده بيشتري از hardware accelerator خواهد شد چرا که انرژي کمتري نسبت به پردازنده مصرف مي کند.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/90110.JPG)
از ديگر گزينه هاي تغيير يافته در ويندوز جديد بصورت تيتر وار مي توان به بخش Help And Support با گزينه هاي فراوان براي دسترسي به منابع اينترنتي و فوروم ها، Task Manager تغيير يافته با نمايش اطلاعات کامل از برنامه هاي در حال اجرا، صفحه جديد Pre-boot، حفظ اطلاعات کامل سيستم در هنگام اجبار به ريستارت سيستم، امکان انتقال بي سيم تصوير به مونيتورهاي ديگر، پشتيباني از DLNA، پشتيباني از طيف وسيعي از دستگاه هاي جانبي، ساپورت GPS و سنسورهاي نوري و مادون قرمز، اسکن صورت کاربران براي لاگين کردن در سرويس هاي مختلف و بلاخره پشتيباني از نمايش تصاوير و ويدئوهاي سه بعدي بدون نياز به عينک مخصوص اشاره نمود.
![Windows 8 تمام آنچه مي خواهيد بدانيد](/userfiles/Article/1390/09/04/90111.JPG)
در يک نگاه کلي ويندوز جديد مايکروسافت را مي توان تير نشانه گرفته شده اي به سه هدف کاملا مشخص تلقي نمود از يک سو با حضور اين سيستم عامل در بازار و استقبال تضمين شده کاربران از آن در رده دسک تاپ ها و لپ تاپ ها سود هنگفتي از اين راه براي مايکروسافت ايجاد مي شود و از سوي ديگر نيز با قطعي شدن حضور تبلت جديد اين شرکت در سال 2012 از هم اکنون اينترفيس انقلابي جديدي براي اين تبلت که بسياري از کاربران براي خريد آن لحظه شماري مي کنند، آماده شده است سومين هدف ميان مدت مايکروسافت از اين سيستم عامل جديد با نگاهي به شباهت هاي متعدد آن به ويندوز فون هفت پديدار مي شود جائيکه با يکسان بودن اپليکيشن هاي بخش لمسي ويندوز هشت با ويندوز فون هفت و تمايل طبيعي Developer ها به نوشتن برنامه هاي متعدد براي ويندوز جديد خود بخود بازار نچندان پر استقبال ويندوز فون نيز اندک اندک با افزايش تعداد برنامه هائي که هم در دسک تاپ هم در تبلت و هم در گوشي موبايل امکان اجرا دارند گرم ترخواهد شد.
منبع:http://www.writeage.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : mostafakiani96