جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
پشتيبان گيري از تلفن همراه
-(13 Body) 
پشتيبان گيري از تلفن همراه
Visitor 2422
Category: دنياي فن آوري
يکي از مباحث مهم پشتيبان گيري که معمولا هم مورد توجه ما قرار نمي گيرد، تهيه نسخه پشتيبان از اطلاعات تلفن همراه مان است. اکثر شما از اطلاعات کامپيوتر و لپ تاپ بک آپ هاي مناسب و به روزي تهيه کرده و در محل هاي مطمئن نگه داري مي کنيد. حتي برخي به يک شيوه پشتيبان گيري قانع نيستند و از چند روش متفاوت براي اطمينان بيشتر استفاده مي کنند. اما چند نفر از شما نسخه پشتيبان مناسبي از اطلاعات تلفن هاي همراهش در اختيار دارد؟
در اولين نظر ممکن است بگوييد که مگر من چه اطلاعات مهمي روي گوشي ام دارم که نياز به تهيه نسخه پشتيبان داشته باشم! کمي دقت کنيد، در صدر اين ليست اطلاعات تماس و شماره هاي ذخيره شده روي گوشي تان هستند. توجه کرده ايد که چقدر زمان صرف جمع آوري و تکميل دفترچه تلفن گوشي تان شده و در صورت از بين رفتن آن، چه ميزان وقت، هزينه و تلاش براي تشکيل دوباره آن لازم داريد؟ در مورد يادداشت هاي روزانه، آدرس ها، شماره حساب هاي بانکي و ديگر مواردي که در حافظه گوشي ذخيره کرده ايد، چه مي گوييد؟ عکس ها، قرارهاي ملاقات، آهنگ ها، ويديوها و… هم از اين قاعده مستثني نيستند.
به نظر مي رسد که پشتيبان گيري از موبايل، خيلي مهم تر از آن چيزي است که فکر مي کرديم. موبايل تان گم مي شود، به سرقت مي رود، توسط مايعات آسيب مي بيند، زمين مي خورد و مي ميرد و هزار و يک اتفاق ديگر که همواره در کمين آن نشسته اند. پس تا دير نشده زودتر دست به کار شويد.
پشتيبان گيري از موبايل ها (به خصوص تلفن هاي همراه هوشمند) به شيوه هاي متعددي به صورت آنلاين (روي کلود) و آفلاين (بر روي کامپيوتر خودتان) قابل انجام است. در اين درس ابتدا به اختصار پشتيبان گيري از تلفن هاي همراه معمولي را مطرح مي کنيم و پس از آن به سراغ سيستم عامل هاي مختلف اسمارت فون ها مي رويم.

پشتيبان گيري از اطلاعات در موبايل هاي فاقد سيستم عامل هوشمند
 

يکي از ساده ترين شيوه هاي بک آپ گيري در بسياري از موبايل ها، استفاده از برنامه هاي مديريتي ويژه آن موبايل است. اين برنامه ها معمولا هنگام خريد در بسته بندي دستگاه موجود هستند. البته نکته اينجا است که موبايل هاي ارزان قيمت، اغلب بدون کابل اتصال به کامپيوتر عرضه مي شوند و شما بايد آن را جداگانه خريداري کنيد.
البته يکي از ايرادهاي استفاده از اين برنامه ها، اين است که معمولا نسخه پشتيبان را با فرمت خاصي که فقط خودشان مي توانند بخوانند، ذخيره مي کنند. يعني اينکه شما از اين پشتيبان فقط بر روي همين موبايل يا موبايل هايي مانند آن مي توانيد استفاده کنيد. انتقال اطلاعات نسخه پشتيبان به موبايل ساخت ديگر کارخانه ها کاري دشوار و گاهي اوقات غيرممکن است.
يکي ديگر از شيوه هاي پشتيبان گيري که معمولا فقط از دفترچه تلفن بک آپ مي گيرد، استفاده از رابط هاي ويژه سيم کارت و اتصال آنها به کامپيوتر است. اين نوع بک آپ معمولا قابل انتقال به اغلب برندهاي تلفن همراه است. قبل از انجام اين کار، ابتدا مطمئن شويد که همه شماره تلفن ها از حافظه گوشي به سيم کارت کپي شده اند، تا نسخه پشتيبان شما شامل همه شماره تلفن هاي ذخيره شده تان باشد. اگر هم تعداد شماره هاي شما اينقدر است که در سيم کارت جا نمي شوند، مي توانيد به صورت مرحله اي کار انتقال از گوشي و کپي کردن روي کامپيوتر را انجام دهيد.
نکته: بهترين فرمت پشتيبان گيري از شماره تلفن ها، توليد يک فايل CSV است. زيرا اين فرمت به گونه اي است که تقريبا قابل بازيابي و استفاده در تمامي تلفن هاي همراه است. حتي شما مي توانيد آن را به اکانت جيميل تان هم وارد کنيد و شماره ها را با اطلاعات Contact جيميل ادغام و همسان سازي کنيد.
براي پشتيبان گيري از عکس ها هم مي توانيد آنها را با کابل USB يا از طريق بلوتوث به کامپيوترتان انتقال دهيد. حال تنها کاري که مي ماند، انتقال اطلاعات تماس، عکس ها، پيامک ها و ديگر موارد پشتيبان گيري شده بر روي يک ابزار مطمئن همچون CD، کول ديسک، هارد اکسترنال و يا فضاي کلود است.

پشتيبان گيري از اطلاعات در تلفن هاي همراه هوشمند
 

تقريبا در تمامي تلفن هاي همراه هوشمند (تلفن هايي که داراي سيستم عامل مانند اندرويد، iOS و ويندوز فون هستند) مي توانيد از برنامه پشتيبان گيري شرکت سازنده، سرويس هاي پشتيبان گيري آنلاين و برخي برنامه هاي کامپيوتري فراگير براي اين کار استفاده کنيد. در اين قسمت ابتدا به برنامه هاي مشترک بين برندهاي مختلف اسمارت فون پرداخته و سپس سراغ شيوه هاي مهم پشتيبان گيري در سيستم عامل هاي مشهور موبايل مي رويم.
الف: سرويس هاي پشتيبان گيري کلود
با توجه به استقبال فراواني که از خدمات آنلاين در زمينه هاي مختلف شده است، پاي اين خدمات به دنياي موبايل ها و پشتيبان گيري از آنها هم باز شده است. در اينجا به معرفي برخي از سرويس هاي رايگان و کاربردي پشتيبان گيري کلود اطلاعات موبايل هاي هوشمند مي پردازيم.

1- Funambol:
 

اين سرويس يکي از ساده ترين و با سليقه ترين راه حل هاي پشتيبان گيري از موبايل است. خدمات اين سايت رايگان و باز متن است. براي استفاده از آن، تنها لازم است در پورتال myFUNAMBOL اکانتي ساخته و اپليکيشن مربوط به آن را روي موبايل تان نصب کنيد. حال به شکل کاملا موثر و قابل قبولي نسخه اي از اطلاعات موبايل تان به سرورهاي اين سرويس منتقل شده و برنامه دائما در تماس با سرور بوده و اطلاعات با آن همسان سازي مي شود.
نکته جالب اين سرويس، امکان استفاده آن در دامنه وسيعي از موبايل هاي معمولي و اسمارت فون ها است. در اين صفحه مي توانيد ليست موبايل هايي را که اين برنامه پشتيباني مي کند، ببينيد.

2- جيميل:

در همه گوشي هاي مجهز به سيستم عامل اندرويد، به راحتي مي توانيد دفترچه تلفن خود را با اکانت جيميل تان همسان سازي کرده و نسخه اي از اين اطلاعات را درون ايميل تان داشته باشيد. از اين پس هر شماره اي که به گوشي اضافه شود، در اولين فرصت به ليست Contacts جيميل هم افزوده مي شود. در صورت اضافه کردن مشخصات در جيميل، اين تغييرات را روي گوشي تان هم خواهيد داشت.

