جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بررسي محيط هاي گرافيکي در لينوکس
-(3 Body) 
بررسي محيط هاي گرافيکي در لينوکس
Visitor 752
Category: دنياي فن آوري

محيط کاري GNOME
 

محيط هاي گرافيکي X شباهت زيادي با محيط کاري در ويندوز دارند . به همين خاطر ، کار در آنها براي شما راحت تر و جذاب تر است .
يکي از محيط هاي گرافيکي که در ردهت وجود دارد ، GNOME است . اين محيط در ردهت به عنوان پيش فرض انتخاب شده است . به محيط هاي گرافيکي GUI ، X مي گويند . GUI مخفف Graphical User Interface به معني واسط گرافيکي کاربر است .
هنگامي که شما از Xwindows در GNOME استفاده مي کنيد ، چندين آيتم مي بينيد از جمله :
محيط کاري ( Desktop ) : فضاي اصلي کار شماست که بيشترين فضاي صفحه را اشغال کرده است . کليه پنجره ها روي اين محيط قرار مي گيرند . مدارک ، پوشه ها ، ميانبر ها و ديگر داده ها نيز روي اين محيط قرار مي گيرند .
پنل ( Panel ) : ميله بلندي است که سر تا سر پايين محيط کاري را پر کرده است . تعدادي از ميانبر ها و اپلت ها ( Applet ) روي آن قرار دارد .
Applet از کلمه mini application به معني درخواست هاي کوچک گرفته شده است .
دکمه منوي اصلي : معمولا اولين دکمه از سمت چپ روي پنل است که به شکل يک جاي پا است . ( آرم GNOME ) اين منو شامل زير منو ها ، اپلت ها و ابزار هاي کاربردي است . بيشتر برنامه هاي لينوکس را نيز مي توان از آنجا يافت . البته مي توان چيز هايي نيز به آن افزود .
ميانبرها ( Launchers ) : آيکون هايي هستند که روي محيط هاي کاري مي آيند و شما با يک کليک روي آنها مي توانيد به برنامه يا محيط مربوطه دسترسي پيدا کنيد . مثلا اگر روي آيکون Netscape کليک کنيد به اين مرورگر وب دسترسي پيدا خواهيد کرد .
پوشه Home : اين پوشه دسترسي شما را به فهرست هاي مخصوص کاربران که در home/youruser/ قرار دارد ، امکان پذير مي کند .
پنل ( Panel ) : پنل ، قابل تغيير و پيکربندي است . شما مي توانيد ابزار ها و اپلت هايي را روي پنل بگذاريد و از آنها استفاده کنيد . در ضمن ، مي توانيد با کليک کردن روي علامت هاي فلش مانند در دو طرف پنل ، آنرا در سمت چپ يا راست پنهان کنيد .
اضافه کردن اپلت ها : روي پنل کليک راست کنيد و Applet را انتخاب کنيد . در پنجره جديد ، اگر روي ابزار مورد نظر خود کليک کنيد ، آن ابزار به پنل اضافه خواهد شد .
استفاده از راهنما ( Help ) : در روي پنل دکمه اي وجود دارد که يک علامت سوال (؟) روي آن ديده مي شود . با کليک روي آن مي توانيد به راهنماي GNOME دسترسي پيدا کنيد . اين راهنما يکي از مفيد ترين ابزاري است که بسيار به شما کمک مي کند .
محيط کاري چندگانه : اگر صفحه کاري شما کمي شلوغ شد به طوري که شما را گيج مي کرد ، يعني مثلا اگر در هنگام کار مجبور شديد چندين پنجره را با هم باز کنيد ، مي توانيد کارتان را در چندين صفحه کاري تقسيم کنيد . در روي پنل در سمت راست ، يک مربع وجود دارد که به چهار قسمت تبديل شده است . با کليک روي هر کدام از اين قسمت ها ، به صفحه مربوطه مي رويد . در حقيقت ، شما به طور پيش فرض ، چهار صفحه کاري داريد که مي توانيد اين تعداد را کم و زياد کنيد .
سوييچ کردن بين محيط هاي کاري : در لينوکس ابزاري به نام switchdesk وجود دارد که اين امکان را براي شما ايجاد مي کند که در هنگام کار در يکي از محيط هاي گرافيکي ، به يکي از محيط هاي ديگر برويد . مثلا شما در GNOME کار مي کنيد و مي خواهيد به KDE برويد . بايد با استفاده از اين ابزار ، رابط گرافيکي را به KDE تغيير داده و از سيستم خارج شويد . حال اگر دوباره وارد سيستم شويد ، خود را در رابط گرافيکي KDE خواهيد يافت . براي اجراي اين برنامه از منوي اصلي GNOME ، گزينه Programs سپس گزينه System و سپس گزينه desktop switching tool را انتخاب کنيد .
پايان کار در GNOME : در منوي اصلي GNOME دکمه اي به نام Log Out وجود دارد که شما با استفاده از اين دکمه مي توانيد عمل shutdown يا reboot کردن را انجام دهيد . همچنين مي توانيد از محيط گرافيکي که در آن هستيد خارج شويد .
فعلا بررسي اين محيط کافيست . در درس بعدي ، منتظر بررسي محيط گرافيکي KDE باشيد .

