سهم بازار نتبوک در بازار رايانه به سرعت در حال افزايش است و اين دستگاه اغلب بهعنوان جايگزين آينده لپتاپها دانسته ميشود، با اين همه همچنان برخي از کاربران در مورد اينکه نتبوک چيست و چه فرقي با لپتاپ دارد سردرگمند.
بيشک لپتاپ و نتبوک هر دو مزايا و معايبي دارند اما ميتوان از چند نظر تفاوت آنها را مورد ملاحظه قرار داد تا با توجه به کاري که انجام ميدهيم دريابيم کداميک براي ما مناسبتر خواهد بود.
اندازه
آنچه در نظر اول در مورد نتبوک جلب توجه ميکند، اندازه آن است؛ نمايشگر نتبوک معمولا از هفت تا 10 اينچ است اما اندازه لپتاپها معمولا از 14 اينچ آغاز ميشود. اين مساله موجب ميشود نتبوکها در مقايسه با لپتاپها بسيار کوچکتر و سبکتر باشند. همچنين قابل حملتر بوده و ميتوانند در کيف يا کوله پشتي کوچک حمل شوند.
وضوح
بيشتر نتبوکها در حال حاضر وضوح تصويري 1024 در 600 را فراهم ميکنند؛ هر وضوحي پايينتر از اين ميزان به کاربر اجازه نميدهد يک صفحه وب را بهطور کامل مشاهده کند و مجبور است براي خواندن کل متن صفحه را به عقب يا جلو ببرد.
قدرت
اندازه کوچک نتبوکها آنها را از نظر مصرف نيرو بهينه ميکند، بنابراين ميتوان از يک نتبوک به مدت پنج تا شش ساعت بدون شارژ مجدد باتري استفاده کرد که سه برابر طولانيتر از يک لپتاپ معمولي است. اين ويژگي به همراه راحتي حمل، نتبوک را به دستگاه پرطرفدار مسافران مسافتهاي دور تبديل ميکند.
کارآمدي
اندازه، تنها تفاوت ميان لپتاپ و نتبوک نيست؛ عيب اصلي نتبوکها مربوط به کارآمدي ضعيفتر آنها از نظر سخت افزاري است. سرعت هارددرايو و پردازنده حافظههاي گرافيکي پايينتر بهطور روشن ارزشي به جذابيت نتبوکها اضافه نميکند.
بنابراين انجام هرگونه کار سنگين مانند ويرايش گرافيک يا ويديو به آساني کار در لپتاپها نخواهد بود. حتي پخش بيش از اندازه ويديو در سايتهايي مانند يوتيوب نيز ميتواند نتبوک را به ميزان قابل ملاحظهاي آهسته کند.
کيبورد
يک ايراد عمده وارد شده در مورد نتبوکها به ابعاد کيبورد آنها مربوط است. در صورتي که کاربر انگشتان بلندي داشته باشد، مجبور است زمان زيادي براي تصحيح آنچه که تايپ کرده صرف کند. نتبوکها معمولا کيبوردهاي کوچکي دارند که تايپ با آنها را دشوار ميکند.
درايوهاي نوري و اتصال به اينترنت
نتبوکها معمولا درايو ديسک نوري ندارند، به اين معني که از CD يا DVD خبري نيست. با اين همه اتصال به اينترنت يک مساله محوري در تمامي نتبوکهاست. تمامي آنها با واي فاي تعبيه شده عرضه شده و شمار روزافزوني از آنها به بلوتوث مجهز شدهاند، بنابراين ميتوانند براي اتصال به اينترنت به يک شبکه تلفن همراه نسل سوم متصل شوند.
قيمت
نکته آخري که چندان هم کم اهميت نيست، قيمت است؛ نتبوکها بسته به امکانات بين 200 تا 500 دلار قيمت دارند، در حالي که ارزانترين لپتاپ از 400 دلار آغاز ميشود.
با يک لپتاپ مدل پايين ميتوان به اينترنت متصل شد، اسناد را ايجاد و ويرايش کرد و بازيهايي را اجرا کرد که براي نمايش بدون مشکل نياز به گرافيک بالايي ندارند. مدلهاي بالاتر ظرفيت ذخيرهسازي بيشتر، RAM بالاتر وامکانات بيشتري دارند.
منبع:http://www.barsam.ir ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb