1- نخستين گوشي موبايل: نخستين تماس تلفني با گوشي موبايل در سال 1973، توسط کارمند شرکت موتورلا، مارتين کوپر، صورت گرفت، وي در آن تماس تلفني، از يکي از خيابانهاي نيويورک با رقيباش -جوئل انگل- از شرکت AT&T تماس گرفت. در آن زمان موتورلا شرکت کوچکي بود، اما AT&T يکي از بزرگترين شرکتهاي دنيا به شمار ميآمد. او در اين تماس حسابي دل رقيباش را سوزاند و به او گفت که دارد که با گوشي موبايل واقعي قابل حمل با او صحبت ميکند و به اين ترتيب به او فهماند که نخستين گوشي موبايل را ساخته است. در آن سوي خط، جوئل، لحظهاي سکوت اختيار کرد، احتمالا در آن لحظه، او داشت دندانشهايش را از شدت حسادت و عصبانيت بر هم فشار ميداد!
آن گوشي موبايل، يک نمونه اوليه از مدل DynaTAC موتورلا بود که يک دهه بعد، به صورت تجاري وارد بازار شد و مبدل به نخستين گوشي موبايل تجاري شد. در سال 1984، اين گوشي موبايل نزديک به چهار هزار دلار قيمت داشت که با در نظر گرفتن تورم اين سالها، اين مبلغ معادل 9 هزار دلار اين روزها ميشود! اين گوشي در آن زمان، نمادي از فناوري بود و در فيلمها به رخ کشيده ميشد.در انگلستان، نخستين تماس با گوشي موبايل، در سال 1985 صورت گرفت.
2- نخستين گوشي موبايل هوشمند: نخستين گوشي موبايل هوشمند، سيمون Simon نام داشت و در جريان همايش جهاني در مورد وسايل بيسيم که در سال 1993 در فلوريدا برگزاري شده، به نمايش گذاشته شد. اين گوشي را شرکت BellSouth Cellular ساخته بود و بيشتر از 400 گرم وزن داشت. اين گوشي، کارايي يک PDA را هم داشت و يک صفحه نمايش LCD لمسي اوليه داشت.
در آن زمان خيلي هيجانانگيز بود که يک گوشي علاوه بر امکان برقرار گرفتن تماس تلفني بتواند، يک پيچر، يک تقويم و ابزار چک کردن ايميل و ساماندهنده قرارهاي روزانه، دفتر نشاني يا ماشين حساب هم باشد. قيمت اين گوشي 899 دلار بود. از اين وسيله، تنها دو هزار دستگاه ساخته شد.
3- فلسفه 160 کاراکتري بودن پيامکها: شخصي که بيش از همه در راه افتادن SMS يا پيامک نقش داشت، مردي آلماني به نم فريدهلم هيلبرند بود. او که براي گروه GSM کار ميکرد، ايده ارسال پيامهاي متني 128 بايتي به وسيله شبکه تلفن همراه را داشت.
گرچه محدوديت پيامهاي متني ارسالي، قابل درک است، اما ممکن است اين سؤال برايتان پيش آمده باشد که چرا 160 کاراکتر؟ چرا 140 يا 200 کارکتر طول استاندارد پيامکها در نظر گرفته نشد؟
گفته ميشود که در سال 1985، هيلبرند، براي اينکه دريابد عملا در قالب چند کاراکتر ميشود به صورت کوتاه يک مفهوم را منتقل کرد، دست به يک آزمايش زد و با ماشين تحرير خود، ياددداشتهاي فرضي را در قالب حروف و اعداد، علايم نقطهگذاري و فاصلهگذاريها، نوشت و دريافت که در بيشتر اوقات پيامهاي کوتاه، زير 160 کاراکتر هستند. به علاوه او فهميد که مطالب نوشته در پشت کارتپستالها و يا تلگرافها غالبا زير 150 کاراکتر طول دارند. به همين علت زماني که گروه GSM در سال 1985، استاندارد SMS را تهيه ميکرد، همين 160 کاراکتر را مبنا گرفت و بعدها همه گوشيهاي موبايل و خدماتدهندگان شبکههاي موبايل هميت استاندارد را پذيرفتند.
گرچه اين روزها ميشود، پيامکهاي بيشتر از 160 کاراکتر را هم ارسال کرد (البته نه با هزينه يک پيامک!)، اما ميراث آقاي هيلبرند، در توييتر، تجلي ديگري يافته است. در توييتر هم کاربر نميتواند بيش از 140 کاراکتر بنويسد. 20 کارکتر هم که براي نام کاربري او در توييتر در نظر گرفته ميشود.
4- تماسهاي تلفني ناخواسته با 911: بسياري از گوشيهاي موبايل قديمي طوري ساخته شده بودند که اگر کسي شماره 9 را ميگرفت و رها نميکرد يا اگر دو شماره را با هم فشار ميداد، گوشي به صورت خودکار به 911 زنگ ميزد، اين ويژگي را در آن زمان براي سهولت تماسهاي اورژانسي، ايجاد کرده بودند.
اما با وجود اينکه صفحه کليد گوشيها را ميشود به راحتي قفل کرد، همين ويژگي باعث شده است، که روزانه تماسهاي ناخواسته بسياري با 911 در امريکا و انگلستان صورت بگيرد. طوري که در بعضي از مناطق آمريکا، 70 درصد تماسهاي گرفته شده با 911 ناخواسته هستند و ناشي از فشرده شدن اتفاقي دکمههاي موبايلها در جيب کنار يا پشت مردم هستند!
اما جالب است بدانيد که همين مسئله باعث شده است که در مواردي دزدان و خلافکارها به چنگ پليس بيفتند، مثلا پيش آمده که در جريان جنب و جوش راهزنها در حين دزديدن خودرو، گوشي يکي از آنها به صورت ناخواسته با 911 تماس گرفته باشد و باعث گرفتار شدن آنها شود.
5- گرانترين گوشي دنيا: جواهرسازي انگليسي، به نام -استوارت هيوز- ادعا ميکند که گرانترين گوشي دنيا را ساخته است. گوشي جواهرکاري شده آيفون 4 او ، پنج ميليون يورو، قيمت دارد که معادل چيزي بيشتر از 8 ميليون دلار ميشود.
پانصد الماس با وزن بيشتر از 100 قيراط، روي اين گوشي نصب شده است و لوگوي اپل هم مزين به 53 تکه الماس شده است. روي دکمه Home هم يک جواهر 7?4 قيراطي قرار داده شده است.
6- درختهاي پلاستيکي تقلبي: در آمريکا، دو ميليون برج و دکل موبايل نصب شده است، بنابراين انتظار داريد که در هر گوشه خياباني، يکي از آنها را ببينيد. اما اين طور نيست و اغلب، آنها به صورت استتارشده نصب شدهاند، مهندسان باهوش، در قالب علايم راهنمايي و رانندگي، صفحات ساعتهاي بزرگ، ناودانيها، سقف کليساها و عبادتگاهها و حتي بادنماها، اين تجهيزات ضروري را استتار ميکنند.
اما يکي از جالبترين شيوههاي استتار اين آنتنها، درختهاي پلاستيکي هستند. جالب است که بيشتر مردم، از اين واقعيت، آگاهي ندارند.
7- استرسها و اختلالات رونپزشکي مرتبط با تلفنهاي همراه: وقتي گوشيهاي موبايل اينقدر وارد زندگي ما شدهاند و به اين ميزان ما را مشغول خود کردهاند، جاي تعجب نيست که روي اعصاب و روان ما هم اثر بگذارند. بنابراين برخي از اختلالات اضطرابي و هراسهاي روانپزشکي، اختصاصا به گوشيهاي موبايل ارتباط دارند.
مثلا Telephonobia به هراس از دريافت يا برقراي تماس تلفني اشاره دارد، برعکس Nomophobia به هراسي اشاره دارد که در نتيجه ترس از عدم امکان برقراري تماس ناشي از خط ندادن يا گم کردن گوشي، ايجاد ميشود.
Ringxiety، يعني شنيدن صداي زنگ خوردن گوشي به صورت کاذب. Frigensophobia هم يعني ترس از آسيب ديدن مغز به خاطر استفاده از موبايل!
8- اختراع وُيسميل: يک جوان 26 ساله پژوهشگر MIT به نام اسکات جونز در سال 1986، سيستم voicemail را اختراع کرد. البته خدماتدهندگان موابيل آمريکا، مدتها براي ارائه اين سرويس به مشتريهايشان با مسائل قانوني دست و پنجه نرم کردند.
9- Textonyms: شما شايد با اصطلاح Textonyms آشنا نباشيد، اما حتما با آن برخورد داشتهايد.
هنگامي که شما پيامکي را تايپ ميکنيد، ممکن است، دستتان به جاي قرار گرفتن روي دکمههاي درست، بلغزد و روي دکمههاي مجاور قرار بگيرد، وقتي مشکل فقط تايپ نادرست يکي يا دو حرف يک کلمه باشد، مشکلي ايجاد نميشود، اما وقتي تصادفي به جاي يک کلمه، کلمه ديگري تايپ شود که مفهوم ديگري را برساند، شما ممکن است به مشکل بربخوريد! در اين صورت شما ممکن است به جاي home، کلمه good يا gone را تايپ کنيد.
گرچه اين روزها صفحات کليد QWERTY معمول شدهاند و نرمافزارهاي هوشمند هم به ياريمان آمدهاند، اما مشکل حل نشده است و سيستم اصلاح خودکار ممکن است در بعضي موارد، مشکلات مشابهي برايمان ايجاد کند.
10- پرفروشترين گوشي موبايل: شما ممکت است تصور کنيد که اپل با گوشي آيفون، پرفروشترين گوشي دنياست، مخصوصا اگر خبرهاي جديدي را که به فروش 100 ميليون دستگاه از گوشي آيفون اشاره دارند، خوانده باشيد.
اما واقعيت اين است گه گوشي 1100 نوکيا، پرفروشترين گوشي دنياست، 250 ميليون عدد از اين گوشي ساده که در سال 2003 ساخته شد، به فروش رسيد.
ديگر گوشيها پرفروش بعد از 1100 نوکيا، آيفون اپل، 3210 و 3310 نوکيا و گوشي RAZR موتورلا هستند.
منبع:1pezeshk.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb