هيچ کاربري نميتواند ويندوز را فقط با تنظيمات پايه اي اجرا کند و تمام کار ها و نيازها يش را با آنها برآورده کند ، امروزه برنامه هاي فوقالعاده زياد و مفيدي براي ويندوز ساخته شده و در سايت ها موجود هست. نگاهي به برنامه هاي SyncToy و SyncToy بيندازيد ، اين برنامه ها بسيار شناخته شده و محبوب هستند.
سايت Sysinternals site ، سايتي است که در آنجا ميتوانيد قويترين و مهمترين ابزار هاي کاربردي ويندوز را پيدا کنيد. بيشتر افراد از اين نرم افزار ها خبر و اطلاع کافي ندارند و نمي دانند که بهترين نرم افزار هاي ويندوز همه و همه در اين سايت قرار گرفته هست. اقلب اين نرم افزار ها توسط مايکروسافت ساخته شده است.
در اينجا ميتوانيد انوع برنامه هاي کاربردي مثله مديريت سيستم و برنامه هاي گرافيکي را ببينيد ، اين برنامه ها براي ويندوز ايکس پي ، ويستا و هفت موجود هستند و ميتوانيد آنها را دريافت کنيد.
?1 Process Explorer
وقتي کامپيوتر را روشن ميکنيم يا برنامه هاي مختلفي را اجرا ميکنيم چه اتفاقي مي افتد؟ تنها Process Explorer ميداند که چه رخ ميدهد.با اين برنامه مي توانيد تعاملات و اتفاقات را در بين برنامه ها ببينيد و متوجه شويد که در سيستم شما چه رخ ميدهد.
همه ي برنامه هاي که روي سيستم شما در حال پردازش هستند اينجا نشان داده ميشود و براي اطلاعات بيشتر از اين برنامه ها بايد روي آنها دابل کليک کنيد.و در آنجا ميتوانيد اطلاعات CPU time و I/O مشاهده کنيد.و اگر نمودار گرافيکي از برنامه را ميخواهيد بايد روي تب Performance Graph کليک کنيد.
ديگر تب هاي اين برنامه security settings, environment settings TCP , performance , threads و image هستند که ميتوانيد با آنها جزئيات اضافي در مورد عملکرد برنامه ها را مشاهده کنيد.
با اين برنامه ميتوانيد کار هاي همچنين سفارشي کردن رنگ نمودار ها و جستجو بين برنامه هاي اجرا شده را انجام دهيد. اين يک برنامه بي نظير است که بايد آن را روي کامپيوتر تان داشته باشيد.
دانلود : Download Process Explorer here!
2. Autoruns
Autorun يک نام و اصطلاحي هست که به برنامه هاي که خود به خود در هنگام بالا اومدن ويندوز اجرا ميشوند گفته ميشود. حالا اگر ميخواهيد سرعت بالا اومدن سيستم را افزايش دهيد ، با Windows services و startup programs ميتوانيد مدت زمان بالا اومدن سيستم را کاهش دهيد و کامپيوتر تان را سريع تر کنيد. نرم افزار Autoruns به شما تمام برنامه هاي که هنگام بوت شدن و پس از بالا اومدن ويندوز که اجرا ميشوند را نشان ميدهد.
وقتي نرم افزار را باز ميکنيد يک صفحه جلوي شما ظاهر ميشود که در آن همه برنامه هاي که پس از راه اندازي سيستم اجرا ميشوند وجود دارد. ما اينجا کمي راهنماي در مورد چگونگي مديريت اين نرم افزار مي کنيم. اينها نام تمام تب هاي اين نرم افزار هست : Logon, Explorer, Internet Explorer, Scheduled Tasks, Services, Drivers, Winsock Providers, Print Monitors, LSA Providers, Network Providers, Sidebar Gadgets, Codecs, Boot Execute, Image Hijacks, AppInit, KnownDLLs, و Winlogon .
شما ميتوانيد Autorun ها را مديريت کنيد و در تنظيمات بگويد که چه برنامه اي Autorun اش فعال باشد يا فعال نباشد ، حالا بعضي اوقات در هنگام فعال يا غير فعال کردن Autorun برنامه ها يک اروري ميدهد که شما بايد روي دکمه Click Run as Administrator کليک کنيد و پس از ريستارت شدن مشکل حل ميشود.
شما با اين نرم افزار ميتوانيد هرج و مرج و درهم بر همي ويندوز را درست کنيد و باعث ميشود که ويندوز شما راحت تر و بهتر بالا بيايد و همچنين باعث افزايش بازدهي ويندوز ميشود. با اين نرم افزار ميتوانيد در بين فايل هاي DDL در فولدر system32 جستجو کنيد و اگر مشکلي وجود دارد آنرا حل کنيد.
3. Process Monitor
نرم افزار Process Monitor به طور مرتب و پشت سر هم بر برنامه هاي سيستم نظارت دارد و اطلاعات آنرا همزمان به نمايش ميگذارد.
هر کاري که شما در سيستم تان انجام دهيد به شما نشان ميدهد که در قبل چه کرده ايد مثله باز و بسته کردن نرم افزار ها ، جستوجو در اينترنت ، نوشتن مطلب و…
جهت اطلاعات بيشتر در مورد رويداد هاي مهم ، بايد روي آنها دابل کليک کنيد و گزينه properties را انتخاب کنيد ، يک پنجره باز ميشود که به تب Process برويد و در آنجا ميتوانيد اطلاعات در مورد نوع ورژن ، اسم فايل ، مدل پچ ، مودول برنامه و… را ببينيد.
در پنجره properties شما دوتا دکمه را در پايين پنجره ميبينيد که به شکل فلش بالا و فلش پايين هست ، که اگر روي آنها کليک کنيد ادامه اطلاعات را به شما نشان ميدهد ، که با رفتن به صفحه هات ديگر به وسيله اين دکمه ها ميتوانيد اطلاعت بيشتري از فايل مثله ، مقدار فشرده سازي ، نوع شبکه و اشتراک گزاري فايل و … را هم مشاهده کنيد.
4. Sigcheck
برنامه Sigcheck مانند مدرسه هاي قديمي ميباشد ، که معمولا به اينها ميگويند command-line ، اين ابزار طراحي شده براي کشف امضا هاي نرم افزار ها و درايو ها (منظور از امضا اطلاعات اصلي هست). اگر شما مشکلي با يک نرم افزار و يا يک سخت افزار داريد ، ميتوانيد با برنامه Sigcheck اطلاعات مهم سخت افزار ها و نرم افزار ها را بدست آوريد و به وسيله آن مشکلات نرم افزار ها و سخت افزار ها را حل کنيد.
ميتوانيد از برنامه sigcheck به راحتي و بدون هيچ تنظيماتي استفاده کنيد و خيلي راحت از اطلاعات يک نرم افزار با خبر شويد ، در عکس پايين اطلاعات مربوط به فايل FRAPS DirectX 64 بيتي هست.
5. BGInfo
اگر شما از پس زمينه هاي که در آن پر از اطلاعات مفيد هست خوشتان مي آيد ، نرم افزار BGInfo مخصوص شماست ، اين نرم افزار خلاصه مشخصات کامل کامپيوتر شما را مثله مموري ، سي پي يو ، گرافيک و… در پس زمينه شما به نمايش ميگزارد.
اگر شما ميخواهيد که اطلاعات در صفحه نمايش شما نمايش داده نشه ، ميتوانيد با سفارشي کردن و تغيير در تنظيمات اين نرم افزار اطلاعات را در بالاي صفحه و کوچکتر ببينيد ، يا نمايش را به صورت اتوماتيک بگذاريد و اطلاعات به طور خودکار به نمايش مي آيد.
اين يک نرم افزار بزرگ و مفيد هست که ميتوانيد به راحتي و با تنظيمات ساده آن کار کنيد و اطلاعات کامل سيستم را استخراج کنيد ، اين نرم افزار براي کاربران حرفه اي هم کاربرد دارد و ميتوانند موقع شبکه کردن سيستم آن را مديريت کنند.
6. Desktops
مهم نيست که اندازه مانيتور شما چقدر هست ، ولي اگر ميخواهيد دسکتاپ تان جاي بيشتري داشته باشد بايد از برنامه Desktops استفاده کنيد. با نرم افزار Desktops ميتوانيد چندين دسکتاپ بسازيد و از آنها استفاده کنيد ، ميتوانيد در اين دسکتاپ ها برنامه هاي مختلفي را باز کنيد و همه را ببينيد.
به طور مثال با اين برنامه ميتوانيد 4 تا دسکتاپ توليد کنيد و با زدن دکمه هاي روي کيبورد آنها را تعويض کنيد و وارد آنها شويد ، و يا با کليک روي آيکون هاي که در نوار پاييني صفحه هست اين کار را انجام دهيد. اين برنامه همچنين روي ويندوز 7 هم کار ميکند.
اگر شما ميز کار يا دسکتاپ کوچکي داريد و فضاي کافي براي کار کردن نداريد ، جواب شما استفاده از اين برنامه هست که به شما امکانات زيادي ميدهد.
7. ZoomIt
اگر شما يک سخنران کنفرانس و يا يک مدير آموزش هستيد و اگر ميخواهيد کارتان را آسانتر کنيد ، بايد از برنامه ZoomIt استفاده کنيد. به وسيله اين نرم افزار شما ميتوانيد روي هر جاي صفحه نمايش خود حاشيه نويسي و کلمات تاپيپ کنيد و آموزش يا کنفرانس خود را بهتر به نمايش بگزاريد. اين نرم افزار با ويندوز هاي ويستا و 7 سازگار هست. همچنين ميتوانيد نرم افزار را روي Live Zoom تنظيم کنيد و از آن استفاده کنيد.
شما در اين نرم افزار کاملا آزاد هستيد و ميتوانيد به وسيله ابزار هاي آن مثله مداد ، قلمو و اشکال هندسي که در چندين رنگ موجود هستند در صفحه نمايش خود ترسيم کنيد. و با فشار دادن دکمه “e” ميتوانيد هر چه که ترسيم کرده ايد را پاک کنيد.بنابر اين با استفاده از اين نرم افزار شما ديگر به يک سيستم گران قيمت لمسي احتياج نداريد.
8. PsTools Suite
با نرم افزار PsTools Suite ميتوانيد يک cmd قدرتمند تر از cmd خود ويندوز فراهم کنيد ، و با آن به جستوجوي اطلاعات پايه و اساسي سيستم بپردازيد ، اين برنامه شامل ابزار هاي PsInfo و PsFile و PsService و… هست که ميتوانيد با اين ابزار ها کار هاي مثله بدست آوردن اطلاعات ، کنترل از راه دور فايل ها و غيره را انجام دهيد.
9. Sdelete
نرم افزار Sdelete يک ابزار براي حذف به صورت ايمن هست ، اين برنامه مخصوصا ايمن طراحي شده تا فايل هاي سيستم که فرمت آنها NTFS و FAT هست را به صورت مطمئن حذف کنيد ، همچنين اين برنامه استفاده ميشه براي جا به جاي فايل هاي media و external که درون هارد تان هست. شما ميتوانيد به وسيله Sdelete فايل ها و فولدر ها را به صورت ايمن حذف کنيد و يا فضا هاي خالي هارد را مرتب و تميز کنيد. برنامه Sdelete از استاندارد ايمن DOD 5220.22-M پشتيباني ميکند.
10. BlueScreen
من ميخواهم به شما بگويم که BlueScreen چيست و کارش چگونه هست. اول BlueScreen دانلود کنيد و آنرا روي ويندوز XP يا ويندوز سرور اجرا کنيد ، براي اجرا روي آن کليک راست کنيد و آن را به عنوان اسکرين سيور انتخاب و نصب کنيد. از اين برنامه ورژن هاي جديد هم منتشر ميشود که ميتوانيد بعدا ورژن هاي جديد تر BSOD را دانلود کنيد. از اين برنامه ميتوانيد به عنوان يک برنامه آموزشي استفاده کنيد که ميتونه کمک خوبي براي کساني باشه که ميخواهند چيز هاي از اين صفحه آبي ياد بگيرند.
بهترين نرم افزار ها
اينجا 10 نرم افزار اضافي Sysinternals را به شما معرفي ميکنم که ميتواند مفيد باشد.
RootkitRevealer – ابزاري براي پيدا کردن فايل هاي مشکوک rootkits روي ويندوز ايکس پي 32 بيتي
LogonSessions – چه کسي به جزء خودتان وارد کامپيوتر تان شده؟ اگر کامپيوتر شما يک شبکه هست با اين ابزار ميتوانيد بفهميد که به جزء شما ديگر چه کساني وارد کامپيوتر تان شده است.
