توزيعهاي لينوکس در هر شکل و اندازهاي عرضه ميشوند و هدف آنها برآوردن هر نياز قابل تصوري است. در اين مقاله ما تعدادي از توزيعهايي را که به احتمال حتي نامي از آنها نشنيدهايد، اما ارزش امتحان کردن را دارند به شما معرفي خواهيم کرد.
تنوع طعمهاي لينوکس از بستنيهاي مشهور بسکينز و رابينز هم بيشتر است و صد البته برخي از اين توزيعها ارزشمندتر از سايرين خواهند بود. اما در کنار اوبونتوها، فدوراها، مينتها و اپنسوزهها، چه نسخههاي ديگري ارزش زماني را که صرف آنها ميکنيد، خواهند داشت؟ باور کنيد يا نه، توزيعهاي ارزشمند تنها به همين نامهاي بزرگ محدود نميشوند. توزيعهاي گمنام بسياري وجود دارند که ارزش مرور و استفاده را دارند. فهرستي که در ادامه آوردهايم، تعدادي از اين توزيعها را معرفي ميکند که هر يک به نوعي بر زندگي شما تأثير خواهند گذاشت.
1- لينوکس نفوذپذير لعنتي (Damn Vulnerable Linux)
لينوکس نفوذپذير لعنتي (DVL)، دقيقاً همان چيزي است که از اسمش برميآيد. به گفته سايت رسمي اين توزيع، DVL دقيقاً جمع همه چيزهايي است که توزيعهاي خوب لينوکس از آنها پرهيز ميکنند. توسعهدهندگان ساعتها وقت صرف کردهاند تا اين توزيع بر مبناي کدهايي خراب، با پيکربندي اشتباه، تاريخ گذشته و قابلنفوذ بنا شود و در برابر انواع حملهها نفوذپذير باشد. ميپرسيد چنين توزيعي چه کاربردي خواهد داشت؟ آموزش! ايدهاي که در پس اين توزيع نهفته است، آموزشدادن به مديرانسيستمهاي لينوکس است و براي آموزش دادن اين افراد راهي بهتر از اين وجود ندارد که آنها را با توزيعي درهم ريخته و خراب مواجه کنيم تا آن را از نو سرپا کنند. با نسخههاي قديمي يا معيوب آپاچي،MySQL ،PHP، FTP و SSH مديران لينوکسي با دستي پر از دوره آموزشي باز خواهند گشت.
2- لينوکس کايني (CAINE Linux)
کايني، يکي از جذابترين لينوکسهاي گمنام دنيا است! کلمه CAINE (سرنام Computer Aided INvestigation Environment) به معناي «محيط تحقيقات جنايي به کمک کامپيوتر» است. در واقع کايني لينوکس مخصوص افراد CIS است که براي تحقيقات جنايي ديجيتال طراحي شده است. اين توزيع شامل برنامههايي نظير TheSleuthKit، Autospy Forensic Browser، ابزارهاي پنهاننگاري (با رمز نگاري متفاوت است) و ابزارهاي فراواني براي پاکسازي هاردديسکها است. اين توزيع همچنين به ابزاري نيمه خودکار مجهز است که براي تهيه گزارش نهايي درباره يک تحقيق جنايي ديجيتال مورد استفاده قرار ميگيرد.
3- زيروشل (Zeroshell)
زيروشل توزيع جالبي است که سيستمهاي توکار (Embedded) و بهويژه سختافزارهاي شبکه را هدف گرفته است. اين لينوکس از طريق يک رابط وب هدايت و مديريت ميشود و ميتواند تمام سرويسهاي مورد نياز يک شبکه LAN را فراهم آورد. به کمک اين توزيع ميتوانيد تمام سرويسهاي Failover، RADIUS، پورتالهاي محدود (Captive Portal)، مديريت کيفيت خدمات، پراکسيهاي HTTP، نقاط دسترسي بيسيم، شبکههاي مجازي Host-to-LAN VPN و LAN-to-LAN VPN، مسيريابي با آدرس IP ايستا و پويا و بسياري از موارد ديگر را برپا كنيد.
4- پارتد مجيک (Parted Magic)
اين توزيع بسيار شبيه توزيع Gparted Live CD است و تنها ابزارهاي اندکي نظير Clonezille، ،TestDisk، Partimage، Truecrypt، G4L، Super Grub Disk و ddrescue را به آن افزوده است. چنين ابزارهايي براي عملياتي نظير عيبيابي هاردديسکها بسيار ايدهآل هستند. اين توزيع خاص لينوکس، روي سختافزارهاي x86 اجرا ميشود و حداقل به 256 مگابايت حافظه نياز دارد. پارتدمجيک ميتواند با انواع پارتيشنهاي Ext2، Ext3، Ext4، FAT16، FAT32، hfs، hfs+، jfs، linux-swap، ntfs، reiserfs، reiser4 و xfs کار کند.
5- تايني کر (Tiny Core)
تاينيکر همانگونه که از نامش برميآيد، توزيعي بسيار کوچک است که در حجمي کمتر از ده مگابايت (به همراه يک محيط گرافيکي!) عرضه ميشود. اما تصور نکنيد که کارايي آن به عمليات ساده محدود خواهد بود. زمانيکه اين توزيع نصب شود، ميتوانيد نصب برنامههاي موردنيازتان را شروع کنيد. اما در حالت پيشفرض شما تنها يک دسکتاپ ساده و مختصر مبتني بر X و ارتباطات شبکهاي را در اختيار خواهيد داشت. اين توزيع بر مبناي Tiny X، Busybox (مجموعه ابزارهاي فايل و گرافيک دسکتاپ)، Fltk (يک کتابخانه گرافيکي بسيار جمع و جور و مستقل از پلتفرم) و هسته سري 2,6 ساخته ميشود.
منبع:http://www.shabakeh-mag.com ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb