جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چگونه كمرويي خويش را از ميان برداريم ؟
-(4 Body) 
چگونه كمرويي خويش را از ميان برداريم ؟
Visitor 445
Category: دنياي فن آوري

نگاه اجمالي
 

کمرويي مشکل پيچيده ‌اي است که براي غلبه برآن بايد از روش هاي مختلف استفاده کرد . توصيه ‌ها و تمريناتي که ارائه مي ‌شود ، تنها زماني مي ‌توانند ارزشمند باشند که تصميم خود را نسبت به تغيير روش زندگي خود اتخاذ کرده باشيد و در کنار آن به اين اعتقاد داشته باشيد که امکان تغيير وجود دارد . در واقع تا زماني که اعتقادي به تغييرپذيري نداشته باشيم ، تصور تغيير يافتن محال است . عنصر لازم ديگر شجاعت در عملکرد است . اين يعني از تغيير نترسيدن و به پيشواز تغييرات رفتن در جهت بهبود روش زندگي و داشتن زندگي بدون کمرويي .

تغيير زندگي
 

اگر ديگر نمي ‌خواهيد تحت عنوان وامانده اجتماعي به حيات خود ادامه دهيد يا از ديدن اينکه ، کمرويي شديد مانع استفاده از فرصت هاي خوب زندگي مي ‌شود ، احساس ناراحتي مي ‌کنيد ، وقت آن است که همه چيز را تغيير دهيد . چهار نوع تغييرات اساسي مي ‌بايد انجام شود که عبارتند از :
* تغيير شيوه ‌هاي فکري درباره خود و کمرويي
* تغيير نوع رفتار ها
* تغيير در نحوه نگرش به عملکرد ها و شيوه‌ هاي فکري افراد ديگر
* تغيير ارزش هاي اجتماعي مربوط به کمرويي

اعتقاد به تغييرپذيري
 

اگر خواهان تغيير زندگي باشيم ولي اعتقاد به امکان تغييرپذيري نداشته باشيم ، تغيير رفتاري و فکري اساسي در فرد بوجود نمي ‌آيد . بسياري از افراد ، افسانه تغيير ناپذيربودن را پذيرفته‌ اند و به تغييرات ايجاد شده با بدبيني مي ‌نگرند . مثلا مي‌ گويند ممکن است در مورد ديگران موثر باشد ، ولي نمي ‌تواند در من تغيير ايجاد کند . اما شواهد زيادي از اين نتيجه گيري متضاد حمايت مي‌ کنند ، که شخصيت و رفتار افراد در صورت تغيير موقعيت کاملا تغيير پذيرند . در واقع طبيعت انسان به نحو قابل توجهي انعطاف پذير است و به سرعت خود را با چالش هاي موجود در محيط منطبق مي ‌کند . انطباق پذيري با تغييرات محيطي در واقع تمام حيات و زندگي است .

شجاع بودن
 

بسياري از نيرو هاي دروني ، ما را در جايي که قرار داريم ، نگاه مي‌ دارند و مانع از حرکت ما در جهت عملي ساختن توانايي هاي بالقوه‌ مان مي ‌شوند . غلبه بر چنين مخالفان نيرومندي نيازمند داشتن تعهدي قوي از جانب افراد است . انجام تمرينات روزانه ده دقيقه‌ اي در خلوت خانه کارساز نخواهد بود . در واقع براي کمرو نبودن بايد تصميم بگيريد ، چه نوع انسان مي ‌خواهيد باشيد و آنگاه وقت و انرژي خود را در جهت جامه عمل پوشاندن به آنها صرف کنيد .

روش هاي درمان کمرويي :
 

شناخت خود
 

پس از سال ها زندگي با شخص خود بنظر مي ‌رسد که بايد خودمان را به خوبي بشناسيم . در کمال تعجب بايد گفت که فقط تعداد کمي ‌از افراد چنين هستند . ما انسان ها براي شناخت واقعي خودمان وقت صرف نمي کنيم . تمرين هايي وجود دارند که افراد را قادر مي ‌سازند که افکار و احساسات خودشان را با نگاهي نزديکتر و دقيقتر به تصوير بکشند . بعضي از آنها عبارتند از :

برچسب زدن به خود
 

فهرستي از ده لغت ، عبارت و ويژگي شخصيتي که به بهترين شکل معرف شماست ، تهيه کنيد . سپس هر يک از اين عبارات را يکبار خودتان و بار ديگر توسط بهترين دوستتان از يک تا ده نمره گذاري کرده توسط کلمات مثبت ، منفي و خنثي رتبه بندي کنيد . رتبه بندي و نمره گذاري خود و دوستتان را با يکديگر مقايسه کنيد .

