دولت آمريکا در اقدامي که آشکارا دخالت در امور داخلي کشورها محسوب ميشود درصدد راهاندازي نسل جديدي از شبکه اينترنت است که نياز به عبور از دروازه مخابراتي کشورها ندارد.
اين نوع اينترنت که به اينترنت سايه يا اينترنت جايگزين يا اينترنت چمداني مشهور شده قرار است در آيندهاي نه چندان دور در دسترس برخي کشورها قرار گيرد. بدون شک اين پروژه، فاز ديگري از جنگ نرم سايبري آمريکا عليه کشورهاي مخالف به شمار ميرود.
روزنامه نيويورک تايمز نخستين روزنامهاي بود که از طرح آمريکا موسوم به اينترنت چمداني پرده برداشت. طبق گزارش اين روزنامه آمريکايي، دولت اوباما در حال هدايت تلاشهاي جهاني براي ايجاد يک اينترنت و شبکه تلفن همراه «در سايه» است تا مخالفين در کشورهاي مختلف، بتوانند از آن استفاده کنند.
اين تلاشها شامل پروژههاي محرمانهاي است که در برگيرنده ايجاد شبکه تلفن در داخل يک کشور و همچنين عمليات شبه جاسوسي است که در يکي از خيابانهاي واشنگتن، توسط گروهي جوان بازسازي ميشود. اينها که بيشتر شبيه يک گروه موسيقي هستند، درحال کارگذاشتن وسايلي در يک چمدان هستند که نمونهاي از يک اينترنت چمداني است.
با بودجهاي معادل 2 ميليون دلار که توسط وزارت خارجه آمريکا اختصاص داده شده است، چمدان مزبور ميتواند از هر مرزي عبور کرده و در اسرع وقت تبديل به شبکه بيسيمي با پوشش منطقهاي نسبتا وسيعي شود که به شبکه اينترنت وصل ميشود.اين تلاشهاي آمريکا از خلال مصاحبهها، اسناد طبقهبنديشده و مدارکي که به دست نيويورک تايمز رسيده بر ملا شده است.وزارت خارجه بهعنوان مثال در حال تأمين بودجه شبکههاي بيسيم غيرقابل ردگيري است که به فعالين اجازه ميدهد تا درخارج از قلمرو کنترل شده توسط دولت، در کشورهايي نظير ايران، با خارج تماس بگيرند.
![اينترنت چمداني چيست؟](/userfiles/Article/1390/09/03/35091.JPG)
مقامات آمريکايي گفتهاند در يکي از اين تلاشها، وزارت خارجه و پنتاگون با صرف هزينهاي معادل حداقل 50ميليون دلار يک شبکه تلفن همراه مستقل را در افغانستان، با کمک برجهايي که در پادگانها نصب شده است، ايجاد کردهاند. هدف از اين کار مقابله با توانايي طالبان در قطع ارتباطات رسمي دولت افغانستان است.تلاشهاي تازه سعي دارد شبکهاي کاملا مستقل از ارتباطات رسمي برقرار سازد. تا پايان سال 2011 وزارت خارجه حدود 70 ميليون دلار صرف اينگونه فناوريها خواهد کرد.هيلاري کلينتون، وزير خارجه آمريکا گفته است: ما هر روز شاهد تعداد روزافزوني از افرادي هستيم که از اينترنت، تلفن همراه و ساير فنون استفاده ميکنند تا صداي خود را به گوش همه برسانند.
اين يک فرصت تاريخي براي تغييرات است؛ تغييراتي با حمايت آمريکا. به همين دليل است که سعي ميکنيم به آنها کمک کنيم تا با يکديگر و با جامعه و دولت خود و نيز با دنيا ارتباط بر قرار کنند.ساشا مينرات که بهعنوان مدير برنامه فناوري باز، مسئول طرح اينترنت چمداني است گفت: ما نوعي زيرساخت مستقل را بنا خواهيم کرد که تقريبا غيرقابل قطع، کنترل يا نظارت است.در اين چمدان يک آنتن بيسيم که ميتواند ميدان ارتباطي را گسترش دهد، يک لپتاپ براي مديريت شبکه و حافظه و سيديهايي جاسازي ميشوند که اين برنامه ، امکان پياده کردن نرمافزار مربوطه را براي مشترکان به اين شبکه نامرئي فراهم ميسازد.نشريه بوستن چاپ آمريکا نيز نوشت: دولت اوباما پروژه ساخت وسايل ارتباط جمعي موازي يا سايه را دنبال ميکند تا در کشورهاي مختلف مورد استفاده قرار گيرد.
اين تلاشها شامل ايجاد سامانههاي تلفن همراه مستقل براي نصب در کشورهاي خارجي است و نيز استفاده از دستگاهي که يک شرکت کمسابقه مستقل در طبقه پنجم ساختماني تجاري در خيابان ال-L- شهر نيويورک ساختهاند که از طريق آن، سختافزاري به ظاهر عادي را ميتوان مبدل به يک شبکه بيسيم اينترنتي کرد. اين سامانه بهدليل همين مشخصه نام اينترنت چمداني را بهخود گرفته است.
دن بائر، دستيار معاون وزارت خارجه نيز به شبکه خبري بلومبرگ گفت که اين برنامه به توليد نرمافزارهايي کمک خواهد کرد که در ايران و سوريه کاربرد گسترده دارند و هدف آن کمک به فعالان سياسي براي پرهيز از شناساييشدن است.
شبکه العربيه نيز نوشت: آمريکاييها در حال ساخت دستگاههاي الکترونيکي ارتباطي کوچکي هستند که به راحتي در چمدان مسافران عادي جا ميگيرند و ميتوانند با نصب آسان، ارتباط موبايلي و اينترنتي را در منطقه نسبتاً وسيعي تأمين کنند. آلن اير، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا نيز به دويچه وله آلمان گفت: طرح اينترنت چمداني تنها بخشي از طرح بزرگتري است که الان روي آن کار ميشود.
در همين حال رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي، در واکنش به اين طرح آمريکايي گفت: «آمريکاييها با وارد شدن به فضاي سايبري، جريان بسيار قوي را عليه خودشان به راه مياندازند.»
رامين مهمانپرست در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينکه موضع وزارت امور خارجه ايران درخصوص برنامه اينترنتي وزارت خارجه آمريکا براي کشورهاي سوريه، ايران و ليبي با عنوان «اينترنت در چمدان» چيست، افزود: «آمريکاييها و ديگر کشورهاي غربي تلاش زيادي کردهاند تا با عزم و اراده ملت ما و ديگر ملتهاي مستقل منطقه مقابله کنند. حرکت برخلاف حقوق ملتها، پاسخ دندانشکني خواهد داشت.»
در هر صورت آن طور که از اظهارات مقامات آمريکايي برميآيد طرح اينترنت چمداني احتمالا يک طرح با محدوده برد کوتاه و محلي خواهد بود که در چشمانداز کوتاه مدت نميتواند تأثيرگذاري چنداني در معادلات سياسي کشورها داشته باشد. با اين حال صرف چنين بودجههايي در قالب برنامههاي جنگ نرم آمريکا عليه کشورها و بهويژه عليه ايران نشاندهنده اهداف بلندپروازانه دولت آمريکا در مقابله با کشورهاي مستقل و اسلامي در منطقه و جهان است. اين در حالي است که هماکنون نيز بسياري از وبسايتهاي اجتماعي نقش شبکههاي جاسوسي را براي پنتاگون، سيا و آژانس امنيت ملي آمريکا ايفا ميکنند.
طبق اطلاعات رسمي منتشر شده از سوي شرکتهاي بزرگ اينترنتي دنيا، محرمانهترين اطلاعات و تعاملهاي کاربران اينترنت در دنيا در اختيار دستگاههاي حاکمه آمريکا قرار ميگيرد. آمريکا در فاز جديد جنگ نرم سايبري عليه کشورهايي همچون ايران سعي دارد با استفاده از فناوريهاي جديد به تضعيف اين کشورها پرداخته و زمينه براندازي نرم را در اين کشورها فراهم کند. بديهي است مقابله با اين اقدامات، هوشياري بيشتر دستگاههاي متولي ذيربط در ايران را ميطلبد.
منبع:zohur.net ارسال توسط کاربر محترم سايت :mosaieb_kh