همانطور که مي دانيد لينوکس يک سيستم عامل آزاد و رايگان است. اين سيستم عامل داراي شاخه هاي گوناگوني است که هر فردي مي تواند با ويرايش و ارائه برنامه جديدي به لينوکس آن را به نام خود ثبت و عرضه کند.
لينوکس داراي توزيعي هاي مختلفي است که يکي از اين توزيع ها گنو نام دارد. گنو داراي ويژگي هايي است که آن را از توزيع هاي ديگر متمايز مي کند.
توزيع ها به 2 شيوه تجاري و رايگان ارائه مي شود. يعني در ازاي دريافت برخي از آن ها بايد هزينه پرداخت شود و برخي از آن ها رايگان است. بيشتر توزيع هاي غير تجاري و برخي از توزيع هاي تجاري به صورت رايگان از سايت هاي مربوطه قابل دانلود است.
اما پارسيکس گنو/لينوکس يک توزيع ايراني است که کار خود را در پاييز 1383 آغاز کرد.نسخه45.0 در 5 بهمن ماه همان سال منتشر شد و اولين انتشار رسمي (نسخه 1) پس از 3سال توسعه با انتشار بيش از 10 نسخه آزمايشي بود. اين توزيع از نسخه 0.9 به بعد شخصيت هاي کارتون happy feet را به عنوان اسم رمز نسخه هاي خود برگزيد. نسخه 0.9 با اسم رمزBarry، نسخه 1 با اسم رمز Ramon ونسخه کنوني (1/5) هم با اسم رمزViola است. هم چنين از نسخه Barry به بعد، پشتيباني از فناوري 86 64x در دستور کار تيم پارسيکس قرار گرفت به گونه اي که اين سيستم عامل هم اکنون در 2 نسخه386i و64amd عرضه مي شود
اين توزيع برگرفته از Kanotix که آن نيز برمبناي دبيان است، ايجاد شده است. پارسيکس در يک ديسک به صورت زنده که قابليت نصب را نيز دارد ارائه مي شود.
از عواملي که باعث محبوبيت يک توزيع دسکتاپ (ميز کار) مي شود، مي توان محيط گرافيکي جذاب و چشم نواز، نصب برنامه هاي محبوب و به روز به صورت پيش فرض، دارا بودن کتاب ها و مستندات آموزشي، پشتيباني از زبان هاي متعدد، قابليت به روز رساني و پشتيباني فني و امنيتي را نام برد. پارسيکس توزيعي است که علاوه بر همه اين موارد، از زبان فارسي نيز به عنوان زبان پيش گزيده در کنار زبان انگليسي استفاده مي کند.
پارسيکس هم چنين ازGnome به عنوان ميز کار پيش گزيده خود استفاده مي کند. دليل انتخاب گنوم به عنوان ميز کار پيش فرض، قدرت، راحتي کار و سبکي است که استفاده از آن را براي سيستم هاي قديمي و با مقدار حافظه و پردازنده کمتر نيز فراهم مي کند.
پارسيکس گنو/لينوکس بازي هايي نيز براي سرگرم کردن دارد که انجام دادن آن ها به تمرکز، دقت و زمان کافي نياز دارد. بازي محبوب شطرنج (Chess) يکي از آن هاست.
در خصوص عکس نيز پارسيکس يکي از بهترين و قدرتمندترين برنامه ها را ارائه مي دهد، برنامه معروف.gimp. اين برنامه همانند برنامه فتوشاپ در سيستم عامل مايکروسافت عمل ويرايش و ساخت عکس را به صورت بيتي انجام مي دهد و رقيب سرسختي براي آن برنامه محسوب مي شود. با gimp شما قادر خواهيد بود عکس هاي با پسوندهاي مختلف و متنوع از جمله psd را وارد و پس از ويرايش آن ها را با پسوندهاي متنوع ديگري ذخيره کنيد.
? FireFox در پارسيکس
براي استفاده از اينترنت نيز، پارسيکس بهترين برنامه هاي مرورگر را در اختيار کاربر قرار مي دهد.
