جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها
-(4 Body) 
آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها
Visitor 1117
Category: دنياي فن آوري
سيستم‌عامل iOS چهار سال پيش جريان تازه‌اي را در بازار اسمارت‌فون بنا نهاد و سال گذشته نيز جريان تازه‌اي در بازار تبلت به راه انداخت. اين سيستم‌عامل روي آي‌فون، آي‌پاد‌تاچ و آي‌پد نصب مي‌شود . ‌اپل براي ساده‌کردن کار توسعه‌دهندگان و يکپارچگي هرچه بيشتر اکوسيستم خود سيستم‌عامل اسمارت‌فون خود را با تغييراتي روي تبلت نصب کرده و آنچه تبلت را از اسمارت‌فون جدا مي‌کند بيش از هر چيز برنامه‌هاي اختصاصي آن است.

سيستم‌عامل «من»
 

iOS از نخستين نسل خود (که در حقيقت چهارمين نسل از سيستم‌عامل iPhone OS بود) بر کمبودهاي اساسي‌اي تمرکز کرد که مدت‌ها بود مورد درخواست بسياري از کاربران بود. مواردي مانند ساخت پوشه، مالتي‌تسکينگ، افزايش تعداد برنامه‌هاي نصب‌شده و موارد ريز ديگر.

آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها

اپل بيشتر بر اکوسيستم بسيار بزرگ برنامه‌هاي iOS تکيه دارد. به اين ترتيب، اپل ترجيح داده به‌جاي آن‌که امکانات گسترده‌اي براي خود سيستم‌عامل در نظر بگيرد (امکاناتي مانند داشتن چندين دسکتاپ و گجت و… که در آندروئيد موجود است)، سيستم‌عاملي با پايه‌هاي محکم، استفاده بسيار راحت و شهودي و چارچوب‌هاي کاملاً مشخص و بسته داشته باشد (حتي تغييرهاي سطحي نيز در آن به‌طور رسمي قابل انجام نيست) و در عوض انواع امکانات ريز و درشت و کارهاي متنوع در زمينه‌هاي عمومي و تخصصي را به انبوه بي‌شمار برنامه‌هاي موجود براي سيستم‌عامل بسپارد. به‌طوري که تا ماه مي سال 2011 در کل پانصد هزار برنامه در App Store، فروشگاه اصلي و رسمي برنامه‌هاي iOS موجود است که از اين تعدادصد‌هزار برنامه به‌طور اختصاصي مخصوص آي‌پد هستند.
جدا از امکانات مذکور که در نسل چهارم سيستم‌عامل به iOS اضافه شد، نسخه‌4,3 نيز ويژگي‌هاي جديدي در خود دارد که استفاده از آي‌پد را راحت‌تر مي‌کند و به کارايي آن نيز مي‌افزايد. در اين نسخه اين کاربر است که تعيين مي‌کند دکمه‌اي که در لبه سمت راست دستگاه قرار دارد کارکرد قفل تغييرجهت داشته باشد يا اين‌که صدا را قطع کند. رابط کاربري اما همان رابط کلاسيک سيستم‌عامل اپل است که همچنان به آن وفادار بوده‌است.
وب‌گردي در آي‌پد همچنان تجربه لذت‌بخش و تقريباً کاملي است. در نسخه 4,3 از موتور جديدي در سافاري استفاده شده که Nitro نام دارد و طبق ادعاي اپل سرعت وبگردي را تا دو برابر بالا مي‌برد، البته، از نظر سرعت همه سيستم‌عامل‌ها و مرورگرها در تبلت‌هاي اصلي بازار تقريباً در يک سطح قرار دارند. اما کيفيت صفحه‌نمايش آي‌پد و اين موتور جديد باعث مي‌شود بارگذاري صفحات سريع باشد و بزرگ‌نمايي و گشت‌زني ميان صفحات به تجربه‌اي روان و لذت‌بخش تبديل شود. اما آنچه نقصان اين تجربه محسوب مي‌شود، همان بحث هميشگي فلش است.
با اين‌که تبلت‌هاي امروزي قدرت سخت‌افزاري راضي‌کننده‌اي دارند، اما اپل همچنان در سيستم‌عامل iOS از فلش پشتيباني نمي‌کند، اين در حالي است که در تبلت‌هاي ديگر شاهد پشتيباني از فلش هستيم (مقاله بررسي آندروئيد و Black Berry Tablet OS را بخوانيد) و در برخي موارد شاهد نمايش سريع و بدون مشکل محتواي فلش هستيم (البته، در معدود بازي‌هاي فلش شاهد مقداري کندي در لود شدن کدها بوديم، اما سرانجام برنامه‌ها به صورت کامل اجرا شدند). اين مشکل خود باعث ناقص شدن تجربه وبگردي در تبلت اپل مي‌شود.

آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها
شکل 1- صفحه اصلي سيستم‌عامل iOS
 

در حوزه محتواي صوتي و تصويري، iOS انحصار خاصي روي محتوا دارد. مي‌توان گفت، به‌دنبال هر سريال تلويزيوني و فيلم هاليوودي يا هر نوع موسيقي‌اي از هر خواننده‌اي که باشيد، مي‌توانيد آن را در فروشگاه اپل پيدا کرده و دستگاه را براي دانلود خودکار محتواي مورد نظر تنظيم کنيد.
پخش فيلم‌هاي 1080p نيز بدون هيچ مشکلي به صورت روان و راحت انجام مي‌شود و از فرمت‌هاي مختلف زيادي پشتيباني مي‌شود. البته اگر قصد تماشاي محتواي ويديويي با فرمت محبوب و اپن‌سورس mkv را داشته باشيد، ممکن است با مشکلاتي مواجه شويد، چون اين فرمت در iTunes پخش نمي‌شود و وقتي سعي کرديم فايل را ايميل کرده و پس از دانلود آن روي iPad 2 پخش کنيم، باز هم موفق نشديم.
در حال حاضر، مي‌توان از يک برنامه ديگر مانند VLC براي اين کار استفاده کرد. (البته اين مشکل تنها به iOS مربوط نيست و روي آندروئيد 3 نيز براي پخش اين فايل‌ها بايد يک برنامه جداگانه نصب کنيد) امکان ديگري که در نسخه جديد اضافه شده Home Sharing نام دارد و براي پخش مستقيم (Stream) محتوا از کامپيوتر به تبلت يا Apple TV و بر‌عکس کاربرد دارد که در عمل نيز شاهد کارکرد روان و قابل‌قبول اين ويژگي بوديم.

آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها
شکل 2- سيستم جديد اعلان‌ها (Notification) که در نسخه جديد iOS به‌نوار بالاي صفحه منتقل شده است.
 

ديگر ويژگي جذاب iOS کتابخانه و نرم‌افزار کتاب‌خواني آن است که به‌شکل دلچسبي ساده و کارآمد است. کافي است در کتاب‌هاي دانلودشده خود گشتي بزنيد، کتاب مورد نظر را انتخاب کرده و شروع به خواندن آن کنيد. محيط برنامه طوري است که به‌خوبي حس کتاب سنتي را تداعي مي‌کند. امکان علامت‌گذاري صفحه نيز وجود دارد و هر لحظه‌اي که بخواهيد به‌راحتي مي‌توانيد روشنايي صفحه‌نمايش را تنظيم کنيد.
در مجموع، iOS تجربه کتاب‌خواني لذت‌بخشي را فراهم مي‌کند.از نظر برنامه‌هاي موجود براي iOS، همان‌طور که پيش‌تر هم اشاره شد، تعداد زيادي برنامه اختصاصي براي آي‌پد وجود دارد که از اين جهت رقبا فاصله زيادي با اپل دارند. تنوع چشم‌گير اين برنامه‌ها مي‌تواند کاربران را با کاربردهاي مختلف راضي نگه دارد. البته افزايش تعداد اين برنامه‌ها نيز همچنان ادامه دارد. اما نکته قابل‌توجه، روش نصب برنامه‌ها است که تنها بايد در چارچوب مشخصي که اپل تعيين کرده، باشد و روش رسمي ديگري وجود ندارد.
روش تعيين‌شده نيز مستلزم نصب و استفاده از iTunes است.iOS در زمينه نقشه و راه‌يابي نيز امکانات خوب و راضي‌کننده‌اي در اختيار کاربران قرار مي‌دهد. به‌خصوص اين‌که سرعت مکان‌يابي توسط GPS و همچنين سرعت بزرگ‌نمايي نقشه‌ها نسبت به رقبا بيشتر است. البته، در زمينه راه‌يابي خبري از راهنمايي صوتي نيست (که در گوگل‌مپس آندروئيد وجود دارد) و همچنين نمايش سه‌بعدي ساختمان‌ها نيز در اين نسخه پشتيباني نمي‌شود (که در گوگل‌مپس فقط در شهرهاي بزرگ پشتيباني مي‌شود). در مجموع از نظر نقشه و راه‌يابي iOS کارکرد راضي‌کننده‌اي دارد.

iOS 5
 

اپل به تازگي نسخه پنجم iOS را نيز عرضه کرده است و در اين نسخه سراغ بسياري از ويژگي‌ها و امکاناتي که بسياري از کاربران مشتاق آن‌ها بوده‌اند، رفته‌است. يکي از مهم‌ترين تغييرات در نسخه جديد سيستم پيغام‌هاي اطلاع‌رساني يا Notification است که در نسخه بعدي متحول خواهد شد. در نسخه پنجم يک Notification Center وجود خواهد داشت که به‌شکل سازمان يافته‌اي تمام پيغام‌ها را در يک نوار نمايش مي‌دهد و پيغام‌ها نيز به‌شکل غيرتداخلي اتفاق‌هاي مربوطه را به‌کاربر اطلاع خواهند داد. همچنين اين پيغام‌ها در صفحه قفل نيز ديده خواهند شد.
امکانات عمده ديگري نيز در زمينه وبگردي و ايميل اضافه خواهد شد. سافاري امکان Private Browsing را فراهم خواهد کرد و دارندگان آي‌پد و آي‌پد‌2 نيز سرانجام امکان استفاده از زبانه را خواهند داشت. امکانات جديدي نيز در زمينه سازماندهي ايميل‌ها به کاربر اجازه درگ‌کردن آدرس ايميل، نشانه‌گذاري ايميل‌ها و ساخت پوشه را خواهد داد. در زمينه موسيقي نيز سرانجام امکان پاک‌کردن ترک‌هاي دلخواه در خود دستگاه امکان‌پذير خواهد شد. اما امکانات تازه‌اي نيز فقط براي کاربران تبلت‌هاي اپل در نظر گرفته شده که رابط کاربري جديد برنامه موسيقي، تقسيم صفحه‌کليد به دو قسمت و مخفي کردن صفحه‌کليد از آن جمله‌اند. امکان استفاده از لمس چندانگشتي براي انجام کارهاي مختلف در زمينه مالتي‌تسکينگ نيز منحصر دارندگان آي‌پد 2 خواهد بود.

iCloud مکمل iOS
 

يکي از بزرگ‌ترين مزاياي استفاده از iOS در مقايسه با ساير سيستم‌عامل‌هاي تبلت در مقايسه با ساير سيستم‌عامل‌هاي اين عرصه، اضافه شدن مجموعه سرويس‌هاي آنلاين و ابري جديدي است که به تازگي تحت عنوان iCloud از سوي اپل عرضه شده است و تجربه کاربري کامپيوترهاي لوحي اين شرکت را به کلي دگرگون مي‌کند. اجازه دهيد با جزئيات اين سرويس اپل بيشتر آشنا شويم. پيش از هر چيز بايد گفت که اين سرويس رايگان بوده و به عنوان يک ارزش افزوده براي کاربران آي‌پد (و البته آي‌فون، مک و پي‌سي) در نظر گرفته شده است تا مزاياي عصر جديدي از محاسبات شخصي که تبلت‌ها طلايه‌دار آن هستند، بيش از پيش آشکار شود.
با استفاده از iCloud يک ايميل شخصي با پسوند @me.com و يک فضاي آنلاين پنچ گيگابايتي در اختيارتان قرار مي‌گيرد تا تقويم، موسيقي، عکس، ويديو، اسناد و برنامک‌هاي (App) خود را در آن قرار داده و از طريق هريک از سيستم‌هاي مجهز به سيستم‌عامل‌هاي iOS، Mac OS X و ويندوز به آن دسترسي داشته باشيد. مزيت اين سرويس ابري در آن است که تنها به ذحير‌سازي اطلاعات مهم تبلت شما بسنده نمي‌کند. به طور روشن‌تر، همه اين اطلاعات به واسطه انتقال يا Push آن‌ها به صورت بي‌سيم، روي آي‌پد و ديگر ابزارهايي که در اختيار داريد (آي‌فون، مک، پي‌سي ويندوزي يا آي‌پاد‌تاچ) هميشه و همه جا در دسترس شما قرار خواهند داشت.
يکي از مهم‌ترين سرويس‌هايي که مشمول باران ابرهاي اپلي شده سرويس موسيقي iTunes است. با استفاده از سرويس iTunes in The Cloud به عنوان بخشي از خدمات iCloud هربار که از فروشگاه آي‌تونز آهنگ جديدي مي‌خريد، آهنگ‌ها روي فضاي ابري اختصاصي شما ذخيره شده و روي هريک از دستگاه‌هاي قابل حمل يا روميزي شما، از جمله آي‌پد قرار مي‌گيرند. iCloud هر آهنگ خريده شده را از طريق شبکه واي‌فاي يا شبکه مخابراتي (3G و جديدتر) به تمام دستگاه‌هاي شما منتقل مي‌کند.
با اين سرويس ابري، مي توانيد آهنگي را با مک يا پي‌سي خود بخريد و نسخه دانلود شده آن را در بيرون خانه يا محل کار روي آي‌پد خود گوش کنيد. با وجود انتقال هر آهنگ خريداري شده از فروشگاه آي‌تونز به تمام دستگاه‌هاي شما قيمت خريد آهنگ‌ها در تغييري نکرده است.اما بدون شک يکي از جذاب‌ترين و مهم‌ترين سرويس‌هاي iCloud امکان ذخيره‌سازي برنامه‌هاي موبايل خريداري شده روي فضاي ذخيره‌سازي آنلاين شما است. بنابراين، هر تعداد برنامه‌اي که خريده باشيد، نه تنها روي اين فضاي آنلاين قرار خواهد گرفت بلکه روي آي‌پد و ديگر دستگاه‌هاي مبتني بر iOS شما قابل نصب است؛ با اين حساب، شما نرم‌افزار را تنها و تنها يک بار مي‌خريد و روي هر تعداد دستگاهي که داريد، نصب مي‌کنيد.

آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها
شکل 3 – برنامه iMessage براي تبادل پيام بدون نياز به شبکه‌هاي سلولي
 

سرويس Photo Stream به عنوان بخش ديگري از خدمات iCloud باعث مي‌شود تا هنگامي که با آي‌پد (يا هر دستگاه دوربين‌دار مبتني بر iOS) عکسي مي‌گيريد، تصاوير شما به طور خودکار (بدون نياز به همسان‌سازي يا کپي‌کردن) از طريق يک شبکه واي‌فاي يا اترنت به فضاي آنلاين شما روي iCloud منتقل شده و روي همه دستگاه‌هاي ديگرتان در دسترس قرار مي‌گيرد. با توجه به محدوديت حافظه آي‌پد، هزار عکس آخرتان به اين دستگاه‌هاي مجهز به iOS منتقل مي‌شوند. iCloud عکس‌هاي جديد را به مدت سي روز ذخيره مي‌کند تا براي انتقال آن‌ها فرصت کافي در اختيار داشته باشيد.
يکي از سرويس‌هاي iCloud که علاوه بر کاربردهاي معمول براي کاربردهاي کاري و اداري هم ارزشمند است، Documents in the Cloud نام دارد. اگر در زمره کساني هستيد که از يک برنامه روي بيش از يک دستگاه استفاده مي‌کنيد، iCloud تمام اسناد برنامه مذکور را به روز کرده و دسترسي به آن‌ها را روي تمام ابزارهايتان امکان‌پذير مي‌کند. با اين اوصاف، ساخت يک سند روي آي‌پد و ويرايش آن روي مک بدون نياز به هيچ‌گونه کپي‌برداري، سينک، انتقال يا هر نوع دخالت انساني ديگر بدون هيچ دردسري امکان‌پذير خواهد بود. زيرا در تمام مراحل آخرين نسخه سند شما روي iCloud وجود خواهد داشت.
در حال حاضر، اپل اين ويژگي را براي مجموعه نرم‌افزاري iWork شامل برنامه‌هاي Pages، Keynote و Numbers در دسترس قرار داده است، اما ابزارهايي را در اختيار توسعه‌دهندگان قرار داده است تا به کمک آن‌ اسناد نرم‌افزارهاي مختلف به اين شيوه در دسترس و قابل استفاده باشند.

آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها
شکل 4- امکان دوقسمت کردن صفحه‌کليد مجازي در iOS براي راحت‌تر شدن تايپ
 

پشتيبان‌گيري از اطلاعات روي فضاي آنلاين شما در سرويس iCloud، در دسترس قرار گرفتن کتاب‌هاي خريداري شده از فروشگاه iBooks روي همه دستگاه‌ها، دسترسي فراگير و به‌روزرساني خودکار و بي‌درنگ تقويم، فهرست تماس‌ها و ايميل، انتقال تمام اطلاعات شما به دستگاه خريداري شده جديد و… از ديگر مشخصات سرويس ابري منحصر به فرد شرکت اپل هستند.سرويس iCloud با پنج گيگابايت فضاي ذخيره‌سازي آنلاين رايگان عرضه مي‌شود.
اگر در زمره کساني هستيد که به دليل تعداد و حجم آهنگ‌ها و برنامه‌هاي آي‌پد خود 5 گيگابايت را نا کافي مي‌دانيد، نگران نباشيد! اپل در اين زمينه سخاوت به خرج داده و آهنگ‌ها، کتاب‌ها، برنامه‌ها و عکس‌هاي سرويس Photo Stream را که بيشترين حجم اطلاعات شما را تشکيل مي‌دهد، از اين فضاي پنج گيگابايتي مستثني کرده است و بنابر اين با خيالي آسوده، مي‌توانيد از اين فضاي براي ذخيره اسناد، پشتيبان‌گيري و… استفاده کنيد. امکان خريد فضاي ذخيره‌سازي بيشتر نيز وجود دارد.

آشنايي با سيستم عامل iOS براي تبلت‌ها

نتيجه‌گيري
 

iOS سيستم‌عاملي است که با پاي‌بندي به اصول و سياق هميشگي اپل سعي دارد کاربر را با يک ديدگاه شفاف و مشخص آشنا کند. استفاده از اين سيستم‌عامل ساده است و کاربر در يک چشم به هم زدن با کار کردن با آن آشنا مي‌شود. حجم زياد برنامه‌هاي موجود براي اين پلتفرم آن را از رقبا جدا مي‌سازد و اين موضوع درباره محتواي ويديويي و صوتي نيز صدق مي‌کند.
بنابراين، اگر به‌دنبال سيستم‌عامل و تبلتي براي کارهاي روزمره، مانند وبگردي، بازي، خريد و گوش‌دادن به موسيقي، خريد يا اجاره و تماشاي فيلم، يادداشت‌برداري و خواندن کتاب هستيد، iOS و آي‌پد گزينه مناسبي براي شما خواهد بود. حتي برنامه‌هاي موجود، اين سيستم‌عامل و تبلت را در کارهاي اداري و تجاري و بسياري کارهاي تخصصي نيز کارآمد مي‌سازد. بنابراين، اگر تبلت خود را به‌خصوص براي کارهاي اداري و تجاري لازم داريد، iOS باز هم مي‌تواند گزينه مناسبي باشد، از طرفي، اگر جزء دسته خوره‌ها (يا به‌قول معروف s‌Geek) هستيد و دوست داريد که همه‌جاي سيستم‌عامل خود را دستکاري کنيد و برنامه‌ها را به‌روش خود نصب کنيد، لازم است بدانيد که در iOS بايد در محدوده‌هاي تعيين‌شده حرکت کنيد و چارچوب‌ها مشخص هستند.
براي سفارشي‌سازي سيستم‌عامل امکانات زيادي وجود ندارد و نصب برنامه يا حتي انتقال موسيقي و فيلم بايد با روش از پيش تعيين‌شده اپل انجام شوند. در عين حال، ‌مزاياي سرويس‌هاي موسيقي نماهنگ و فيلم آي‌تونز به عنوان محتوايي که بخش عمده‌اي از سرگرمي‌هاي ديجيتال کاربران را تشکيل مي‌دهد، ‌در کنار ويژگي‌هايي مانند i Message و مهم‌تر از همه اين‌ها سرويس خدمات ابري مکملي به نام iCloud دل کندن از دنياي iOS را سخت خواهد کرد.

منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image