يکي از سوالاتي که توسط کاربراني که مايل به انتقال به سيستم عامل لينوکس هستند مطرح مي شود، انتخاب توزيع است. چرا انواع مختلفي از لينوکس وجود دارد؟ کداميک مناسب تر است؟
در ابتدا بررسي مي کنيم که توزيع چيست؟ سيستم عامل لينوکس به خودي خود يکي سيستم عامل آزاد و رايگان است. لينوکس را هر شخصي مي تواند جمع آوري و به نام خود به رايگان عرضه کند و به فروش برساند. علت چيست؟ سيستم عامل لينوکس از بخش هاي زيادي تشکيل شده است و هر بخش آن توسط عده اي خاص توسعه مي يابد که هر يک در يک گوشه جهان قرار دارند. معروف است که مي گويند لينوکس مانند هواپيمايي است که هر قسمت آن در يک کشور ساخته شده است. در صورتي که يک کاربر بخواهد يک لينوکس داشته باشد بايد تمام اين قطعات را به طور جداگانه جمع آوري و پس از کامپايل، استفاده کند. درصد کمي از مردم اين امکان و توانايي را دارند.
بنابراين افراد و شرکت هايي اقدام به جمع آوري اين قطعات مجزا و قرار دادن آن ها کنار يکديگر کرده اند و علاوه بر آن براي اين مجموعه برنامه هايي نصب و مديريت نوشته اند تا کار نصب و مديريت سيستم را براي کاربران آسان کنند. به اين مجموعه ها که توسط افراد و شرکت ها گردآوري شده است، توزيع يا Distribution لينوکس مي گويند. همان طور که مي دانيم توزيع هاي متفاوتي از لينوکس موجود است. لذا افرادي که مي خواهند لينوکس نصب کنند ابتدا بايد بررسي هايي روي اين توزيع ها انجام دهند. لينوکس RedHat,Mandriva و SuSE جزو توزيع هاي مطمئن، قابل انعطاف و کاربرپسند هستند. اين توزيع ها از محبوب ترين توزيع هاي لينوکسي به شمار مي روند.
لينوکس Lycoris,Xandros و Lindows جزو گزينه هاي مناسب در اين طبقه محسوب مي شوند. براي آن ها که مي خواهند راحتي و آسودگي را کنار بگذارند تا پايداري، سادگي و امنيت توزيع هاي اوليه لينوکس را تجربه کنند، Slackware يک انتخاب منطقي خواهد بود. اگر مي خواهيد با لينوکس کار کنيد، اما نمي خواهيد با چالش هاي نصب اين نرم افزار جديد روبه رو شويد. توزيع هاي مبتني بر CD براي اين منظور پيشنهاد مي شوند. محبوب ترين گزينه اي که در اين طبقه بندي وجود دارد Knoppix است. اينک، مروري اجمالي بر توزيع هاي مذکور خواهيم داشت:
? Redhat
شايد شناخته شده ترين توزيع لينوکس Redhat باشد. اين توزيع مدت هاست که مورد استفاده قرار مي گيرد و شهرت خوبي به دليل ثبات و قابليت اطمينان خود کسب کرده است. کار کردن با اين توزيع ممکن است چندان ساده به نظر نرسد اما پشتيباني هايي با کيفيت بالا فراهم مي آورد که براي شرکت هاي معتبر، بسيار ارزشمند است. همين قابليت ها باعث شده است که ردهت را در جامعه حقوقي آمريکا يک استاندارد de facto تلقي کنند.
? Mandrake
اين توزيع در سال هاي اخير محبوبيت بيشتري، به ويژه در ميان کاربران جديد و خانگي، پيدا کرده است. ويژگي قابل ملاحظه اي که دارد، نصب کاربرپسند آن است. پس از نصب نيز به طور پيش فرض با محيط گرافيکي KDE اجرا مي شود.
? SuSE
اين توزيع يک جايگزين سرسخت، با نصب و پيکربندي ساده و کاربرپسند، براي کاربران ويندوز است. نصب ISO اين توزيع به صورت رايگان وجود ندارد. البته افراد نصب رايگان آن را با استفاده از FTP پيشنهاد مي کنند.
? Lycoris
اين توزيع طراحي شده است تا يک توزيع کاربرپسند با نقاط قوت جهت گذار از ويندوز به لينوکس باشد. اين توزيع، براي مبتديان توصيه مي شود.
? Xandros
گزينه اي مناسب براي مبتديان است. اين توزيع قابل اطمينان است، اما به همراه مولفه هاي خصوصي به بازار عرضه و مانع توزيع مجدد آن مي شود. نسخه رايگان آن براي دانلود موجود نيست.
? Knoppix
يک راه حل فوق العاده براي اجرا از روي CD فراهم آورده است(البته اين ويژگي در حال حاضر در بيشترتوضيع هاي لينوکس وجود دارد). همچنين قابليت تشخيص اجزا سخت افزاري و تنظيمات دلخواه را دارد. اگر مايل باشيد، مي توانيد براي بهبود کارايي سيستم، آن را روي هارد نصب کنيد. نسخه هاي جديد آن همراه با تعداد قابل ملاحظه اي نرم افزار است.
? Slackware
فرصتي مناسب براي يادگيري سيستم عامل لينوکس است. اين توزيع به شما کنترل ها و اختيارات زيادي مي دهد. از اين پس در سايه لطف تنظيمات گرافيکي و اشباح اسرارآميز پشت پرده خواهيد بود. اگر هنوز نمي دانيد که با چه لينوکسي شروع کنيد، يکي از توزيع هاي معمولي مانند ردهت يا مندريوا را انتخاب کنيد. زوزه نيز تا حدي، در اروپا محبوبيت پيدا کرده است. يکي از اين نمونه ها را انتخاب و شروع کنيد. اگر از انتخاب اولتان راضي نبوديد، با نمونه هاي ديگر امتحان کنيد. نگران تفاوت هاي اين توزيع ها نباشيد. در کل، اختلاف چنداني بين لينوکس هاي متداول وجود ندارد. بيشتر آن ها کرنل هاي مشابهي دارند و از پکيج هاي نرم افزاري يکساني استفاده مي کنند. همچنين مي توانيدهر گونه نرم افزاري را که در نصب اوليه وجود نداشته است، نصب کنيد.
منبع:www.aftabir.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : mohamadaminsh