جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بررسي بازار نرم افزارهاي فارسي اندرويد
-(5 Body) 
بررسي بازار نرم افزارهاي فارسي اندرويد
Visitor 2193
Category: دنياي فن آوري
گردش مالي بازار برنامه هاي تلفن همراه امسال 6.8 ميليارد دلار بود که پيش بيني مي شود تا سال 2015 به 25 ميليارد دلار برسد. از اين مقدار، 20.5 درصد سهم اپل و فروشگاه آن لاين اين شرکت خواهد بود.
با افزايش گرايش مردم به سوي گوشي هاي هوشمند و بالا رفتن کارايي برنامه ها و ارزان شدن شان، روز به روز به کاربران برنامه هاي متنوع تلفن همراه اضافه مي شود. در سال 2008 دريافت برنامه هاي تلفن همراه 146 درصد رشد داشت؛ به طوري که از 450 ميليون دريافت در 2007 به 1 ميليارد دريافت در 2008 رسيد. در سال 2009، اين رقم به 6.4 ميليارد دريافت رسيد.
بازار برنامه هاي موبايل تجارت بزرگي است که بحران اقتصادي نيز روي آن تاثيري نگذاشته است. در فروشگاه اپل بيش از 300هزار برنامه براي خريد وجود دارد. در فروشگاه آندرويد گوگل نيز حدود 250هزار برنامه قرار داده شده و وقتي به اين تعداد برنامه هاي فروشگاه هاي بلک بري و سامسونگ (براي به ادا) و برنامه هاي مخصوص ويندوز موبايل را بيفزاييم، مي بينيم که حجم عظيمي از برنامه ها براي کاربران وجود دارند.
اما سهم برنامه هاي فارسي از اين بازار چقدر است؟ البته در برنامه هايي چون بازي و برنامه هاي مهندسي، زبان برنامه خيلي مهم نيست؛ از طرف ديگر با توجه به نبود امکانات پرداخت الکترونيک، معمولا امکان استفاده مستقيم کاربران ايراني از فروشگاه هاي اپل، آندرويد و مشابه آن وجود ندارد؛ از طرف ديگر هنوز فرهنگ خريد برنامه موبايل چندان جا نيفتاده است.
براي کاربري که پکيج فتوشاپ شرکت ادوبي را که ممکن است چند هزار دلار ارزش داشته باشد با 3 يا 4 دلار تهيه مي کند، چندان راحت نيست که همين هزينه را براي يک برنامه موبايل بپردازد. بنابراين برنامه هاي فارسي براي موبايل بيشتر به برنامه هاي رايگان محدود مي شود. در اين مطلب بيشتر به آندرويد و آيفون مي پردازيم.

بررسي بازار نرم افزارهاي فارسي اندرويد

قبل از آندرويد و آيفون، بد نيست نگاهي به وضعيت برنامه هاي فارسي در جاوا و سيمبيان بيندازيم. براي جاوا و سيمبيان برنامه هاي فارسي فراواني وجود دارد. انواع و اقسام فرهنگ لغات، نقشه، ديوان شعر و… روي اينترنت به وفور يافت مي شود. کافي است به يکي از سايت هاي دانلود فارسي مراجعه کرده و به بخش نرم افزار موبايل برويد تا به تعداد زيادي از برنامه هاي فارسي دسترسي داشته باشيد. اما جاوا و سيمبيان به علت ماهيتشان امروزه چندان جاي برنامه سازي نمي گذارند بنابراين گوشي هاي هوشمند بر پايه آندرويد و آيفون بيشتر براي برنامه سازان مناسبند.
در زمينه آندرويد، پروژه اي به نام «فارسي تل» از سال 1388 آغاز شده که به فارسي سازي کامل آندرويد پرداخته است. فارسي تل در سال 1390 با حمايت دبيرخانه شوراي عالي اطلاع رساني توسعه پيدا کرد و کد منبع آن به صورت متن باز و رايگان و در راستاي پشتيباني از خط و زبان فارسي منتشر شد. به غير از اين، اين پروژه برنامه هايي چون تقويم شمسي، اوقات شرعي، ديوان شعر و برنامه متروي تهران نيز شامل مي شود و قصد دارد به زودي بازار برنامه هاي فارسي آندرويد را نيز عرضه کند.
برنامه ديگري با عنوان «بازار» نيز توسط همراه هم زبان ايرانيان ساخته شده است. با اين برنامه شما مي توانيد برنامه هاي آندرويد مورد نظر خود را تهيه کنيد. در سايت اين برنامه يعني getbazaar.com با برنامه هاي مختلفي روبه رو مي شويم. در بخش برنامه هاي فارسي، برنامه هايي چون اوقات شرعي، تقويم، حسابرس، قبله نما، گاه شمار خورشيدي، مترو و وقت شعر قرار داده شده است. در بخش سوالات متداول سايت نوشته شده که در حال حاضر تمامي برنامه هاي بازار به صورت رايگان عرضه مي شوند. همچنين در اين صفحه مي خوانيم: «هدف ما ايجاد کانال توزيع مناسب براي برنامه هاي توليد شده در ايران است. ما دنيايي بهتر را هم براي کاربران و هم برنامه نويسان آرزو داريم!»
در اين ميان برنامه «حسابرس» برنامه جديدتري به نظر مي آيد. با کمک اين برنامه مي توانيد ميزان دريافتي ها (حقوق، يارانه…) و همچنين ميزان پرداختي هاي خود (کرايه، قبض، خريد و…) را با توضيحات و تاريخ ثبت کرده و همچنين مي توانيد ميزان کل بدهي ها و دريافتي هاي خود و اين را هم که به چه ميزان بدهکار يا طلبکار هستيد، مشاهده کنيد. درباره برنامه «وقت شعر» نيز اين گونه نوشته شده است: «بيش از ششصد هزار مصرع از بزرگاني همچون رودکي، فردوسي، خيام، سعدي و حافظ در قالب 55 کتاب در برنامه وقت شعر براي شما جمع آوري شده است. با جست وجوي سريع اين برنامه هر شعري را که به دنبالش هستيد به آساني بيابيد، فقط يکي دو کلمه از يک مصرع را وارد کنيد تا فهرست اشعار حاوي آن کلمات به رايتان به نمايش در آيد. به علاوه، با انتخاب فال حافظ مي توانيد تفالي به ديوان خواجه بزنيد!»
برنامه مترو نيز جالب به نظر مي رسد: «کافي است با وارد کردن ايستگاه مبداء و مقصد، يک سفر جديد تعريف کنيد تا برنامه علاوه بر نشان دادن بهترين مسير، به شما بگويد قطار بعدي چه زماني وارد ايستگاه مي شود و تا مقصدتان چند بار و در کدام ايستگاه ها بايد خط عوض کنيد. البته برنامه قابليت تعريف کردن چندين سفر هم زمان را هم دارد و براي راحتي کار کردن با آن، رنگ و شماره خطِ ايستگاه هاي مسير پيشنهادي در کنار آن ها نمايش داده مي شود و زمان حرکت تک تک قطارها از ايستگاه مبداء براي شما نشان داده مي شود. ايستگاهي که با دو رنگ نمايش داده شده باشد، جايي است که بايد خط متروي خود را عوض کنيد.»
در توضيح برنامه تقويم مي خوانيم: «سعي بر آن بوده است که همچون تقويم هاي روميزي امکان استفاده از تقويم شمسي و ميلادي در کنار هم به راحتي براي ايرانيان فراهم شود. در هر چهار نمايش اصلي تقويم آندرويد (ماهانه، هفتگي، روزانه، و برنامه روزانه) تاريخ ميلادي در کنار تاريخ شمسي نمايش داده مي شود تا هنگام استفاده از اين تقويم به برنامه يا تقويم ديگري نياز نداشته باشيد. بر خلاف تمامي راه حل هاي موجود، اين تقويم بر اساس تقويم اصلي آندرويد شرکت گوگل طراحي شده و تمامي امکانات از جمله همگام سازي با تقويم گوگل در آن قابل استفاده است. حتي مي توانيد رويدادهاي تقويم را با تاريخ شمسي اضافه يا ويرايش کنيد و رويدادها به تاريخ صحيح به تقويم گوگل تان نيز افزوده خواهند شد. تعطيلات رسمي کشور در اين تقويم درج شده است تا بهتر بتوانيد کارهايتان را برنامه ريزي کنيد. در نماي هفتگي يا ماهانه با يک نگاه سريع تعطيلات پيش رو را که با رنگ قرمز مشخص شده اند مي بينيد. در نماي روزانه علاوه بر تعطيلات مناسبت هاي روز را هم در اختيار داريد.»
جست وجوي برنامه هاي فارسي آندرويد را ادامه مي دهيم. فرهنگ لغاتي با نام BlueDict وجود دارد که بانک اطلاعاتي اش دو فرهنگ لغات آريان پور و معين را نيز شامل مي شود. از اين ديکشنري به عنوان يکي از بهترين ديکشنري هاي آندرويد ياد شده که براي کاربران فارسي زبان نيز قابل استفاده است. از امکانات اين فرهنگ لغات مي توان به پشتيباني از فرمت MDict، پشتيباني کامل از ديتابيس هاي مرکب از چند ديکشنري، تغيير ترتيب چينش لغت نامه ها به همراه امکان اختصاص رنگ به هرکدام، توانايي برنامه در پخش تلفظ کلمات با استفاده از فايل MDD، امکان تغيير رنگ پيش زمينه و اندازه قلم، انتقال ساده به مدخل بعد و قبل، امکان باز و بسته کردن لغتنامه ها، فراخواني ديتابيس ها از آدرس هاي دلخواه و… اشاره کرد.
ديکشنري SaraDic نيز يکي ديگر از برنامه هاي معروف آندرويدي است. سازگاري کامل با گوشي هاي لمسي، تبديل لغات انگليسي به فارسي، موتور جست وجوي بسيار پيشرفته و قدرتمند (نتايج جست وجو کمتر از يک ثانيه)، کيبورد کامل براي سهولت در امر نوشتن، قابليت ارسال به ايميل، پيامک و بلوتوث، افکت هاي انيميشني، صفحه بندي، سبکي و رابط کاربري آسان به عنوان ويژگي هاي اين برنامه ذکر شده اند. در زمينه ديکشنري، انتخاب هاي فارسي ديگري مانند ديکشنري PMD نيز در دسترس کاربران قرار دارد.
چند مرورگر وب فارسي نيز براي آندرويد در دسترس قرار دارد. Dolphin Browser نام يکي از اين مرورگرهاست که به عنوان يک برنامه قوي شناخته مي شود. Cocobrowser نيز مرورگر آندرويدي فارسي شده ديگري است.
در مورد آيفون به غير از انبوه ديوان اشعار و کتاب هاي فارسي مناسب مطالعه در آن، ديکشنري هاي مختلفي نيز در دسترس است. يکي از اين ديکشنري ها، Ultra iDic نام دارد که به راحتي مي توان فرهنگ لغات فارسي را به آن اضافه کرد. با مراجعه به بخش نرم افزارهاي فارسي سايت i-phone.ir نيز برنامه هاي بيشتري مي يابيم.
مثلا برنامه اي با عنوان iRamazan ويژه رمضان ارائه شده که ويژگي هاي مختلفي چون بخش ادعيه شامل دعاهاي «يا علي و يا عظيم»، سحر و… به همراه ترجمه و قرائت، دعاي روزانه به همراه ترجمه فارسي، مناسبت هاي روزانه، مشاوره تغذيه به همراه برنامه غذايي هفتگي و توصيه هاي مهم تغذيه در اين ماه، اعمال شب هاي قدر، ساپورت از صفحه نمايش ربنا، دعاي عهد به همراه ترجمه و صوت، دعاي ربنا استاد محمدرضا شجريان با متن و ترجمه، قابليت مالتي تسکينگ (پخش دعا در background و کنترل آن از طريق iPod Controls)، اضافه شدن بخش تاريخ روز شامل تاريخ شمسي و قمري داراست.
از برنامه هاي مشابه اين نيز به برنامه iMoazen مي رسيم که ويژگي هايي مثل امکان انتخاب چندين شهر به صورت هم زمان براي مشاهده اوقات شرعي، امکان ايجاد شهر جديد با استفاده از فاصله زماني اوقات شرعي تا مرکز استان، قابليت روشن و خاموش کردن اعلان گر اذان صبح، ظهر، مغرب، وقت سحر و وقت افطار به صورت جداگانه، نمايشگر تاريخ مربوط به تاريخ شمسي و هجري قمري دارد. برنامه هاي ديگري چون iNamaz و برنامه قرآن مجيد نيز در همين دسته قرار دارند.
از ميان برنامه هاي فارسي سازي شده، برنامه معروف iBook که براي خواندن کتاب در آيفون است فارسي شده و در دسترس کاربران قرار گرفته است. برنامه هاي My Wallet و Finger Piano و يکي دو بازي هم براي آيفون فارسي شده اند. نرم افزار ديگري به نام iPelak نيز به فارسي ساخته شده که با آن مي توانيد بفهميد که هر پلاکي متعلق به کدام شهر ايران است.
در مجموع در اين زمينه (برنامه هاي فارسي براي گوشي هاي هوشمند) همچنان نياز وجود دارد و اميد است در آينده نزديک برنامه هاي فارسي بيشتري ساخته شوند.
منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image