معمولاً انتخاب يك ابزار کارآمد در رده SOHO و متناسب با نياز كاربر در دنياي ارتباطات شبكهاي كار مشكل و پيچيدهاي است. علاوه بر تنوع اين محصولات از نظر شركت توليد كننده، قيمت و طراحي ظاهري، تفاوتهاي ساختاري از لحاظ سختافزاري مانند نوع و تعدد درگاهها، تعداد آنتنها، امكانات رمزگذاري، اينترفيس و... نكاتي هستند كه حتي كاربر حرفهاي را براي خريد آنها دچار سردرگمي خواهند كرد.
براي آن که شما را با عملکرد اين ابزارها آشنا کنيم تصميم گرفتيم که تعدادي از اين ابزارها را در شرايط يکسان تحت بررسي قرار دهيم. در واقع هدف از انجام اين آزمايش رسيدن به يک نتيجه مطلوب براي انتخاب يک روتر SOHO است و ما قصد مقايسه هيچ يک از ابزارهاي مورد بررسي در اين آزمايش را با يکديگر نداريم زيرا نه تنها از لحاظ امکانات و ويژگيهاي ساختاري با يکديگر متفاوت هستند بلکه از نظر هزينه نيز در يک رده قرار نميگيرند. هرچند که هيچ يک از اين تفاوتها را نميتوان دليل ضعف و يا قوت اين ابزارها قرار داد زيرا مخاطبان هريک نيازهاي متفاوتي دارند و همين تفاوتها جهتگيري انتخاب را تغيير خواهد داد. در حقيقت اين مقاله به شما کمک خواهد کرد که بتوانيد براساس نياز شبکه داخلي خود و ميزان امکاناتي که يک روتر در مقابل صرف يک هزينه معقول در اختيار شما قرار خواهد داد، يک تصميم کاربردي و صحيح بگيريد.
ما براي تست هر يك از روترها مراحل مشابهي را در شرايط يكسان پشت سر گذاشتيم. پس از اتصال هر روتر به يك سيستم واحد از طريق يک کابل Cat6، وارد اينترفيس هر روتر شده و مراحل تنظيم و پيكربندي آن را طي کرديم. توجه داشته باشيد که پيکربندي اين ابزارها هم به کمک ديسک درايور و هم از طريق اينترفيس تحت وب امکان پذير است و در صورتي که آشنايي لازم با نحوه پيکربندي از طريق اينترفيس آن ها را نداريد ميتوانيد به راحتي مراحل نصب آن را با درايور ابزار انجام دهيد. پس از اين مرحله، تنظيمات لازم براي برقراري يک ارتباط بيسيم ميان روتر و يک لپتاپ را نيز انجام داديم. در نتيجه براي آزمايش يک اتصال کابلي و يک اتصال بيسيم با هر روتر در شرايط مشابه برقرار شد. ما اين آزمايش را در چهار نقطه و در فواصل صفر ( براي سنجش حداكثر توان روتر) ، 2 متر، 6 متر و 12 متر براي اندازهگيري ميزان سرعت انتقال داده مابين کامپيوتر و به کمک نرم افزار Passmark Performance Test 7 اجرا كرديم. همچنين ما براي انجام اين آزمايش زمان 60 ثانيه را انتخاب كرديم. پس از گذشت زمان تعيين شده نمودار نرخ انتقال داده با كليك روي گزينه View Graph به نمايش در خواهد آمد. نمودار قرمز رنگ نشان دهنده اطلاعات ارسالي با واحد کيلوبيت برثانيه است و نمودار زرد رنگ مقدار متوسط آن را در هر لحظه نشان مي دهد. از طرفي به کمک اين نمودار ميتوانيد اطلاعاتي در خصوص ميزان متوسط دادههاي منتقل شده، اندازه هر بلوک از داده و همچنين نوع پردازنده سيستم را نيز بدست آوريد. براي به اجرا در آوردن مراحل آزمايش اين نرمافزار در هر دو سيستم نصب شد و براي رسيدن به يك پاسخ دقيق و قابل قبول هر مرحله از تست در دفعات متوالي تكرار شد و نتايج بهدست آمده به ثبت رسيد. ما تصميم گرفتيم براي آن که با جزييات بيشتري در خصوص هر يک از روترها و نتيجه آزمايشات انجام شده بيشتر آگاه شويد اطلاعات مربوط به هريک را به صورت جداگانه بيان کنيم. بنابراين در ادامه مقاله با اين ابزارها و عملکردشان بيشتر آشنا ميشويد. بهتر است به اين نکته نيز اشاره کنيم با وجودي که ترجيح ميداديم تصاوير تمامي مراحل آزمايش و نمودارها را در مقاله قرار دهيم اما تنها به درج نمودار بهدست آمده در مرحله اول اکتفا کرديم.
روتر ايسوس بدنهاي سفيد رنگ دارد و در يک بستهبندي آبي رنگ مشابه با ساير محصولات اين شرکت ارايه ميشود. در پنل جلويي LEDهايي براي نشان دادن وضعيت درگاهها و همچنين اتصال بيسيم ابزار در نظر گرفته شدهاست که در زمان روشن کردن ابزار به رنگ آبي ديده ميشوند. پنل پشتي شامل چهار درگاه اترنت گيگابيتي به رنگ زرد، يك درگاه WAN آبي رنگ، کليد ريست، دو درگاه USB 2.0، كليد WPS و ورودي پاور است. سه آنتن سفيد رنگ نيز با قابليت جداسازي با فواصل منظم نيز در پنل پشتي قرار دارند. در خصوص ويژگيهاي ساختاري RT-N16 بايد بگوييم که حداکثر سرعت انتقال اطلاعات از طريق اين روتر به 300 مگابيت بر ثانيه ميرسد و داراي قابليت پشتيباني از استانداردهاي 802.11 b/g/n بوده و همچنين فركانس عملياتي آن در محدوده 2,4 گيگاهرتز تا 2,48 گيگاهرتز است.
اين روتر با داشتن قابليت DHCP قادر است تا 253 آدرس IP را به كاربران اختصاص دهد. از ديگر امکاناتي که روتر ايسوس از طريق دو درگاه USB خود در اختيار شما قرار ميدهد ميتوان به قابليت ادامه دادن به فرآيند دانلود فايل حتي پس از خاموش كردن كامپيوتر و به اشتراك گذاري پرينتر و اسكنر براي تمامي کاربران بدون وابسته بودن اين ابزارها به يک کامپيوتر اشاره کرد.بهتر است به اين نکته نيز اشاره کنيم که ما در زمان برقراري ارتباط بي سيم روتر با لپتاپ با مشکل مواجه شديم بهطوريکه لپتاپ براي مدت طولاني قادر به دريافت آدرس IP از روتر نبود. بنابراين تا زمان ايجاد اين ارتباط مجبور شديم مراحل پيکربندي را براي دفعات متعدد تکرار کنيم. البته اين موضوع در دنياي شبکه يک اتفاق معمولي است و عوامل متعددي دارد و از آنجايي که ترجيح ميدهيم شما نيز از تمام جزئيات اين آزمايش آگاه باشيد ذکر اين گونه مورد را نيز در خصوص هر يک از روترها از قلم نينداختيم.
![بررسي عملكرد چهار روتر بيسيم با ردهبنديهاي متفاوت در گروه SOHO](/userfiles/Article/1390/09/01/69731.JPG)
اينترفيس
در صفحه اصلي اينترفيس روتر كه Network Map نام دارد يك الگوي گرافيكي از اتصال روتر به اينترنت و كاربران نشان داده ميشود. در همين بخش مشخصات هر يك از كاربران و آدرسهاي IP اختصاص داده شده به هر يك از آنها را نيز ميتوانيد مشاهده كنيد. همچنين ميتوانيد اولويت هر يک از سيستمهاي متصل به روتر را به دلخواه خود تغيير داده و يا ارتباط آن ها را به روتر مسدود (Block) کنيد. با انتخاب گزينه UPnP Media Server از پنل سمت چپ اينترفيس، به تنظيمات اتصال روتر به كنسولهاي بازي مانند PS3 و يا مديا پلير ديجيتال دسترسي خواهيد يافت. سومين گزينه در اين پنل AiDisk نام دارد. در صورتي كه يك درايو USB به روتر متصل باشد براي شما اين امکان وجود دارد تا عمليات به اشتراك گذاري فايلها را از طريق آن به اجرا درآوريد. مديريت دسترسي به فايل هاي موجود در درايو USB بسيار آسان بوده و درنتيجه نوع و ميزان دسترسي هريک از کاربران با اعمال نام کاربري و رمز عبور به راحتي قابل تنظيم خواهد بود. چهارمين منو از سمت راستBandwidth Management EzQoS نام دارد و همانطور كه از نام آن پيداست به شما اين امكان را ميدهد تا تنظيمات QoS را به راحتي به اجرا در آوريد. تا اينجا تنها با پيكربندي امكانات جانبي روتر صحبت كرديم اما اگر بخواهيد وارد تنظيمات اصلي روتر شويد بايد گزينه Advanced Settings را انتخاب كنيد. در اين حالت به تمامي تنظيمات روتر براي قسمتهاي LAN، WAN، Wireless، فايروال و... دسترسي خواهيد يافت و ميتوانيد تنظيمات پيشفرض روتر را بر اساس نيازهايتان تغيير دهيد. نكته ديگري كه در خصوص اينترفيس RT-N16 بايد به آن اشاره کرد وجود يك آيكون كارتوني شبيه به يك پزشك است كه پيغامهايي متناسب با تغييراتي كه در شرايط اتصال و پيكربندي روتر روي ميدهد را اعلام ميكند.
![بررسي عملكرد چهار روتر بيسيم با ردهبنديهاي متفاوت در گروه SOHO](/userfiles/Article/1390/09/01/69732.JPG)
آزمايش
![بررسي عملكرد چهار روتر بيسيم با ردهبنديهاي متفاوت در گروه SOHO](/userfiles/Article/1390/09/01/69733.JPG)
از آنجايي که روتر ايسوس به سه عدد آنتن مجهز است و حداکثر پهناي باندي که پشتيباني ميکند به 300 مگابيت بر ثانيه ميرسد انتظار ميرود که عملکرد مناسبي را از خود نشان دهد. در اولين مرحله آزمايش يعني در حالتي که لپتاپ در کنار روتر قرار داشت ميانگين سرعت انتقال داده به 65 مگابيت بر ثانيه رسيد. در فاصله 2 متري از روتر اين مقدار کاهش چنداني نداشت و مقدار 63 مگابيت برثانيه بدست آمد. در مرحله سوم و در فاصله 6 متري سرعت انتقال داده به 45 مگابيت برثانيه رسد و هنگامي که لپتاپ با روتر فاصلهاي در حدود 12 متر داشت توانست با سرعت 30 مگابيت بر ثانيه به انتقال داده بپردازد.
منبع:http://www.shabakeh-mag.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb