اوبونتو انقلابي بزرگ در ميان سيستم عامل هاي مبتني بر لينوکس به وجود آورده است; و باز با ارايه آخرين ورژن سيستم عامل خود با نام Natty Narwhal عظمت Ubuntu را بار ديگر به رخ رقيبان کشيد. به طور خلاصه تغييرات زيادي در چهره و داخل Natty به وجود آمده است که عمده ترين آن, ارتقا محيط کاربري Gnome 2 به Gnome 3 است. سرعت سيستم با وجود تغييرات گرافيکي و باطني زياد بالاتر رفته است و اين خود موفقيتي عظيم براي شرکت است. محيط, بسيار کاربر پسندتر و روند باز کردن برنامه ها بهتر و سريعتر شده است.
در ادامه به معرفي “10 کاري که بعد از نصب Ubuntu 11.04 بايد انجام دهيد تا سيستمي بهتر داشته باشيد” مي پردازيم.
1- خصوصيات جديد Natty Norwhal را مطالعه کنيد و با آنها آشنا شويد
همان طور که در بالا اشاره کرديم نسخه جديد اوبونتو (با نام Natty Norwhal) امکانات و خصوصيات جديد بسياري دارد که يادگيري آن ها کار کردن با سيستم را بسيار ساده تر مي کند. براي اين کار مي توانيد از Help خود سيستم و يا مراجعه به سايت اصلي شرکت کمک بگيريد. همچنين در زير چند پيوند مفيد در اين رابطه به شما معرفي مي کنيم.
omgubuntu.co.uk
softpedia
pcworld
ubuntu
2- Update-Manager را اجرا کنيد
داشتن سيستمي بروز يکي از نکات مهم سيستم عامل و نرم افزارهاي تحت آن مي باشد. با اجراي Update-Manager اوبونتو علاوه بر دريافت آخرين بروزرساني ها, از امکانات جديدي که همراه آن ها ارايه مي شود نيز استفاده مي کنيد. همچنين ممکن خود سيستم عامل جديد داراي باگ هايي باشد که با اين کار برطرف خواهند شد. پيشنهاد ما اين است که هميشه سيستم خود را بروز نگاه داريد تا خطري شما را تحديد نکند.
3- نصب افزودني هاي محدودشده !
شايد کمي باور آن سخت باشد ولي به خاطر بعضي دلايل قانوني, اوبونتو به طور پيشفرض نمي تواند از Codec هاي معمول مانند MP3,WMV يا DVD استفاده کند و به صورت پيشفرض بر روي سيستم نصب نمي شوند. اما خوشبختانه اين انتهاي کار نيست! اگرچه Ubuntu نمي تواند اين بسته ها را نصب کند اما کاربران اين اجازه را دارند.
به هنگام نصب Ubuntu, گزينه اي وجود دارد با نام “Install 3rd party codecs/restricted drivers” که در صورت تيک دار کردن اين گزينه اين Codec ها نيز نصب مي شوند اما اگر اين کار را انجام نداده ايد, براي فعال کردن, مراحل زير را دنبال کنيد…
گرافيک اوبونتو به طور خودکار بايد درايور کارت گرافيک سيستم را شناسايي کند و اين کار را به خوبي انجام مي دهد. اگر اين چنين باشد, آيکون “circuit board” بالاي صفحه ديده مي شود. بر روي آن کليک کنيد و مراحل را ادامه دهيد. اگر اين چنين نشد (در اکثر موارد سيستم به سرعت شناسايي مي کند) بايد به صورت دستي اين کار انجام دهيد. Application lens را از منوي سمت چپ باز کنيد و سپس Additional Drivers را انتخاب کنيد.
Codecs و فرمت هاي محدود شده موزيک و ويديو يک بخش جدايي ناپذير از هر سيستمي است و Ubuntu به اين نياز به خوبي پاسخ داده است. اگر اين کدها را نصب نکرده ايد, کافي است تا بر روي پيوند زير کليک نماييد.
![ده کاري که بعد از نصب Ubuntu 11.04 بايد انجام داد](/userfiles/Article/1390/09/03/34891.JPG)
Install Codecs
4- نصب indicator-applets مفيد
محيط لينوکس اوبونتو بسيار انعطاف پذير است و توانايي تغييرات زيادي دارد. يکي از اين قابليت ها Applet ها يا همان ابزارک ها مي باشند. در رابط کاربري جديد اوبونتو, Gnome 3 برخلاف رابط قبلي, به صورت کلي نمي توان از Applet هاي معمول استفاده کرد. اما اوبونتو مشکل به صورت ديگري حل کرده است و آن هم استفاده از Indicator Applet ها مي باشد. هزاران IA مفيد وجود دارد که براحتي مي توانيد آن ها را نصب و اجرا نماييد. براي کسب اطلاعات بيشتر و نصب اين نوع Applet ها در Google يا Bing جست و جو کنيد.
5- برنامه هاي بيشتري در Ubuntu Software Center پيدا کنيد و از آن ها استفاده کنيد
لينوکس دنياي برنامه هاي رايگان و قدرتمند است و اوبونتو با استفاده از Ubuntu Software Center دسترسي به اين برنامه ها را راحت تر از هميشه کرده است. اين برنامه را باز کنيد و در بين نرم افزارهاي موجود, بهترين ها را نصب و جايگزين برنامه هاي فعلي کنيد تا راحت تر از هميشه با سيستم خود کار کنيد. نحوه کار با اين برنامه را مي توانيد از طريق فيلم زير مشاهده نماييد.
Installing software in Ubuntu 11.04
6- اگر دوست نداريد تعويض کنيد…
محيط جديد لينوکس Unity نام دارد و به طور کلي با روند محيط قبلي فاصله دارد. اگر با اين محيط مشکل داريد و نمي توانيد با آن کار کنيد (که توصيه مي کنيم اين کار را انجام ندهيد) به محيط قبلي (Classic GNOME in Ubuntu 11.04) باز گرديد. با پيمودن مراحل زير مي توانيد از محيط قبلي اوبونتو در Ubuntu 11.04 استفاده کنيد.
ابتدا Log Out کنيد تا از محيط خارج شويد. بر روي نام خود کليک کنيد. به دنبال منوي session در انتهاي صفحه باشيد. آن را از Ubuntu به Ubuntu Classic تغيير دهيد و Login کنيد.
7- از Ubuntu-One استفاده کنيد
اين سرويس براي همه کاربران اوبونتو 2 گيگابايت فضاي مجازي اختصاص مي دهد که مي توان از فايل ها و اسناد مهم پشتيبان تهيه کرد و با يکديگر Sync کرد. اين سرويس با بيشتر برنامه هاي موجود در اوبونتو سازگار است و به طور کلي يکپارچگي بسيار خوبي براي اين کار به وجود آورده است. براي شروع بر روي آيکون Ubuntu One در منوي Unity Luncher کليک کنيد.
8- Nautilus-Elementary
Nautilus برنامه مديريت فايل محبوب اوبونتو مي باشد که بسيار سريع و ساده و قدرتمند است. اما Nautilus Elementary نسخه اي ديگر از اين File Manager مي باشد که بهينه و زيباتر شده است و توصيه مي کنيم که اين برنامه را نيز نصب کنيد. براي نصب يا از طريق پيوند زير اقدام نماييد و يا در اينترنت به جست و جو بپردازيد.
![ده کاري که بعد از نصب Ubuntu 11.04 بايد انجام داد](/userfiles/Article/1390/09/03/34892.JPG)
Nautilus Instruction…
9- سرويس هاي شبکه هاي اجتماعي را فعال کنيد
يکي از جنبه هاي قدرتمند اوبونتو و محيط آن, توانايي برقراري ارتباط با انواع شبکه هاي اجتماعي محبوب مي باشد. Messenger قدرتمند و همه کاره empathy, برنامه مديريت ايميل محبوب و کاراي Evolution, برنامه اجتماعي Social Broadcast Message و صدها برنامه مرتبط ديگر اوبونتو, شما را هر نظر بي نياز مي کند. فقط کافي تا از همگي استفاده کنيد.
10 – در آخر…
چند لحظه با آرامش کامل با Ubuntu جديد خود کار کنيد, به موسيقي مورد علاقه خود گوش دهيد و از سايت هاي محبوب خود ديدن کنيد و لذت استفاده از يک سيستم عامل سريع و زيبا را از خود نگيريد. Ubuntu ممکن است به قدرت مندي ديگر سيستم عامل ها نباشد اما در تلاش است و تا کنون در راه به خوبي پيش رفته است و در آخر آينده از آن لينوکس /اوبونتو است!
منابع:
http://www.makeuseof.com
http://www.ubuntu.com
http://www.omgubuntu.co.uk
http://www.pc-article.ir
http://www.pcworld.com
عکس ها از بينگ و omgubunt
http://pc-article.ir/archives/932 ارسال توسط کاربر محترم سايت :mohamadaminsh