جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
-(4 Body) 
تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
Visitor 386
Category: دنياي فن آوري
اولين مدل تجاري رايانه قابل حمل با نام 'اوزبورن- 1' سي سال قبل در آوريل 1981، سه ماه قبل از عرضه اولين رايانه شخصي روميزي دنيا متولد شد.
به گزارش مهر، از 17 مارس لوح- رايانه 'آي- پد 2' محصول اپل رسما وارد بازار آمريکا شد و از 25 مارس به 25 کشور دنيا راه يافت.
امروز در عصر لوح- رايانه ها، ميني نوت بوکهاي فوق نازک و تلفنهاي همراه هوشمند پرقدرت، نگاه به اولين رايانه قابل دنيا مي تواند خنده دار باشد. درحالي که 30 سال قبل در چنين روزهايي اين رايانه قابل حمل توانست روش زندگي فناورانه دنيا را تغيير دهد.
'اوزبورن- 1' اولين مدل واقعاً تجاري يک رايانه قابل حمل بود که در آوريل 1981، سه ماه قبل از عرضه اولين رايانه شخصي روميزي محصول 'آي. بي. ام' وارد بازار شد.
'اوزبورن- 1' در 'نمايشگاه رايانه کرانه غربي' در سانفرانسيسکو رونمايي و با قيمت بالاي هزار و 795 دلار براي فروش عرضه شد.
حتي اگر در آنزمان اين رايانه در مقوله رايانه هاي 'قابل انتقال' (قابل حمل) قرار مي گرفت اما مالک آن بايد از قدرت فيزيکي بالايي برخوردار بود تا مي توانست اين رايانه را با خود حمل کند.
درحقيقت 'اوزبورن 1' رايانه اي به وزن 11 کيلوگرم بود (امروز يک لوح- رايانه حداکثر 600 تا 800 گرم و يک لپ تاپ بين 2 تا 3 کيلوگرم وزن دارد).
اين رايانه داراي يک حافظه رم 64 کيلوبايت و يک پردازشگر Z80 بود و از سيستم عامل CP/M و پيش عاملهاي PC-Dos و MS-Dos استفاده مي کرد.
'وورد استار' و 'سوپر کالک' که هر دو بعدها وارد تاريخ انفورماتيک شدند تنها نرم افزارهاي اين رايانه بودند.
اين رايانه يک نمايشگر 5 اينچي (13 سانتيمتري) داشت. باوجود وزن زياد و قيمت بالا، اين رايانه قابل انتقال توانست توفيق بالايي به دست آورد و بين سالهاي 1981 تا 1983 حدود 250 ميليون دلار فروش داشته باشد. اما اين رايانه شهرت خود را به خاطر 'اثر اوزبورن' به دست آورد.
رونمايي زودهنگام 'اثر اوزبورن' که جانشين پرقدرت تر و ارزانتر 'اوزبورن- 1' بود موجب شد که فروش اين رايانه به شدت کاهش يابد. به اين ترتيب شرکت توليدکننده تصميم گرفت در سال 1983 عرضه 'اوزبورن- 1' را متوقف کند.
پس از عرضه اوزبورن- 1، از اين محصول به سرعت تقليد شد و به اين ترتيب مدلهاي ديگر پيشرفته تري وارد بازار رقابت با اين رايانه شدند. به طوريکه چهار سال بعد، يعني در سال 1985 شرکت ژاپني توشيبا اولين لپ تاپ واقعي تاريخ را با عنوان T1100 عرضه و براي اولين بار آن را در نمايشگاه 'سبيت' هانفور آلمان رونمايي کرد.
يکسال پس از عرضه T1100، شرکت 'آي. بي. ام' رايانه قابل حملي با عنوان Convertible را عرضه کرد. وزن اين رايانه نصف وزن 'اوزبورن- 1' و حدود 5.5 کيلوگرم بود و يک صفحه نمايشگر بزرگتر داشت. همچنين حافظه رم آن به 512 کيلوبايت افزايش يافته بود.
از آن پس، رايانه هاي قابل حمل با کاهش وزن و بزرگتر شدن صفحه نمايشگر به رشد خود ادامه دادند و از سال 1991 از استاندارد نمايشگرهاي رنگي استفاده کردند.
حدود سال 2000 لپ تاپهاي Desktop Replacement عرضه شدند. Desktop Replacement ها گروهي از رايانه هاي قابل حمل با نمايشگر بزرگ بودند که مي توانستند قابل رقابت با رايانه هاي روميزي باشند.
از آغاز هزاره سوم، فروش رايانه هاي قابل حمل از فروش رايانه هاي شخصي روميزي بيشتر شد، اما مسير مينياتوري سازي 'قابل حملها' هرگز به پايان نرسيد. به طوريکه اول 'ساب نوت بوکها' با وزن بين 800 گرم تا 2 کيلوگرم و در نيمه دهه گذشته 'نت بوکها' (ميني نوت بوکها) با وزن بين 800 گرم تا 1.2 کيلوگرم عرضه شدند.
سرانجام در آخرين سال دهه گذشته، 'آي- پد' به بازار انفورماتيک راه يافت. اين لوح- رايانه اپل توانست پس از سالها مفهوم جديدي را از رايانه هاي قابل حمل ارائه کند.
درپي موفقيت فروش 'آي- پد'، بسياري از غولهاي سخت افزاري دنيا با عرضه محصولات مشابه و با هدف رقابت با اين 'تبلت' بازار جديدي به نام 'رسانه- تبلتها' را به وجود آوردند.
در اين راستا، شرکت استيو جابز نيز تصميم گرفت از 17 مارس 2011 نسخه شماره دو اين لوح- رايانه را با عنوان 'آي- پد 2' عرضه کند.
پس از فروش موفق 'آي- پد' بسياري از تحليلگران شروع به حرف زدن درباره يک 'دنياي پسا- رايانه شخصي' کردند.
به طوريکه در پايان سال 2010 يک تحليلگر گارتنر در اين خصوص توضيح داد: 'رسانه- تبلتها به طور حتم وارد رقابت با بازار مصرفي شده اند و تاثيرات مثبت خود را بر بازار رايانه برجاي گذاشت اند.'
ويژگيهاي سخت افزاري 'اوزبورن- 1'
فلاپي ديسک يک طرفه و با تراکم واحد 5.25 اينچي
'سي. پي. يو' Z80 چهار مگاهرتزي
حافظه رم 64 کيلوبايتي
صفحه کليد 69 کليدي
نمايشگر تک رنگ 5 اينچي 128 در 32 پيکسل
پورت موازي IEEE-488
پورت RS-232 براي اتصالات مودم خارجي و يا چاپگر
تاريخچه تکامل رايانه هاي قابل حمل

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
1981- اوزبورن- 1
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
1985- توشيبا 1100
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
1986- 'آي. بي. ام' Convertible
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
1989- مکينتاش قابل حمل
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
2000- لپ تاپ Desktop Replacement
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
2005- ساب نوت بوکها
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
2007- نت بوکها (ميني نوت بوکها)
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
2008- نوت بوکهاي فوق نازک
 

تاريخچه لپ تاپ ها (+عکس)
2011- 'آي- پد 2'
 

منبع:تبيان زنجان
ارسال توسط کاربر محترم سايت : mohamadaminsh
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image