پردازنده گرافيکي کامپيوتر شما خود يکي از بخش هاي مهم سيستم است و تاثير زيادي بر عملکرد کلي سيستم شما مي گذارد. در حالي که کارت گرافيک هاي يکپارچه در بيشتر کامپيوترها يافت مي شوند، امکان انجام وظايف معمول و همچنين تماشاي بعضي از ويدئوها و فيلم ها را به شما مي دهد. اما اگر شما بخواهيد که بر روي سيستم، Game هاي 3 بعدي بازي کنيد و يا فيلم هاي HD را با بالاترين کيفيت تماشا کنيد، به يک کارت گرافيک اختصاصي نياز خواهيد داشت.
به گزارش پايگاه خبري فناوري اطلاعات برسام وبه نقل از خوارزمي، انتخاب کارت گرافيک براي کامپيوتر آن قدرها هم که فکر مي کنيد آسان نيست. براي انتخاب تعداد زيادي گزينه وجود دارند؛ از کارت گرافيک هاي کوچک و کم هزينه با قيمت زير 40 دلار گرفته تا کارت گرافيک هاي قدرتمند و حرفه اي با قيمت بالاي 600 دلار. اگر شما کارت گرافيکي انتخاب کنيد که به اندازه کافي براي نيازهاي شما سريع نباشد، مطمئنا از آن راضي نخواهيد بود؛ اما اگر کارت گرافيکي انتخاب کنيد که بسيار سريع است بايد هزينه بالاتري براي آن بپردازيد.
انتظار شما از کارت گرافيک چيست؟
اولين سوالي که بايد از خود بپرسيد اين است که اگر شما مايليد که يک کارت گرافيک براي کامپيوتر خود بخريد، از آن چه انتظاراتي داريد و مي خواهيد کدام يک از نيازهاي شما را برطرف کند. 2 کار اصلي که بايد کارت گرافيک ها به بهترين شکل آن ها را انجام دهند، پخش فيلم (شامل فيلم هاي HD) و نمايش بازي ها هستند.
پخش فيلم ها براي کارت گرافيک آسان تر از مورد ديگر است. اگر شما فقط مي خواهيد يک کارت گرافيک براي اين کار بخريد، خيلي نياز به يک مدل حرفه اي نداريد، مي توانيد از شتاب دهنده هاي پردازشگرگرافيکي (GPU Video Acceleration) استفاده کنيد و لازم نيست که يک کارت گرافيک گران قيمت بخريد. انواع مدل هاي کارت هاي گرافيک مخصوص پخش فيلم ها، در مقاله MakeUseOf درباره “چگونگي پخش يکنواخت و راحتر ويدئوها در کامپيوتر” توضيح داده شده است.
با اين حال اگر شما يک Gamer يا بازي خور هم هستيد، پيشنهاد مي کنم اين مقاله را بخوانيد. براي بازي کردن با کامپيوتر، شما بايد يک کارت گرافيک گران قيمت تر و پيچيده تر بخريد. همچنين لازم است چند چيز ديگر را در اين رابطه که مخصوص اين کار است را در نظر بگيريد.
اهميت رزوليشن (وضوح نمايش)
يک بازي که با سرعت 30 فريم در ثانيه اجرا مي شود، در واقع از کارت گرافيک مي خواهد که براي اجراي بازي، 30 تصوير را در هر ثانيه توليد کند. اين يک کار دشوار است و با افزايش اندازه تصاوير (که با واحد پيکسل اندازه گيري مي شود)، اين کار سخت تر هم خواهد شد.
براي مثال اگر شما 2 مانيتور داشته باشيد : يک مانيتور 20 اينچ با رزوليشن (وضوح نمايش) 1600×900 و يک مانيتور 23 اينچ با رزوليشن 1080p. بعضي از جزئيات يک بازي مشابه، با يک رزوليشن واحد در مانيتور 23 اينچ 1080p بدتر نمايش داده مي شود. دليل اين موضوع اين است که اندازه صفحه نمايش از اندازه تصاويري که کارت گرافيک در هر ثانيه بايد توليد کند، بزرگتر است.
در نتيجه اندازه مانيتور کامپيوتر شما مي تواند در انتخاب مدل کارت گرافيکي که بايد بخريد، تاثير گذار باشد. اگر شما يک مانيتور 20 اينچ يا کوچکتر داريد، بايد خوشحال باشيد که مي توانيد يک کارت گرافيک با حدود قيمت 100 دلار بخريد. اما اگر شما يک مانيتور 30 اينچ بزرگ داريد، لازم است که يک کارت گرافيک رده بالاتر که از وضوح نمايش بالاتر پشتيباني مي کند، خريداري نماييد.
البته شما مجبور نيستيد که بر روي رزوليشن اصلي مانيتور خود فقط بازي کنيد، اما نمايش بازي ها در رزوليشن هاي غير اصلي در يک مانيتور LCD، معمولا نتايج خوبي به همراه نخواهد داشت.
رم – مانند يک لوله کش!!
رم ها بخشي جزئي هستند که در تمام کارت گرافيک ها يافت مي شوند و عملکردي تعريف پذير دارند. اين موضوع معمولا اين فکر را در ذهن يک فرد ناوارد ايجاد مي کند که کارت گرافيکي که تعداد بيشتري رم داشته باشد، سريعتر از مدل ديگر با تعداد رم هاي کمتر است. اي کاش مسئله رم ساده بود؛ اما نيست.
بايد رم هاي کارت گرافيک را مانند لوله تصور کنيد که فريم هاي توليد شده مانند آب براي نمايش داده شدن به شما در آن فرستاده مي شوند. پردازنده گرافيکي (GPU) درون کارت گرافيک شما مانند يک پمپ است و به تنهايي مقدار آبي را که در لوله قرار مي گيرد را معين مي کند. تا زماني که مقدار آبي که در حال پمپاژ است از ظرفيت لوله شما تجاوز نکرده، وضعيت خوب است؛ اگر چه شما سود زيادي با داشتن لوله هاي بزرگ تر به شما نخواهد رسيد.
اگر پمپ آب بيشتري در لوله بفرستد، لوله مي تواند آن را تحمل کند؛ اما با اين حال مشکلاتي مي تواند رخ دهد. ممکن است آب برگشت داده شود يا احتمال دارد لوله بترکد و باعث متوقف شدن کلي جريان آب شود.
يک وضوح تصوير بالاتر، مطمئنا حافظه بيشتري را براي استفاده مي طلبد. براي مثال اگر شما با يک کارت گرافيک با حافظه رم 512 مگابايت و بر روي يک مانيتور با رزوليشن 1600×900، بازي مي کنيد يا فيلم تماشا مي کنيد، نبايد مشکلي داشته باشيد. در اين حالت آب وارد شده در لوله از ظرفيت لوله تجاوز نمي کند. اگر شما مقدار رزوليشن را تا 1080p افزايش دهيد، ممکن است بازي که در حال امتحان آن هستيد، آهسته تر اجرا شود؛ چون شما مقدار بيش از حدي جرياني که لوله مي تواند حمل کند را وارد آن کرده ايد.
آنچه را که مربوط به سرعت کلاک (Clock Speed) CPU ها است را فراموش کنيد
کارت هاي گرافيکي مانند اکثر قطعات کامپيوتر در سرعت کلاک (Clock Speed) خاصي اجرا مي شوند (سرعت کلاک مقياسي است از اينکه قطعات کامپيوتر محاسبات و عمليات هاي اصلي را با چه سرعتي انجام مي دهد) يا پردازنده اي که بر روي کارت گرافيک شما وجود دارد بر روي سرعت کلاک خاصي اجرا مي شود. سرعت کلاک به تعيين ميزان عملکرد پردازنده گرافيکي شما (GPU) کمک مي کند. اگر شما يک پردازنده گرافيک واحد را در اختيار داشته باشيد و سرعت کلاک آن را افزايش دهيد، عملکرد آن نيز سريعتر خواهد شد.
با اين حال، سرعت کلاک يک راه خطرناک (يا شايد هم وحشتناک!!) براي تعيين اين است که يک کارت گرافيک چقدر مي تواند سريع باشد!! چرا؟ چون پردازش هاي گرافيکي بسيار زياد و گسترده هستند. براي مثال يک کارت گرافيک Nvidia GTX 480، داراي 480 هسته پردازشگر مي باشد که در قالب 15 گروه چند هسته اي جريان دار، دسته بندي شده اند. با استناد از اين موضوع نمي توان گفت که “سرعت کلاک وسيله اي براي تعيين عملکرد کارت گرافيک است”؛ مگر وقتي که کارت هاي گرافيکي که دقيقا از يک پردازنده گرافيکي (GPU) مشابه استفاده مي کنند را مقايسه کنيد.
نتيجه
مطمئنا انتخاب بهترين کارت گرافيک کار دشواري است؛ اما دانستن مسائل گفته مي تواند به شما در تصميم گيري کمک کند. به ياد داشته باشيد که رزوليشن (وضوح صفحه نمايش) يک فاکتور عمده و تاثير گذار در نمايش و عملکرد بهتر بازي ها در کامپيوتر مي باشد. اگر شما مي خواهيد که Game ها را بالاترين وضوح نمايش بازي کنيد، به يک کارت گرافيک با پردازنده گرافيکي (GPU) سريع و با تعداد زيادي رم نياز خواهيد داشت. اگر شما در وضوح هاي نمايش بالا، بازي نمي کنيد، مي توانيد پول خود را با خريد يک مدل ديگر که مقداري ضعيف تر است و رم هاي کمتري دارد، ذخيره کنيد.
من همچنين به شدت پيشنهاد مي کنم که يک نمودار مربوط به عملکرد کارت هاي گرافيکي را مشاهده کنيد تا ببينيد چه مدل هايي از کارت هاي گرافيکي به عنوان سريعترين ها شناخته مي شوند. به نظر من نمودار عملکرد سخت افزاري Tom’s، بهترين منبع براي اين اطلاعات است.
منبع:http://www.barsam.ir ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb