جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
افسردگى
-(2 Body) 
افسردگى
Visitor 267
Category: دنياي فن آوري
از ديد روانشناسان باليني، اضطراب نوعي از واكنش ترس است البته نمي توان تمايز دقيقي بين ترس و اضطراب قائل شد اما ترس پاسخ به بعضي تهديدات فوري است و اضطراب پيش بيني وقايع تهديدآميز و ناخواستني است. بنابراين ترس نوعا يك حالت كوتاه مدت است كه وابسته به حضور محرك ويژه مي باشد در حالي كه اضطراب بوسيله پيش بيني بوجود مي آيد و صرف نظر از حظور محرك تداوم مي يابد.
اضطراب و افسردگي در بين افراد همپوشاني زيادي دارد يعني در صد زيادي از افراد مضطرب دچار افسردگي مي شوند و برعكس افراد افسرده بيش از سايرين به اضطراب مبتلا مي باشند.
به عقيده روان شناسان، افسردگى، بيمارى ناشى از مدرنيسم و فشارهاى جانبى آن است و جوانان، به ويژه در آمريكا، كه سرعت نوآورى در آن جا بيش از ساير نقاط جهان است، در سنين پايين‏تر در دام اين بيمارى گرفتار مى‏آيند.
دكتر ارنست برنت و همكارانش، از انستيتو تكنولوژى ماساچوست آمريكا، برآورد كرده‏اند كه هزينه‏هاى مربوط به بيمارى افسردگى در آمريكا، سالانه بالغ بر 44 ميليارد دلار، يعنى تقريبا برابر هزينه‏هاى بيمارى‏هاى عروقى است و اين بدان معناست كه هر آمريكايى سالانه 6 هزار دلار بابت بيمارى افسردگى پرداخت مى‏كند.
«الوين تافلر»، نويسنده و نظريه پرداز معروف آمريكايى، مى‏گويد: در سراسر كشورهاى مرفه، فرياد عجز و لابه‏هاى آشنا به گوش مى‏رسد. ميزان خودكشى نوجوانان رو به افزايش است. الكليسم بيداد مى‏كند. افسردگى روانى همه گير شده است، و بربريت و جنايت مد روز گرديده است!
تافلر مى‏افزايد: زندگى روزمره واقعاً به طرز افتضاح‏آميزى كيفيت خود را از دست داده است و اعصاب همه خورد و داغان است. دست به يقه شدن و تيراندازى در مترو يا صف‏هاى بنزين، نشانگر اين واقعيت است كه كنترل اعصاب از دست افراد خارج شده است و ميليون‏ها نفر از مردم به آخرين حد از ظرفيتشان رسيده‏اند. بى‏ترديد علت اين افسردگى‏ها، فرو رفتن در ماديات و دورى از مذهب، معنويات و فراموشى خدا مى‏باشد.
سؤالى كه در اين جا مطرح مى‏شود، اين است كه چگونه اين افسردگى‏ها و اضطراب‏ها را درمان نماييم؟
پرفسور كارل يونگ مى‏گويد: بى مذهبى باعث پوچى و بى معنا بودن زندگى مى‏شود و داشتن مذهب به زندگى مفهوم و معنا مى‏بخشد.
حضرت على (عليه‏السلام) فرمود: كسى كه توكل كند، سختى‏ها بر او آسان و اسباب آسانى برايش فراهم مى‏شود.
در روايات آمده كه مؤمن مانند كوه استوار است و سختى‏ها او را تكان نمى‏دهد، مانند حضرت ايوب كه در مقابل بدترين مصيبت‏ها ايستاد و مقاومت كرد و عاقبت به رستگارى دو جهان رسيد.
دكتر پول ارنست، متخصص دانشگاه پنسيلوانيا، درباره نقش ايمان مى‏نويسد: مهمترين عامل شفاى مريض، ويتامين‏ها، داروها و جراحى و... نيست، بلكه اميد و ايمان است. من به اين نكته پى برده‏ام كه از اين پس بايد جسم مريض را با بكار بردن وسايل طبى و جراحى و روح وى را با تقويت ايمانش نسبت به خدا معالجه كرد.
دومين راهى كه قرآن كريم با يك جمله به ما نشان مى‏دهد، ياد خداست. آرى ياد خداست كه ترس از مرگ را به آرامش تبديل مى‏نمايد و ترس از هجوم مشكلات و گرفتارى‏ها را از بين مى‏برد. ياد خدا دلهره‏ها و ترس‏هاى ناشى از بى‏اعتمادى به آينده را كاهش مى‏دهد.
خداوند در قرآن، درباره تأثير ياد خدا در آرامش و رهايى از اضطراب و افسردگى مى‏فرمايد: «الّذين أمَنوا و تَطْمئِنُّ قُلوبهم بِذِكرِ اللّه ألا بِذكرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ»؛ «آنان كه ايمان آورده و دل‏هايشان به ياد خدا آرام است. آگاه باشيد با ياد خدا دل‏ها آرامش مى‏يابد.»
اهميت ياد خدا:
ذكر خدا يعنى پذيرش حضور دائم و نزديك بودن آن وجود مطلق در همه جا و در همه زمان‏ها؛ چون كه خدا به رگ‏هاى گردن شما نزديك‏تر و حايل ميان انسان و جان و قلب اوست. اين نزديكى و حضور دائمى كه برخاسته از ارتباط و فقر ذاتى همه آفريده‏هاست، مى‏تواند اين زمينه را فراهم آورد كه هيچ چيزى بيرون از دايره علم، قدرت و حكمت او نيست. بنابراين اطمينان مى‏يابد كه همواره خدا با اوست و در همه حال، رفيق و همراهش است.
نكته مهم بعدي صبر و تحمل است افراد صبور ماندنى‏تر و موفق‏ترند پيامبر (صلى‏الله‏عليه‏وآله) فرمود: ايمان دو نيمه است. نيمه‏اى شكر و نيمه‏اى صبر است. من خدا را بر نعمت‏هايش شكر گفته و بر سختى‏هاى زندگى صبر مى‏نمايم، و اميد به پاداش‏هاى آخرت دارم.»
معالجات فردى:
از قبيل:
1. بازگو كردن عقده‏ها با محرم اسرار: مانند والدين، حضور در زيارتگاه‏ها و مناجات‏هاى سحرگاهى.
2. توبه و طلب آمرزش:
برخلاف مسيحيت كه مى‏گويد: يكشنبه‏ها به كليسا برويد! اسلام هر زمان و هر مكانى را براى ارتباط با خداوند و توبه كردن و طلب آمرزش مناسب مى‏داند.
3. جستجوى راه‏هاى موفقيت: علاوه بر همت بلند و تلاش، در بسيارى از موارد كليد حل مشكل به دست ماست، مثلاً شخصى كه در خانه نشسته و از خدا روزى مى‏خواهد، دعايش مستجاب نمى‏شود! يا كسى كه از دست همسرش به تنگ آمده و از خدا فرج و گشايش مى‏خواهد، دعايش مستجاب نمى‏شود؛ زيرا باز كردن گره به دست خودش است و آن طلاق است (اگر راه ديگرى نمانده است) و... .
4. اقتصاد در معاش: چنان كه على (عليه‏السلام) فرمود: هر كه مراعات اقتصاد كند، من ضمانت مى‏كنم كه فقير نگردد.
5. اهميت ندادن به عشق‏هاى كذائى.
6. راضى بودن به رضاى الهى.
7. سرگرمى‏هاى سالم: همانند سفر، و پيامبر (صلى‏الله‏عليه‏وآله) مى‏فرمايد: «به سفر برويد تا سالم و تندرست بمانيد».
8. توجه به نعمت‏ها: نعمت‏هاى فراوانى كه خداى متعال در اختيار ما قرار داده است. و در مسائل مادى به پايين‏تر از خود نگاه كنيم، نه بالاتر.
9. مأيوس نشدن از رحمت الهى: خداوند در قرآن مى‏فرمايد: «لا تَيأَسوا مِن رُوحِ اللّه إنّه لايَيأَسُ مِن رُوح اللّه إلا القَومُ الكافِرُون».
10. رعايت اعتدال در تمام امور.
منبع:http://fa.parsiteb.com
ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image