جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
راهنماي اصطلاح‌هاي رايج در تبلت‌ها (3)
-(2 Body) 
راهنماي اصطلاح‌هاي رايج در تبلت‌ها (3)
Visitor 420
Category: دنياي فن آوري
حسگرها
بعد از نمايشگر لمسي، نقطه قوت تبلت‌ها در ارتباط با کاربران، وجود انواع حسگر‌ها در آن‌ها است که در ترکيب با ويژگي‌هاي ديگر، تبلت‌ها را به دستگاه‌هايي خاص و منحصر به فرد تبديل مي‌کند. برخي از مهم‌ترين حسگرها در ادامه ذکر شده‌اند:
Accelerometer: شتاب‌سنج يا Accelerometer، بخشي است که تکان، لرزش، ضربه و حرکت شتابدار دستگاه را کشف مي‌کند. اين قابليت با استفاده از نرم‌افزارهاي مختلف به تقويت واسط کاربري دستگاه کمک بسياري کرده و برخي از نرم‌افزارها، بازي‌ها و کنسول‌هاي بازي را متحول ساخته و در برخي از موارد نيز کاربردهاي خاص يافته است. به عنوان مثال، با نصب يک نرم‌افزار در برخي گوشي‌هاي موبايل و تبلت‌ها اين امکان فراهم آمده است که دستگاه شدت يک تصادف را کشف کرده و به طور خودکار با مرکز امداد تماس گرفته و موقعيت مکاني کاربرش را با استفاده از موقعيت‌ياب گزارش دهد. برخي از لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌هاي مجهز به هاردديسک نيز از وجود شتاب‌سنج به منظور کشف حرکت ناشي از سقوط دستگاه براي پارک هد‌هارد و جلوگيري از آسيب سطح ديسک و تخريب اطلاعات استفاده مي‌کنند.
از ديگر توانايي‌هاي شتاب‌سنج مي‌توان به تشخيص جهت نمايشگر نسبت به مرکز زمين اشاره کرد. اين ويژگي مي‌تواند جهت تصوير نمايشگر را متناسب با چرخش دستگاه تغيير دهد. همان‌طور که گفتيم، از اين فناوري مي‌توان براي کشف لرزش و ضربه و همچنين تعيين موقعيت استفاده کرد. بنابراين در يک کاربرد، از آن براي جلوگيري از محو شدن تصوير در دوربين‌هاي عکاسي و از بين بردن اثرات ناشي از لرزش دستگاه در ثبت تصوير (Image Stabilization) استفاده مي‌شود و در کاربردي ديگر، مي‌توان با ضربه زدن به لباس، آهنگ يک Mp3 Player مجهز به شتاب‌سنج را زماني که آن را در جيب خود گذاشته‌ايم، به آهنگ بعدي تغيير داد.
Gyroscope: ژيروسکوپ (يا به اختصار Gyro) وسيله‌اي است که براي اندازه‌گيري زاويه، حفظ جهت و کشف حرکت دستگاه استفاده مي‌شود. وجود اين فناوري در تبلت‌ها و گوشي‌هاي موبايل، تأثير بسياري در واسط کاربر داشته و به طورکلي هرآنچه را که به حرکت، چرخش، دوران و مواردي از اين قبيل بستگي داشته، متحول کرده است. اصطلاح دو محوره يا 2-axis و سه محوره يا 3-axis که گاهي همراه اين ويژگي ذکر مي‌شود، بيانگر تعداد محور‌هايي است که ژيروسکوپ مي‌تواند دوران حول آن محورها را کشف کند. از ترکيب اطلاعات دوران حول سه محوري که توسط ژيروسکوپ قابل کشف است و سه محوري که توسط شتاب‌سنج قابل تشخيص است نتايج دقيقي از حرکت حول شش محور دوراني مختلف در فضا به‌دست مي‌آيد که مي‌توان از آن براي انجام امور دقيق و عکس‌العمل‌هاي مناسب به انواع حرکت دستگاه استفاده کرد. براي نمايش بخش کوچکي از توانايي‌ها و دقت يک ژيروسکوپ يک بازي ساده وجود دارد که يک گوي فلزي را روي سطح صيقلي نمايشگر شبيه‌سازي مي‌كند و با حرکت دقيق دستگاه بايد آن را از بين موانع عبور داده و به مقصد رسانيد.
Proximity sensor: حسگري است که قادر است بدون برقراري تماس فيزيکي، وجود اشياي مجاور دستگاه را حس کند. اين حسگر که انواع مختلفي با كاركردهاي مختلف دارد، عمل کشف جسم را با استفاده از تغيير ميدان مغناطيسي يا در صورت تابش موج مادون قرمز، از طريق بررسي سيگنال بازگشتي انجام مي‌دهد. به احتمال نمونه عمومي‌تر اين حسگرها را در برخي از خودروها براي کمک به راننده در هنگام پارک مشاهده کرده‌ايد که با نزديک شدن خودرو به خودروي عقبي بوق مي‌زند. اين نوع حسگر که در برخي از تبلت‌ها و گوشي‌هاي موبايل نيز به کار مي‌رود مي‌تواند کاربردهاي مختلفي داشته باشد. يک کاربرد عمومي اين حسگر در گوشي‌هاي موبايل آن است که هنگام مکالمه که صورت شما به نمايشگر لمسي نزديک مي‌شود، آن را غيرفعال و خاموش مي‌کند تا در صورت تماس احتمالي گوش يا صورت با نمايشگر، فرمان ناخواسته‌اي به دستگاه داده نشود.
Ambient light sensor: حسگري است که ميزان نور محيط را مي‌سنجد و بر‌اساس آن ميزان روشنايي نمايشگر را تغيير مي‌دهد. درنتيجه در تاريکي، نور نمايشگر را کم کرده تا شدت نور آن موجب آزار چشم‌ها نشود و در روشنايي زياد، نور نمايشگر را تا حد امکان افزايش مي‌دهد تا وضوح تصوير و خوانايي متون حفظ شود و بتوانيد به‌راحتي محتواي نمايشگر را ببينيد. اين حسگر در بسياري از نمايشگرهاي روميزي، تلويزيون‌ها و... نيز ديده مي‌شود.
Magnetometer: يک نام کلي براي دستگاه‌هايي است که براي اندازه‌گيري شدت و جهت ميدان مغناطيسي به شمار مي‌رود که در کاربردهاي غيرآزمايشگاهي، غير صنعتي و غيرعلمي اين ميدان مغناطيسي، به ميدان مغناطيسي طبيعي زمين محدود خواهد بود. از اين حسگر که در گوشي‌هاي موبايل و تبلت‌ها به Digital compass نيز شهرت دارد، براي تشخيص و نمايش جهات جغرافيايي استفاده مي‌شود. البته، ممکن است در مشخصات برخي از دستگاه‌ها، براي هريک از حسگرهاي ياد شده، نام اختصاصي شرکت سازنده آن ذکر شود. اما در هر صورت اساس کار يکسان است و ممکن است به منظور بهبود کارايي تغييرات اندکي در آن اعمال شده باشد.
منبع:http://www.shabakeh-mag.com
ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image