آنتيويروس و فايروال به تنهايي نميتوانند ضامن امنيت کامپيوتر شما باشند. هکرها و سازندگان بدافزارها و ويروسها، انسانهاي بسيار زيرک و هوشياري هستند. آنها هميشه يک پله جلوتر از نرمافزارهاي امنيتي حرکت ميکنند و به خوبي بيشتر ترفندهاي کاربردي در امنيت سيستمهاي مختلف را ميدانند و از اين سوراخها به نفع خود استفاده ميکنند. مطالعه اين مطلب به شما ياد ميدهد چگونه با تهديدات مخفي و دزدهاي امنيت مقابله کنيد. چگونه پيغامهاي آلوده به تروجان را از بين ببريد يا از دزديده شدن اطلاعات در شبکههاي اجتماعي جلوگيري کنيد.
1- آدرس هاي اينترنتي ( URL) کوتاه شده
بيشتر تويتها و پيغامهاي الکترونيک که در اينترنت جابهجا ميشوند، شامل لينکهايي هستند که توسط سرويسهايي همچون Bit.ly، Tr.im يا Goo.gl کوتاه ميشوند. از آنجا که URLهاي کوتاه شده هيچ اشارهاي به مقصد ندارند، هکرها از اين موضوع استفاده ميکنند و لينکهاي ويروسي و بدافزار براي کاربران ميفرستند.
استفاده از کلاينت تويتر
اگر از کاربران تويتر هستيد، بهتر است از TweetDeck استفاده کنيد. اين نرمافزار، گزينهاي در تنظيماتش دارد که پيشنمايشي از URL کوتاه شده را نشان ميدهد. با فعال کردن اين گزينه، با کليک روي آدرس کوتاه شده که براي شما تويت شده ميتوانيد آدرس کامل آن سايت و اينکه چند کاربر ديگر روي آن کليک کرده اند را مشاهده کنيد. به اين ترتيب، با در دست داشتن اين اطلاعات ميتوانيد از امن يا بدافزار بودن وبسايت مقصد تا حد زيادي آگاه شويد.
نصب پلاگين «پيشنمايش URL»
بسياري از پلاگينها و سرويسهاي مرورگرهاي مختلف، امکان پيشنمايش سايتها را دارند. هنگامي که شما، به طور مثال با کمک سرويس TinyURL به ساختن URL کوتاه شده اقدام ميکنيد، ميتوانيد براي گيرنده، گزينهاي براي پيشنمايش سايت موردنظر تنظيم کنيد. اين کار به او کمک ميکند تا بداند قرار است وارد چه وبسايتي شود. برعکس اين موضوع هم وجود دارد. يعني در صورت دريافت لينکي با آدرس کوتاه شده، با پيش نمايش TinyURL، ميتوانيد سرويس پيشنمايش آن را فعال کرده و آدرس کامل سايت را مشاهده کنيد.
توجه: براي مشاهده پيشنمايش URLهاي کوتاه شده بايد حتما کوکيهاي مرورگر فعال باشند.
دو سرويس ExpandMyURL و LongURLPlease قابليت تشخيص امنيت لينکهاي کوتاه شده را دارند. براي اين کار، به جاي نمايش آدرس کامل سايت، آن را کنترل ميکنند و امن بودن مقصد را با علامت سبز رنگي نشان ميدهند.
Goo.gl – سرويس کوتاه سازي URLهاي گوگل – به صورت خودکار به اسکن کردن URLهاي مقصد براي تشخيص و رديابي بدافزارها ميپردازد. در صورت مواجه شدن با آدرسي که مشکل امنيتي دارد آن را بلافاصله به کاربر اعلام ميکند.
2- درو کردن اطلاعات از پروفايل شما
روزانه تعداد بسياري از کاربران در سراسر دنيا، اطلاعات شخصي خود را در شبکههاي اجتماعي يا وبسايتهاي ديگر با دوستان شان به اشتراک ميگذارند. اين اطلاعات براي خيلي از هکرها جالب هستند، زيرا ميتوانند با کمک آنها به حسابهاي بانکي و مالي کاربران دسترسي پيدا کنند.
قبول نکردن درخواست دوستي افراد ناشناس
يکي ديگر از روشهاي امنيت بيشتر اين است که به هر درخواست دوستي جواب مثبت ندهيد. به ويژه افرادي که نميشناسيد را بلافاصله قبول نکنيد. اگر واقعا امنيت برايتان مهم است بايد پيش از پذيرش دوست جديد، در مورد خود او، دوستان مشترکتان و اطلاعات شخصياش تحقيق کنيد و بعد از کسب اطمينان به دوستياش پاسخ دهيد.
![آشنايي با يازده تهديد امنيتي مخفي و راههاي مقابله با آنها(1)](/userfiles/Article/1390/09/02/41481.JPG)
با احتياط share کيد
توصيه ما اين است که پيش از هر چيز، اطلاعات مهم و شخصي خود را از صفحه پروفايل تان پاک کنيد. اين اطلاعات ميتواند شامل تاريخ و محل تولد شما باشد. در مورد تستها، کوئيزها و اپليکيشنهاي اين چنيني نيز حواستان را بسيار جمع کنيد. اين برنامهها اصولا از همه اطلاعات شما استفاده ميکنند. اين مساله را هنگام ورود و ثبتنام در آنها ميتوانيد به وضوح ببينيد. خوب است تنظيمات امنيتي خود را طوري تعيين کنيد که اطلاعات تان به دست آنها نيفتد. يا بهتر است اطلاعات مهمي در پروفايل ننويسيد.
3- فريبکاران شبکههاي اجتماعي
دوستيهايي که در شبکههاي اجتماعي به وجود مي ايد اصولا بين افرادي است که به نوعي همديگر را ميشناسند. اگر غير از اين باشد، هکرها به راحتي ميتوانند به آن نفوذ و از اطلاعات و فهرست دوستانِ کاربر سوءاستفاده کنند.
مراقب ارسال هاي تقلبي از طرف دوستان تان باشيد
بعضي از هکرها ميتوانند با استخراج اطلاعات يکي از دوستان شما، از طريق بدافزار، ويروس، فيشينگ يا روشهاي ديگر به فهرست دوستان او دستيابي پيدا کنند. سپس با اطلاعات به دست آمده، شروع به ارسال اسپم کرده، اطلاعات تان را بدزدند و شايد حتي حساب بانکي تان را خالي کنند. اين کار را ميتوانند به طور فريبندهاي با يک پيغام دوستانه – مثلا از طرف دوست تان – انجام دهند. به طور مثال «کيف پول من گمشده است و در فرودگاه گير کردهام ميتواني مقداري پول برايم بفرستي!» يا مواردي مشابه اين.
4- جاسوس هاي اينترنتي
دنياي مجازي و اينترنت همه جنبههاي زندگي ما را، از خريد لباس و لوازم خانه گرفته تا وقتگذراني در مراکز خريد اينترنتي، خواندن کتاب، برقراري ارتباط با ديگران و ... درگير خود کرده است. درست است که فعاليتهاي اينترنتي آسان وکم هزينه هستند و در وقت کاربر هم صرفه جويي ميشود، اما خطرات و تهديدات خاص خود را دارند. در اين گونه موارد هميشه اطلاعاتي هستند که بين مراکز خريد، افراد و سايتها رد و بدل ميشود. اين درست چيزي است که هکرها به دنبال آن هستند. براي امنيت چنين فعاليتهايي بهتر است موارد زير را در نظر داشته باشيد.
از شرکتهاي معتبر خريد کنيد
هنگام خريد، شما اطلاعات حساب بانکي تان ر ادر اختيار فروشگاه موردنظر قرار ميدهيد، پس کمي تامل و تحقيق در مورد سيستم امنيتي آنها و کسب اطمينان از فعال بودن آن، زمان چنداني از شما نميگيرد.
به طور محرمانه جستوجو کنيد (private browsing)
نسخههاي جديد مرورگرهاي فايرفاکس، اينترنت اکسپلورر، سافاري و کروم همه گزينهاي به نام جستوجوي محرمانه دارند. نام اين گزينه در مرورگرهاي مختلف متفاوت است. به طور مثال در نسخه 3.5 فايرفاکس، Private Browsing و در نسخه 8 اينترنت اکسپلورر، InPrivate Browsing نام دارد. اين گزينه با نامهاي مختلف وظيفه واحدي دارد و آن ثبت نکردن تاريخچه جستوجو و وبگردي و همچنين اطلاعات وارد شده در وبسليتهاي مختلف است. به طوري که نه در کش مرورگر نه در مديريت رمزهاي عبور، اطلاعات وارد شده باقي نمي مانند.
با فعال کردن اين گزينه تا حدي خيالتان راحت است که کسي به رمزهاي عبور شما دست نخواهد يافت.
![آشنايي با يازده تهديد امنيتي مخفي و راههاي مقابله با آنها(1)](/userfiles/Article/1390/09/02/41482.JPG)
5- باج افزار (Scareware)
شايد با معناي فيشينگ آشنا باشيد و بدانيد چگونه کار ميکند. اين که ايميلي از يک موسسه معتبر در inbox شما ظاهر ميشود و با محتويات رسمياش طوري شما را فريب ميدهد که به راحتي نام کاربري و رمزعبور خود را وارد ميکنيد. فيشرها از اين کار بيشتر براي خالي کردن حسابهاي بانکي کاربران استفاده ميکنند. Scareware يا باج افزار نوع ديگري از فيشينگ است. اين بدافزار به کاربر پيغام ميدهد که کامپيوتر شما در معرض خطر ويروس قرار دارد. در ادامه نيز نرمافزار قلابي آنتيويروس خود را معرفي ميکند و از او ميخواهد تا براي امنيت سيستم آن را نصب کند. باج افزارها به همين آساني وارد سيستم شما شده و شروع به جمعآوري اطلاعات ميکنند. علاوه بر اين برخي از آنها اطلاعات شما را قفل مي کنند و تنها در ازاي پرداخت پول آنها را در اختيارتان مي گذارند
طعمه را گاز نزنيد
کمي دست نگه داريد و فکر کنيد. وقتي به طور مثال هيچ آنتي ويروسي روي کامپيوتر شما نصب نيست، چنين پيغامي چگونه روي صفحه کامپيوتر ظاهر ميشود! اگر هم آنتي ويروس مشخصي روي سيستم داريد، پس چرا همان نرمافزار به شما پيغام به روزرساني، خريد يا دانلود نسخه جديد را نميدهد.
عاقلانه برخورد کنيد
روش معقول و منطقي براي استفاده از کامپيوتر، نصب آنتي ويروس براي حفاظت از اطلاعات موجود در سيستم است. اما اگر چنين نرمافزاري نداريد، پس چندان هم دور از انتظار نيست پيغامهايي همچون مورد ذکر شده در بالا روي صفحه نمايش کامپيوترتان ظاهر شود. براي اطمينان از پاک بودن کامپيوتر ميتوانيد از نرمافزارهاي آنلاين و رايگان همچون Trend Micro براي اسکن بدافزار و ويروس استفاده کنيد.
مرورگرتان را آپديت کنيد
پيغامهايي که در بالا به آنها اشاره کرديم ممکن است شما را براي ورود به سايت هکرها تحريک کند. اين ناآگاهي، امنيت شما را به خطر مياندازد. براي جلوگيري از اين نوع اشتباهات، سعي کنيد مرورگرتان را هميشه به روز نگه داريد. بيشتر مرورگرها به صورت پيشفرض سيستمي براي مواجهه با خطرات فيشينگ دارند. به روزبودن آنها، شما را در مقابل نسخههاي جديد بدافزارها محافظت ميکند. با آپديت مرورگر، با خيال راحتتر ميتوانيد در صفحات مختلف وب بگرديد.
منبع:http://www.negahbaan.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb