1ـ موشك اتمي
موشك هاي اتمي قدرت ويرانگر وسيعي را در هر نقطه از جهان در دسترس قرار مي دهند و ساختاري از بالاترين سطح توان نظامي را فراهم مي سازد.
طرز كار: يك فروند كلاهك جنگي يا بيشتر، سوار شده بر روي موشك بالستيك قاره پيما به صورت عمود پرتاب مي شود. موتور موشك در فضاي بالاي اتمسفر، طبق برنامه از پيش تعيين شده، روشن مي شود و سپس موشك به سمت هدف حركت مي كند تا جايي كه فرود بيايد و منفجر شود.
محدوديت ها: سلاح هاي اتمي داراي قدرت ويرانگر ترسناكي هستند و به همين دليل اغلب در جنگ ها استفاده نمي شود. (بمب هايي كه در هيروشيما و ناكازاكي به كار گرفته شده و داراي قدرت تخريبي خيلي كمتري بودند، از هواپيما پرتاب شده بودند به علاوه پايگاه پرتاب موشك ها و خط سير پرتاب آنها به آساني قابل شناسايي هستند و كشورهاي هدف را به اقدام متقابل وادار مي كند.
2ـ سلاح هاي بي حس كننده (تيزر)
سلاح تيزر افراد مورد نظر و هدف را به وسيله نيروي برق مستمر و ولتاژ بالايي كه توليد مي كند، از كار مي اندازد. پليس براي كنترل افراد در شورش ها و درگيري هاي خياباني و براي آن كه جراحت بدني پايداري به مردم وارد نشود، اجازه استفاده از اين نوع سلاح ها را دارد.
طرز كار: يك تفنگ ويژه، دارت هاي روي سيم ها را آتش مي زند و موجي از الكتريسيته را كه به طور موقت عملكرد اختياري ماهيچه ها را مختل مي كند، انتقال مي دهد. پليس بدن يا پاها يعني نقاطي از بدن كه آسيب پذيري كمتري در مقايسه با گردن و سر دارند، هدف قرار مي دهد. بدون كنترل ماهيچه ها، افراد روي زمين سقوط مي كنند.
محدوديت ها: كساني كه توسط اين سلاح ها هدف قرار مي گيرند ممكن است بر اثر سقوط روي زمين دچار جراحات سخت شوند. دارت ها (darts) مي توانند به گلو،چشم ها و اعضاي تناسلي آسيب وارد كنند. پالس هاي الكتريكي مي تواند باعث گرفتگي يا فلج ماهيچه ها شود و مواردي از مرگ هم گزارش شده است. يك پالس الكتريكي، همه افراد دشمن را متوقف نخواهد كرد و ادعاهايي در مورد سوءاستفاده از اين نوع سلاح ها و مطالبه خسارت بوده است.
3 ـ بمب هاي الكترونيك
ضربات ناشي از امواج برد كوتاه و پرقدرت مي تواند رايانه ها،تجهيزات الكترونيك و دستگاه هاي برق را از كار بيندازد و نيروهاي نظامي و غير نظامي را زمين گير كند.
طرز كار: افزايش سريع امواج الكترومغناطيسي درون يك ميدان مغناطيسي در فاصله يك پالس، جرياني القايي از امواج الكتريكي را در كنداكتورها ايجاد مي كند. اين سوختن، تجيهزات الكتريكي و تراشه هاي نيمه هادي را به خصوص در معرض خطر و آسيب قرار مي دهد. بمب هاي الكتريكي با ايجاد امواج شديد، مي تواند بخش وسيعي از اهداف را پوشش دهد، اما هواپيماهاي بدون سرنشين با قدرت حمل دستگاه هاي مولد امواج كوچك تر،به اهداف مورد نظر دقيق تر حمله ور مي شوند.
محدوديت ها: تاثيرات به كارگيري اين سلاح، مي تواند بسته به شرايط و اوضاع و احوال محلي باشد و به طور كل پيش بيني در اين مورد دشوار است. تجهيزات حساس نظامي دشمن ممكن است كاملاً حفاظت شده باشد و امواج برد كوتاه ممكن است به نيروها و ادوات الكتريكي خودي كه در تيررس قرار بگيرند، آسيب وارد كند.
4 ـ سامانه دفاع موشكي چند لايه
سامانه دفاع موشكي چندلايه بهترين امكان را براي خنثي كردن حملات موشك هاي قاره پيما (بالستيك) فراهم مي كند.
طرز كار: اين سيستم دفاعي موشكي چند رديفه، به سمت هدف هاي مورد نظر، در چند مرحله از حملات موشك هاي قاره پيما نشانه گيري مي شود ، مرحله اول زماني كه موتورهاي راكت مهاجم روشن مي شود و موشك را به سمت هدف پيش مي راند. مرحله مياني، زماني است كه كلاهك جنگي در فضا به سوي هدف پيش مي رود و مرحله نهايي زماني است كه موشك به هدف نزديك مي شود. در هر مرحله يا هر لايه از دفاع، شانس انهدام موشك ها افزايش مي يابد.
محدوديت ها: محدوديت هاي اين نوع سلاح ها بستگي به كارآيي هر مرحله دارد. هزينه ساخت اين سيستم شامل ساخت آزمايش، استقرار و پشتيباني بسيار سنگين تمام مي شود.
هدف گيري در مرحله اول بالا رفتن موشك به سمت هدف آسان ترين مرحله است، اما به واكنش سريع نياز دارد.
5 ـ جنگ اطلاعاتي
اين فناوري با ايجاد موجي از اطلاعات حياتي عليه عمليات دشمن،از ابزارهاي ارتباطي نيروهاي خودي دفاع مي كند.
طرز كار: نبردهاي اطلاعاتي به ويژه شبكه هاي ارتباطي و رايانه ها را هدف قرار مي دهد. هكرهاي رايانه ها و نفوذ گران در سيستم هاي امنيتي شبكه ها درون رايانه هاي نظامي و شبكه هاي اطلاعاتي دشمن رخنه كنند و يا در آنها ويروس هاي مختلف منتشر مي نمايند. توليد كنندگان پارازيت سخن پراكني هاي راديويي و تلويزيوني را مسدود مي كنند انتشار عمدي اخبار نادرست هم از جمله محورهاي جنگ اطلاعاتي است.
محدوديت ها:آمريكا با تكيه زياد بر رايانه ها و ارتباطات در مقايسه با دشمنان بالقوه خود، از عامل فناوري به عنوان تهديد عليه كشورهاي داراي فناوري پايين استفاده مي كند. در عين حال براي هر دو طرف تخاصم يعني هم آمريكا و هم كشورهاي با فناوري پايين اطلاعات نادرست يك نقطه آسيب پذير احتمالي محسوب مي شود.
منبع :دانشمند شماره 552