حفاظت از اطلاعات ذخيره شده روي درايوهاي خارجي مانند کول ديسک ها، اهميت فراواني دارد. تقريبا همه کاربران کامپيوتر مي دانند، اگر به يک باره درايوهاي خارجي را از پورت USB کامپيوتر جدا کنيم، ممکن است همه اطلاعات ذخيره شده را از دست بدهيم. همچنين اين کار منجر به کوتاه شدن عمر مفيد و کارايي اين نوع درايوها نيز مي شود.
اين که بدانيم هنگام اتصال يک فلش به کامپيوتر، فقط ارتباط سخت افزاري بين آنها ايجاد نمي شود و از لحاظ نرم افزاري نيز با هم جفت مي شوند، باعث مي شود تا هنگام جدا کردن آنها از کامپيوتر دقت بيشتري کنيم و حوصله بيشتري به خرج دهيم.
يکي از رايج ترين و ساده ترين روش هاي حفظ امنيت اطلاعات درايو پيش از قطع اتصال آن از کامپيوتر، رفتن به نوار ابزار پايين صفحه ويندوز و راست کليک کردن روي آيکون درايو خارجي و انتخاب گزينه safely to remove است. که کاربران مک و لينوکس آن را بيشتر با نام Ejecting مي شناسند. اگر در اين سيستم عامل ها ابزار ذخيره اي را که بر روي سيستم mount شده، بدون اجکت کردن جدا کنيم، با پيام خطايي مانند شکل زير مواجه مي شويم.
![زمان مناسب جدا کردن کول ديسک از کامپيوتر](/userfiles/Article/1390/09/001/60251.JPG)
وصل و نصب درايوهاي خارجي در ويندوز با لينوکس متفاوت است. در بيشتر مواقع در ويندوز به اعلام خروج فلش و دستگاه هاي مشابه به سيستم عامل، نيازي نيست. کمتر پيش مي آيد هنگام خروج ناگهاني درايوي، سيستم عامل ويندوز با پاپآپ هاي مختلف به کاربر هشدار امنيتي بدهد. اما هنگامي که دوباره درايو مشابه را به همان کامپيوتر وصل کنيد، با پنجره اي که در وسط صفحه باز مي شود از کاربر مي خواهد تا درايو را اسکن و اشکالات احتمالالياش را برطرف کند.
بنابراين شما چه زماني متوجه مي شويد که آيا مي توان درايو را خارج کرد! در ادامه مطلب به موقعيت هاي هرگز، هميشه و گاهي اوقات قبل از خروج ابزار ذخيره مي پردازيم که نياز به eject يا safly remove کردن آنها داريم
مواردي که قطع اتصال درايو بدونEject يا safly remove کردن مشکلي ندارد
همان طور که در بالا گفتيم برخي از موارد هستند که براي خروج درايو خارجي نيازي به اطلاع سيستم عامل نداريم:
![زمان مناسب جدا کردن کول ديسک از کامپيوتر](/userfiles/Article/1390/09/001/60252.JPG)
• در مورد ابزارهايي همچون CD و DVD که فقط دستگاه بايد آنها را بخواند و قرار نيست فايلي روي آنها رايت شود. همچنين در مورد کول ديسک ها، کارت هاي CF و کارت هاي حافظه SD در حالت حفاظت شده يا write protect نيازي به eject يا remove نيست. هنگامي که فايلي فقط قابليت خوانده شدن دارد، حتي اگر آن را به طور ناگهاني از سيستم خارج کنيد, نيز توفيري نمي کند و اطلاعاتش همچنان روي دستگاه باقي مي مانند. زيرا ويندوز قابليت و توانايي تغيير اطلاعات را ندارد. در مورد درايوهاي USB نيز پيش از اتصال آنها، بهتر است توجه کنيد که آيا کليدي براي تغيير حالت از خواندن به نوشتن دارد (read and write) يا خير! اگر داشت بهترين و مطمئن ترين کار، قرار دادن آن روي حالت فقط خواندن است.
• درايوهاي شبکه اي که روي NAS يا سيستم ابري (cloud) ذخيره شده اند. اين که در مورد درايوهاي شبکه اي، اعلام خروج درايو به سيستم عامل چندان مهم نيست، به اين معنا نيست که احتمال از دست دادن اطلاعات ذخيره شده را با قطع ناگهاني شبکه نخواهيد داشت. اما اينگونه درايوها، اصولا به اعلام پيش از خروج نيازي ندارند زيرا تحت کنترل سيستمي مشابه پلاگ اند پلي (plug n play) باقي درايوها نيستند که شما امکان eject يا remove آنها را داشته باشيد.
• درايوهاي قابلي حمل و پرتابل همچون دوربين عکاسي و مدياپليرها که با USB به کامپيوتر وصل مي شوند، نيز به اعلام خروج به سيستم عامل نيازي ندارند. اين گونه سيستم ها مکان ويژه اي در ويندوز دارند و اطلاعاتشان در آنجا محفوظ است. به همين دليل براي حفظ اطلاعات ذخيره شده روي آنها، لازم نيست حتما پيش از بيرون کشيدنشان از سيستم، آن را eject کنيد. در برخي نمونه ها، شما حتي امکان اين کار را در سيستم عامل نداريد و تنها بايد کابل را جدا کنيد.
• دستگاه هايي با امکان ReadyBoost را نيز مي توان بدون نگراني از نابودي اطلاعات، از سيستم جدا کرد. البته ما هم مي دانيم اين روزهاي کمتر کسي از ReadyBoost استفاده مي کند. هنگامي که از کارت حافظه يا کول ديسک به عنوان ReadyBoost براي بالا بردن سرعت ويندوز استفاده مي کنيد، سيستم عامل تنها فايل هاي کش را روي آن نگه داري مي کند و فايل هاي اصلي بر روي هارد سيستم هستند. از اين رو، قطع اتصال ناگهاني آنها صدمه اي به اطلاعات شما نمي رساند.
• مورد ديگري که براي قطع اتصال آن از کامپيوتر به اعلام و هشدار به سيستم عامل نيازي نيست، وسيله اي است که با آن سيستم عامل را بوت مي کنيد. البته اعلام نکردن به اين معنا است که درايوي را تنها هنگامي خارج کنيد که کامپيوتر خاموش باشد يا اطلاعات به طور کامل روي رم ذخيره شده باشند. بسياري از توزيع هاي رايج لينوکس، فقط بخش هاي موردنياز را از روي ديسک به رم منتقل مي کنند. از اين رو، ممکن است کامپيوتر براي راه اندازي سيستم به فايل ها و نرم افزارهاي ديگري نياز داشته و مجبور باشد دوباره به ديسک مراجعه کند. به همين دليل هيچ وقت هنگام بوت شدن دستگاه، ديسک يا درايو موردنياز را از سيستم خارج نکنيد.
مواردي که بايد پيش از قطع اتصال درايو بايد آن را Eject کرد
دستگاه ها و درايوهاي ذخيره سازي، مواردي هستند که براي خارج کردنشان از کامپيوتر حتما بايد به سيستم عامل اعلام کنيد. کاربر بايد ياد بگيرد که حتما پيش از قطع اتصال موارد زير، ايمني را رعايت کند.
![زمان مناسب جدا کردن کول ديسک از کامپيوتر](/userfiles/Article/1390/09/001/60253.JPG)
• هرگز هنگام اجراي فايلي از روي هارد درايوهاي اکسترنال USB، آنها را از کامپيوتر جدا نکنيد. زيرا در اين درايوها، برق مورد نياز هم توسط USB تامين مي شود و هارد اصلا دوست ندارد که بدون اطلاع رگ حيات وي را قطع کنيد . اين موضوع ممکن است به اطلاعات ذخيره شده روي اين هاردها صدمه بزند. بنابراين، بهتر است قبل از جدا کردن ناگهاني هارد از سيستم، حتما موارد ايمني حفظ اطلاعات را رعايت و با Eject يا safly remove کردن، به سيستم عامل اعلام کنيد. اين کار فقط ثانيه اي وقت شما را مي گيرد. اما در عوض امنيت فايل ها و عمر هارد ديسک تان تضمين مي شود.
• يک سري از دستگاه هاي ذخيره سازي هستند که براي داشتن عملکرد بهتر و سريع تر، گزينه cache آنها را فعال مي کنند. اين کار کيفيت و سرعت کار را در اين ابزارها به شکل چشم گيري افزايش مي دهد. اما در مورد اين حافظه ها بايد در نظر داشته باشيد پيش از در آوردنشان از کامپيوتر، حتما اين موضوع را به سيستم عامل اعلام کنيد. يعني به طور ناگهاني درايو را از سيستم جدا نکنيد. زيرا ممکن است همه اطلاعات ذخيره شده از بين بروند و دستتان در حنا بماند.
• درايوهاي در حال استفاده را هرگز به طور ناگهاني از کامپيوتر جدا نکنيد. شما هرگز نمي توانيد درايوي را فايل هاي آن در حال اجرا هستند، از کامپيوتر جدا کنيد. براي اينکه همه اطلاعات موجود روي درايو همچنان باقي بمانند، بهتر است مطمئن شويد فايلي از آن روي سيستم باز نيست. اگر بخواهيم فقط به دستورالعمل هاي فني اکتفا کنيم، آنها مي گويند فقط در مواقعي که فايلي را روي درايوي کپي مي کنيد، آن را از کامپيوتر جدا نکنيد. اما ما به شما پيشنهاد مي کنيم در صورت باز بودن هرگونه فايلي از درايو خارجي روي سيستم عامل، حتما آن را ببنيد و سپس به سيستم عامل اعلام کنيد که مي خواهيد آن ر ا از دستگاه خارج و اتصال را قطع کنيد. اين براي امنيت اطلاعات خودتان مفيد است.
• در مورد درايوهايي که فايل ها يا سيستم هاي فايل هاي آنها رمزگذاري شده است. در اين گونه موارد بايد فايل ها را رمزگشايي و از آنها استفاده کرد. بعد از اتمام کار، براي خارج کردن درايو بايد موارد ايمني را حفظ کنيد و سيستم عامل را در جريان خروج قرار دهيد. اين کار باعث مي شود همه فايل هاي رمزدار شده شما، بعد از اعمال تغييرات نيز دوباره رمزگذاري شوند.
مواردي که قطع اتصال درايو بدون اعلام به سيستم عامل، ممکن است مشکل ساز شود
آخرين موردي که براي توضيح باقي مانده است، فلش هايي هستند که کاربر مدام با خود آنها را به اين طرف و آن طرف مي برد. در ادامه تعدادي ترفند براي جابه جايي امن آنها از کامپيوتر را نام برده ايم.
ويندوز به صورت پيش فرض امکان قطع ارتباط سريع اين گونه درايوها با حفظ موارد ايمني اطلاعاتشان را به کاربر داده است. به اين معنا که مي توان آنها را هنگامي که فايلي از آنها باز نيست و مورد استفاده نيستند، بدون انجام هيچ کاري از کامپيوتر جدا کرد. اما اين کار در مواقعي منع شده است که در پايين توضيح داده ايم.
• هنگام اجراي نرم افزاري از روي کول ديسک، هرگز بدون حفظ موارد امنيتي آن را از کامپيوتر جدا نکنيد. شايد نرم افزار موردنظر شما کاملا از روي حافظه خوانده و اجرا شود، اما گاهي پيش مي آيد براي ذخيره تغييرات يا بازخواني بخش خاصي بايد دوباره به خود نرم افزار اصلي رجوع کند. اگر در اين حالت درايو را خارج کرده باشيد، اين کار نصفه باقي مي ماند و عمليات موردنظر انجام نمي شود. در اينگونه موارد، بهترين کار، بستن همه برنامه هاي در حال اجرا از روي درايو و اعلام خروج (يا eject يا safly remove) به سيستم عامل است.
• بعد از نوشتن و رايت فايلي روي درايو خارجي مي توان آن را از کامپيوتر جدا کرد. اما گاهي، حتي اگر چراغ چشمک زن فلش خاموش شده و ديگر چشمک نزد، نيز ممکن است ويندوز منتظر انجام کار ديگري باشد. به همين دليل، بعد از نوشتن فايلي روي درايوهاي يواسبي و پيش از خارج کردن آنها، بهتر است اين مساله را به سيستم عامل گوشزد کنيد تا اطلاعات ذخيره شده از بين نروند. اين کار کمتر از ثانيه وقت شما را مي گيرد. اما اگر به طور ناگهاني و بدون اطلاع به ويندوز اين کار را بکنيد، ممکن است همه فايل ها از بين بروند و دوباره بايد کلي زمان براي کپي دوباره فايل ها صرف کنيد.
• هارد درايوهاي USB انواع مختلفي دارند. يکي از آنها مدلي است که با آداپتور شارژ مي شود. اين گونه درايوها را مي توان ناگهان از کامپيوتر جدا کرد. اما گاهي پيش مي آيد که اطلاعات ذخيره روي آنها از بين مي روند. به همين دليل ضرر ندارد پيش از قطع ارتباط هارد درايو خارجي از سيستم عامل، اين موضوع را به او اعلام کنيد. مخصوصا در مورد هارد درايوهايي که ظرفيت بيش از 2 گيگابايت دارند، حفظ موارد ايمني لازم است
منبع:http://www.negahbaan.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb