جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
هابل يک متقلب است؟
-(2 Body) 
هابل يک متقلب است؟
Visitor 347
Category: دنياي فن آوري
بحث و جدل در ميان مورخان و اخترشناسان در پي ادعاهاي گيج کننده و جديدي که عليه اخترشناس افسانه اي آمريکايي، "ادوين هابل" مطرح شده، فردي که تلسکوپ فضايي هابل به احترام وي نامگذاري شده، آغاز شده است. بر اساس اين ادعاها "هابل" به صورت عمدي مطالعات يکي از اصلي ترين رقباي خود را براي پيش بردن و برتر شدن مطالعات خود سانسور کرده است.
مورخان حرفه اي براي اثبات اين ادعا درخواست مدارک معتبرتري کرده اند اما طرفداران اين ادعا در حال فشار آوردن به ناسا هستند تا نام دانشمندي که مطالعاتش به واسطه اقدام هابل ناديده گرفته شده است را بر روي يکي از ماموريتهاي فضايي خود قرار دهد.

"ادوين هابل"، "ژرژ لومتر" و انتقال به سرخ
 

هابل کشف بزرگي را در پرونده فعاليتهايش به ثبت رسانده است که توانست مسير علم مدرن نجوم را هموار سازد. وي در سال 1929 مقاله اي را منتشر کرد که در آن به ارتباط ميان کهکشانهاي دور از زمين و شتاب آنها تاکيد شده بود. اين ارتباط که بعدها به قانون هابل شهرت پيدا کرد نشان مي داد هرچه فاصله يک کهکشان از زمين بيشتر باشد، نور تابيده شده از آن بيشتر به سوي پايان سرخ رنگ طيف نوري تمايل پيدا مي کند. اين انتقال به سرخي نشان مي دهد کهکشانها در حال دور شدن از زمين هستند و بعدها اخترشناسان از اين قانون دريافتند که جهان در حال گسترش يافتن است.
اما هابل اولين فردي نبود که به اين ارتباط توجه کرده بود. اخترشناسي بلژيکي به نام "ژرژ لومتر" در سال 1927مقاله اي را به زبان فرانسوي منتشر کرد که در آن تشريحي نظري درباره ارتباطي مشابه با آنچه هابل دو سال بعد منتشر کرد، بيان شده بود. "لومتر" همچنين در مقاله خود از اطلاعات ديگر محققان نيز استفاده کرده بود تا بتواند ثابتي که امروز با نام ثابت هابل شناخته مي شود و توسعه جهان تابع آن به شمار مي رود را ارائه کند.

با توجه به اين مقاله است که "رابرت اسميت" مورخ علمي دانشگاه آلبرتا معتقد است "لومتر" براي در اختيار داشتن افتخار چنين کشفي شايسته تر از هابل بوده است. مورخان از مطالعات لومتر آگاهي دارند اما اکنون اين ادعا که هابل به صورت عمد اقدام به بد جلوه دادن مشارکت لومتر در جهان مطالعات انگليسي زبانها کرده است، زمزمه هاي فراواني را ايجاد کرده است.
"سيدني ون دن برگ" اخترشناس کانادايي مقاله اي را بر روي اينترنت قرار داد که در آن به حذف شدن عمدي بخشهايي از مقاله ترجمه شده مقاله لومتر در سال 1931 اشاره شده بود، بخشهايي که به ارتباطي که بعدها به قانون هابل مشهور شده بود، اشاره داشت. همچنين در اين نسخه معادله لومتر براي ارائه ثابت هابل نيز حذف شده بود. بررسي مقاله ون دن برگ در وب سايت فوربس توجه بسياري از اخترشناسان را به خود جلب کرد.

سانسور کردن از نوع کيهاني
 

ون دن برگ در گفتگو با نيچر اطمينان مي دهد که اين سانسور و حذف از روي عمد و توسط فردي انجام شده که قصد داشته از پيشي گرفتن مطالعات لومتر از تحقيقات هابل جلوگيري کند. به گفته وي جدا کردن قسمتي از ميانه يک معادله فيزيکي به طور قطع کاري عمدي است. از آنجايي که هويت مترجم اين مقاله ناشناخته است، ون دن برگ هيچ ذهنيتي از فردي که اينکار را انجام داده ندارد. اما "ديويد بلاک" رياضيدان دانشگاه "ويتواترزرند" در ژوهانسبورگ در مقاله اي که در 20 ژوئن 2011 منتشر کرده مي گويد هابل در اين سانسور علمي دست داشته است.
به گفته وي هابل در آن زمان بسيار اصرار داشته که کشف گسترش جهان بايد به نام رصدخانه "ماونت ويلسون" در کاليفرنيا، جايي که وي رصدهاي خود را انجام مي داد، به ثبت برسد. به اعتقاد بلاک، تماس گرفتن هابل با مترجم اين مقاله به منظور حذف ثابت هابل از مقاله لومتر امري بسيار قابل قبول و شدني به حساب مي آيد. اين در حالي است که بلاک نمي تواند دليل قابل قبولي از آگاهي هابل از وجود مقاله اي که توسط لومتر نوشته شده بود، ارائه کند.

در جستجوي ردپاي کاغذي هابل
 

مورخان بسياري درباره اين موضوع اظهار نظر کرده و دست داشتن هابل در اين سانسور را امري اثبات نشده دانسته و معتقدند خطاي آشکار وي در نقل قول، با آگاهي از خطاهايي که در دهه 1920 رخ مي داده امري غيرعادي به شمار نمي آيد. به گفته آنها در صورتي که هابل در اين کار دست داشته باشد بايد نشانه اي از خود به جا بگذارد و بايد براي اين گونه از ادعاها مدرک معتبر ارائه کرد، زيرا حدس زدن با اثبات کردن دو فرايند کاملا متفاوت هستند.
منبع:http://www.tebyan.net
ارسال توسط کاربر محترم سايت :king007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image