ShareEnum – به جاي استفاده از برنامه هاي خود ويندوز مثله My Network Places و Network and Sharing Center از نرم افزار ShareEnum استفاده کنيد ، با اين نرم افزار ميتوانيد سيستم را شبکه کنيد و به IP و workgroup ها دسترسي پيدا کنيد.
PendMoves and MoveFile - با نصب اين نرم افزار فايل هاي سيستم را راحت تر ميتوانيد جا به جا کنيد – با اين نرم افزار هر فايلي را ميتوان به آساني جا به جا کرد مگر آنکه آن فايل در حال استفاده باشه ، روش کار اينگونه هست که يک صفحه CMD براي شما باز ميشود و در آنجا شما فايل مورد نظر خود را انتخاب ميکنيد و آدرس مقصد را به آن ميگويد و فايل شما جا به جا ميشود ، ميتوانيد با اين نرم افزار فايل هاي که پاک نميشوند و يا جا به جا نميشوند را جا به جا يا پاک کنيد ، البته بعد از يک بار ريستارت شدن سيستم.
Sync – نگران از دست دادن فايل هاي درون داريو تان مثله کول ديسک ها هستيد؟ اگر شما يکدفعه درايوتان را از سيستم جدا کنيد به مشکل بر ميخوريد ، ولي با استفاده از نرم افزار Sync ميتوانيد تمام فايل هاي که از دست داده ايد را از cache و هارد تان بگردانيد ، حتي قبل از pull the plug
PageDefrag – صفحه بندي فايل ها و رجيستري توسط نرم افزار PageDefrag ، اين نرم افزار روي ويندوز ايکس پي 32 بيتي کار ميکند و براي کاربران آن مفيد است ، به وسيله PageDefrag ميتوانيد فايل هاي سيستم را دفراگمنت کنيد و از مشکلات احتمالي سيستم جلو گيري کنيد.
Contig – اگر شما يک فايل را براي چند بار تغيير داديد و به مشکل برخورديد. (منظور فايل هاي مخصوص
TCPView – با استفاده از نرم افزار TCPView ميتوانيد پورت هاي TCP و UDP را در سيستم تان پيدا کنيد ، و بفهميد که چه دستگاه هاي به اين پورت ها وصل هستند.
Diskext – با اين نرم افزار ميتوانيد اطلاعات سخت افزاري و نمودار هاي گرافيکي مربوط به همه ي سخت افزار ها را مشاهده کنيد.
AccessChk – چه کسي به منابع سيستم شما دسترسي دارد؟ با نرم افزار AccessChk ميتوانيد جواب را پيدا کنيد.
راهنمايي براي استفاده از Sysinternals
Sysinternals يک ابزار قدرتمند است ، اما همه از آن استفاده نميکنند. حالا براي بهتر استفاده کردن ، اين چند نکته راهنماي را به خاطر بسپاريد:
- براي اجراي راحت تر نرم افزار CMD Sysinternals ، همه فايل هاي ويندوز را کپي کنيد. و به صورت پيش فرض cmd.exe را به عنوان فايل اصلي انتخاب کنيد ، و اگر ترجيح ميدهيد که Sysinternals را جا به جا کنيد ميتوانيد به راحتي فايل هاي آنرا جا به جا کنيد.
- اجراي بهتر Cmd.exe. از آنجا که اين برنامه اکثرا بايد با فرمان کنترل شود ، براي آسان تر شدن آن بايد روي Cmd.exe کليک راست کرده و سپس روي Run as Administrator کليک کنيد ، و بعد آن را دوباره اجرا کنيد.
- برنامه و يا فايل هاي تان اجرا نميشود؟ اين اجرا نشدن امکان دارد برنامه تان بلوکه شده باشد. اگر شما نتوانستيد يک برنامه يا يک فايل HTML را اجرا کنيد ، امکان دارد ويندوز آنرا مسدود کرده و يا به دلايل امنيتي اين اتفاق افتاده است. براي بر طرف کردن اين مشکل بايد روي فايل مورد نظرتان کليک راست کرده و گزينه Properties را انتخاب کنيد ، يک پنجره باز ميشود ، به قسمت General برويد و روي گزينه Unblock کليک کنيد و سپس OK را بزنيد. حالا بعد از انجام اين کار ميتوانيد فايل مسدود شده خود را اجرا کنيد.
منبع:http://www.gooyait.com ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb