امنيت در اينترنت موضوعي مهم و حياتي است. در صورت عدم رعايت نکات امنيتي هنگام گشت و گذار در اينترنت، خطرات و آسيب هاي جبران ناپذيري را متوجه خود خواهيد ساخت. بنابراين آگاهي از نکات امنيتي براي نگهداري از دادهها، اطلاعات شخصي و کارتهاي بانکي لازم و ضروري به نظر ميرسد.
در اين مقاله به نکاتي مفيد براي افزايش ضريب امنيت اشاره شده است. احتمالا بسياري از آنها را مي دانيد و يا قبلا در نگهبان خوانده ايد. حالا مهم ترين موارد دور هم جمع شده است تا يك راهنماي فوري امنيت اينترنت به صورت يکجا داشته باشيد.
1- به روز نگه داشتن کامپيوتر
دقت کنيد که تا حد امکان بايد کامپيوتر خود را به روز نگه داريد. اين مساله شامل دانلود و نصب بستههاي به روز رساني سيستمعامل و همچنين نصب آخرين نسخه از نرمافزارهايي است که استفاده ميکنيد. از مهمترين نرمافزارهايي که به روز رساني مداوم آنها اهميت ويژه اي دارد، مي توان به اين موارد اشاره كرد:
سيستمعامل
نرمافزارهاي امنيتي(آنتيويروس، فايروال و ...)
مرورگري که استفاده ميکنيد
پلاگين (افزونه) هاي مرورگر
کلاينتي که با آن ايميلهاي خود را چک ميکنيد
و کليه نرمافزارهايي که هنگام اتصال به اينترنت از آنها استفاده ميکنيد.
شايد به روز رساني اين همه نرمافزار کاري سخت و طاقت فرسا به نظر برسد، اما ابزارهايي براي اين کار وجود دارد که آخرين به روز رساني نرمافزارهاي سيستم را دانلود و نصب مي کنند. از جمله اين نرمافزارها ميتوان SUMO، Secunia PSI و FileHippo را نام برد.
براي آگاهي بيشتر در مورد نحوه به روز رساني سيستمعامل و برنامههاي جانبي، مطلب زير را از دست ندهيد:
راهنماي کاربردي به روز رساني کامپيوتر
2- نصب آنتيويروس و فايروال
توجه کنيد نصب يک آنتيويروس و فايروال قابل اعتماد، ميتواند کمک بزرگي به افزايش امنيت شما در اينترنت باشد. از جمله بهترين نرمافزارهاي رايگان در اين زمينه ميتوان به Microsoft Security Essential، AVG9، Avast، Comodo Firewall و ZoneAlarm اشاره کرد. همچنين در رده نرمافزارهاي پولي هم Norton Internet Security و Kaspersky Internet Security انتخابهاي مناسبي هستند.
با Avast نگهبان سيستم خود باشيد
کومودو، ديواره آتش کامپيوتر شما
3- مقابله با حملات فيشينگ
هرگز بر روي لينکهايي که در ايميلهاي دريافتي مشاهده ميکنيد، کليک نکنيد. چرا که ممکن است بدون اينکه بدانيد در دام يک حمله فيشينگ گرفتار شويد. همچنين دقت کنيد که اجراي مستقيم فايلهاي ضميمه و ارسال اطلاعات شخصي نيز از جمله مواردي هستند که به هيچ عنوان نبايد انجام دهيد.
براي افزايش آگاهي در اين مورد ميتوانيد به مطالب زير مراجعه کنيد:
حقه بازي اينترنتي يا Spoofing چيست؟
چگونه ارتباطات ايميلي امن داشته باشيم؟
فلوچارت راهنماي شناخت کلاهبرداران ايميلي
4- استفاده از نرمافزارهاي مديريت رمزعبور
برنامه هاي مديريت رمزعبور از جمله نرمافزارهايي هستند که به شما در دسترسي سريع، آسان و امن به نام کاربري و رمزهاي عبورتان کمک ميکنند. در صورت استفاده از اين نرمافزارها، شما با انتخاب يک رمزعبور امن و مطمئن، به تمامي رمزهاي عبور خود دسترسي خواهيد داشت. البته اين تمام کاري نيست که اين نرمافزارها انجام ميدهند، بلکه شما را از شر کيلاگرهاي نرمافزاري و سخت افزاري هم خلاص ميکنند. همچنين برخي از اين نرمافزارها ميتوانند به طور غيرمستقيم شما را در مقابل حملات فيشينگ ايمن کنند. چرا که تنها با ورود به سايت اصلي نامکاربري و رمزعبور قابل استفاده است و در صورتيکه ناآگاهانه به سايتي شبيه سايت مورد نظرتان مراجعه کنيد، نرمافزار مديريت پسورد، نام کاربري و رمزعبور را اختيارتان قرار نميدهد.
نرمافزارها و افزونههاي زيادي براي مديريت رمزعبور وجود دارند. اما استفاده از LastPass يا KeePass توصيه ميشود:
با LastPass، فرماندهي رمزهاي عبور را در دست بگيريد
KeePass صندوقچه اسرار براي رمزهاي عبور
5- بک آپ گيري
اطلاعات هميشه اهميت زيادي دارند، به همين علت گرفتن يک نسخهي پشتيبان در فواصل زماني ثابت و مشخص براي نگهداري از آنها ضروري مي نمايد. بدين ترتيب چنانچه فايلهاي اصلي به هر دليلي پاک و يا غيرقابل استفاده شوند و حتي کامپيوتر شما دزديده شود، با خيالي آسوده به نسخهي بکآپ مراجعه ميکنيد. نرمافزارهاي بسياري براي بکآپ گيري آسان وجود دارند. در اين لينک 10 نرمافزار مناسب و رايگان براي پشتيبانگيري از اطلاعات کاربران ويندوز وجود دارد.
6- افزونههاي امنيتي براي مرورگر
افزونههاي امنيتي زيادي براي مرورگرهاي مختلف وجود دارد. اما بيشترين افزونههاي امنيتي را مرورگر فايرفاکس دارد.
NoScript مهمترين و بهترين افزونهي امنيتي فايرفاکس به حساب ميآيد. اين افزونه از اجرا شدن اسکريپتهاي صفحاتي که مرور ميکنيد، جلوگيري ميکند
No Script افزونه اي براي وبگردي اي امن
از ديگر افزونههاي امنيتي در فايرفاکس ميتوان به Better Privacy و همچنين safe browsing tools اشاره کرد.
همچنين استفاده از افزونهي Web of Trust براي افرادي که از اينترنتاکسپلورر استفاده ميکنند، توصيه ميشود.
7- به منطق خود رجوع کنيد
در بسياري از موارد، ابزارهايي که معرفي شدند، براي حفاظت کامل از رايانه، اطلاعات و حريم شخصي شما کافي نيستند. چرا که در آخر اين شما هستيد که آگاهانه يا ناآگاهانه به ديگر افراد اجازه دسترسي ميدهيد. در اينگونه مواقع قبل از انجام هر کاري، به منطق خود مراجعه کنيد. براي مثال آيا تصور ميکنيد يک دخترزيباي 20 ساله به صورت اتفاقي ايميل شما را پيدا كرده و واقعا دوست دارد با شما صحبت کند؟ آيا يک نيجريايي خير واقعاً حاضر است که در قبال دريافت پنجهزار دلار ، صدهزار دلار به حساب تان واريز کند؟ يا به راستي چه دليلي دارد که شما براي دريافت يک محافظ صفحه نمايش آنچناني از بريتني اسپيرز بر روي تبليغ آن کليک کنيد؟؟
موارد زيادي از اين دست وجود دارند که ممکن است شما، حتي تنها با کليک بر روي تبليغ، کليد و يا لينک دانلود، اجازه دسترسي افراد را به کامپيوتر خود را بدهيد يا بدافزاري خطرناک بر روي سيستم خود نصب نماييد که امنيت شما را به خطر مياندازد.
بنابراين توصيه ميشود در صورت مواجه شدن با اين موارد اينچنيني، قبل از انجام هر کاري، موقعيت مورد نظر را به صورت منطقي سنجيده و سپس عمل درست را انجام دهيد.
8- مراقب اطلاعات شخصي خود باشيد
تا حد امکان اطلاعات شخصي خود را در اينترنت ثبت نکنيد. شرکتها و تبهکاران بسياري وجود دارند که ميخواهند هرچه بيشتر در مورد شما بدانند. آنها با تبليغات و ترغيب شما براي پر کردن فرمهايي که اطلاعات شخصي در آنها خواسته شده، سعي در دريافت اطلاعات از شما دارند، تا بعداً با استفاده آنها به ارسال اسپم و ايميلهاي نامطمئن بپردارند.
جهت ثبتنام در سايتهايي که از امنيت آنها مطمئن نيستيد، از اطلاعات دروغين استفاده کنيد و ايميل اصلي خود را در فرمها وارد ننماييد. سعي كنيد يك آدرس ايميل ثانويه براي اين مواقع در دست داشته باشيد. همچنين درصورت امکان تيک گزينهاي که به سايت اجازه ميدهد براي شما ايميلهاي روزانه و يا هفتگي بفرستد را برداريد.
9- وايفاي خود را امن کنيد
در صورتيکه براي اتصال به اينترنت از روتر يا ديگر تجهيزات بيسيم استفاده ميکنيد، دستگاهي را انتخاب کنيد که WEP ،WPA و WPA2 را پشتيباني کند. اين استانداردهاي امنيتي براي حفاظت از دادههاي شما که توسط اين تجهيزات بيسيم جابجا ميشوند، ضروري هستند. دقت کنيد که استانداردهاي WEP و WPA هردو قبلاً کرک شدهاند، ولي استاندارد سوم يعني WPA2 کماکان شيوه اي امن براي تبادل اطلاعات توسط دستگاههاي بيسيم است. پس اگر وسيلهاي که استفاده ميکنيد، تنها WEP و WPA را پشتيباني ميکند، بهتر است نسبت به خريد و استفاده از نمونهاي که از WPA2 پشتيباني کند، اقدام کنيد.
10- دانش و آگاهي خود را افزايش دهيد
هيچ چيز به اندازه آگاهي نميتواند به شما در حفاظت از اطلاعات تان، کمک کند. پس بهتر است اطلاعات خود را در زمينه امنيت افزايش دهيد. براي مثال در مورد تفاوت http و https بدانيد، يا پورتهاي کامپيوتر را بشناسيد و در مورد اينکه چطور ميتوان جلوي دسترسي برنامهاي خاص به اينترنت را گرفت، اطلاعات کسب کنيد. همچنين ميتوانيد با دنبال کردن فيد نگهبان همواره دانش خود را براي مراقب از دادههاي تان افزايش دهيد.
منبع:http://www.negahbaan.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb