تا همين چند سال پيش، داشتن تلفنهمراهي با صفحهنمايش رنگي، يک آرزوي بزرگ به نظر ميرسيد، اما پس از آن داشتن گوشيهايي با دوربينهاي ديجيتال VGA براي بسياري يک آرزوي دستنيافتني شد! در آن زمان، خريد مدلهايي با صفحهنمايش لمسي براي متمولان فراهم بود و اين محصولات از دسته کالاهاي لوکس به شمار ميآمد. علاوه بر اين، تعبيه ويژگيهايي همچون GPS و وجود کارتشبکه بيسيم در اين محصولات باعث شد تا امروزه انتظار مکالمه از يک تلفنهمراه، ابتداييترين و حتي بيارزشترين چيزي باشد که يک خريدار به دنبال آن ميگردد. عرضه مدلهاي فوقپيشرفته، آينده اين کالاي کوچک و پرمصرف را بسيار جذاب و در عين حال تاحدودي مبهم ساخته است. هنوز براي بسياري توانايي پيشرفت اين همراه جادويي مشخص نيست، اما تأثيرات آن بر بسياري از بخشهاي زندگي بشر امري ملموس و قابل مشاهده است. حال شرکتهاي مختلف سعي دارند تا با معرفي گوشيهاي پيشرفتهتر نظر خريداران را به سمت خود جلب کنند. در اين مقاله ما پنج مدل برتر آينده تلفنهمراه را که توسط پنج شرکت گوناگون معرفي شده و در راه بازار هستند، به شما معرفي کرده و مقايسهاي اجمالي بين آنها انجام خواهيم داد تا معلوم شود آينده از آن کدام ستاره خواهد بود؟
گوشيهاي حاضر در رقابت
اولين مدل انتخابي ما گوشي N8 شرکت نوکيا است که ورود بسيار پرسروصدايي داشت. اين شرکت که مدتها محصول خاصي را به بازار ارائه نکرده بود، سعي کرد تا با هرچه پررنگتر نشان دادن تواناييهاي اين مدل، قدرت خود را به رخ ساير رقبا بکشد. البته شايد از اين نکته غافل بود که پيشرفت ساير شرکتها در اين عرصه، سريعتر از آن چيزي بود که نوکيا تصور ميکرد.
مدل دوم انتخابي ما از شرکت سامسونگ است که در بسياري موارد گوي سبقت ارائه فناوريهاي نوين را از ساير شرکتها ربوده است. تنوع بسيار زياد در محصولات اين شرکت با ادغام فناوريهاي جديد سبب شد تا ما مدل Galaxy A را از سري کهکشاني اين توليدکننده کرهاي انتخاب کنيم.گوشي سوم برگزيده ما از شرکت موتورولا بود که بهرغم حضور کمرنگش در بازار داخلي، توانسته بر دوران رکود خود به خوبي غلبه کرده و با مدلهاي توانمندي دوباره نامش را بر سر زبانها بياندازد. Milestone XT720 نام مدلي است که ما براي معرفي در نظر گرفتيم.
![مقايسه اجمالي پنج گوشي برتر تلفنهمراه](/userfiles/Article/1390/09/001/63451.JPG)
مدل چهارم منتخب ما از شرکت الجي است که بهرغم آنکه اغلب علاقه چنداني در توليد گوشيهاي هوشمند از خود نشان نميدهد، اما با توجه به تمايل بازار به سمت اين رده، اين سازنده نيز مجبور شد تا در سبد کالاهاي توليدي خود، مدلهاي هوشمند را نيز اضافه کند. SU950 تلفنهمراهي است که ما از مدلهاي آينده اين شرکت انتخاب کرديم.
![مقايسه اجمالي پنج گوشي برتر تلفنهمراه](/userfiles/Article/1390/09/001/63452.JPG)
آخرين مدل برگزيده ما گوشي iPhone 4 از شرکت نامآشناي Apple بود که از امکانات و ويژگيهاي جالبي نسبت به نسخه قبل خود برخوردار بود. از آنجا که اپل در صنعت کامپيوتر يک نام پرآوازه به شمار ميآيد، همواره همگان انتظار توليد محصولات متفاوت و پيشرفتهاي را در اين زمينه از آن دارند. حال در ادامه خواهيم ديد، اين توقعات تا چه ميزان برآورده شده است.
![مقايسه اجمالي پنج گوشي برتر تلفنهمراه](/userfiles/Article/1390/09/001/63453.JPG)
طراحي
صفحهنمايش بزرگ و لمسي، مشخصه بارز تمامي مدلهاي موجود در رقابت است. تمامي سازندگان از بهترين مواد موجود در ساخت بدنه استفاده کردهاند و به هيچکدام نميتوان ايراد خاصي گرفت. البته اپل علاوه بر اينها از يک ساختار شيشهاي مقاوم نيز استفاده کرده تا علاوه بر زيبايي، باعث افزايش استحکام اين محصول شود.
![مقايسه اجمالي پنج گوشي برتر تلفنهمراه](/userfiles/Article/1390/09/001/63454.JPG)
در اين بين نوکيا N8 با دارا بودن ضخامت 12,9 ميليمتري، لقب قطورترين گوشي اين رقابت را به دست ميآورد. همچنين موتورولا Milestone XT720 با وزن 160 گرمي خود، ميتواند نقش يک وزنه را در جيب شما بازي کند! عنوان بلندقدترين مدل هم به Galaxy A سامسونگ ميرسيد که طولي برابر با 119,5 ميليمتر دارد. از لحاظ عرض نيز موتورولا با هيبت 60,9 ميليمتري خود در صدر ميايستد. در نقطه مقابل، گوشي اپل با دارا بودن قطر 9,3 ميليمتري خود نشان داده که يکي از باريکترين نمونههاي هوشمند بازار است. در مجموع هر پنج گوشي از طراحي و ساختار خوبي برخوردار هستند. به همين دليل ترجيح ميدهيم قضاوت را در اين مورد به خود شما بسپاريم.
صفحهنمايش
در اين بخش مدلهاي الجي، نوکيا و اپل داراي صفحهنمايش 3,5 اينچي هستند و نماينده موتورولا و سامسونگ از نمونه 3,7 اينچي استفاده ميکند. به دليل محبوبيت صفحهنمايش خازني، تمامي مدلها به جز SU950 از اين فناوري بهره ميبرند و باز به غير از نماينده الجي، سايرين از فناوري Multi Touch نيز پشتيباني ميکنند. تعداد پيکسلهاي صفحهنمايشهاي گوشيها کمي متفاوت است. در اين مرحله، گوشي iphone 4 با دقت 960×640 پيکسل گوي سبقت را از ساير رقبا ميربايد. يکي از نقاط قوت iphone 4 را ميتوان در حقيقت، صفحهنمايش بحثبرانگيز آن عنوان کرد، صفحهنمايشي که با تراکم 326 پيکسل در اينچ بهراحتي توانسته ديگر رقبا را پشت سر بگذارد. اين صفحهنمايش با بهرهگيري از فناوري IPS داراي زاويه ديد مناسب و کنتراست بالايي است (800 به 1). صفحهنمايشي که به گفته مسئولان اين سازنده، نقاط آن براي شبکيه چشم غيرقابل تشخيص هستند و شما تصاوير را همچون يک صفحه چاپشده مشاهده ميکنيد. در نقطه مقابل سامسونگ با ارائه صفحهنمايش خود با فناوري Super AMOLED ثابت کرده که تنها ميزان پيکسل، عامل تعيينکننده نيست و کيفيت فوقالعاده بالاي اين نوع از صفحهنمايش به خوبي مؤيد اين قضيه است. رنگها در اين نوع از صفحهنمايش، باکيفيت بسيار بالايي نمايش داده ميشوند و حتي در زير نور شديد آفتاب باز قابليت خوانا بودن به خوبي حفظ ميشود. دقت صفحهنمايش 480×800 پيکسل اين محصول براي مصارف روزمره کاملاً مناسب است. صفحهنمايش 3,7 اينچي گوشي توليدي موتورولا از حداکثر دقت 480×854 پيکسل پشتيباني ميکند که اين موضوع باعث شده تا از نظر دقت صفحهنمايش، بهترين گزينه بعد از iphone 4 در بازار باشد. در اين بين، نمايندههاي نوکيا و الجي داراي حداکثر 640×480 پيکسل هستند که نسبت به سايرين در مکان پايينتري قرار ميگيرند. اگرچه نوکيا نيز از فناوري AMOLED استفاده کرده است، اما با توجه به ورود نمونههاي جديدتر شايد نتوان از آن انتظار وجود يک تصوير خارقالعاده را داشت. البته SU950 الجي در اين قسمت از همه نااميدکنندهتر ظاهر شده است و با صفحهنمايش TFT که تنها از 256هزار رنگ پشتيباني ميکند، نشانهاي از يک مدل آينده در خود ندارد.
![مقايسه اجمالي پنج گوشي برتر تلفنهمراه](/userfiles/Article/1390/09/001/63455.JPG)
سيستمعامل و پردازنده
شايد بتوان اندرويد را برنده بازي سيستمعاملهاي موجود در بازار دانست. در اين بين شرکتهايي که داراي توليدات مختلف با سيستمعاملهاي گوناگون هستند، توانمندترين مدلهاي نسل آينده خود را بر مبناي اندرويد طراحي و روانه بازار خواهند کرد. شايد جاي خالي ويندوز موبايل به دليل عدم پشتيباني مناسب مايکروسافت و عقب افتادن در مقابل رقيب قدرتمند خود در اينجا به خوبي به چشم بيايد. گوشيهاي الجي، موتورولا و سامسونگ هر سه به سيستمعامل اندرويد نسخه 2,1 ملقب به Elclair مجهز هستند. البته به تازگي نسخه 2,2 اندرويد نيز معرفي شده که اين مدلها توانايي پشتيباني از آن را نيز دارند. محصول توليدي اپل از سيستمعامل انحصاري اين شرکت با نام iOS4 استفاده ميکند که از قابليتها و امکانات خوبي برخوردار است. مکينتاش با ارائه يک سيستمعامل منبعباز، به خوبي ثابت کرد که راه موفقيت در اين ميان از آن چه سيستمعاملي خواهد بود، راهي که اندرويد و به دنبال آن نوکيا در جديدترين نسخه سيمبيان ملزم به رعايت کردن آن شدهاند. نوکيا براي نخستين بار در N8 از سيمبيان نسخه سوم استفاده ميکند تا بلکه به کمک آن بتواند محبوبيت اين سيستمعامل را دوباره بازگرداند.
پردازنده مورداستفاده براي هر مدل، نوع متفاوتي است. سامسونگ از پردازنده 720 مگاهرتزي TI OMAP3440 بهره ميبرد، اما نوکيا به پردازنده 680 مگاهرتزي ARM 11 با پردازندهگرافيکي مجتمع مجهز شده است. اپل از پردازنده قدرتمند يک گيگاهرتزي A4 که در iPad نيز بهکار رفته، استفاده ميکند. گوشي الجي از پردازنده قدرتمند يک گيگاهرتزي Qualcomm Snapdragon QSD8250 بهره ميبرد که براي اولين بار در گوشي HTC HD2 استفاده شد و در آخر موتورولا از پردازنده 720 مگاهرتزي ARM Cortex A8 بهره ميبرد.
دوربين
ميتوان دوربين را يکي از بخشهاي ثابت گوشيهاي امروزي دانست که کيفيت آن فاکتور مهمي براي بسياري از خريداران به شمار ميآيد. در اين بخش، نوکيا توانسته با مدل N8 خود گوي سبقت را از ساير رقبا بربايد. اين گوشي به يک دوربين عکاسي دوازده مگاپيکسلي مجهز است و با آنکه اولين دوازده مگاپيکسلي دنيا نيست، اما نوکيا ادعاي زيادي درباره کيفيت بالاي آن دارد. اين گوشي با تجهيز به يک فلاش قدرتمند زنون ميتواند نويدبخش روزهاي روشني براي علاقمندان به عکاسي به شمار آيد. همچنين توانايي فيلمبرداري با کيفيت HD و با سرعت 25 فريم در ثانيه نشان از کيفيت بالاي ضبط تصاوير دارد. در اين بين موتورولا پس از نوکيا در مقام دوم قرار ميگيرد.
دوربين هشت مگاپيکسلي Milestone XT720 که از پشتيباني فلش زنون برخوردار است، قادر به ضبط تصاوير با سرعت 24 فريم در ثانيه و کيفيت HD است. در اين ميان، اپل نيز به ظاهر ناپرهيزي کرده و پس از دو مدل دو مگاپيکسلي و يک مدل 3,2 مگاپيکسلي، اينبار به توليد يک گوشي با دوربين پنج مگاپيکسل روآورده است، اگرچه اين دقت در دنياي امروز يک ويژگي معمولي تلقي ميشود، اما براي دوستداران اپل، ديدن همين مقدار دقت خوشحالکننده است! به خصوص حضور يک فلاش کوچک ديود نوري براي نخستين بار اميد را نزد هوادارن iphone 4 برگردانده است. همچنين اين مدل ميتواند تصاوير را با کيفيت HD و با سرعت سي فريم در ثانيه ضبط کند که خود نقطه عطفي براي اين شرکت به شمار ميرود. در سوي ديگر، سامسونگ با آنکه نخستين مدل دوازده مگاپيکسلي دنيا را توليد کرد، اما Galaxy A را به يک دوربين پنج مگاپيکسلي مجهز ساخته که تنها يک فلاش ديودنوري کوچک براي آن در نظر گرفته شده است. البته اين مدل مانند دو مدل قبلي، قابليت فيلمبرداري HD دارد. در آخرين رده اين بخش، SU950 الجي قرار ميگيرد که دوربين پنج مگاپيکسلي آن را هيچ فلاشي همراهي نميکند و به نظر هم نميرسد ساير گوشيهاي اين رده داراي قابليت فيلمبرداري HD باشد (اطلاعات کافي در مورد اين قابليت گوشي وجود نداشت).
ساير امکانات
اين قسمت بهترين جا براي عرضاندام تلفنهاي همراه براي يکديگر است. بهطور معمول، سازندگان تلاش زيادي دارند تا با بهکارگيري فناوريهاي نوين در تلفنهاي همراه توليدي خويش، براي ساير رقبا عرضاندام کنند. تمامي اين مدلها به تجهيزات عمومي همچون WLAN، HSDPA، HSUPA و GPS مجهز هستند. N8 نوکيا به خروجي HDMI نيز مجهز است و جزء نخستين مدلهايي است که از رابط بلوتوث نسخه سه بهره ميبرد. اين مدل داراي حافظه داخلي شانزده گيگابايتي بوده که به کمک کارتحافظه 32 گيگابايتي قابل ارتقا است. همچنين توانايي ضبط صدا، آنهم به صورت دالبي 1/5 کاناله، از ديگر شاهکارهاي اين گوشي جديد نوکيا خواهد بود. گوشي اپل نيز داراي امکانات نويني است. iphone 4 از کارتشبکه بيسيم با استاندارد 802.11n پشتيباني ميکند که ميتوان با کمک آن اطلاعات را با سرعت سيصد مگابيت بر ثانيه منتقل کرد. همچنين يک ژيروسکوپ به گوشي اضافه شده تا به همراه شتابسنج بتواند مختصات گوشي را به صورت سهگانه محاسبه کند تا شما بتوانيد از بازي کردن با آيفون بهترين لذت را ببريد. اين گوشي در دو نسخه 16 و 32 گيگابايتي عرضه ميشود. Milestone XT720 موتورولا متعلق به ردهاي است که توانست نام اين شرکت را دوباره بر سر زبانها بياندازد. اين مدل شايد نسبت به ساير رقبا داراي فناوري جديدي نباشد، اما کارايي مطلوب اين سري سبب خواهد شد تا مورد استقبال بسياري قرار گيرد. Galaxy A شايد بيشتر از هر چيزي به صفحهنمايش با فناوري Super AMOLED خود ببالد که تصاوير بسيار باکيفيتي را به شما نشان ميدهد. SU950 نيز علاوه بر امکانات کاملي که به کاربر خود ارائه ميدهد، به TV Tuner داخلي مجهز است تا به کمک آن بتوانيد برنامههاي تلويزيوني را تماشا کنيد.
سخن آخر
بايد توجه داشت که کارايي يک گوشي تنها وابسته به تواناييهاي سختافزاري آن نيست و امکانات شبکه تأثير بسزايي در نشان دادن اين قابليتها دارد. در حقيقت، بسياري از اين قابليتها مبتني بر امکانات شبکه مخابراتي است که از گوشي خود در آن استفاده ميکنيد. البته با توجه به شبکه نهچندان پيشرفته کشور ما بهطور حتم بسياري از کاربردهاي يک تلفنهمراه براي کاربران ايراني غيرقابل استفاده خواهد ماند.
اما در دنيايي که با سرعتي بالا بهخصوص در زمينه ارتباطات رو به پيشرفت است، سرانجام روزي همه قادر به استفاده از تمام تواناييهاي اين وسايل جادويي همراه خواهند شد. البته در مقايسه انجامشده، عامل قيمت نيز فاکتور بسيار مهمي است که ميتواند در تصميم خريدار تأثير زيادي داشته باشد. حال بايد منتظر ماند و ديد مدلهاي پرتوان اين سازندگان، چه سهمي از بازار را به تسخير خود در خواهند آورد.
منبع:http://www.shabakeh-mag.com ارسال توسط کاربر محترم سايت : hasantaleb