يک ماه فرصت براي زندگي
 

فرض کنيد ، به يک بيماري لاعلاج دچار شده و فقط يک ماه فرصت زندگي کردن داشتيد . اين يک ماه را چگونه سپري مي ‌کرديد ؟ کجا مي‌ رفتيد ؟ دوست داشتيد موقع مرگ چه کسي کنار شما باشد ؟ دوست داشتيد روي سنگ قبرتان چه چيزي نوشته شود ؟

درک کمرويي خود
 

اگر بتوانيد علت کمرويي خود را مشخص کنيد ، عملکرد تان اثر بخش ‌تر خواهد بود . درک علل ، همبسته ‌ها و پيامد هاي کمروي دو فايده مهم دارد . اول آنکه زمينه را براي ارائه طرحي عقلاني جهت دخالت و مداوا آماده مي ‌کند . علاوه بر آن با تجزيه و تحليل صريح ماهيت و ابعاد کمرويي‌ آن را ازحالت ذهني خارج و به آن عينيت مي ‌بخشيد . براي اين شناخت بايد به سوالات زير پاسخ دهيد .

آيا خود را فرد کمرويي مي ‌دانيد ؟ به چه ميزان ؟ ( از بينهايت کمرو تا فقط مختصري کمرو )
 

علت يا علت هاي کمرويي خود را مشخص کنيد ( نظير ترس از طردشدن ، عدم اطمينان به خود ، معلول بودن و ... )
چه موقعيت هايي باعث بروز احساسات کمرويي در شما مي ‌شوند ( نظير موقعيت هاي اجتماعي ، گروه ها ، جنس مخالف و … )
موقع احساس کمرويي چه نشانه‌ هايي در شما بروز مي ‌کند ؟ ( علائم جسماني ، افکار و احساسات و رفتار هاي خود را موقع کمرويي مشخص کنيد ) .

پيامد هاي منفي و مثبت کمرو بودن کدام هستند ؟
 

پرورش اعتماد به نفس
 

اعتماد به نفس ( self-confidence ) يعني ميزان ارزشي که به خودمان در مقايسه با ديگران قائل هستيم . افرادي که براي خويشتن ارزش مثبتي قائل هستند ، احساس امنيت و آرامش خاطر بيشتري دارند . چنين افرادي به تقويت کننده هاي اجتماعي و ستايش هاي ديگران وابستگي ندارند . زيرا آموخته ‌اند چگونه بهترين دوست خود و بزرگترين مشفق خويشتن باشند . در مقابل افرادي که از اعتماد به نفس پاييني برخوردار هستند ، معمولا منفعل تر ، ترغيب پذيرتر و داراي محبوبيت کمتر هستند . اين افراد نسبت به انتقاد منفي به شدت حساس هستند و فکر مي‌ کنند که اين انتقاد ناشايستگي آنان را ثابت مي ‌کند . تحقيقات مختلف همبستگي معني داري را بين کمرويي و اعتماد به نفس پايين گزارش کرده ‌اند . بدين معني که زماني که کمرويي شديد است ، اعتماد به نفس نيز پايين است و زماني که اعتماد به نفس بالايي وجود دارد ، کمرويي از صحنه حذف مي ‌شود .

آموزش مهارت اجتماعي
 

لازم است ، به افراد کمرو مهارت هاي اجتماعي آموزش داده شود تا از دستور العمل هاي ساده و مستقيم ويژه ‌اي براي تغيير الگو هاي رفتاري خود جهت دريافت پاداش هاي اجتماعي بيشتر استفاده کنند . در اين زمينه لازم است آنها مطالبي را فرا بگيرند ، تمرين کنند ، تشويق شوند و روش هايي که آنها را از نظر جسماني و اجتماعي جالب توج تر مي ‌کند ، فرا بگيرند . بخش اعظم اين روش ها تحت عنوان جرات آموزي ( Assertive Training ) ارائه مي‌ شوند . برخي از اين روش ها شامل آموزش لباس پوشيدن و آراستگي ظاهر ، شروع يک گفتگو ، آموزش گفتگو با افراد ناشناس ، آموزش گوش کردن فعال ، آموزش نه گفتن است .
منبع:وفاق
ارسال توسط کاربر محترم سايت :sajad2007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image