هر زمان اين امکان وجود دارد که تلفن همراه شما ناخواسته به دست افرادي با نيت سوء بيافتد. يا ممکن است مانند ساکنان برخي مناطق (مانند ايالت کاليفرنيا در آمريکا) در معرض قوانين اعطاي مجوز به نيروهاي امنيتي براي تجسس در محتواي تلفن همراه خود قرار داشته باشيد. اکنون زمان بسيار خوبي براي تفکر و بررسي امنيت گوشي هاي هوشمند مان است. خوشبختانه، اين امر بسيار آسان است و در اين مقاله قصد داريم شما را قدم به قدم در مراحل اين فرايند جلو برده و راهنمايي کنيم.
گام اول : فعال سازي حفاظت از موبايل با رمزعبور
در اکثر گوشي هاي هوشمند مي توانيد يک گزينه تعيين رمزعبور ورود به گوشي را در تنظيمات گوشي پيدا کنيد. (Settings -> Security) اما بايد کتابچه راهنماي گوشي را مطالعه کرده (و يا به کاوش در منوها بپردازيد) تا دقيقا قسمت مربوط به اين کار در گوشي خود را بيابيد.
1-1 سيستم عامل iOS (گوشي هاي آيفون)
![چگونه گوشي هوشمند خود را امن تر کنيم؟](/userfiles/Article/1390/09/001/61881.JPG)
تنظيم يک رمزعبور يا اصطلاحا passcode در iOS بسيار آسان است، اما هيچ چيز امن تر از تنظيم پين کد (PIN number) نيست. اگر از نسخه چهارم اين سيستم عامل با نام iOS4 يا بالاتر استفاده کنيد، مي توانيد به جاي passcode از يک رمزعبور استفاده نماييد. اگر نه، تنها مي توانيد از چهار رقم براي پس کد استفاده کنيد، اما بهتر از هيچ است!
براي تنظيم پس کد يا رمزعبور در iOS، بخش تنظيمات (Settings) را باز کنيد. از آنجا General و سپس گزينه Passcode Lock را انتخاب کنيد. گزينه را روشن (ON) کرده و رمزعبور جديد و يا passcode خود را وارد کنيد. اگر شما پيش از اين passcode چهار رقمي در ذهن نداشتيد، سعي کنيد از چيزي تصادفي استفاده کنيد.
توجه داشته باشيد روز تولد شما، سالگرد ازدواج و يا معادل عددي حروف نام شما، همه چيزهايي هستند که هر کسي به راحتي مي تواند حدس بزند. پس کد چهار رقمي امن ترين گزينه براي شروع نيست، بنابراين شما نمي بايد آن را از آن چيزي که هست بدتر کنيد.
1-2 سيستم عامل آندرويد
![چگونه گوشي هوشمند خود را امن تر کنيم؟](/userfiles/Article/1390/09/001/61882.JPG)
امنيت بيشتر آندرويد در قالب يک الگوي حرکت جادويي (swipe) به دست مي آيد (مگر اينکه نگارش 2?2 آندوريد-Froyo را داشته باشيد، که در اين صورت مي توانيد يک پين يا کلمه عبور هم تنظيم کنيد).
براي تنظيم يک حرکت جادويي، به تنظيمات (settings) گوشي آندرويد خود برويد، Security را انتخاب کنيد و سپس در قسمت Change Unlock Pattern، الگوي باز کردن گوشي را به دلخواه خود تغيير دهيد. بخش Require Pattern را تيک بزنيد تا قادر به وارد کردن يک الگوي دلخواه باشيد. ايجاد الگوي جادويي اساسا مانند اتصال نقاط به يکديگر است. يادتان باشد که يک شکل آشکار و بديهي ترسيم نکنيد. طراحي اين الگو به اندازه تعيين يک کلمه عبور قوي و دشوار براي حدس زدن اهميت دارد و يک الگوي پيچيده به همان اندازه مفيد است.
تعيين يک الگوي بسيار آسان کمکي به افزايش امنيت گوشي شما نخواهد نمود. از طرف ديگر پيچيدگي الگو بايد به نحوي باشد که بتوانيد آن را براي هميشه به ياد داشته باشيد. هنگامي که اين الگو را تعيين کرديد، قادر خواهيد بود الگو را بر روي صفحه اصلي (هوم اسکرين) گوشي خود قرار داده و براي باز کردن گوشي هوشمند آندرويد خود از آن استفاده کنيد. در حالت ديگر ، اگر روي گوشي خود نگارش 2?2 و بالاتر آندرويد را داريد، مي توانيد علاوه بر الگو از پين استاندارد و يا رمزعبور هم استفاده کنيد و اين در حالتي است که شک داريد الگوي جادويي انتخابي شما امنيت گوشي را تضمين نمايد.
1-3 ويندوز فون 7
در ويندوز فون 7 شما توسط رمزعبور قادر به تنظيم قفل روي صفحه نمايش هستيد. براي انجام اين کار، به ليست برنامه هاي کاربردي برويد و گزينه تنظيمات را انتخاب کنيد. در آنجا، Lock & Wallpaper را انتخاب کنيد. با فرض اين که اولين بار است که رمزعبور وارد مي کنيد، بخش Password را فعال کنيد. هنگامي که اين کار را انجام دهيد، از شما درخواست مي شود رمزعبور جديد را دوبار وارد کنيد. اين کار را انجام داده و با فشردن Done تغييرات را ذخيره کنيد. اگر در مورد انتخاب يک رمزعبور خوب که در ضمن در ذهنتان هم خواهد ماند نياز به کمک داشتيد، لطفا اين راهنماي ويدئويي شسته و رفته را تماشا کنيد. تصاوير گوياي همه چيز است.
گام دوم: «پاک سازي کامل از راه دور» را فعال کنيد
اگر محافظت توسط پس کد يا رمزعبور يا الگو يا هر چه اسمش را بگذاريد را به گوشي هوشمند خود اضافه کرده ايد اما هنوز دچار وسواس يا بدبيني هستيد، ممکن است نوبت به کند و کاو در گام دوم، يعني فعال کردن «پاک سازي اطلاعات حساس از راه دور» رسيده باشد.
Remote wipe کاري را انجام مي دهد که در نامش وجود دارد: اين ويژگي قادر است از راه دور اطلاعات گوشي شما را به طور غير قابل بازيابي پاکسازي کرده و آن را به تنظيمات کارخانه اي بازگرداند. اين چيزي نيست که شما بخواهيد هر روز انجامش دهيد، بلکه بايد آماده استفاده از اين ويژگي براي مواقع بحراني و زماني که گوشي شما به هر دليل به دست افراد ناباب بيافتد باشيد.
![چگونه گوشي هوشمند خود را امن تر کنيم؟](/userfiles/Article/1390/09/001/61883.JPG)
ios
راه اندازي «پاک سازي از راه دور» بر روي دستگاه هاي مجهز به سيستم عامل iOS آسان است، اما بايد تمام مواد تشکيل دهنده را در اختيار داشته باشيد! شما نياز به داشتن يک حساب پولي MobileMe داريد که بر روي دستگاه iOS شما فعال شده باشد. همچنين اگر از نسخه اي از iOS قبل از 4?2 استفاده مي کنيد، نياز به فعال کردن گزينه push و Find My iPhone داريد.
اين تنظيمات را کجا مي توان پيدا کرد؟ ابتدا، بخش تنظيمات (setting) را گشوده، سپس از قسمت option بخش “Mail, Contacts, Calendars” را انتخاب نماييد. در صفحه بعد گزينه اي به نام “Fetch New Data” مشاهده مي کنيد. آن را انتخاب کنيد تا شکل يک سوئيچ را ببينيد که به وسيله آن مي توان Push را فعال نمود. وقتي اين کار را انجام داديد، به صفحه ” Mail, Contacts, Calendars ” برگشته و حساب کاربري MobileMe خود را انتخاب کنيد. در صفحه بعد به شما گزينه اي براي فعال کردن Find My iPhone نشان داده مي شود. اين فعال سازي را انجام دهيد تا اين گام به پايان برسد.
پس از آنکه قابليت يافتن آيفون فعال شود، قادر خواهيد بود در وب به حساب MobileMe خود وارد شده و در مواقعي که آي فون شما مورد سرقت قرار مي گيرد، از راه دور اطلاعات شخصي خود را پاک کرده و جلوي سواستفاده هاي بعدي را بگيريد.
اين کار را مي توانيد با کليک کردن روي دکمه Account در بالاي سايت موبايل مي و سپس انتخاب گزينه Find My iPhone انجام دهيد. هنگامي که گوشي خود را پاک سازي مي کنيد، مدل هاي جديد iPhone پيام را به سرعت دريافت کرده و با موفقيت و در عرض چند دقيقه همه اطلاعات تعيين شده را پاک مي کنند. با اين حال به نظر مي رسد مدل هاي قديمي تر در برخي موارد زمان بسيار طولاني تري را نياز دارند. در صورتي که آيفون 3G يا نسل اول آن را داريد، بايد خود را براي انتظاري به مدت تقريبي دو ساعت آماده کنيد!
آندرويد
پاک سازي از راه دور از امکانات استاندارد دستگاه هاي مجهز به سيستم عامل آندرويد است، اما به آندرويد نسخه 2?2 به بعد نياز داريد. علاوه بر اين، نياز به راه اندازي تنظيمات Exchange خواهيد داشت. زماني که Exchange ايجاد شد، پاک کردن از راه دور تنها مي تواند توسط مدير سيستم انجام شود. در حالي که اين مدير مي تواند شما باشيد، احتمال اينکه براي سيستم شخص ديگري به جز شما به عنوان مدير تعيين گردد نيز وجود دارد. بنابراين از اين روش صرف نظر مي کنيم.
در عوض، بهتر است اين کار را با اضافه کردن قابليت پاک کردن از راه دور از طريق برنامه کاربردي Mobile Defense انجام دهيد. اين برنامه در فروشگاه برنامه هاي آندرويد به صورت رايگان در دسترس است و مي توانيد گوشي خود را از وب سايت Mobile Defense، از راه دور پاک سازي کنيد که مکانيسمي بسيار شبيه به پاک کردن با MobileMe و Find My iPhone در iOS دارد.
در حال حاضر، Mobile Defense در مرحله آزمايشي بتاي خصوصي است؛ اين بدان معنا است که شما بايد به صفحه دانلود مراجعه کرده و براي قرار گرفتن در ليست انتظار ثبت نام کنيد. به عنوان يک جايگزين ، مي توانيد WaveSecure را هم امتحان کنيد.
ويندوز فون7
تلفن هاي مجهز به سيستم عامل ويندوز فون 7 را به راحتي مي توانيد با دسترسي به وب و استفاده از برنامه مايکروسافت اوت لوک پاک سازي کنيد. براي راهنمايي گام به گام انجام اين فرآيند ويديوي زير را تماشا کنيد.
چه کار ديگري مي توانيد انجام دهيد؟
موارد فوق اکثر کارهاي کليدي بودند که شما ميتوانيد انجام دهيد تا امنيت بيشتري به گوشي هاي هوشمند خود بخشيد. فقط کافي است مطمئن شويد که از رمزعبور قوي استفاده مي کنيد، هيچ کدام از داده هاي حساس و حياتي خود را در اسمارت فون خود ذخيره نمي کنيد. و از سر و کار داشتن با پليس کاليفرنيا! بر حذر هستيد. اين موارد، يعني اين که راه امن تر کردن گوشي تلفن همراه خود را تا حدود زيادي پيموده ايد.
![چگونه گوشي هوشمند خود را امن تر کنيم؟](/userfiles/Article/1390/09/001/61884.JPG)
منبع:http://www.barsam.ir ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb