لينوکس. سيستم عامل متن بازي که به تازگي بيست ساله شد. سيستم عاملي که از اولين و مهمترين اجزاي دنياي متن باز بوده و هست. سيستم عاملي که آنقدر خوب بنا شده که هنوز هم مشتق گيري از آن ادامه دارد. حالا لينوکس به خوبي از پس سورپرايز کردن سازندگانش بر مي آيد. اين سيستم عامل حالا تقريبا هر معماري پردازنده اي را پشتيباني مي کند و از عهده موبايل هاي کم مصرف گرفته تا سوپر کامپيوتر ها بر مي آيد.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60801.JPG)
اگر چه مک.او.اس ايکس و آي.او.اس هم مانند خود لينوکس، از يونيکس استفاده مي کنند؛ اما خود لينوکس اهدافي کاملا متفاوت را دنبال مي کند. شايد اين سيستم عامل هيچ وقت نتواند جاي مک يا ويندوز را روي کامپيوتر هاي دسکتاپ بگيرد. اما دارد سلطه اش را روي موبايل ها و تبلت ها و سرور ها و سوپر کامپيوتر ها و غيره و غيره گسترش مي دهد. حال که خبر ها درباره لينوکس تا اين حد هيجان انگيز است، پس بياييد نگاهي داشته باشيم بر دستاورد هاي لينوکس در عرصه هاي مختلف. ادامه مطلب لطفا.
- اندرويد:
گوگل سيستم عامل اندرويد را مبتني بر هسته لينوکس نهاد. آخرين برآورد ها حکايت از اين دارند که اندرويد با بيش از 40 درصد سهم، دارد دنياي اسمارتفون ها را قبضه مي کند. کروم او.اس گوگل که سيستم عاملي تحت وب براي لپتاپ هاست نيز بر مبناي لينوکس ساخته شده است.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60802.JPG)
- سيستم عامل منتخب سرور ها:
لينوکس هم اکنون بخش بزرگي از سرور ها و وبسايت هاي بزرگ جهان را اداره مي کند. وب سايت هايي مثل آمازون، فيس بوک و گوگل. سوپر کامپيوتر واتسون آي.بي.ام که توانست انسان را هم به چالش بکشد، مبتني بر لينوکس ساخته شده است.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60803.JPG)
- Red Hat:
کلاه قرمز يا Red Hat اولين ويرايش تجاري لينوکس بود. شرکت Red Hat بزرگترين و موفق ترين کمپاني بازار متن باز بوده است که هم اکنون سرمايه اي برابر 7.3 ميليارد دلار دارد. اين شرکت با توزيع «کلاه قرمز» مصرف کننده هاي تجاري را هدف قرار داد و ثابت کرد که حتي از يک سيستم عامل آزاد و متن باز هم مي توان پول در آورد. البته ويرايش کلاه قرمز رايگان نيست و بايد هشتاد دلار برايش پول بدهيد.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60804.JPG)
- سيستم عامل بزرگان و حرفه اي ها:
در اولين روز هاي پيدايش لينوکس، تصور مي شد اين سيستم عامل به حاشيه صنعت IT رانده شود و توسط دانشگاه ها يا کمپاني هاي کوچکي که مي خواهند در هزينه هايشان صرفه جويي کنند، به کار گرفته شود. اما وضعيت برعکس شد و بزرگان IT مانند دل، IBM، HP ، Novell و Oracle استراتژي استفاده از لينوکس را پيش گرفتند و محصولاتشان را سازگار با اين سيستم عامل طراحي کردند. چرا که مشتريان آن ها اين را طلب مي کردند.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60805.JPG)
- Web OS براي محصولات مصرفي و شايد ماشين ها
اگر چه اچ.پي، تصميم گرفته تبلت تاچ پد و ديگر دستگاه هاي مبتني بر وب.او.اس را بکشد. اما اين شرکت قصد ندارد خود سيستم عامل را دور بريزد. اين سيستم عامل مبتني بر لينوکس احتمالا در محصولات مصرفي ديگر و شايد حتي اتوموبيل ها به کار برده خواهد شد.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60806.JPG)
- رشد لينوکس در گستردگي و پيچيدگي:
لينوکس بيش از 14 ميليون خط کد دارد که از آن ها بيش از 520 هزار حق امتياز ثبت شده است.در سال 1995، حدودا 100 توسعه دهنده روي هسته لينوکس کار مي کردند. در سال 2010، اين عدد به هزار نفر رسيد.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60807.JPG)
- گسترده اي عظيم از توزيع هاي لينوکس:
لينوکس هم اکنون صد ها توزيع مختلف دارد. بعضي از آن ها به شدت تخصصي هستند. مانند سيستم عاملي که براي مديا سنتر ها کاربرد دارد. بعضي از آن ها مانند «کلاه قرمز» هم به سوي قبضه کردن بازار پيش مي روند. اما فعلا اوبونتو با سهم 34 درصد در مقام نخست قرار گرفته و کلاه قرمز، با سهم 28 درصدي اش در مقام دوم قرار دارد.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60808.JPG)
- همکاري شفاف:
همکاري و توسعه شفاف لينوکس، فضا را به سمتي برده که اگر يک توسعه دهنده تغييرات مطلوبي را در سيستم عامل اعمال کند، ديگر توسعه دهندگان نيز مي توانند از مزاياي آن بهره مند شوند. براي مثال قابليت هاي real time يا زمان وافعي لينوکس توسط ارتش ايالات متحده گسترش يافتند. در حالي که هم اکنون بازار سهام وال استريت هم از اين ويژگي براي تبادل بورس سهام نيويورک استفاده مي کند!
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/60809.JPG)
- بدون لينوکس راه اندازي بعضي چيز ها غير ممکن بود:
لينوکس به کساني که ايده اي در ذهن داشتند کمک کرد که سريع و ارزان کار خود را شروع کنند. بدون لينوکس فيس بوک هرگز شکل نمي گرفت. اين سايت از سرور هايي بهره مي برد که توزيع ده دلاري Solaris روي آن ها نصب شده بود.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/608010.JPG)
- لينوکس همه جا:
حالا کجا مي توان لينوکس را پيدا کرد؟ همه جا! از تلويزيون هاي هوشمند گرفته تا بعضي کنسول هاي بازي. از ماشين هاي پول شمار فروشگاه ها گرفته تا بازار هاي بورس سهام. اين روند صعودي ادامه خواهد داشت و دارد.
![لينوکس حالا کجاست؟](/userfiles/Article/1390/09/001/608011.JPG)
منبع:www.narenji.ir ارسال توسط کاربر محترم سايت : hassan74