جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چرا برخي از هاردديسک ها به ناگهان صدمه مي بينند
-(4 Body) 
چرا برخي از هاردديسک ها به ناگهان صدمه مي بينند
Visitor 480
Category: دنياي فن آوري
در حقيقت هاردديسک ها از يک يا چند صفحه گرد که بر روي آنها شيارهاي مغناطيسي وجود دارد و اطلاعات را حمل مي نمايند، تشکيل شده اند. اين اطلاعات ذخيره شده بر روي صفحه ها، توسط هدهاي خواندني/نوشتني قابل خواندن هستند. اين هدها در فاصله بسيار نزديک سطح صفحه هاي چرخان، برروي بالشتکي از هوا که به دليل سرعت زياد دوران صفحه ها ايجاد مي شود، شناور هستند.
به گزارش پايگاه خبري فناوري اطلاعات برسام و به نقل از مجله کامپيوتر، خود هدها برروي صفحه ديسک قابليت حرکت دارند و با حرکتي نيم دايره اي که توسط آرميچر (موتور الکتريکي هاردديسک) ايجاد مي شود و همچنين دوران خود صفحه، مي تواند به تمامي نقاط صفحات دسترسي داشته باشد. معماري دقيق و ساخت بسيار ظريف اين قطعه باعث شده است که صفحه ها بتوانند سرعتي معادل 5400 يا 7200 و حتي 10000 دور در دقيقه داشته باشند و تمامي اين روند و کارکرد، براي خواندن و نوشتن اطلاعات، بدون اختلال ادامه داشته باشد.

چرا برخي از هاردديسک ها به ناگهان صدمه مي بينند

ولي هارد ديسک ها سرانجام و به دلايلي از کار مي افتند، چونکه وسايلي مکانيکي هستند و سرانجام فرسوده خواهند شد. ولي شايع ترين دليل براي از کار افتادن يکهاردديسک قبل از سرآمدن عمر طبيعيش، آسيب هاي فيزيکي مي باشد، مثل ضربه خوردن و تکان خوردن در زماني که فعاليتي انجام مي دهد.

چرا برخي از هاردديسک ها به ناگهان صدمه مي بينند

منظور از فعال بودن، زماني است که هدها در حال خواندن يا نوشتن اطلاعات هستند. اين لحظه زماني است که هد به صفحه بسيار نزديک است و ايجاد تکان يا ضربه باعث تماس با صفحه مي گردد و از اينجا تمامي مشکلات آغاز مي شود.
به اين مشکل Head Crash مي گويند که به واسطه برخورد نوک هد با سطح بسيار حساس صفحه چرخان حاوي شيارهاي مغناطيسي دربرگيرنده اطلاعات، ايجاد مي گردد. اين برخورد هم هد خواندني را آسيب مي زند و هم سطح صفحه را، ولي خوشبتانه درايوهاي امروزي بسيار مقاوم تر از انواع قديمي هستند و به خوبي در برابر تکان و ضربه محافظت شده اند. ضمن اينکه در هاردهاي مدرن امروزي، در زمان کاهش سرعت و توقف هارد هدها به قسمتي که امن مي باشد حرکت مي کنند و از روي صفحات دور مي شوند.
بنابراين يک هارد خاموش، حتي در صورت تکان شديد نيز، به سختي دچار مشکل مي شود، اما بهتر است از جابجايي کامپيوتر خود در هنگام روشن بودن هارد به شدت اجتناب کنيد.
در عين حال ميزان حفاظت هارد سيستم هاي لپ تاپ بسيار بيشتر از هاردهاي 3?5 اينچي کامپيوترهاي روميزي مي باشد؛ اما آنها نيز کاملاً ايمن نيستند.
در عين حال موتور الکتريکي که وظيفه چرخاندن صفحات را برعهده دارد، دليل ديگر از کار افتادن هاردها مي باشد. اين دليل بيشتر بعد از يک دوره طولاني استفاده ممتد از هارد رخ مي دهد. اصولاً به وجود آمدن نقص در موتور محرک و يا خرابي اهرم هاي نگهدارنده، باعث کاهش کارايي و همچنين رخ دادن ايرادهايي در عمل خواندن و يا نوشتن که به دليل کاهش سرعت صفحه ها و يا نبودن در سرعت ايده آلي که براي عمل خواندن يا نوشتن لازم است، مي گردد.

چرا برخي از هاردديسک ها به ناگهان صدمه مي بينند

همچنين هارد درايوها، داراي فيلترهاي ورودي هوا هستند، زيرا براي شناور بودن هدها برروي صفحات، نيازمند فشار هواي معيني مي باشند و ايجاد کوچکترين نقصي در اين فيلترها، سبب بروز Head Crash و از دست دادن اطلاعات عمده اي در هارد درايو و همچنين خرابي خود ديسک مي شود.
از سوي ديگر در رابطه با مشکلات مربوط به هارد ديسک، بدسکتور به قسمتي از صفحات درون هارد گفته مي شود که دچار مشکل شده اند و نمي توان برروي آنها اطلاعات را نوشت که بروز بدسکتور، مي تواند به سبب چندين عامل ايجاد گردد(ازجمله شوک ناگهاني در اثر تکان و يا در اثر نوسان ولتاژ برق)، ولي تمامي اين مسائل باعث مي شود که سيستم عامل شما، از نوشتن اطلاعات بر روي هاردديسک ناتوان باشد. البته سيستم عامل هاي جديد به گونه اي طراحي شده اند که اگر هاردديسک شما توسط آنها فرمت شود، بدسکتورهاي آن توسط سيستم عامل کنار گذاشته مي شود و از آنها استفاده نمي شود.
حتي هاردهاي جديد داراي فضاي کمکي و جانشيني هستند که در صورت ايجاد بدسکتور، جايگزين مناطق از دست رفته مي شوند که همين موضوع باعث کاهش ميزان خطاي به وجود آمده قبل از استفاده از هارد ديسک در هنگام توليد مي گردد.
لازم به ذکر است، زماني که سکتورهاي قابل استفاده خسارت مي بينند، بدسکتورها به وجود مي آيند و تمامي اطلاعات موجود برروي اين سکتورها، در معرض خطر قرار مي گيرند. متاسفانه سيستم عامل نمي تواند تدبيري براي خنثي کردن خرابي اطلاعات در دستور کار خود قرار دهد و براي جبران اين بي ثباتي در سيستم عامل، نياز به مديريت نيروي انساني مي باشد.
يکي ديگر از دلايل ايجاد بدسکتور بر روي هاردديسک ها، خطاهاي نرم افزاري يا خطاهاي بسيار ناچيزي است که در زمان خواندن و نوشتن و نشاندن اطلاعات بر روي صفحات، توسط هدها ايجاد مي گردد. به اين نوع بدسکتور، در اصطلاح Soft Bad Sector مي گويند که با دوباره نويسي سکتورها، رفع مي شود.
يکي از خواص بدسکتورها، گرايش و تمايل آنها به زيادشدن مي باشد و همين موضوع به مرور هاردديسککامپيوتر شما را دچار مشکل مي کند تا جايي که ناگهان و بدون مقدمه از کار مي افتد. به عبارتي به دليل سطح بسيار حساس صفحات در هاردديسک، با ايجاد Hard Bad Sector به مانند شيار و ترک روي شيشه که دائماً در حال پيشروي است، بدسکتورها نيز ساير مناطق صفحه را فرا مي گيرند و يکي از دلايل ديگر اين مسئله، ايجاد اختلال در کارکرد هدها مي باشد که به افزايش اين بدسکتورها کمک مي کند. ضمن اينکه موثرترين راه براي جبران و جلوگيري از خسارت بيشتر، فرمت درايو پس از پشتيبان گرفتن از اطلاعات مي باشد. زيرا پس از فرمت، هارد درايو، از سکتورهاي جايگزين و جانشين استفاده مي کند.
در حقيقيت اگر بدسکتورها فضاي زيادي از هاردديسک را فرا گرفته باشند، تنها راه باقيمانده اين است که بقيه سکتورهاي خراب را از سيستم نوشتن و خواندن اطلاعات حذف کرد. اگر به خرابي سکتورهاي هارد خود واقف شديد، بايد هرچه سريعتر در رفع آنها اقدام نماييد و در ابتدا ايرادهاي نرم افزاري به وجود آمده را برطرف نماييد و سپس به خود سکتورها بپردازيد که اگر بدسکتورهاي سخت افزاري را به حال خود رها کنيد، تقريباً بعد از مدتي بايد از خير هاردديسک خود بگذريد.
بعضي از نشانه هاي رايج و بارز دال بر وجود بدسکتور، شامل اين موارد مي باشد:
1- از کار افتادن و توقف هاي مکرر ولي نامنظم، مخصوصاً زماني که سيستم در حال بوت شدن است و ويندوزبارگذاري مي گردد.
2- پيغام هاي خطايي که بصورت مکرر در هنگام انجام برخي از اعمال پايه اي ويندوز مانند کپي کردن يا جابجا کردن فايل ها نمايش داده مي شوند.
3- اسامي فايل ها و فولدرها که تغيير کرده اند، يا به صورت کدهاي نامفهوم در آمده اند.
4- ناپديد شدن فايل ها و فولدرها و حتي گاهي ناپديد شدن برخي از درايوهاي موجود برروي هارد.
5- مکث و توقف بسيار طولاني براي باز کردن و دسترسي به يک فولدر يا فايل.
6- بي صدا و ساکت بودن هارد، پس از اينکه دستور بازشدن فولدر يا فايلي را صادر گرديد.
7- خروجي هاي آشفته و درهم ريخته پس از بازکردن يک فايل يا چاپ کردن آن توسط پرينتر.
8- صداهايي که به صورت معمول جزء صداهاي هارد محسوب نمي شوند. مانند صداي ساييدگي و يا صداي کليک. در حقيقت صداي ناهنجار و غيرعادي، مي تواند بارزترين و آشکارترين دليل و نشانه براي بررسي و رسيدگي به هاردديسک شما باشد. بنابراين اگر شما سابق بر اين، حتي نيم نگاهي به هارد خود نداشتيد و توجه زيادي بدان نمي کرديد، مي بايست با شنيدن صدايي که بلندتر از حد معمول بوده و يا صداي شبيه به کليک يا ساييدگي، به سرعت از اطلاعات خود پشتيباني تهيه نماييد و حتي آماده تعويض هاردديسک خود، قبل از اينکه کاملاً از کار بيفتد، شويد.
منبع:تبيان زنجان
ارسال توسط کاربر محترم سايت : mohamadaminsh
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image