مرورگر وبIceWeasel همان FireFox معروف، پيام رسان pidgin که توانايي ارتباط با سرويس هاي پيام رسان IRC ،ICQ،AOL،MSN،Yahooهم چنين Google talk و بسياري ديگر را دارد، برنامه مديريت دانلود Gwget ،خبرخوانLiferea ، مديريت ايميل با نامBalsa ، مديريت فايل هايBittorrent، رابط گرافيکي ايجاد کانکشن دايل آپ و سرويس اينترنت پرسرعتADSL، برنامه مديريت وب سايت از طريق پروتکلFTP، ديوار آتش (firestarter) که براي به اشتراک گذاري اينترنت نيز به کار مي رود و برنامه گفت وگو از طريق کانال IRC؛ XchatIRC از ديگر برنامه هاي موجود در بخش اينترنت اين سيستم عامل گنو/لينوکسي است.
? Office در پارسيکس
پارسيکس براي افرادي که با مجموعه برنامه هاي office سروکار دارند نيزبرنامه هاي جالبي دارد؛ برنامه واژه پرداز، صفحه گسترده، مديريت کنفرانس (presentation)، نقاشي، فرمول نويسي، محاسبات، ايجاد و ويرايش فايل هاي HTML وXML از مجموعه برنامه هايopenoffice ، مديريت فاکس با مودم e fax و.... حسابداري accounting نيز از ديگر برنامه هاي موجود در پارسيکس است.
? برنامه نويسي در پارسيکس
پارسيکس داراي مفسر و کامپايلر هاي قدرتمند و کتابخانه هاي فراوان براي برنامه نويسان است. مفسرهاي قدرتمندperl ، bash و پايتون، کامپايلر هاي زبان C و ++C از آن جمله است. کافي است برنامه ويرايش گر متن يا همانgedit را باز کرده و پس از تايپ برنامه خود، آن را با پسوند مناسب ذخيره کنيد. خواهيد ديد که متن برنامه به رنگ هاي خاصي نمايش داده مي شود که با کمک آن و خطايابي(debugger) مي توانيد از صحت برنامه خود مطمئن شويد.
پارسيکس هم چنين داراي اپلت هاي مفيد و جالبي است که براي برنامه ريزي و ساماندهي بسياري از کارها مفيد است. به عنوان مثال اپلت computertemp براي علاقه مندان سخت افزار مفيد است. از طريق اين اپلت (اگر سنسورهاي دماي سيستم شما را شناسايي کند) قادر به مديريت و مشاهده دماي پردازنده، ديسک سخت و حتي مادربورد خود نيز خواهد بود. گزارش دهي و اعلام خطر درجه حرارت و نمايش دما به چند شيوه متني، گرافيکي، متن و گرافيک، از ديگر قابليت هاي اين اپلت است. از ديگر اپلت هاي مفيد موجود در پارسيکس مي توان به networkmonitor اشاره کرد که همان گونه که از نامش بر مي آيد نشانگر شبکه است. به کمکnetworkmonitor مي توانيد از اتصال و يا نبود اتصال سيستم خود به شبکه آگاه شويد و هم چنين در صورتي که به اينترنت متصل باشيد، سرعت دريافت و ارسال داده ها را نيز براي شما نمايش مي دهد.
محيط جذاب و زيبا و تم هاي منحصر به فرد پارسيکس هم مي تواند ترغيب کننده افراد به استفاده از اين سيستم عامل زيبا باشد. در نسخه جديد پارسيکس (ويولا) پشتيباني از دسکتاپ سه بعدي دوباره اضافه شده است.
در پارسيکس گنو/ لينوکس شما قادر خواهيد بود تا در هر لحظه و به طور رايگان، سيستم خود را به روز و حتي برنامه هاي نصب شده را نيز به آخرين نسخه موجود در مخازن ارتقا دهيد. براي اين منظور همانند هر سيستم مبتني بر دبيان کافي است در ترمينال کاربر ريشه را وارد apt get update apt getdist upgrade کنيد. در اين صورتapt آخرين تغييرات مخازن را روي سيستم شما منظور مي کند.
پارسيکس گنو/ لينوکس و تقريبا همه برنامه هاي موجود در آن به صورت کاملا آزاد و تحت قانون GPL منتشر مي شود. پارسيکس را مي توانيد به طور رايگان از وب سايت رسمي اين پروژه به نشاني www.parsix.org دريافت کنيد. استفاده از انجمن هاي وب سايت پارسيکس به منظور مطرح ساختن پرسش ها و مشکلات و عضويت در فهرست پستي به منظور اطلاع از آخرين اخبار و وضعيت پروژه نيز آزاد و رايگان است.
منبع:www.aftabir.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : mohamadaminsh