جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
دايناسورهاي دونده
-(8 Body) 
دايناسورهاي دونده
Visitor 413
Category: دنياي فن آوري
کوچکترين دايناسور ميتوانسته با سرعتي معادل 64 کيلومتر بر ساعت بدود.
بر اساس نتايج تحقيقات منتشر شده   کوچکترين دايناسور ميتوانسته با سرعتي معادل 64 کيلومتر بر ساعت بدود و حتي سرعت تيرانوزرروس رکس (Tyrannosaurus rex) عظيم الجثه و سنگين هم تا حدي بوده که بتواند به سادگي بسياري از ستارگان سريع ورزش عصر حاضر را پشت سر بگذارد.
براي انجام تحقيق خود، با استفاده از مدلهاي کامپيوتري موفق شدند بالاترين سرعت پنج دايناسور گوشتخوار را محاسبه کردند. اين مدل کامپيوتري ميتواند چگونگي مقابله جانوران با تغييرات آب و هوايي و انهدام را نيز نشان دهد.
دايناسوري به نام ولوسي رپتور (velociraptor) (به معناي دزد چابک)، که سرعت و درنده خويي آن در فيلم “پارک ژوراسيک” نمايش داده شده بود، ميتوانسته با سرعت 38 کيلومتر بر ساعت حرکت کند، در حالي که تي.رکس در مواقع لزوم با سرعتي برابر 29 کيلومتر بر ساعت حرکت ميکرده است.
به گفته فيل مانينگ (Phil Manning) ديرين شناسي که در اين تحقيق شرکت دارد:” تحقيق ما، که با در نظر گرفتن حداقل حجم عضلات لازم براي حرکت در پاي تي. رکس انجام گرفته است، نشان ميدهد که اين جانور گوشخوار در حالي که خيلي سريع نبوده اما بدون شک در ويدن مشکلي نداشته و براي مثال ميتوانسته به سادگي از ديويد بکام (David Beckham) جلو بيافتد.”
کوچکترين اين دايناسورها که کامپسوگناتوس (Compsognathus) (به معناي آرواره زيبا) قادر بوده با سرعتي 64 کيلومتر بر ساعت بدود، که اين سرعت حدود 8 کيلومتر بر ساعت سريعتر از شترمرغ- سريعترين حيوان دونده دوپا – است. سريعترين انسانهاي دونده و قهرمانان دو سرعت توانسته اند به سرعت 40 کيلومتر بر ساعت برسند.
دانشمندان براي محاسبه سرعت دويدن دايناسورها از مدلهاي کامپيوتري استفاده کرده اند که سرعت پنج دايناسور از کامپسوگناتوس در اندازه 3 کيلوگرم تا تيرانوزروس 6 تني را محاسبه کرده است.
به گفته ويليام سلر (William Sellers) جانور شناسي از دانشگاه منچستر که رهبري اين تحقيق را بر عهده دارد، اين سيستم با دريافت اطلاعاتي درباره ساختار اسکلت و ماهيچه هاي دايناسورها عمل ميکند. سيستم پس از شبيه سازي، دهها ميليون مرتبه موجود شبيه سازي شده را به دويدن وا ميدارد تا بتواند بالاترين سرعت آنها را محاسبه کند.
اين محققين با وارد کردن اطلاعات اسکلت و عضلات يک انسان 75 کيلوگرمي با مشخصات يک ورزشکار حرفه اي روش کار خود را امتحان کرده و پاسخ بسيار دقيقي دريافت نموده اند. جالب اينجاست که اين مشخصات ايده آل انساني بازهم نتواسته است در دويدن از تي.رکس پيشي بگيرد.
به گفته سلر، مطالعه چگونگي زندگي و مرگ جانوران دوران گذشته به خصوص از اين جهت اهميت دارد که ما ميتوانيم در زمينه چگونگي رفتارها و مقابله گونه هاي جانوري عصر حاضر در برابر تغييرات آب و هوايي اطلاعات مفيدي کسب کرده و پيش بينيهاي دقيقتري انجام دهيم.
تحقيق فوق براي ترسيم تصويري زيست شناختي از دايناسورها و چگونگي مطابقت يافتن آنان با تغييرات جوي، که قبل از انقراض اين جانوران در 65 ميليون سال پيش رخ داد، به دانشمندان کمک ميکند.
سلر مي افزايد:” دانستن اينکه اين جانوران در ميليونها سال قبل چگونه با شرايط کنار آمده يا مقهور آن شده اند، در پيش بيني آنچه در هزاران سال آينده رخ خواهد داد به ما کمک ميکند. به همين دليل به تازگي علاقه به تحقيق درباره دايناسورها به شدت افزايش يافته است.”
منبع:msnbc.msn.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image