ب: پشتيبان گيري در سيستم عامل هاي مختلف موبايل
 

1- Android
 

براي تهيه نسخه پشتيبان از شماره هاي تلفن و ديگر اطلاعات تماس، همسان سازي و اتصال موبايل به اکانت جيميل يک راه مطمئن و کاربردي است که در بخش قبلي توضيح داديم. شيوه ديگر هم استفاده از امکانات خود گوشي و نگهداري يک کپي از دفترچه تلفن بر روي کارت حافظه دستگاه است. اين مورد را در Contact Menu خواهيد يافت.
برخي گوشي هاي معمولي بعد از مدتي، پيغام مي دهند که فضاي نگهداري اس ام اس پر شده و بايد برخي از آنها را پاک کنيد. اما در اسمارت فون ها، بسته به حجم حافظه دستگاه و کارت حافظه آن، مي توانيد تعداد نامحدودي اس ام اس را نگه داريد. اما اين قابليت ايراداتي هم دارد. مثلا عدم محدوديت در تعداد اس ام اس ها باعث مي شود شما اطلاعات مهمي را هم که به صورت پيامک دريافت کرده ايد، در جاي مطمئني ثبت نکنيد و آنها را در همان اينباکس پيامک ها نگهداريد. اين کار، در صورت وقوع حادثه مي تواند باعث دردسرهاي فراواني شود.
با استفاده از برنامه رايگان SMSBackupمي توانيد به راحتي و به صورت خودکار تمام اس ام اس هاي تان را به اکانت جيميل تان منتقل کنيد. اين برنامه اس ام اس ها را به صورت ايميل براي اکانت جيميل تان ارسال مي کند. در جيميل مي توانيد با ساخت ليبل و فيلتر (به دوره استاد بزرگي ايميل و جيميل مراجعه کنيد) نسخه پشتيباني از تمامي اس ام اس ها را در جيميل تان داشته باشيد. تنها نکته مهم اين است که براي استفاده از اين اپليکيشن، بايد قابليت IMAP را در صفحه تنظيمات جيميل تان فعال کرده باشيد.
تهيه نسخه پشتيبان از متن، عکس، ويديو و آهنگ ها هم که بسيار ساده و مانند بسياري موبايل هاي ديگر انجام مي گيرد. تنها کافي است آنها را درون کامپيوتر يا يک حافظه جانبي گوشي، کپي کرده و سپس به يک ابزار نگهداري امن و قابل اطمينان منتقل کنيد.
براي پشتيبان گيري از اپليکيشن ها هم مي توانيد از برنامه مديريت فايل Astro File Manager استفاده کنيد که علاوه بر مديريت فايل ها و پوشه ها، امکان تهيه پشتيبان از اپليکيشن ها را هم دارد. البته اگر از اندرويد ورژن 2.2 يا جديدتر استفاده مي کنيد، مي توانيد به صورت خودکار اپليکيشن ها از همان ابتدا را روي حافظه جانبي گوشي نصب کنيد.
از هر يک از اين دو روش که براي پشتيبان گيري اپليکيشن ها استفاده کنيد، در مرحله بعد مي توانيد به راحتي نسخه اي از اطلاعات حافظه جانبي را به کامپيوتر، کول ديسک يا هر ابزار مطمئن ديگري منتقل کرده و نگهداري کرد.
علاوه بر اينها اپليکيشن هاي نسبتا کاملي هم براي اندرويد نوشته شده اند که مي توانيد با يک جستجوي کوچک در اندرويد مارکت آنها را پيدا کنيد. تنها مشکل اينجاست که اکثر برنامه هايي که نسخه پشتيبان کامل و جامعي از گوشي اندرويدي شما تهيه مي کنند، غير رايگان بوده و استفاده از آنها مستلزم پرداخت هزينه است.

2- iOS
 

استفاده کنندگان آيفون شايد خوشبخت ترين کاربران در بحث پشتيبان گيري موبايل ها هستند. زيرا آنها به هيچ برنامه جانبي يا تنظيم خاصي براي پشتيبان گيري نياز ندارند. برنامه iTunes به صورت خودکار هنگام اتصال گوشي به کامپيوتر، از اطلاعات روي آن يک نسخه پشتيبان تهيه کرده و نگهداري مي کند. بک آپ ها به صورت فايل هايي با تاريخ و ساعت تهيه پشتيبان بر روي کامپيوتر ذخيره مي شوند. و هر گاه که نياز به بازيابي آنها داشته باشيد، تنها کافي است آيفون را به کامپيوتر وصل کرده، در آي تيونز بر روي نام آيفون راست کليک کرده و گزينه Restore را انتخاب کنيد. تا به آخرين نسخه پشتيبان ذخيره شده برگردانده شويد.
در واقع آي تيونز از تمام زندگي شما بر روي آيفون بک آپ مي گيرد. اين نسخه پشتيبان شامل تمام شماره تلفن ها، اطلاعات تماس، برنامه ها، اس ام اس ها، عکس ها، آهنگ ها و… است. اگر هم که به امنيت و نگهداري نسخه پشتيبان اهميت مي دهيد، مي توانيد فايل ذخيره شده توسط آي تيونز را در محلي خارج از کامپيوتر تان هم نگه داري کنيد. ضمنا آي تيونز امکان رمزنگاري فايل پشتيبان را هم در اختيار شما قرار مي دهد. اين فايل را در مسير زير مي توانيد بيابيد:
مک: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
ويندوز ايکس پي: \Documents and Settings\(username)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
ويندوز ويستا و سون: \Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
توجه: در موارد محدودي و در برخي گوشي هايي که «جيل بريک» شده اند ديده شده که ممکن است به دلايل نامشخص، آي تيونز به درستي عمل نکرده و شما امکان بازيابي اطلاعات تان را نداشته باشيد. بهتر است اگر اطلاعات حساسي را بر روي آيفون خود نگهداري مي کنيد، به شيوه اي ديگر، نسخه اي از آنها را به صورت دستي به محل و ابزار ديگري منتقل کنيد. اين سخن مهم را در اين دوره آموزشي باز هم تکرار مي کنيم: هميشه بايد اطمينان حاصل کنيد که پشتيبان هاي شما در عمل درست کار مي کنند.

3- ويندوز موبايل:
 

مايکروسافت هم کاربران سيستم عامل موبايل خود را تنها نگذاشته و با ارائه برنامه هاي رايگان ActiveSync و Windows Mobile Device Center به ياري آنها آمده است. اين برنامه ها به صورت خودکار نسخه اي از اطلاعات گوشي شما را به کامپيوتر منتقل کرده و هر گاه که گوشي را به کامپيوتر وصل کنيد، اطلاعات گوشي با نسخه پشتيبان کامپيوتر همسان و به روز مي شوند.
در ويندوز ايکس پي بايد برنامه ActiveSync را نصب کنيد تا امکان پشتيبان گيري خودکار را داشته باشيد.
در ويندوز ويستا هم بايد برنامه Windows Mobile Device Center را نصب نماييد.
در ويندوز سون معمولا با اتصال موبايل هاي ويندوزي، سيستم پيغام مي دهد که بايد برنامه Windows Mobile Device Center را نصب کنيد.
اما اگر از سيستم عامل ويندوز استفاده نمي کنيد يا به پشتيبان گيري آن اعتماد نداريد، مي توانيد از دو برنامه رايگان ديگر هم براي تهيه نسخه هاي پشتيبان استفاده کنيد:

3-1: My Phone
 

اين برنامه يکي ديگر از محصولات شرکت مايکروسافت است که کاربران ويندوز موبايل 6.0 به بالا مي توانند به رايگان از آن استفاده کنند. اين برنامه علي رغم ظاهر ساده و غلط انداز خود، توانايي هاي بسياري دارد و از هر چيزي که بر روي تلفن همراه ويندوز موبايلي خود داشته باشيد، پشتيبان مي گيرد.
مواردي که اين برنامه به صورت پيش فرض پشتيبان مي گيرد عبارتند از: دفترچه تلفن، تقويم، قرار ملاقات، کارهاي روزانه، عکس، ويديو، پيامک، آهنگ ها و… .

3-2: PIM Backup
 

اگر قصد داريد که بدون نياز به کامپيوتر يا دسترسي آنلاين و کلود، از موبايل خود پشتيبان بگيريد، اين برنامه انتخاب مناسبي خواهد بود. شايد شکل ظاهري اين برنامه کمي قديمي و از مد افتاده به نظر برسد، اما کارش را بسيار خوب بلد است.
با اين برنامه مي توانيد از قرار ملاقات ها، تاريخچه تماس ها، دفترچه تلفن، اس ام اس ها و ديگر فايل ها و بخش هاي تلفن تان پشتيبان بگيريد و به راحتي هم آنها را بازيافت کنيد.
نکته جالب اينجا است که اين اپليکيشن تمامي اطلاعات پشتيبان گيري را تنها درون يک فايل ذخيره مي کند. براي بازيابي آن هم تنها کافي است که برنامه بر روي گوشي نصب باشد، در اين صورت مي توان روي هر گوشي ديگري که اين برنامه را داشته باشد، اطلاعات را بازيابي کرد.
ضمن اينکه اين فايل را مي توانيد به راحتي از روي گوشي به حافظه جانبي يا هر ابزار نگهداري پشتيبان ديگري منتقل کرده و در جاي امني نگه داريد.

4- سيمبيان
 

بسته به اينکه از چه نسخه اي از سيستم عامل سيمبيان استفاده مي کنيد و موبايل تان ساخت کدام کارخانه است، شيوه هاي بسيار متفاوتي براي پشتيبان گيري در مقابل شما قرار دارند. اگر گوشي شما نوکيا باشد، بهترين انتخاب Ovi Suite است که به صورت خودکار نسخه پشتيبان کاملي از اطلاعات موبايل تان تهيه مي کند. تنها کافي است آن را نصب کرده و موبايل نوکياي تان را با کابل USB به کامپيوتر متصل نماييد. حال طبق برنامه گام به گام پيش برويد تا همه چيز آماده کار شود و بک آپ گيري آغاز گردد.
اگر هم از گوشي غير نوکيا استفاده مي کنيد، کار کمي سخت تر مي شود. مثلا کاربران سامسونگ مي توانند از برنامه The Symbian Tool استفاده کنند.
اين برنامه مي تواند يک کپي کامل از تلفن سامسونگ سيمبياني شما تهيه کرده و در اختيار تان بگذارد. يعني اينکه هنگام بازيافت مي تواند بيت به بيت اطلاعات موبايل در هنگام پشتيبان گيري را برگردانيد.
البته بهتر است براي هر مدل گوشي سيمبيان، به دنبال برنامه ويژه آن در سايت کارخانه سازنده اش باشيد تا همخواني و هماهنگي بيشتري را براي پشتيبان گيري بدون مشکل داشته باشيد.
منبع:کتاب مباني پشتيبان گيري
ارسال توسط کاربر محترم سايت : king007
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image