در صورتي که شما لپتاپ داريد احتمالأ تاکنون شرايطي را تجربه کردهايد که امکان اتصال لپتاپ به برق را نداشته و اجبارأ از باتري لپتاپ خود استفاده کردهايد. بسته به نوع لپتاپها در صورت داشتن شارژ کامل، لپتاپ شما در حدود 2 ساعت و نيم با باتري کار خواهد کرد. اما نکاتي بسيار ساده هستند که با رعايت آنها به شکل قابل توجهي کارايي باتري لپتاپ شما افزايش پيدا خواهد کرد و در لحظات بحراني به کمک شما ميآيد. در اين ترفند قصد داريم به معرفي 16 نکته براي حداکثر استفاده از باتري لپتاپ بپردازيم که کارکرد باتري شما را از 2 ساعت به 4 ساعت کاملأ تضمين ميکند.
1) به طور مرتب Defrag کنيد
هر چه هارد ديسک شما سريعتر عمل کند فعاليت کمتري ميکند و در نتيجه ميزان بهره بردارياش از انرژي باتري شما کاهش مييابد. يکي از راههاي مناسب براي بهبود عملکرد هارد ديسک،
Defrag کردن آن در زمانهاي متوالي و منظم است، پس در اين کار کوتاهي نکنيد.
2) نور LCD را کاهش دهيد
امروزه 99 درصد لپتاپهايي که در بازار عرضه ميشوند اين قابليت را دارند که نور
LCDيا نمايشگر آنها را تنظيم کنيد. بهتر است زماني که از باتري استفاده ميکنيد روشنائيLCD خود را روي کمترين حد ممکن قرار دهيد، برخي از مدلها قابليت کاهش ميزان فعاليت CPU و بهره بردارياش از منبع تغذيه به شکل بهينه را دارا هستند. اين گونه قابليتهاي جانبي لپتاپتان را در حين استفاده از باتري فراموش نکنيد.
3) برنامههايي که به صورت پنهاني و در پس زمينه اجرا ميشوند را متوقف کنيد
اگر آنتي ويروسي داريد که به صورت اتوماتيک شروع به اسکن کردن هاردتان ميکند يا ابزاري مثل
Google Desktop روي سيستم شما نصب است که به صورت دائم در حال ايندکس کردن فايلها و بررسي هاردتان است و ..... آنها را از کار بياندازيد. همه اين موارد باعث فعاليت بيشتر CPU و کاهش کارايي باتري ميشوند. همه ابزارهايي که اين گونه عملکردي دارند را در زماني که از باتري استفاده ميکنيد غير فعال نمائيد.
4) سخت افزارهاي اضافي را جدا کنيد
ماوسهاي USB برخي از انواع Cool Diskها و ..... را فراموش نکنيد چون اينها نيز به منبع تغذيه نياز دارند و از باتري شما استفاده خواهند کرد.
5) حافظه Ram بيشتري به لپتاپ خود اضافه کنيد
هر چه حافظه Ram شما بيشتر باشد پروسههايي که در حافظه مجازي يا Virtual Memory سيستمتان بارگذاري ميشود کمتر خواهد بود، از آنجايي که حافظه مجازي و پروسههاي موجود در آن هارد ديسک را درگير ميکنند باعث استفاده بيشتري از باتري شما ميشوند در حالي که داشتن Ram بيشتر اصلا سبب استفاده انرژي بيشتر نخواهد شد. از طرفي وقتي بخواهيد برنامههايي سنگين که نياز به حجم بالايي از Virtual Memory دارند اجرا کنيد داشتن مقدار بيشتري از حافظه Ram ميتواند به شما کمک بزرگي برساند و ميزان مصرف انرژي را کاهش دهد.
6) هارد ديسک بر CD يا DVD درايو ارجحيت دارد
هر چقدر که هارد ديسک منبع تغذيه شما را ببلعد به پاي CD يا DVD درايوها نميرسد، ضمن اين که وجود يک CD در داخل درايو حتي اگر در حال استفاده نباشد نيز ميتواند هر از گاهي مزيد بر علت گردد، اگر واقعا احتياج داريد از يک CD يا DVD در زماني که در حالت باتري قرار داريد استفاده کنيد، بهترين راه حل تهيه يک image از آن و اجراي imageمذکور توسط نرم افزارهاي درايو مجازي است.
7) پينهاي باتري خود را تميز نگه داريد
بد نيست هر از گاهي پينهاي باتري خود را تميز کنيد. اين امر سبب نقل و انتقال بهتر و کاملتر جريان بين باتري و لپتاپ ميگردد و کارايي بهتر و بيشتر مجموعه ميگردد.
8) از باتري خود مراقبت کنيد
مراقبت از باتري نيز شرط مهمي است. اگر از باتري زياد استفاده نميکنيد فراموش نکنيد هر دفعه که باتري را شارژ ميکنيد اين شارژ را بايستي هر دو يا سه هفته يک بار مورد استفاده قرار دهيد در غير اينصورت خيلي سريعتر از چيزي که فکرش را بکنيد باتري دچار اشکال ميشود. از طرفي شارژ يک باتري
Li-on (ليتيومي) نبايد هرگز به صورت کامل خالي شود و خالي شدن کامل شارژ باتري فقط در مورد مدلهاي قديمي توصيه ميشود.
9) سيستم را Hibernate کنيد نه Standby
قرار دادن لپتاپ در وضعيت Standby در فاصلههاي زماني که به آن نيازي نيست، آنهم در حين استفاده از باتري ميتواند سبب کاهش مصرف انرژي شود و از طرفي وقتي به آن نياز شد بلافاصله کارتان را از سر بگيريد اما وضعيت Hibernate تقريبا سيستم را خاموش نگه ميدارد و در زمان نياز به آن به همان سرعت حالت Standby فعالش ميکند.
10) به کاهش دماي لپتاپ کمک کنيد
هر چه دماي لپتاپ شما کاهش يابد عملکرد بهتري خواهد داشت و هر چه عملکردش سريعتر و بهتر باشد کارايي باترياش بيشتر خواهد شد، لذا همواره شبکههاي ورودي و خروجي هواي لپتاپتان را تميز کنيد و لپتاپ را در وضعيتي قرار دهيد که هوا به شکل مناسبي در آن جريان پيدا کند.
11) Power Options ويندوز را تنظيم کنيد
به Power Options در کنترل پنل ويندوز برويد و آن را به شکلي که مناسب ميدانيد تنظيم کنيد. اگر Power Schemes را در اين قسمت روي Max Battery قرار دهيد به صورت اتوماتيک تنظيماتي برگزيده ميشوند که ميتوانند سبب حداکثر کارايي باتري شوند.
12) کارهاي اضافي و همزمان را حذف کنيد
اگر در وضعيت باتري زماني که مشغول تايپ يک نامه هستيد تصميم گرفتيد MP3 گوش کنيد، بهتر است از MP3 Player خود استفاده کنيد تا لپتاپتان؛ دليلش هم که واضح است.
13) لپتاپ مناسب خود را بخريد
اگر واقعا کسي هستيد که طول عمر باتري برايتان حياتي است بهتر است براي مدلهايي هزينه کنيد که باتريشان کارايي بيشتر و قويتر دارند مسلما براي اين گونه مدلها و اين نوع باتريها بايستي هزينههاي اضافي را تقبل کنيد.
14) شارژ و دي شارژ باتري
اکثر باتريهاي لپتاپهاي امروزي از نوع Li-on هستند و نيازي به اينکار ندارند ولي اگر از مدلهاي خيلي قديمي استفاده ميکنيد، دي شارژ کامل باتري و شارژ مجددش هر 15 روز يکبار توصيه ميشود.
15) قابليت Auto Save خاموش کنيد
در حين کار با ابزارهايي مثل Word مايکروسافت و ..... قابليت ذخيره اتوماتيک يا Auto Save را غيرفعال کنيد. اين قابليت سبب ميشود هارد ديسک شما به صورت دائم درگير باشد. اگر نگران اين هستيد که باتري تمام شود و هر آنچه انجام دادهايد ذخيره نشده از بين بروند ميتوانيد در همان قسمت Power Options تنظيمات را به گونهاي تعريف کنيد که در حين تمام شدن باتري سيستم Hibernate شده و اطلاعات شما دفعه بعدي که به جريان الکتريسته دسترسي داشتيد مجددا در دسترستان باشد.
16) کاهش فعاليت کارت گرافيک
پائين آوردن رزلوشن صفحه نمايش و غير فعال کردن اسکرين سيورهاي تجملي و ..... ميتوانند سبب فعاليت کمتر کارت گرافيکي و در نتيجه افزايش کارايي باتري لپتاپ گردند.
منبع:http://www.barsam.ir ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb