جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مديريت ايميل ها روي دسکتاپ - تاندربرد
-(9 Body) 
مديريت ايميل ها روي دسکتاپ - تاندربرد
Visitor 1484
Category: دنياي فن آوري
ممکن است شما تا به حال براي دسترسي به ايميل تان از رابط تحت وب مديريت ايميل استفاده کرده باشيد. هميشه به آدرس Gmail.com مي رويد و ايميل تان را چک مي کنيد. اما بايد بدانيد که اين تنها روش براي خواندن و مديريت ايميل ها نيست. شما مي توانيد يک نرم افزار مخصوص مديريت ايميل روي کامپيوترتان نصب کنيد و از آن طريق ايميل ها را دريافت و مديريت کنيد.
به دلايل مختلفي ممکن است شما بخواهيد از اين نرم افزارها استفاده کنيد. وقتي که ارتباط اينترنت شما قطع مي شود شما يک کپي از ايميل ها و آرشيوتان را روي کامپيوتر داريد. کار با آنها در بعضي مواقع سريع تر است. ممکن است يک دليل امنيتي داشته باشيد مثلا به دليل خطرات روز افزون روي مرورگرها و مشکلات امنيتي که بدون ارتباط مستقيم با رابط کاربري سرويس هاي ايميل، باعث ايجاد خطر مي گردند. فايده ديگر اين کار، داشتن يک نسخه پشتيبان مطمئن و به روز از ايميل ها و اطلاعات تماس تان (contacts) بر روي کامپيوتر است.
يکي از ايميل کلاينت هاي مشهور تاندربرد شرکت موزيلا است که رايگان و بازمتن بوده و از سيستم عامل هاي مختلف هم پشتيباني مي کند. اين کلاينت علاوه بر اين با استفاده از ارتباط امن SSL براي ايميل هايي که اين قابليت را دارند، امنيت شما را تا حد بسيار زيادي بالا برده است. در اين درس به شيوه راه اندازي و مديريت اکانت هاي ايميل در اين نرم افزار مي پردازيم. ممکن است شما هميشه از جيميل و رابط کاربري تحت وب آن استفاده کنيد. اما بلد بودن اصول کار با تاندربرد ممکن است به دردتان بخورد يا اينکه بخواهيد آن را به دوستتان ياد بدهيد. امتحان اش مجاني است!
توجه: مسيرهاي گفته شده در اين درس مربوط به نسخه 3.1 نرم افزار تاندربرد هستند. ممکن است در برخي نسخه ها جاي گزينه ها با موارد گفته شده در اين درس فرق کنند.

الف: راه اندازي تاندربرد
 

نصب اين برنامه بسيار ساده بوده و تنظيمات بسياري از سرويس دهندگان مشهور ايميل را در خود دارد. اگر هنوز آن را نداريد، به سايت برنامه رفته و به رايگان آن را دانلود کرده و مانند بقيه برنامه ها نصب کنيد.

ب: راه اندازي اکانت ايميل بر روي تاندربرد
 

حال نوبت به راه اندازي اکانت ايميل موردنظرتان بر روي اين کلاينت است.
نکته 1: سرويس هاي جيميل، هات ميل و لايو مايکروسافت به صورت رايگان امکان استفاده از ايميل کلاينت ها را در اختيارتان قرار مي دهند. اما متاسفانه ايميل ياهو اين امکان را تنها در اختيار کاربران ياهو پلاس قرار داده است و کاربران نسخه رايگان نمي توانند ايميل ياهو را روي برنامه مديريت ايميل شان داشته باشند.
نکته 2: توجه داشته باشيد که قبل از شروع اين مراحل، قابليت POP يا POP3 در تنظيمات ايميل تان فعال باشد.
1- در برنامه تاندربرد به منوي Tools رفته و بر روي گزينه Account Settings کليک کنيد. در پنجره باز شده از منوي Account Actions عبارت Add Mail Account را انتخاب کنيد.
2- نام خود، ايميلي را که مي خواهيد در تاندربرد استفاده کنيد و رمزعبور آن را وارد کرده و Next را کليک کنيد.
3- برنامه به صورت خودکار تنظيمات مربوط سرور ايميل شما را از بانک اطلاعاتي آنلاين خود دريافت کرده و به شما نشان مي دهد. اگر اطلاعات نمايش داده شده اشتباه بود، با استقاده از گزينه Edit براي اصلاح آنها اقدام کنيد. حال دکمه Re-test configuration را بزنيد تا برنامه دوباره اطلاعات را کنترل کند.
نکته: براي اکانت جيميل، برنامه به صورت خودکار مشخصات IMAP سرور را دريافت کرده و نمايش مي دهد. اما همانطور که در درس بک آپ گيري از جيميل خواهيم گفت، اگر قصدتان تهيه نسخه پشتيبان با تاندربرد هم باشد، بايد آن را بر روي حالت POP قرار دهيد. شيوه توضيح داده شده را براي اصلاح آن دنبال کنيد.
4- حال دکمه Create Account را براي چک کردن نام کاربري و رمزعبور اکانت و ساخت آن در تاندربرد بزنيد.
5- در صورت صحت اطلاعات وارد شده، در صفحه بعد از شما يک نام کاربري دلخواه براي اين اکانت تان درخواست مي شود. همچنين مي توانيد پوشه محل نگهداري ايميل هاي تان را هم در اين صفحه مشخص کنيد. حال دکمه OK را کليک کنيد.
6- تبريک مي گوييم. اکانت شما ساخته شده و آماده استفاده است. تنها بسته به تعداد ايميل هاي تان ممکن است به روز رساني و دريافت پيام ها و اطلاعات تماس تان مدت زماني طول بکشد.

پ: IMAP و POP
 

هر دو اين موارد استانداردهايي براي ارتباط با سرور ايميل و کار با ايميل ها بدون استفاده مستقيم از اکانت ايميل هستند. در اينجا به برخي تفاوت هاي آنها با هم مي پردازيم.
سرويس POP مانند بليط يک طرفه است. به سرور وصل مي شود، ايميل ها را دريافت مي کند. در صورت انجام تنظيمات يک نسخه از آنها را بر روي سرور باقي مي گذارد، ارتباط را با سرور قطع مي کند. شما تمامي ايميل هاي دريافتي را به صورت کامل بر روي کامپيوترتان داريد. اما هر تغييري در اينها بر روي سرور اعمال نخواهد شد.
سرويس IMAP همانند يک قطار رفت و برگشت دائمي است که مرتبا در حال همسان سازي خود با سرور جيميل است. هر گاه ايميلي براي شما ارسال شود، خلاصه اي از آن را دريافت کرده و به تاندربرد و يا ديگر برنامه هاي مديريت و ابزارها انتقال مي دهد. وقتي روي آن کليک مي کنيد، آن را به صورت کامل دانلود کرده و به شما نشان مي دهد. مهمترين مزيت هم اين است که هر کاري شما روي کامپيوتر، موبايل يا تبلت تان با ايميل ها انجام مي دهيد، بين جيميل و ديگر دستگاه ها همسان مي شود.
مثلا من يک ايميل را در تاندربرد باز کرده و مطالعه مي کنم، آنگاه آن را ليبل مي زنم. وقتي با تبلت ايميل ام را چک مي کنم، آن ايميل به صورت خوانده شده و ليبل خورده نمايش داده مي شود. اگر هم با مرورگر وارد اکانت جيميل شوم، کارهاي انجام شده بر روي ايميل ها با تاندربرد و ديگر ابزارها، در اکانت اعمال شده اند.
نکته: اين قابليت براي کار با ايميل از طريق چندين کامپيوتر و دستگاه مختلف بسيار کاربردي است و به طور معمول IMAP بهترين روش است ولي اگر قصدتان همزمان با استفاده از تاندربرد، تهيه نسخه پشتيبان باشد، حتما بايد از POP استفاده کنيد.

ت: استفاده از تاندربرد به صورت امن
 

اگر در مرحله اضافه کردن اکانت، تاندربرد قادر به تشخيص حالت امن ايميل شما نباشد، از ارتباط معمولي با سرور ايميل تان استفاده مي کند، که حفره امنيتي خطرناک و بزرگي به شمار مي رود. شما مي توانيد اين کلاينت را به گونه اي تنظيم کنيد که فقط به صورت امن و با استفاده از SSL با سرور ايميل تان به تبادل اطلاعات بپردازد.
براي دريافت امن پيام ها از ايميل اين مراحل را دنبال کنيد:
1- در منوي Tools گزينه Account Settings را انتخاب کنيد.
2- بر روي عبارت Server Settings کليک کنيد.
3- در کادر Security Settings منوي جلوي Connection security را باز کرده و گزينه SSL/TSL را انتخاب کنيد.
البته ارسال امن ايميل ها هم اهميت ويژه اي دارد:
1- از منوي Tools گزينه Account settings را انتخاب کنيد.
2- عبارت Outgoing Server (SMTP) را در منوي سمت چپ يافته و روي آن کليک کنيد.
3- سرور مورد نظر را از ليست انتخاب کرده و دکمه Edit را بزنيد.
4- در کادر Security Settings منوي جلوي Connection security را باز کرده و گزينه SSL/TSL را انتخاب کنيد.
نکته مهم بعدي در امنيت اکانت ها، که در بخش امنيت ايميل هم به آن اشاره شد، نمايش ايميل ها به صورت plain Text است.
در تاندربرد براي اين کار به منوي View برويد، در زير منوي Message Body As: گزينه Plain Text را انتخاب کنيد. اگر هم نمايش گرافيکي ايميل براي تان مهم است، حداقل گزينه Simple HTML را انتخاب کنيد که امنيت بهتري نسبت به HTML کامل دارد ( البته يادآوري کنيم که براي مشاهده صحيح درس هاي درسنامه نياز است که ايميل ها رو در حالت HTML ببينيد).

ث: مديريت ايميل ها با تاندر برد
 

کار با تاندربرد بسيار ساده و تقريبا شبيه بسياري از برنامه هاي ايميل تحت وب است. بياييد نگاهي سريع به کليات بياندازيم.
1- براي خواندن پيام هاي دريافتي، تنها کافي است بر روي گزينه Inbox در ستون سمت چپ برنامه کليک کنيد تا ليست ايميل هاي دريافتي تان را ببينيد. پيام هاي خوانده نشده به صورت بولد و پيام هاي خوانده شده به حالت معمولي ديده مي شوند. با کليک بر روي هر ايميل هم مي توانيد متن آن را در قسمت پايين صفحه بخوانيد.
2- بعد از مطالعه پيام مي توانيد آن را در اينباکس باقي بگذاريد، حذف کنيد و يا به پوشه ديگري مننتقل کنيد. براي حذف پيامي که ديگر به آن نياز نداريد، فقط رو آن کليک کرده و دکمه Delete صفحه کليد کامپيوترتان را بزنيد.
3- براي انتقال پيام به پوشه ديگر کليک چپ موس را بر روي نام آن نگه داشته و آن را به درون پوشه مورد نظر در ستون سمت چپ بکشيد.
4- در صورتي که تصميم داريد براي دسته بندي پيام ها يک پوشه جديد بسازيد، بر روي اينباکس در ستون سمت چپ راست کليک کرده و گزينه New Folder را انتخاب کنيد. نام مورد نظر را براي پوشه جديد تايپ کرده و OK را بزنيد. پوشه جديد شما آماده استفاده است.
5- براي پاسخ دادن به ايميلي که در حال خواندن آن هستيد، بر روي دکمه Reply در بالاي متن ايميل (و زير ليست ايميل هاي دريافتي) کليک کنيد. متن پاسخ مورد نظرتان را نوشته و دکمه Send را در بالا و چپ پنجره کليک کنيد. به همين شکل مي توانيد از دکمه هاي Forward ،Archive ،Junk و Delete بالاي متن ايميل براي ارسال آن به فرد ديگر، بايگاني کردن، پاک کردن و يا معرفي آن به عنوان اسپم (Junk) استفاده کنيد.
6- براي ارسال پيام جديد، بر روي آيکون Write در بالاي صفحه تاندربرد کليک کنيد، پنجره جديدي باز مي شود که بخش هاي آن کاملا مشخص و گويا هستند. در کادر from فرستنده ايميل را از ميان اکانت هايي که روي تاندربرد ساخته ايد انتخاب کنيد. در کادر To: نام گيرنده يا گيرنده هاي ايميل را بنويسيد. اگر ايميل گيرنده در آدرس بوک شما ذخيره شده باشد، با زدن هر يک از حروف نام يا ايميل وي، تمامي کانتکت هاي مشابه با آن براي تان ليست مي شود تا نيازي به تايپ کامل نام يا آدرس نباشد. با کليک بر روي عبارت To نيز مي توانيد گزينه هاي Cc يا Bcc را هم انتخاب کنيد.
پس از نوشتن موضوع و متن ايميل، دکمه Send را براي ارسال آن بزنيد. البته اگر ايميل تان ناتمام مانده باشد، بر روي دکمه Save کليک کنيد تا نسخه اي از آن در پوشه Draft ذخيره گردد تا بعدا امکان تکميل آن را داشته باشيد.
7- اگر هم قصد داريد فايلي را به ايميل تان پيوست کنيد، از دکمه Attach استفاده کنيد. محدوديت حجم فايل هاي پيوست شده بستگي به امکانات سرويس ايميلي دارد که استفاده مي کنيد.
8- با استفاده از آيکون Address Book در بالاي صفحه تاندربرد مي توانيد به مديريت ليست تماس هاي تان بپردازيد. ايميل ها و اطلاعات تماس را پاک کرده، ويرايش کنيد و يا موارد جديدي را به ليست بيافزاييد.
9- در تاندربرد اين امکان را داريد که شيوه نگه داري ايميل هاي ارسال شده را هم انتخاب کنيد. براي اين کار از منوي Tools گزينه Account Settings را انتخاب کرده و در پنجره اي که باز مي شود، گزينه Copies & Folders را انتخاب کنيد. در سمت راست صفحه عبارت Place a copy in را تيک زده و گزينه Sent folder on را انتخاب کنيد. حال از منوي باز شونده روبروي اين گزينه، شيوه رفتار با ايميل هاي ارسال شده را انتخاب کنيد. اين ايميل ها مي تواند به صورت لوکال روي سيستم تان ذخيره شود (Local Folders) و يا اينکه درپوشه Sent يکي از ايميل هايي که انتخاب مي کنيد، نگه داري شوند.
10- هر گاه با ايميل اسپمي در اينباکس تان روبرو شويد، به راحتي مي توانيد با زدن دکمه Junk آن را به ليست اسپم ها اضافه کرده و از اينباکس خارج کنيد. اما براي کارکرد بهتر سيستم فيلتر اسپم و جلوگيري از اسپم شدن اشتباهي پيام هاي دريافتي، چند تنظيم کوچک در اين بخش ضروري به نظر مي رسد.
از منوي Tools گزينه Junk mail Controls را انتخاب کنيد. پنجره تنظيمات پوشه Junk براي تان باز مي شود. دقت کنيد که در تب Setting مربع کنار عبارت Do not mark messages as junk if the sender is in my address book تيک خورده باشد. همچنين مربع کنار عبارت When I manually mark messages as Junk را تيک زده و گزينه Move them to the "Junk" folder را انتخاب کنيد. حال تب Adaptive Filter را انتخاب کنيد. مطمئن شويد که مربع کنار Enable adaptive junk mail detection تيک خورده باشد. در انتها دکمه OK را بزنيد.
11- فيلتر اسپم تاندربرد هر ايميلي را طبق قوانين اش به عنوان اسپم تشخيص دهد، با آيکون ويژه اي علامت گذاري مي کند. اگر اين تشخيص اشتباه بود و خواستيد آن را اصلاح کنيد، بر روي ايميل مورد نظر کليک کرده و ايکون Not Junk را بزنيد.

ج: استفاده از فيلتر براي دسته بندي ايميل ها و مبارزه با اسپم
 

فيلتر ها در تاندربرد چيزي شبيه همان فيلتر هاي جيميل هستند. اما در هر نسخه اي از برنامه که نصب مي کنيد بايد جداگانه به تعريف آنها بپردازيد. براي مثال، بهتر نيست که هر ايميلي از دوستان تان دريافت مي کنيد به پوشه friends منتقل شده و اينباکس تان را پر نکنند؟
1- براي ايجاد يک فيلتر گزينه Message Filters را از منوي Tools انتخاب کنيد.
2- در پنجره باز شده دکمه New را بزنيد.
3- تنظيمات و شروط مورد نظر براي اعمال فيلتر را انجام داده و نامي براي فيلتر انتخاب کنيد.
4- حال OK را زده و پنجره Message Filters را هم ببنديد.
تاندربرد ريزه کاري ها و بخش هاي بسيار زيادي دارد که علاوه بر يک کلاينت ايميل امن براي چندين اکانت مختلف با اينباکس هاي مجزا و يا مخلوط، مي تواند به عنوان فيد خوان هم به کار رود و حتي تقويم گوگل تان را هم مي توانيد به آن متصل کنيد.
نکته پاياني که بايد به آن اشاره کنيم مقابله با بدافزارها و ويروس ها است. وقتي شما از رابط تحت وب جيميل استفاده مي کنيد گوگل ايميل ها و فايل هاي ضميمه را براي بدافزارها و ويروس ها اسکن مي کند. اما وقتي شما از نرم افزار مديريت ايميل تحت سيستم عامل استفاده مي کنيد معمولا ديگر اين محافظت را نداريد. در چنين حالتي آنتي ويروس نصب شده روي کامپيوتر شما اين اسکن را انجام مي دهد. ضمنا بايد بدانيد که تمام آنتي ويروس ها اين کار را انجام نمي دهند. بنابراين قبل از استفاده از نرم افزارهاي مديريت ايميل اطمينان حاصل کنيد که آنتي ويرس شما فايل هاي ايميل را اسکن مي کند.
در اينجا فقط به توضيح نکات لازم براي شروع به کار با اين برنامه پرداختيم. در صورتي که به نکات بيشتر و ريزه کاري هايي در خصوص تاندربرد نياز داريد، پيشنهاد اول ما جستجو در گوگل است؛ مي توانيد با امکانات مختلف اين نرم افزار مديريت ايميل آشنا شويد. کاربران زيادي وقتي اين نرم افزارها را امتحان مي کنند ترجيح مي دهند از آنها براي مشاهده و مديريت ايميل شان استفاده کنند.

منبع:درسنامه
ارسال توسط کاربر محترم سايت :king007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image