محيط کاري KDE
 

يکي ديگر از محيط هاي گرافيکي لينوکس که محيط کاري بسيار جذابي دارد ، KDE است . به اين محيط به اختصار K هم مي گويند . پروژه KDE قصد نزديک کردن هر چه بيشتر لينوکس و يونيکس را داشته و با محيط جذابي که دارد ، بيشترين شباهت ها را با يونيکس دارد . صد ها طراح و برنامه نويس از سراسر جهان روي پروژه KDE کار کرده اند و اين تلاش همچنان ادامه دارد .
حال بهتر است که يک ديد کلي در مورد محيط KDE داشته باشيم :
شکل ظاهري آن تقريبا شبيه GNOME است . هنگام ورود به اين محيط ، desktop ، panel و ... را مي بينيد . مفاهيم panel ، desktop ، محيط کاري چندگانه ، پوشه ها و ... در درس قبل توضيح داده شد . اين مفاهيم ، دقيقا در مورد KDE هم صادق است .
پس در اينجا چند ويژگي متفاوت KDE را مي گوييم :
Trash ، CD-Rom ، Floppy : آيکون هايي هستند که بر روي صفحه کاري ديده مي شوند . آيکون CD-Rom و Floppy دستيابي شما را به فلاپي درايو و سي دي آسان مي سازند . يعني با يک کليک روي آنها مي توانيد محتويات CD يا Floppy را مشاهده کنيد . آيکون Trash هم همان سطل آشغال KDE است که آن را در ويندوز با نام Recycle Bin مي شناسيد . براي حذف يک پوشه يا فايل ، مي توانيد آنرا با ماوس گرفته و به درون سطل آشغال بياندازيد .
آيکون منوي اصلي K : آيکوني روي پنل شما وجود دارد که يک حرف بزرگ K روي آن ديده مي شود . در اين منو مي توانيد انواع ابزار ها و برنامه ها و زيرمنو هاي موجود در KDE را بيابيد . اين برنامه ها و زيرمنو ها قابل تغييرند يعني قابل حذف و اضافه هستند .
راهنماي KDE : همانند KDE ، GNOME هم يک راهنماي مفيد و پرکاربرد دارد که مي تواند کمک خوبي براي شما باشد . اين راهنما شامل راهنماي اقسام مختلف KDE ، راهنماي پويش سيستم ، سفارشي کردن محيط کاري و ديگر کارهاي سيستم شماست .
اضافه کردن ميانبر ها ، اپلت ها و برنامه هايي به پنل : براي اضافه کردن چيزي به پنل هم مي توانيد مانند GNOME ، از روي پنل عمل کنيد و هم مي توانيد از منوي اصلي K گزينه Panel سپس Add Application سپس برنامه مورد نظر را انتخاب کنيد . با اين انتخاب ، اين برنامه به پنل اضافه مي شود .

چند آيکون مهم منوي اصلي K :
 

KDE Control Center : مرکز کنترل KDE است که با استفاده از آن مي توانيد در محيط کاري تغييراتي بوجود آوريد . در ضمن ، بسياري از اطلاعات مهم و اصلي مربوط به سيستم ، تنظيمات سخت افزار و برنامه ها و ... را در اين مکان خواهيد يافت .
Disk Navigator : که امکان ديدن فايل ها و فهرست هاي روي سيستم را به شما مي دهد .
Logout ، Lock Screen : با استفاده از Lock Screen مي توانيد صفحه کامپيوتر را قفل کنيد و تا زماني که رمز را وارد نکنيد ، صفحه به همان حالت باقي مي ماند . Logout هم براي Shut Down و يا Reboot کردن کامپيوتر و يا خارج شدن از محيط KDE استفاده مي شود .

چند نکته :
 

* استفاده از ماوس در KDE و GNOME شبيه کار آن در ويندوز است مثلا کليک راست روي يک آيکون ، امکان هرگونه تغييرات روي آن و نمايش اطلاعات مربوط به آن را مي دهد . يا مي توانيد جاي آيکون هاي روي دسکتاپ را با کشيدن و رها کردن آنها با ماوس تغيير دهيد .
* يکي از تفاوت هاي KDE با GNOME اين است که براي اجراي يک برنامه که آيکون آن روي صفحه دسکتاپ بود در GNOME مي بايست روي آن آيکون دوبار کليک مي کرديد . اما در KDE ، تنها با يک بار کليک روي هر آيکون ، آن برنامه اجرا مي شود .
* همانطور که گفتيم KDE هم مانند GNOME داري صفحه کاري چندگانه مي باشد . براي تعويض سريع اين صفحه ها مي توانيد از ترکيب کليد هاي Ctrl+Fx استفاده کنيد . ( منظور از Fx کليد هاي F1 ، F2 ، F3 و ... مي باشد که بايد به جاي x ، شماره صفحه کاري را بزنيد . ) مثلا با استفاده از Ctrl+F2 مي توانيد به صفحه کاري 2 برويد و به همين ترتيب براي رفتن به صفحات ديگر عمل کنيد .
* اگر آيکون Help روي پنل نبود ، مي توانيد از منوي اصلي K و با انتخاب گزينه KDE Help آنرا اجرا کنيد .
منبع:وفاق
ارسال توسط کاربر محترم سايت : sajad2007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image