جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
7 نکته مهم براي خريد LCD
-(6 Body) 
7 نکته مهم براي خريد LCD
Visitor 424
Category: دنياي فن آوري
آيا شما از مانيتور قديمي کامپيوتر خودتان خسته شده ايد و نياز مبرم به يک مدل جديد آن داريد؟ شايد در اين مورد بايد با مانيتورهاي LCD آشنا شويد. LCD مخفف Liquid Crystal Display يا صفحه نمايش کريستال مايع است که همچنين به عنوان Flat Screen (صفحه نمايش تخت) نيز شناخته مي شود.
به گزارش پايگاه خبري فناوري اطلاعات برسام وبه نقل از گويا آي تي، LCD ها مدت زيادي که توسط مردم مورد استفاده قرار مي گيرند، مثلا در ساعت هاي ديجيتالي و لپتاپ ها. در سال هاي اخير LCD ها به يک استاندارد براي صفحه نمايش کامپيوترهاي روميزي يا Desktop تبديل شده اند و در عين حال بازار تلويزيون رو در اختيار دارند (البته گذشته از بحث LED)
مانيتورهاي صفحه تخت بسيار نازک تر و باريک تر از مانيتورهاي CRT (مخفف Cathode Ray Tube يا لوله پرتوهاي کاتدي) هستند. علاوه بر اين به انرژي کمتري نياز دارند و هيچ تابش و پرتوي الکترومغناطيسي منتشر نمي کنند. از ديگر مزيت هاي LCD مي توان به واضح تر نمايش دادن تصاوير، رزوليشن بالا که تصاوير را براي چشم جذاب تر مي سازد.
اين ها فقط چند دليل کليدي است که در نهايت راضي شويد که مانيتور CRT قديمي خود را با LCD تعويض کنيد. در اين مقاله ويژگي هاي مختلف مانيتورها به صورت کلي و جزئي توضيح داده مي شود. اين مقاله به شما کمک مي کند که بدانيد چرا بايد هنگام خريد يک مانيتور LCD براي کامپيوتر، بيشتر مراقب باشيد!!
اندازه صفحه نمايش
اندازه صفحه نمايش (Screen Size) با واحد اينچ از گوشه پايين سمت چپ تا گوشه بالا سمت راست به صورت مورب اندازه گيري مي شود. سايزهاي موجود براي خريد بين 15 تا 30 اينچ مي باشند. معمول ترين اندازه براي کامپيوترهاي روميزي بين 19 تا 22 اينچ مي باشد. همچنين خريد مدل هايي با اندازه هاي بزرگتر نيز خيلي غير معمول نيست.
انتخاب سايزهاي بزرگتر معمولا بدين معناست که شما فضاي بيشتري در روي ميز کار خود داريد. شما در نهايت ممکن است قادر به مشاهده پنجره هاي باز متعدد در يک خط در مانيتورتان باشيد. با اين حال مانيتور هاي بزرگ فضاي بيشتري را مي طلبند و همچنين گران تر نيز هستند.

7 نکته مهم براي خريد LCD

نسبت ابعاد
نسبت ابعاد (Aspect Ratio) تعداد نسبي پيکسل ها از افقي به عمودي را در نمايش، توصيف مي کند. مانيتورهاي CRT استاندارد معمولا به شکل مربع با نسبت ابعاد 4:3 مي باشند. امروزه شما با مدلي ديگر از مانيتورها با نام Wide Screen (مانيتورهاي عريض) روبرو هستيد که داراي نسبت ابعاد بالاي 16:9 يا 16:10 مثل صفحه نمايش سينما مي باشند که HD (مخفف High Definition يا کيفيت بالا) ناميده مي شوند.
اگر شما فيلم هاي DVD را بر روي کامپيوترتان تماشا مي کنيد، مي توانيد با استفاده يک مانيتور با صفحه نمايش عريض، نوار سياه کنار فيلم ها را تا لبه صفحه نمايشتان بکشيد و آن ها را به حداقل برسانيد. نسبت هاي عريض نيز راحت ترين راه حل براي مشاهده پنجره هاي متعدد به صورت کنار هم و موازي هستند. شايد بتوان گفت تنها دليلي که ممکن است به خاطر آن نسبت 4:3 را براي ابعاد مانيتورتان ترجيح دهيد، نداشتن فضاي کافي بر روي ميز براي قرار دادن مانيتورهاي عريض تر است.
رزوليشن (وضوح نمايش)
منظور از وضوح نمايش يا رزوليشن (Resolution) تعداد پيکسل هايي است که به صورت افقي و عمودي نمايش داده مي شود. با توجه به ماهيت تکنولوژي LCD،‏ Flatscreen ها فقط داراي رزوليشن بهينه يا اصلي مي باشند. از اين رو مي توان گفت که رزوليشن اصلي آن ها (Native Resolution)، همان تعداد کلي پيکسل هاي افقي و عمودي کنوني مي باشد.
بر خلاف مانيتورهاي CRT، استفاده از يک وضوح پايين تر از وضوح اصلي در يک مانيتور صفحه تخت، منجر به ايجاد تصاوير به شکل تيره تر و يا بد شکل تر مي شود. از اين رو اين مسئله بسيار مهم است که از اول مانيتوري را با رزوليشن اصلي مناسب و خوب انتخاب کنيد؛ چون ديگر نمي توانيد آن را تغيير دهيد. مگر اينکه از دست دادن کيفيت براي شما اهميتي نداشته باشد.
رزوليشن بالا منجر به ايجاد تصاوير واضح تر و جذاب تر مي شود و البته فضاي بيشتري را براي قرار گيري بر روي ميز شما مي طلبد. اگر شما به تماشاي فيلم و يا انجام کارهاي زياد با هم در يک زمان علاقه داريد، اين نوع مانيتورها مي تواند براي تان مناسب باشد. از سوي ديگر، در اين نوع وضوح، متن ها کوچک تر خواهند شد و خواندن آن ها سخت تر مي شود. بنابراين اگر مشکل بينايي داريد، بهتر از خريد مانيتورهايي با وضوح بالا خودداري کنيد.
سايت Crunch Gear يک جدول بزرگ براي مقايسه نسبت ابعاد و روزليشن هاي موجود توليد کرده است. براي مطالعه مقاله به ايـن لـينـک و براي ديدن تصوير در اندازه واقعي به ايـن لـينـک برويد.
نسبت کنتراست
نسبت کنتراست يا همان Contrast Ratio تفاوت مقدار و يا نسبت مياني بين روشنايي و يا تيرگي است که يک مانيتور LCD مي تواند نمايش دهد. نسبت کنتراست هاي بالاتر برابر با سفيدي و يا تيرگي ييشتر و همراه با مقدارهاي خاکستري بيشتر ميان آن ها را است. بهترين نسبت کنتراستي که مي توانيد داشته باشيد 1000:1 است.
توصيف نسبت کنتراست کاري دشوار است. شما به راحتي نمي توانيد مقدارهاي بين توليدکنندگان متفاوت را مقايسه کنيد. همچنين گاهي اوقات شما کنتراست هاي پويا را خواهيد ديد که مانند نسبت کنتراست هاي نيستند و ممکن است فريبنده باشند.
روشنايي
مانيتورهاي LCD توسط تعدادي BackLight روشن مي شوند. روشنايي در واحد کاندلا در متر مربع (cd/m2) محاسبه مي شود. براي مثال ميزان روشنايي يک مانيتور اگر 300 cd/m2 باشد، روشنايي آن زياد خواهد بود و براي تماشاي فيلم ها يا بازي کردن با کاميپوتر مطلوب و مناسب مي باشد. براي محيط کار و يا جستجوها يک مانيتور با مقدار روشنايي 200 تا 250 cd/m2 هم خوب است.
زاويه ديد
هر چقدر که زاويه ديد مانيتور بالاتر باشد، افرادي که از اطراف به مانيتور نگاه مي کنند، بهتر مي توانند صفحه را تماشا کنند. در مقايسه با CRT ها، مانيتورهاي LCD داراي يک زاويه ديد محدود مي باشند. با اين حال اين ويژگي فقط جنبه جالب بودن دارد. اما در صورتي که هميشه در مقابل مانيتور مي نشينيد، مي توانيد اين مورد را ناديده بگيريد.

7 نکته مهم براي خريد LCD

پورت هاي اتصال
در تمام اين مدت من فقط درباره نمايش و تکنولوژي LCD براي شما صحبت کردم؛ اما يک مانيتور فقط بحث نمايش آن نيست. يک مانيتور نياز داري که به يک کامپيوتر و احتمالا دستگاه هاي ديگر متصل شود. با اين حال شما بايد بدانيد که چه نوع پورتي نياز داريد و بايد مطمئن شويد که مانيتور آن را دارد. مهمتر از همه اين که بايد بررسي کنيد که کارت گرافيک شما کدام روش اتصال را پشتيباني مي کند.
در زير مي توانيد بازبيني مختصري از معمول ترين پورت هاي اتصال را ببينيد :
DisplayPort
آخرين رابط نمايش ديجيتال که توليد آن از سال 2008 شروع شد.
HDMI
رابط چند رسانه اي/صوتي و تصويري ديجيتالي با کيفيت بالا که از سال 2003 توليد شده است (High-Definition Multimedia Interface).
DVI
اولين رابط تصويري ديجيتال که توليد آن از سال 1999 براي جايگزين شدن به جاي VGA آغاز شد (Digital Video Interface).
VGA
اولين روش اتصال آنالوگ که براي اولين بار در سال 1987 توليد شد (Video Graphics Array).
مي توانيد شکل پورت هايي را که در بالا ذکر شد را در تصوير زير ببينيد. به ترتيب از چپ به راست : DisplayPort (آبي)، ‏HDMI (مشکي)، ‏VGA (سفيد) و DVI (سفيد).
علاوه بر اين ها شما مي توانيد اتصالاتي مانند کامپوزيت، Video Component و يا S-video پيدا کنيد.
به طور خلاصه شما بايد ابتدا اندازه، نسبت ابعاد و رزوليشن مورد نظرتان را انتخاب کنيد. اين ويژگي هاي بايد نيازهاي شما را تامين کنيد. در مرحله بعد شما مي توانيد تمام مدل هاي موجود را براي مقايسه ويژگي هاي بيشتر مانند نسبت کنتراست، روشنايي و پورت ها انتخاب کنيد. در آخر هم قيمت تصميم خواهد گرفت که شما کدام مدل را انتخاب کنيد!! همچنين مي توانيد از ايـن مقـالـه براي انتخاب کارت گرافيکي و آشنايي با ارتباطات ميان کارت گرافيک و مانيتور براي انتخاب بهتر، استفاده کنيد.
منبع:http://www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سايت :hasantaleb
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image