جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
هشت پديده علمي-تخيلي که به حقيقت پيوسته اند! + عکس
-(6 Body) 
هشت پديده علمي-تخيلي که به حقيقت پيوسته اند! + عکس
Visitor 452
Category: دنياي فن آوري
ما اکنون در سال 2011 زندگي مي کنيم. سالها پيش از اين، زماني بود که اگر کسي مي خواست در مورد آينده و رخدادهاي غريبش بنويسد، تاريخ 1984 را انتخاب مي کرد. يا عده اي سال 2000 را سالي رويايي و عجيب مي دانستند، اما حالا مدتها از آن زمان گذشته و ما در آينده آن گذشته ها زندگي مي کنيم. اگر کمي به دور و بر خودمان نگاه کنيم پيشرفت هايي را در عرصه علم مي بينيم که شايد سالها پيش تصورش را هم نمي کرديم. درست است که هنوز به مريخ نرفته ايم و تا تشکيل فدراسيون زمين و تسخير کهکشانها فاصله زيادي داريم، اما به نظر مي رسد بعضي وقت ها بايد خط باريک ميان علم و تخيل را در موضوعات علمي-تخيلي برداريم.
در ادامه مطلب با معرفي هشت رخداد علمي الهام گرفته از داستانهاي تخيلي همراه ما باشيد.

هشت پديده علمي-تخيلي که به حقيقت پيوسته اند! + عکس

1- نامرئي شدن
 

در سال 2010 دو پيشرفت جالب در زمينه نامرئي سازي اشيا حاصل شد. اولي توليد نمونه هاي اوليه از نوعي پوشش بود که مي توانست با کاناليزه کردن نور، محتويات خود را نامرئي کند. نحوه کار بدين صورت است که اين ماده که مانند يک ورقه فيلم نازک است، نور را به گونه اي دستکاري مي کند که از اطراف ماده منحرف شده و دوباره به راهش ادامه مي دهد تا به چشم ناظر برسد. به اين ترتيب مشاهده کننده تنها نورهايي را مي بيند که از پشت اين ماده آمده اند و پس از دور زدن آن ماده دوباره به راه خود ادامه داده اند.دومي هم نمونه پيشنهادي سيستمي است که مي تواند فضا-زمان را دستکاري کند. البته اين سيستم ربطي به مسافرت در زمان يا چنين چيزي ندارد. بلکه وظيفه آن سريع کردن حرکت نور در يک طرف و کند کردن حرکت آن در طرف ديگر است. به اين ترتيب يک فاصله به وجود مي آيد که مي تواند حرکت يک جسم را از نظر پنهان کند. بگذاريد کمي بيشتر توضيح دهيم. فرض کنيد ما يک تکه نوار الاستيک 10 سانتي متري داريم و مي خواهيم 1 سانتي متر از وسط آن را ببريم (پنهان کنيم). کاري که انجام مي دهيم اين است که دو لبه تکه هاي قبل و بعد از اين قطعه يک سانتي متري را به طرف هم مي کشيم تا به هم برسند. اين همان کاري است که اين سيستم با نور انجام مي دهد، نور يک طرف جسم را کمي سريعتر و نور طرف ديگر را کندتر مي کند، در نتيجه حرکت جسم ديده نمي شود. با توجه به سرعت بسيار بالاي نور تغييري بسيار جزئي در اين سرعت مي تواند به خوبي حرکت يک جسم با سرعت کم و اندازه معمولي را از نظر پنهان کند.

2- تله پورت
 

به تازگي دانشمندان توانسته اند ذرات را بطور آني در فاصله حدود 16 کيلومتري جابجا کنند. اين مقدار در مقايسه با چند سانتي متر يا چند متر رکوردهاي قبلي، دستاورد بزرگي به شمار مي رود. هر چند هنوز هيچ کسي نمي تواند مانند فيلمهاي علمي-تخيلي از اين سر دنيا به آن سر دنيا برود، اما شايد دور نباشد زماني که نوه ها با دهان باز و چشمان گشاد از پدر بزرگهاي خود بپرسند: "مي رفتيد مسافرت؟ مسافرت ديگه کجا بود؟"

هشت پديده علمي-تخيلي که به حقيقت پيوسته اند! + عکس

3- سلاحهاي ليزري
 

بيشتر سلاحها در داستانهاي علمي-تخيلي از ليزر يا اشعه هاي مشابه استفاده مي کنند و از باروت و فشنگ در آنها خبري نيست. حالا نيروي دريايي امريکا اين توپ ليزري را دارد که مي تواند هواپيماهاي کوچک و بدون سرنشين را سرنگون کند. بوئينگ هم نوعي سلاح ليزري را براي دفاع از هواپيماهاي مسافربري طراحي کرده است که مي تواند اهداف کوچک را نابود يا منحرف کند.

4- ربات هاي خانگي
 

ديگر داشتن خدمتکاراني از جنس آهن و پلاستيک در انحصار شخصيتهاي داستانهاي آسيموف نيست. امروزه ما شاهد انواع رباتهاي نظافتچي، پيشخدمت، مراقبت کننده و حتي آشپز هستيم. همين ديروز بود که ربات شکلات ساز را هم خدمت تان معرفي کرديم. البته تا آن روز که اين رباتها بخواهند اتحاديه کارگري تشکيل بدهند و بر عليه انسان ها شورش کنند خيلي وقت باقي است و فعلا شما مي توانيد با خيال راحت يکي از انواع مدلهاي ربات خانگي را سفارش بدهيد.

هشت پديده علمي-تخيلي که به حقيقت پيوسته اند! + عکس

5- اشعه باربر
 

بله درست خوانديد. اشعه اي که قرار است اشيا را جابجا کند. مثل همان هاله هاي نوراني که براي جابجايي موجودات فضايي به کار مي روند. اخيرا دانشمندان توانسته اند با ايجاد يک هاله ليزري در اطراف ذرات کوچک شيشه آنها را به حرکت در آورند. روش کار هم به اين صورت است که اين هاله هواي اطراف ذره را گرم مي کند و با نشت هواي گرم از يک طرف هاله، مجموعه ذره و هاله قادر به حرکت با سرعت کم و در فاصله هاي نزديک خواهند بود.

هشت پديده علمي-تخيلي که به حقيقت پيوسته اند! + عکس

6- آلومينيوم شفاف
 

اين دقيقا همان ماده اي است که در مجموعه پيشتازان فضا معرفي شده بود. يک ورقه آلومينيوم مقاوم، نازک، سبک و در عين حال شفاف، آنقدر شفاف که بشود از وراي آن اشيا را ديد. اين نوع آلومينيم که توسط آلماني ها توليد شده است تا 1200 درجه حرارت را تحمل مي کند و از استيل هم مقاوم تر است.

7- هوش مصنوعي
 

پرفسور هنري مارک رم که يک پزشک و در عينحال مهندس کامپيوتر است، قول داده که تا سال 2018 پروژه ايجاد ذهن آگاه و هوشمند را به نتيجه برساند. داستانهاي علمي-تخيلي زيادي از «هوش مصنوعي» گرفته تا انيميشن «وال-اي» در مورد خطرات ايجاد يک هوش مصنوعي و خارج شدن آن از کنترل هشدار داده اند. شايد به همين خاطر است که بعضي رسانه ها دوست دارند اسم پرفسور هنري را بگذارند «دکتر فرانکشتاين جديد». هرچند اين ذهن مصنوعي اصلا شباهتي به هيولاي فرانکشتاين ندارد، اما ممکن است خطرناک تر از آن از آب در بيايد?.? بنابراين توصيه مي کنيم تا ربات هاي خانگي به اين هوش و حواس نرسيده اند، حتما سفارش تان را در بند 4 تکميل کنيد. به هر حال هر چيزي چشم و گوش بسته اش بهتر است، حتي ربات.

8- حيات بيگانه
 

دانشمندان براي جستجوي موجودات زنده در سيارات ديگر، هميشه به دنبال الگوهاي حيات زميني گشته اند. مثلا در جستجوي ردپايي از اکسيژن يا آب يا مواد آلي در سيارات ديگر بوده اند. اما بعد از کشف نوع خاصي از حيات که به جاي فسفر از آرسنيک استفاده مي کند، تمام اين تصورات دگرگون شد. در قسمتي از مجموعه پيشتازان فضا، فضانوردان يک موجود فضايي به نام هورتا را کشف مي کنند که توسط دستگاه زنده ياب آنها قابل شناسايي نيست، چون در ترکيب بدن اش کربن نداشته و از سيليکون تشکيل شده بود. همچنين در بسياري از داستانهاي علمي-تخيلي موجودات فضايي خصوصياتي متفاوت با انسانها دارند. مثلا بيگانگان در فيلم «نشانه ها» به سادگي با آب نابود مي شوند. يا در داستانهاي ديگر با موجوداتي آشنا مي شويم که از موادي غير از اکسيژن تنفس مي کنند. حالا کشف نوع جديد حيات روي زمين (توسط ناسا)نشان مي دهد که نويسندگان داستانهاي علمي-تخيلي، در مورد حيات واقع بين تر از دانشمندان بوده اند. به قول يکي از دانشمندان ناسا «داستانهاي علمي-تخيلي، منشاء الهام هاي زيادي براي ما هستند، بيشتر از آنچه که فکرش را بکنيد.»
منبع:narenji.ir
ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image