جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ماجراي اولين اعدامي اختلاس در ايران
-(12 Body) 
ماجراي اولين اعدامي اختلاس در ايران
Visitor 1360
Category: دنياي فن آوري
هر چند دانه درشت لفظي است که بعد از سال 80 به ميان آمد اما در گذشته نيز افرادي مصداق کامل اين لقب بودند.
فاضل خداداد داراي شغل تجارت، کسي بود که به اتهام تباني با کارمندان بانک صادرات ايران و 123 ميليارد تومان اختلاس از اين بانک به اعدام محکوم شد. وي نخستين مجرم اقتصادي اعدامي در تاريخ جمهوري اسلامي ايران بود. وي رکورددار اختلاس در ايران تا تاريخ 1389 بوده و رکورد جديد توسط امير خسروي با رقم 3 هزار ميليارد تومان به ثبت رسيده است.
رياست دادگاه پرونده اختلاس بانک صادرات بر عهده غلامحسين محسني اژه‌اي بود. وي فاضل خداداد را مفسد في‌الارض شناخته و به اعدام محکوم کرد و مرتضي رفيق دوست برادر محسن رفيقدوست ديگر متهم پرونده را به حبس ابد محکوم کرد. حكم اعدام وي پس از تاييد ديوان عالي كشور در پاييز1374 اجرا شد.

ماجراي اولين اعدامي اختلاس در ايران

.مرتضي رفيق دوست هم اکنون 17 سال است در زندان به سر مي برد.
خداداد کار آزاد داشت و خانواده‌اش، به خصوص برادرش با خانواده پهلوي ارتباط نزديک داشتند. قبل از انقلاب اسلامي، او "به کارهاي صادرات و واردات و ساختمان سازي اشتغال داشته و مقارن با پيروزي انقلاب مشغول ساختن برجي در خيابان فرشته بود که از بانک صادرات در آن مقطع زماني سي ميليون تومان وام دريافت کرد."

اقدامات مسئولين آن دوران و اقتدار مثال زدني
 

يكي از مسئولين با نفوذ آن دوره، محسن رفيق دوست برادر متهم رديف دوم بود و طبيعتا در رسانه ها و اذهان عمومي در مظان اتهام قرار گرفت و شايد انتظار مي رفت او نيز مثل برخي از دوستان امروزي در عالم سياست سكوت كند.
وي اما نه تنها براي برادر خود در خواست تخفيف مجازات نكرد بلكه فاضل خداداد را نيز به لطايف الحيل به ايران بازگرداند و بلافاصله تحويل نيروهاي امنيتي داد تا سوء استفادكنندگان از بيت المال مردم به اشد مجازات برسند.
رفيقدوست، بعدها در يادداشتي اشاره كرد كه مسئولين سيستم امنيتي كشور بارها به من گفتند اقدام تو در بازگرداندن خداداد كاري بود كه توسط نيروهاي امنيتي اگر غير ممكن نبود قطعا به اين آساني و سرعت نمي توانست صورت بگيرد.
يكي ديگر از مسئولين آن دوره فردي بود به نام قاضي محسني اژه اي كه حكمش در تاريخ ماند و نه اعدام خداداد منتفي شد، نه مرتضي رفيق دوست مشمول عفوهاي سالانه. و چه خوب است كه مسئولين فعلي نيز همانند آن پرونده عمل کنند و مرتبطين سو استفاده كننده خود را كه در هر دولتي وجودشان ممكن و طبيعي است خودشان معرفي كنند نه اينكه از همه رسيدگي و پيگيري را مطالبه و خود سكوت كنند و چه زيباست كه قضات امروز ما نيز قاطعيت آن روز اژه اي ها را داشته باشند و...
منابع ويژه نامه :
Rajanews.com
تابناك
مکتب نيوز
جوان آنلاين
مشرق نيوز
رهوا
آزادنگار
جوان
nedayeenghelab.com
مرکز اسناد انقلاب اسلامي
همشهري ماه، شماره 25 ارديبهشت 88
Entekhab.ir
haraznews.com
آتي نيوز
earanian.blogfa.com
baztab.com
جهان نيوز
مجله بازتاب
ويکي‌پديا
hnews.ir
جام جم
آينده
آفتاب آزاد
samenonline.ir
تريبون
کيهان
oneonline.ir
niksalehi.com
فارس
www.sokhangoo.ir
ايمنا
banki.ir
fardanews.com
raygah.blogfa.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image